Jezdec/jezdkyně - hledám

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.6.2016 00:24
Koňák16

XXX.XXX.163.234

Hledám jezdce/jezdkyni na koně Brno - Soběšice. Pokud umíš jezdit, je ti více než 17 a máš rád/ráda koně volej po 15 hodině na 775 564 115.

26.6.2016 07:42
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jen dotaz, v jakém režimu máte ve stáji koně?
Z.

26.6.2016 08:39
mgtka

XXX.XXX.92.43

Taky sháním a je to zoufalé

valasek007

26.6.2016 09:42
valasek007

XXX.XXX.2.219

Taky nemuzu sehnat nadseneho plnoleteho jezdce s moznosti vyjezdu na zavody...zadna prace jen jezdeni

ff12345

26.6.2016 10:29
ff12345

XXX.XXX.172.226

valasek007 napsal(a):
Taky nemuzu sehnat nadseneho plnoleteho jezdce s moznosti vyjezdu na zavody...zadna prace jen jezdeni

Odkud jste?

26.6.2016 15:27
Koňák16

XXX.XXX.174.254

sisi58 napsal(a):
Jen dotaz, v jakém režimu máte ve stáji koně?
Z.

Teďkom v létě koně pouštíme na noc ven a přes den jsou ve stáji v zimě naopak.

26.6.2016 15:28
Koňák16

XXX.XXX.174.254

valasek007 napsal(a):

Přesně tak, kolikrát za námi přijdou holky, že chtějí jezdit na koni. Člověk jim dá nějakou práci a další den už nepřijdou.

26.6.2016 18:30
mgtka

XXX.XXX.92.43

Ja nechci ani pomahat, jen zkusenejsiho jezdce pouze na rekreaci. No jedna pani mi dokonce napsala, ze ji nejsem schopna nic nabidnout( myslela piskovou jizdarnu atd.) no ja bych rekla ze jezdeni libovolne casto a zadarmo je dostatecna nabidka. Je to dneska psycho s tema lidma.

26.6.2016 20:43
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Jo dneska ježdění není modní připadam si jako dinosaurus nemoderní že lezu koním na záda

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.6.2016 21:38

Tony, já si tu dinosauřinu užívám
Mám koně jako parťáky. Primárně na ježdění. Vlastně kolem mě naštěstí nejsou žádní pošahaní přirozenokomunikačněcirkusoví nejezdiči, takže si nepřijdu jako úplný exot. Všichni tady kolem máme koně, o které pečujeme, jak nejlíp umíme a chceme od nich, aby nás, pokud jim zdraví slouží, nás mohli nosit na zádech a mohli jsme spolu trávit společný čas - jezdecky i na zemi.
Vlastně si připadám jak exot jen tady na iFauně
Ale už jsem si zvykla a mám to tu stejně ráda

Ápropó - Tony, nedávno jsme "kolem Tebe" jeli vlakmo na výlet a vzpoměla jsem si, že jsem slíbila návštěvu... tak třeba někdy v létě to klapne :).

26.6.2016 22:57
koně

XXX.XXX.205.252

tony-jcb napsal(a):
Jo dneska ježdění není modní připadam si jako dinosaurus nemoderní že lezu koním na záda

Jo, taky to poslední dobou tak mám.
Snad ani radši nikomu neříkat, že jezdím.Mladé, staré, hodné, zkažené, březí, s hříbaty prostě co mi padne pod pr...Taky občas zapřáhnu.
Jo, a uzdím, sedlám, vozím si v ruce tušírku a některé také kovu!
Aniž bych měla k dispozici kruhovku, prvních Xlet pochodovala ze země, poté dalších X pasovala cajky, měla neustále k dispozici krmiváře, fyzioterapeuty, psychoterapeuty, zubaře, botičkáře, paddock paradise a co tak dneska koně nutně potřebují.Prostě jsem přežitek.
Mimochodem, jezdce jsem také sháněla.Na kondiční venčení staršího hodného koně.Nenašla.

hanulinka

26.6.2016 22:59
hanulinka

XXX.XXX.17.204

Hippie...mluvis mi z duse
co se tyka jezdeni i tveho nazoru na prirozenokomunikacnecirkusove nejezdice...
no vse, co pises, jako bych slysela sama sebe.
bohuzel nemam to stesti a ve staji par takovych mame, ale jinak..
zenska, jsme na stejne vlne..
oh, jsem rada, ze se porad jeste najdou lide s podobnym zastaralym nazorem jako mam ja.

hanulinka

26.6.2016 23:03
hanulinka

XXX.XXX.17.204

Hhippie-omlouvam se za tykani...chich..pripadala jsi mi najednou spriznena duse.

27.6.2016 09:21
kadamova

XXX.XXX.18.65

Nabízím rekreační ježdění kousek od Tachova - západ čech. Hledám plnoletou, zodpovědnou a zkušenější jezdkyni. Bohužel hledám už přes rok, lidi asi ztratili zájem.

27.6.2016 09:23
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Tak aspoň vychovávam další dinosaury aby jsme uplně nevymřely

Neregistrovaný uživatel

27.6.2016 09:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

tony-jcb napsal(a):

Taky se hlásím k dinosaurům

27.6.2016 09:33
liva

XXX.XXX.32.237

By mě zajímalo, jestli Koňák 16 někoho najde...
Soběšice jsou v dosahu MHD, ale zase chce někoho, kdo něco umí...
Já jsem hledala někoho na druhého koně před x lety.
Stáj cca 20 km od Brna, IDS každou hodinu, jízdenka 17 kč tam a 17 kč zpět.
Požadavky - připravit si koně k jízdě, standard péče po jízdě.
K dispozici terén, malá hala, jízdárna, kůň bezproblémový na jízdárně i venku.
Dokonce jsem kontaktovala i kamarádku, která vedla hodiny v JO, jestli by někdo neměl zájem..
Všem to přišlo moc daleko, dokonce jsem si vyslechla i větu: "Přestěhuj ho do Brna a já ti ho budu jezdit."
Tehdy se nenašel nikdo.
A tak je to v podstatě stále. Všichni chcou jezdit, ale hledají koně do 20 min cesty od bydliště, protože dopravovat se za koněm hodinu je pro ně ztráta času...

hanulinka

27.6.2016 10:03
hanulinka

XXX.XXX.17.204

Ja mam lepsi zkusenost
nase ustajeni ma obrovske ohrady v mirne clenitem terenu.
ke stajim patri i kvalitni jizdarna.
uz nejednou se stalo, ze prisli lide, ze by si ustajili kone.
bezva, prohledli staje, jizdarnu-maximalni spokojenost.
pak nakoukli na ohrady-a hotovo.
" TO JAKO SI PRO TOHO KONE MAAAME TAK DALEKOOOO CHODIIIIITTTT?"
krasne, udrzovane pastviny...
kone v nekolika skupinkach rozdeleni.
zajemci se sli podivat asi do poloviny ohrady, vratili se, a ze oni tak daleko pro kone pred kazdym jezdenim chodit nebudou.
a co pry je s konima, kdyz prsi?
no-svete div se, jsou taky venku...
aaale to jsou pak od blaata-neeee?
ano, jsou.
od toho mame naradi jako je hrbilko a kartac...pro extra narocne je vestaji i vysavac na kone..

hmmm...my nemame cas si chodit tak daleko pro kone a porad z nich skrabat blato..

tak prosim...to jsou dnes bezne reakce.
toto se stalo jiz nekolikrat...neni to ojedinely priklad.

lina225

27.6.2016 10:31
lina225

XXX.XXX.131.91

hanulinka napsal(a):
Ja mam lepsi zkusenost
nase ustajeni ma obrovske ohrady v mirne clenitem terenu.
ke stajim patri i kvalitni jizdarna.
uz nejednou se stalo, ze prisli lide, ze by si ustajili kone.
bezva, prohledli staje, jizdarnu-maximalni spokojenost.
pak nakoukli na ohrady-a hotovo.
" TO JAKO SI PRO TOHO KONE MAAAME TAK DALEKOOOO CHODIIIIITTTT?"
krasne, udrzovane pastviny...
kone v nekolika skupinkach rozdeleni.
zajemci se sli podivat asi do poloviny ohrady, vratili se, a ze oni tak daleko pro kone pred kazdym jezdenim chodit nebudou.
a co pry je s konima, kdyz prsi?
no-svete div se, jsou taky venku...
aaale to jsou pak od blaata-neeee?
ano, jsou.
od toho mame naradi jako je hrbilko a kartac...pro extra narocne je vestaji i vysavac na kone..

hmmm...my nemame cas si chodit tak daleko pro kone a porad z nich skrabat blato..

tak prosim...to jsou dnes bezne reakce.
toto se stalo jiz nekolikrat...neni to ojedinely priklad.

Ale prosímvás. Jsou lidé, kteří tvrdě pracují a na pobyt u koní mají pouze omezený čas, takže je jim každá chvilka drahá. Jsou koně, kteří z výběhu nechodí na zavolání, ale rádi dělají ofuky. Pak jsou taky koně, kterým stání na dešti nedělá dobře, protože půl života sportovali a jsou zkrátka zhýčkaní. Nebo jsou už staří a mají bolavá záda. Takže nebuďte chytrá jak rádio a nechte každého, ať si vybere, co jemu a jeho koni vyhovuje.

Connie6

27.6.2016 10:43
Connie6

XXX.XXX.60.134

Škoda, že ta nabídka od Koňák16 nebyla před půl rokem... Brala bych to tehdy všemi deseti, takhle blízko Brnu je máloco :).

hanulinka

27.6.2016 11:05
hanulinka

XXX.XXX.17.204

lina225 napsal(a):
Ale prosímvás. Jsou lidé, kteří tvrdě pracují a na pobyt u koní mají pouze omezený čas, takže je jim každá chvilka drahá. Jsou koně, kteří z výběhu nechodí na zavolání, ale rádi dělají ofuky. Pak jsou taky koně, kterým stání na dešti nedělá dobře, protože půl života sportovali a jsou zkrátka zhýčkaní. Nebo jsou už staří a mají bolavá záda. Takže nebuďte chytrá jak rádio a nechte každého, ať si vybere, co jemu a jeho koni vyhovuje.

Nevim za jakeho duvodu mne napadate
nebudu si porizovat kone, kdyz na nej nemam cas.
bohuzel je cim dal castejsi, ze si kone koupi takovi, kteri za nim chodi pouze 2x tydne, kun, protoze nemaji cas ho opucovat -je boxovany, do vybehu ani nechodi, aby se neumazal.
takto kone drzi nekolik let a kdyz ho na stara kolena daji na pastvinu, divi se, ze je z kone asocial.

vsechny kone, bez vyjimky, kteri jsou u nas ustajeni, maji v chladnem obdobi a v pliskanicich na sobe nepromokave teple deky.
pouze v lete samozrejme ne, ani kdyz prsi.
jinak maji na noc bohate podestlane boxy s gumovou podlahou, vyhrivane napajecky, a predevsim sena tolik, ze to do rana ani nesezerou.
dokonce si myslim, ze i pokud clovek sveho kone pohybuje denne, mel by kun mit moznost chodit do vybehu.
a kdyz na nem devcata, protoze nemaji cas, chodi jezdit pouze 2x tydne, tak by ten kun mel moznost mit k dispozici pastvinu.
to si rikejte co chcete.
a prave tady by ti doticni meli vybirat ne to, co vyhovuje Jim, ale to, co vyhovuje koni.
a hned ubude inzeratu, kde se zbavuji koni, ze si s nima nevi rady, ze jsou prilis temperamentni a nejezditelni atd...

27.6.2016 11:17
peggi16

XXX.XXX.41.2

mgtka napsal(a):
Ja nechci ani pomahat, jen zkusenejsiho jezdce pouze na rekreaci. No jedna pani mi dokonce napsala, ze ji nejsem schopna nic nabidnout( myslela piskovou jizdarnu atd.) no ja bych rekla ze jezdeni libovolne casto a zadarmo je dostatecna nabidka. Je to dneska psycho s tema lidma.

Lidi jsou dneska rozežraní a chtěli by všechno na zlatém podnose. Nabídku jste měla super.

27.6.2016 11:20
peggi16

XXX.XXX.41.2

tony-jcb napsal(a):

U nás to tak "daleko" ještě není, není to nějaký přežitek, lidi se rádi kouknou na koně i jezdce. Horší je to s ohleduplností, lidi nerespektují to, že člověk sedí na živém tvoru, který se může leknout, ublížit.

27.6.2016 11:45

Hanulinka: úplně v pohodě. Tykačka. Těší mě
Jasný, ono to je člověku jasný, že je nás tu ještě pořád pár, kteří jsme prošli oddíly, nebo rukami někomu, kdo má podobné zásady a zdravý selský rozum. Ale pak dokážou otrávit právě ti opační než jak jsi krásně vtipně popsala ve svém příspěvku sebe (nás, ze staré školy) = používám uzečku, kovu, nemám kruhovku...
Ono tohle blbnutí je většinou spíš v sekci "rekre" jezdci. Pokud člověk chce od svého koně nějaké výkony, tak na něj holt tu uzdečku nandá, do ruky tu tušírku vezme a na té jízdárně po něm holt něco bude chtít. Koneckonců - člověk koně chová pro svou zábavu, stejně jako spoustu jiných zvířat... rovnocenný parťák, jak tady z něj častokrát slečny dělají, prostě nebude nikdy. Kůň, kdyby si měl volit, tak věřím, že nevyleze z výběhu od svých koňských kamarádů a člověk by mu mohl být ukradený... Proto když si pořizuji koně, vím, že mu budu muset obětovat ledacos, abych alespoň trochu zazáplatovala tu nerovnováhu, že koně holt využívám pro svou potěchu a snažím se držet svatého hesla, že je to stále živý tvor, který má své potřeby a ty je potřeba co nejlépe naplňovat. A v závislosti na zatížení koně se o něj o to lépe starat..

Tony - jasný, taky na tom pracuju. Starší dcerka odolává, mladší naštěstí zdědila "koňské postižení" po mamince. Takže v čerstvých třech letech pořád slyším, kdy zas půjdeme jezdit, že chce rychlejš, že chce na jízdárnu, aby se naučila vysedávat a mohla jezdit na delší procházky do lesa... Kéž jí to vydrží!

lina225

27.6.2016 11:55
lina225

XXX.XXX.131.91

hanulinka napsal(a):
Nevim za jakeho duvodu mne napadate
nebudu si porizovat kone, kdyz na nej nemam cas.
bohuzel je cim dal castejsi, ze si kone koupi takovi, kteri za nim chodi pouze 2x tydne, kun, protoze nemaji cas ho opucovat -je boxovany, do vybehu ani nechodi, aby se neumazal.
takto kone drzi nekolik let a kdyz ho na stara kolena daji na pastvinu, divi se, ze je z kone asocial.

vsechny kone, bez vyjimky, kteri jsou u nas ustajeni, maji v chladnem obdobi a v pliskanicich na sobe nepromokave teple deky.
pouze v lete samozrejme ne, ani kdyz prsi.
jinak maji na noc bohate podestlane boxy s gumovou podlahou, vyhrivane napajecky, a predevsim sena tolik, ze to do rana ani nesezerou.
dokonce si myslim, ze i pokud clovek sveho kone pohybuje denne, mel by kun mit moznost chodit do vybehu.
a kdyz na nem devcata, protoze nemaji cas, chodi jezdit pouze 2x tydne, tak by ten kun mel moznost mit k dispozici pastvinu.
to si rikejte co chcete.
a prave tady by ti doticni meli vybirat ne to, co vyhovuje Jim, ale to, co vyhovuje koni.
a hned ubude inzeratu, kde se zbavuji koni, ze si s nima nevi rady, ze jsou prilis temperamentni a nejezditelni atd...

Nikde není zmínka o tom, že bych byla zastánce boxového ustájení, vůbec ne. Ale mezi nekonečně dlouhými pastvinami a boxy existují i různé kompromisy v podobě větších či menších výběhů. Ty pak můžou vyhovovat koním, kteří jsou ve stádě šikanovaní, nebo už vyžadují klidnější režim. A nebo majitelům, kteří chtějí mít koně stále po ruce a pod kontrolou.
Jsem si jistá, že i ve vašem okolí je spousta stájí, které nabízejí právě takový režim a k tomu dostatek podestýlky, vody i sena. Žádné týrání zvířat se tam nekoná.
A že se koně boxují, aby se neumazali, je opravdu natvrdlá představa. Obvykle je tomu tak u koní s vysokou pořizovací cenou, protože se majitelé bojí zranění. Takových zvířat je mi líto.

hanulinka

27.6.2016 12:12
hanulinka

XXX.XXX.17.204

Konkretne u nas slo spise o devcata-mezi 19-27 lety, ktera si poridila to nejlevnejsi co bylo, tedy-bud vyrazene dostihaky, nebo polaky-vetsinou krizence.
neslo o skutecne sportovni kone-v blizkem okoli neni v dosahu kvalitni trener.
ja tam kone ustajeneho mam, protoze se mi miznost pastvin libi i super pece o kone.
pastviny nejsou nekonecne, je to kolem 20hektaru, rozdelene na nekolik kousku.vice ruzne velkych skupinek.za trenerem s konem dojizdime.

tady slo spis o to, ze holky si nakoupily luxusni znackove obleceni, nejnovejsi vykriky..a jeste spolu mezi sebou zavodi, ktera ma novejsi a drazsi vec...
ve staji je to jako na modnim mole.
jasne, je to moc Pekny, taky se mi spousta veci libi..
no, a to je ten duvod, proc potom nemuzou koniky pucovat, uspinily by si sve Luxus drahe veci.
ze maji na konich absolutne nepasujici sedla nevadi, hlavne ze maji posledni vykrik-barevne sladenou sadu od eskadronu, freejumpy (na obcas prochajdu do lesa), rajtky se silikon sedem a Luxus bundicku...dohromady by to dalo na pasujici sedlo pro kone...
kolikrat mi pripada, ze maji kone jen aby se predvadely, pritom kdyz je treba zaplatit blbe odcerveni-nejsou penizky, nedej boze, kdyby se koni neco stalo a bylo treba veterinare.

tak jsem mela namysli spis takoveto lidi.
bohuzel, takovych je u nas vetsina...
asi je to tim, ze v nasi oblasti nikdy nebyl nejaky oddil a tem mladym ta stara skola chybi.

hanulinka

27.6.2016 12:16
hanulinka

XXX.XXX.17.204

Ja jsem se pristehovala prave z oblasti, kde ty oddily a stara skola byly, proto mne asi trosku boli, kdyz vidim ten rozdil.

ff12345

27.6.2016 12:43
ff12345

XXX.XXX.179.169

hanulinka napsal(a):
Konkretne u nas slo spise o devcata-mezi 19-27 lety, ktera si poridila to nejlevnejsi co bylo, tedy-bud vyrazene dostihaky, nebo polaky-vetsinou krizence.
neslo o skutecne sportovni kone-v blizkem okoli neni v dosahu kvalitni trener.
ja tam kone ustajeneho mam, protoze se mi miznost pastvin libi i super pece o kone.
pastviny nejsou nekonecne, je to kolem 20hektaru, rozdelene na nekolik kousku.vice ruzne velkych skupinek.za trenerem s konem dojizdime.

tady slo spis o to, ze holky si nakoupily luxusni znackove obleceni, nejnovejsi vykriky..a jeste spolu mezi sebou zavodi, ktera ma novejsi a drazsi vec...
ve staji je to jako na modnim mole.
jasne, je to moc Pekny, taky se mi spousta veci libi..
no, a to je ten duvod, proc potom nemuzou koniky pucovat, uspinily by si sve Luxus drahe veci.
ze maji na konich absolutne nepasujici sedla nevadi, hlavne ze maji posledni vykrik-barevne sladenou sadu od eskadronu, freejumpy (na obcas prochajdu do lesa), rajtky se silikon sedem a Luxus bundicku...dohromady by to dalo na pasujici sedlo pro kone...
kolikrat mi pripada, ze maji kone jen aby se predvadely, pritom kdyz je treba zaplatit blbe odcerveni-nejsou penizky, nedej boze, kdyby se koni neco stalo a bylo treba veterinare.

tak jsem mela namysli spis takoveto lidi.
bohuzel, takovych je u nas vetsina...
asi je to tim, ze v nasi oblasti nikdy nebyl nejaky oddil a tem mladym ta stara skola chybi.

Věřím, že takové typy se v mnoha stájích vyskytují, na druhou stranu ještě více se ve stájích vyskytují jedinci, kteří moc rádi pomlouvají a ohrnují nosy jen ze závisti. Já mám taky rajtky se silikonem a dokonce i vysoké boty, přestože nesportuju. Proč ne, je mi to pohodlné a vše jsem koupila za skvělé ceny. Současně koni ráda přilepším drahým krmivem nebo nějakým doplňkem, však mám jenom jednoho. A nedej bože, když jsem si do stáje přinesla nové sedlo (v nižší střední cenové kategorii).. jé to bylo pohledů. To je ale fiflena, té se to rozhazuje.. Tak pozor, ať mezi tyhle nepřející vzteklouny taky nespadnete.

27.6.2016 13:17

Sice je to kreslený seriál pro děti, ale velmi pěkně o tom, co hanulinka popisuje, je v něm vyprávěno... moje děti si to, bůhvíjak, našly na youtube, ač se k televizi ani počítači skoro nedostanou... (jsou to prostě šikulky :) )
Název: Horseland.

Podtitul bych dala "život v oddílech" - díly se točí kolem témat: soutěžení mezi děvčaty, kdo má lepší věci, kdo se líp předvede před hochy v oddíle, pomlouvání, závist, "mám nemocného koně, tak si koupím radši jiného"... vážně moc povedené. Ikdyž to jistě není z českého "pera", moc dobře v tom poznávám prostředí oddílů.. Pěknou roli tam hrají i zvířata, která provázejí díly jakožto jacísi vypravěči a osvětlují, proč se děvčata chovají, jak se chovají (protože to normálnímu smrtelníkovi, životem s koňmi netknutému, musí naprosto nedávat smysl... ).

hanulinka

27.6.2016 13:32
hanulinka

XXX.XXX.17.204

ff12345 napsal(a):
Věřím, že takové typy se v mnoha stájích vyskytují, na druhou stranu ještě více se ve stájích vyskytují jedinci, kteří moc rádi pomlouvají a ohrnují nosy jen ze závisti. Já mám taky rajtky se silikonem a dokonce i vysoké boty, přestože nesportuju. Proč ne, je mi to pohodlné a vše jsem koupila za skvělé ceny. Současně koni ráda přilepším drahým krmivem nebo nějakým doplňkem, však mám jenom jednoho. A nedej bože, když jsem si do stáje přinesla nové sedlo (v nižší střední cenové kategorii).. jé to bylo pohledů. To je ale fiflena, té se to rozhazuje.. Tak pozor, ať mezi tyhle nepřející vzteklouny taky nespadnete.

Pravdepodobne vam ale nedela Problem zavcas zaplatit ustajeni, nebo uhradit odcerveni...kone nastesti doposud nemeli zadny Problem, kdy by bylo treba veterinare, jinak nevim nevim..

a v tom bude asi rozdil mezi vami a mezi devcaty, o kterych se zminuji.

urcite nejsem zavistiva a dokonce se mi spousta z tech veci i libi, ale jsou urcite priority..
napred radne uhradim ustajeni a vse potrebne pro kone, vyresim padnouci sedlo...a potom investuji teda do luxusu-ne naopak.
prijit v rajtkach za 5000-a nemit zaplacene ustajeni na dany Mesic..
asi tak.

hanulinka

27.6.2016 13:36
hanulinka

XXX.XXX.17.204

A taky, kdyz mate takove veci nechcete pucovat kone, abyste si je nezaprasila a nemusela je casto prat?
nebo proste normalne delate jako v normalnich vecech, popripade se prevlekate na jezdeni?
pripada mi nesmysl brat si takove veci do staje, a byt se ze se uspinim..

asi jsem moc stara na to, abych to chapala.

Neregistrovaný uživatel

27.6.2016 13:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

hanulinka napsal(a):
A taky, kdyz mate takove veci nechcete pucovat kone, abyste si je nezaprasila a nemusela je casto prat?
nebo proste normalne delate jako v normalnich vecech, popripade se prevlekate na jezdeni?
pripada mi nesmysl brat si takove veci do staje, a byt se ze se uspinim..

asi jsem moc stara na to, abych to chapala.

Těch pipin, co popisujete máme taky plnou maštal, a dobrá půlka má problémy i s platbama
Já mám na koně obyčejný věci na běžný používání, u kterých je mi jedno, že se zaprasí, a pak máme ty krásné značkové, co na něj dávám, jen když je hezky, a je čistej. Totéž s ježděním - maštali chodím v pracovním, ale na ježdění se převlíknu do rajtek a čistýho

27.6.2016 23:25
koně

XXX.XXX.205.252

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Sice je to kreslený seriál pro děti, ale velmi pěkně o tom, co hanulinka popisuje, je v něm vyprávěno... moje děti si to, bůhvíjak, našly na youtube, ač se k televizi ani počítači skoro nedostanou... (jsou to prostě šikulky :) )
Název: Horseland.

Podtitul bych dala "život v oddílech" - díly se točí kolem témat: soutěžení mezi děvčaty, kdo má lepší věci, kdo se líp předvede před hochy v oddíle, pomlouvání, závist, "mám nemocného koně, tak si koupím radši jiného"... vážně moc povedené. Ikdyž to jistě není z českého "pera", moc dobře v tom poznávám prostředí oddílů.. Pěknou roli tam hrají i zvířata, která provázejí díly jakožto jacísi vypravěči a osvětlují, proč se děvčata chovají, jak se chovají (protože to normálnímu smrtelníkovi, životem s koňmi netknutému, musí naprosto nedávat smysl... ).

Jé, Horseland.My máme kromě stažených Xdílů ještě asi 15knížek.Dcera a její kamarádky jsou do tohoto dílka blázni.
Jinak se též snažím zachovati pokračovatele.Aktivnější je pokračovatelka

28.6.2016 07:57

Tak vidíš, Tony, snad fakt nevymřeme. Pokud se budeme snažit předávat tu "normálnost u koní" dál, třeba se nám to povede
Koně - holčina moc pěkně sedí

28.6.2016 08:26
koně

XXX.XXX.205.252

Vaše malá také bude My začínaly na dece a madlech jako vy.
Kolem druhého roku, na jízdárně i venku voděna.Po třetím už seděla jako pecka, tak ve všech chodech na lonži a ven na vodítku při koni.Až po pátém jsem jí dala do ruky otěže na stájovce a zkoušela na jízdárně vodit sama.Doteď, v květnu jí bylo 9, má z těch madel luxusní sed a opravdu se udrží.Ale vedení rukama a držení otěží je ještě třeba propracovat.
Kluk se mnou chodil na vodítku při velkém koni do lesa, to ho bavilo.Jinak ho jezdectví nebere, protože to místy nejede úplně tak, jak by si představoval a hlavně samo.
Podstata věci je nadšení dítěte a hlavně hodný poník Tímto děkuji naší welsh A, Trawel Rosie.Tu jsem od roka dělala záměrně pro děti a podařilo se.

28.6.2016 08:30
koně

XXX.XXX.205.252

A na toho velkého bílého jsem právě sháněla jezdkyni na kondiční vyjížďky.Děda mi tu zbyl z ustájení.Umřela mu majitelka.
Nakonec ho pohybujeme na střídačku s dcerou, takže jsem si jezdce vlastně musela vychovat

28.6.2016 09:49

Jj, od chvíle, co seděla, seděla i na koni :) Od cca 1,5r jezdí voděna, teď ve třech už jezdí na vyjížďky vedle sebe na vazáku - viz plavení (to byl teda ale risk, bez vesty... už bych to takhle neopakovala).
Jak říkáte - je neskutečný, když to dítě baví a chce, jak si k tomu cestu najde. Mě se vždycky nelíbilo to "dětské" pobízení poníků (viz třeba ponygames) - oddálení nohou a přikopnutí celými nohami... ale je jasné, že tlakem malé dítě nic extra nezmůže. A ona si to našla sama. Aniž bych jí to kdy ukazovala, poníka si už v těch třech dokáže sama naklusat... fakt jsem z ní občas u vytržení
Takže, přesně: dělám jí velmi jemnou WPBR do drezury i skoků (VKH 143 cm), ale ta má ještě čas, je to mimino, je s ní hodně práce a k dispozici je ten ponďa a tinkera... optimální :) sporťák v přípravě a dva kliďasové k ruce. Malej je i zaskákanej, ale nemám jezdce, co by byl tak šikovný, aby mohl jezdit víc než v klusu. Škoda... na ty poníky je obzvlášť problém někoho sehnat. Přitom je tak šikovnej, než aby se flákal po výběhu... dětí chodí dost, ale najít si čas trénovat velké i malé a přitom vychovávat svoje děti a spravovat školku s farmou, to se už fakt nedá. Tak to holt odnáší čas, který trénování věnuji...

28.6.2016 12:18
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Asi založim spolek dinosauřích jezdců když už je to vzácný druh

28.6.2016 20:20
náhoda

XXX.XXX.120.72

tony-jcb napsal(a):

To je v Chrástu u Žáby, že jo

28.6.2016 20:30
tony-jcb