Messina

XXX.XXX.49.205
HLEDÁ SE! PROSÍM POMOZTE!
TMAVÝ HNĚDÁK S HVĚZDOU, ŠŇUPKOU, FRÜHESCH RAY, VALACH NAROZENÝ 14.6.2011 Z KLISNY RADANA PO 297-FRÜHESCH - 2, MIKROČIP:203010033000299. VALACH BYL DÁN DO BEZPLATNÉHO PRONÁJMU SL. LENCE PETRÁSKOVÉ, BYDLIŠTĚ MÍROVÁ 615, POD BOŘANY 438 01, PODLE POSLEDNÍCH INFORMACÍ SE KŮŇ POHYBOVAL V DĚČÍNĚ. SL. PETRÁSKOVÁ TVRDÍ ŽE VALACH BYL PO ZLOMENINĚ PRAVÉ PŘEDNÍ PŘEVEZEN NA KLINIKU, KDE ZEMŘEL, JÁ DNES BOHUŽEL ZJIŠŤUJI, ŽE SE JEDNÁ O PŘEKUPNICI.
VALACH BYL MÍRNÉ POVAHY, NELEKAVÝ, EXTRÉMNĚ HODNÝ KŮŇ, VYSOKÝ PŘES 170KHV. POMOZTE NÁM JEJ PROSÍM NAJÍT. POKUD JSTE HO KDOKOLIV, KDEKOLIV VIDĚL, DEJTE VĚDĚT PROSÍM NA ČÍSLO 776 885 208, BUDEME MOC RÁDI I ZA SDÍLENÍ!
Messina

XXX.XXX.49.205
Velmi děkuji za přínosný příspěvek, ale jelikož je slečna Petrásková jedna z největších podvodnic, o čem nám nebylo bohužel známo, není nic tak jednoduché. Volala mi, že si kůň zlomil nohu, že jedou na kliniku do Nossenu, s čím jsem souhlasila. Poté volala že kůň je po operaci, v pořádku, že pošle i foto a tak dále. Toto probíhalo x dní, poté volala ubrečená, že kůň má rakovinu, že se musí utratit. Až včera se ke mně dostalo, že toto dělá běžně, že lidí takto okradených je spousta, volala jsem jí, ať koně doveze a pošle okamžitě lékařské zprávy z kliniky, načež poslala pár listů špatně viditelných, rozmazaných, kde je uvedeno špatně jméno koně, datum narození a plemeno a že kůň měl natrženou šlachu. O uspání koně nic. Jsme v kontaktu se spoustou dalších okradených, věc se předkládá policii, na kliniku volat budeme, snažíme se zkontaktovat její veterinářku a další lidi.
lina225

XXX.XXX.172.226
Pokud byl převezen na kliniku, musela vám přece slečna dodat veškerou zdravotní dokumentaci? Nerozumím tomuto příspěvku.
Messina

XXX.XXX.49.205
Messina

XXX.XXX.49.205
Někteří se našli, prodává je po čechách, někteří si pro koně stihli dojet a tak.
hanulinka

XXX.XXX.17.204
Preci nemuze byt Problem na kliniku zatelefonovat a informovat se, zda tam takovy kun opravdu byl, jaka presne byla jeho diagnoza-slacha a zlomenina jsou dve rozdilne veci..
proste telefonicky to probrat na klinice, kazda Klinika ma podrobnou dokumentaci, nemuze byt Problem toto vyhledat.
a preci i policie, pokud podate trestni oznameni nemuzou byt necinni a museji neco podnikat.
Messina
napsal(a):
Velmi děkuji za přínosný příspěvek, ale jelikož je slečna Petrásková jedna z největších podvodnic, o čem nám nebylo bohužel známo, není nic tak jednoduché. Volala mi, že si kůň zlomil nohu, že jedou na kliniku do Nossenu, s čím jsem souhlasila. Poté volala že kůň je po operaci, v pořádku, že pošle i foto a tak dále. Toto probíhalo x dní, poté volala ubrečená, že kůň má rakovinu, že se musí utratit. Až včera se ke mně dostalo, že toto dělá běžně, že lidí takto okradených je spousta, volala jsem jí, ať koně doveze a pošle okamžitě lékařské zprávy z kliniky, načež poslala pár listů špatně viditelných, rozmazaných, kde je uvedeno špatně jméno koně, datum narození a plemeno a že kůň měl natrženou šlachu. O uspání koně nic. Jsme v kontaktu se spoustou dalších okradených, věc se předkládá policii, na kliniku volat budeme, snažíme se zkontaktovat její veterinářku a další lidi.
Celkem nechápu, proč jste okamžitě nejela koně zkontrolovat? Osobně se přesvědčit?
Já bych tedy v životě žádného ze svých koní nedala do "pronájmu" ale budiž.Koně jste někomu dala.
Ale proč jste se o něj dále nezajímala? Chápu, že jste asi byla z nějakého důvodu ráda, že jste se ho zbavila.Ale kdyby mi momentální držitel koně, ať už by to byl kdokoli, mimochodem zavolal, že si kůň zlomil nohu, tak to jedu řešit! Okamžitě a to ještě na místo, kde se to koni stalo.
Momentální úlevu mu mohl poskytnout veterinář v místě.A také by pro vás měl třeba už rentgen a nějakou diagnózu.Rentgeny jsou běžně i u nás, na to nemusíte na kliniku.A naše republika není nepřekonatelně veliká, abyste musela cestovat měsíce.
Takže teď řešíte, jestli kůň ještě žije, případně kde? A co pak? Koně si vezmete do své péče, najde li se?Uhradíte účty za německou kliniku, budou li? Valach ČT, velký, hubený, nijaký, bez výkonnosti nemá žádnou extra finanční hodnotu.
Nebo ho necháte do dalšího "pronájmu" lidem, u kterých třeba žije?
A jak to máte s jeho modrým průkazem, kde ten se nachází?A smlouva o pronájmu, máte to vůbec nějak podložené, že je kůň váš?
Situace je dost komplikovaná a myslím, že si za ní v podstatě můžete sama.
Teď jen, aby se kůň někde měl lépe, než dosud.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Myslím, že přispívající nezažili ani zprostředkovaně "velké" causy s podvody a mizením koní typu Podlesny ( něco málo najdete na ztracenikone.wgz.cz, pročtěte si tam i diskuzi, link na Klubu Equus už nejspíš není přístupný).Nebývá to jednoduché a právo má zpoždění, jsou to profíci, i v manipulacích.
.
Zadavatelce: na Fb už upozornění máte, nejsem tam, netuším, jestli je tam víc skupin tohoto zaměření.
Dejte text ještě na EQ do Koně v nouzi, zkuste ohlásit na evidenci koní, na svaz, sledujte inzerce, můžete informovat prodejní stáje, věšet varování na prodejní weby...
koně
napsal(a):
Celkem nechápu, proč jste okamžitě nejela koně zkontrolovat? Osobně se přesvědčit?
Já bych tedy v životě žádného ze svých koní nedala do "pronájmu" ale budiž.Koně jste někomu dala.
Ale proč jste se o něj dále nezajímala? Chápu, že jste asi byla z nějakého důvodu ráda, že jste se ho zbavila.Ale kdyby mi momentální držitel koně, ať už by to byl kdokoli, mimochodem zavolal, že si kůň zlomil nohu, tak to jedu řešit! Okamžitě a to ještě na místo, kde se to koni stalo.
Momentální úlevu mu mohl poskytnout veterinář v místě.A také by pro vás měl třeba už rentgen a nějakou diagnózu.Rentgeny jsou běžně i u nás, na to nemusíte na kliniku.A naše republika není nepřekonatelně veliká, abyste musela cestovat měsíce.
Takže teď řešíte, jestli kůň ještě žije, případně kde? A co pak? Koně si vezmete do své péče, najde li se?Uhradíte účty za německou kliniku, budou li? Valach ČT, velký, hubený, nijaký, bez výkonnosti nemá žádnou extra finanční hodnotu.
Nebo ho necháte do dalšího "pronájmu" lidem, u kterých třeba žije?
A jak to máte s jeho modrým průkazem, kde ten se nachází?A smlouva o pronájmu, máte to vůbec nějak podložené, že je kůň váš?
Situace je dost komplikovaná a myslím, že si za ní v podstatě můžete sama.
Teď jen, aby se kůň někde měl lépe, než dosud.
Váš příspěvek majitelku jistě povzbudil.
Si myslíte, že to, co píšete, ona neví?
Pokud nedokážete poradit, tak do ní nekérujte.
Určitě se buší do hlavy.
Mimochodem není sama, kdo dává koně do nájmu, a 99% těchto koní je v pořádku.
A pokud je někdo podvodník a překupník, umí velmi dobře mluvit a ještě lépe lhát.
Messina

XXX.XXX.49.205
Koně: Všem VELICE děkuji za příspěvky, za ty přínosné dokonce i bez sarkasmu.
Ano, všichni by totiž jeli přes půl republiky bez auta, přesvědčit se, že se opravdu stalo, co se stalo. O koně jsem se zajímala dennodenně a nikdo nebyl rád že se ho zbavil panebože!
Takže řeším to, že kůň žije a byl překupnicí výše zmíněnou prodán! A představte si že ano, koně si do své péče až se najde vezmu, hradit veterinární úkony na klinice nebudu, jelikož mám vše smluvně podložené. Kde stojí že v případě úrazu u pronajímatele platí výhrady za léčbu on, v případě úhynu platí určenou částku za cenu koně. A ano, valach ČT, velký, hubený, co nemá finanční hodnotu pro mně má nepředstavitelnou srdcovou hodnotu a chtěla jsem pro něj to nejlepší, když já jsem nemohla! Do dalšího pronájmu kůň opravdu nepůjde, po této zkušenosti, ale to už otázka zdali se objeví. Modrý průkaz mám já (sklapněte s tím, že má putovat s koněm, mám ho prostě já a díky bohu za to!), smlouvu se slečnou mám a podloženo že je kůň můj mám. Máte další dotazy? Protože vás prosím aby jste přestala přispívat do diskuze, kde se hledá kůň. O koni nic nevíte, tudíž jsou pro nás vaše arogantní a urážlivé příspěvky nepodstatné. A jen tak pro informaci, za to, že si za situaci můžu sama, zamyslete se co říkáte! Já koně dala do pronájmu, dennodenně se slečnou komunikovala a o koně se zajímala jak v tu dobu bylo v mích možnostech. A opravdu si můžu za to, že někdo kdo si vezme koně do pronájmu ho prodá? Vážně?
Messina

XXX.XXX.49.205
Všem ostatním moc děkuji za pomoc, vážím si toho! :).
napsal(a):
Myslím, že přispívající nezažili ani zprostředkovaně "velké" causy s podvody a mizením koní typu Podlesny ( něco málo najdete na ztracenikone.wgz.cz, pročtěte si tam i diskuzi, link na Klubu Equus už nejspíš není přístupný).Nebývá to jednoduché a právo má zpoždění, jsou to profíci, i v manipulacích.
.
Zadavatelce: na Fb už upozornění máte, nejsem tam, netuším, jestli je tam víc skupin tohoto zaměření.
Dejte text ještě na EQ do Koně v nouzi, zkuste ohlásit na evidenci koní, na svaz, sledujte inzerce, můžete informovat prodejní stáje, věšet varování na prodejní weby...
Bohužel Podlesných bydleli dva kopce od nás, takže konkrétně o této kauze vím poměrně dosti.
Třeba proto jsem prvních 7let po nastěhování do našeho statku nenechávala nikdy koně na noc venku a výběh za barákem jsem i přes den kontrolovala Xkrát denně.
Pár známých je v tomto zainteresováno i osobně, takže jsem měla zprostředkovány i přímé zážitky.

koně
napsal(a):
Bohužel Podlesných bydleli dva kopce od nás, takže konkrétně o této kauze vím poměrně dosti.
Třeba proto jsem prvních 7let po nastěhování do našeho statku nenechávala nikdy koně na noc venku a výběh za barákem jsem i přes den kontrolovala Xkrát denně.
Pár známých je v tomto zainteresováno i osobně, takže jsem měla zprostředkovány i přímé zážitky.
Jo. Takže víte, že problém neměli jen naivkové a obrana nebyla vůbec jednoduchá. A takovýchto vyhlášených firem je v Rohanu víc. Konkrétně osobu zmíněnou zadavatelkou neznám.
orante

XXX.XXX.5.20
Bohuzel nemam spravu o vasem konikovi ale pani Petraskove jsem taky naletela.prodala jsem ji brezi kobylku i s hribetem za 12000. Kone si odvezla a nedala mi ani korunu.po mnoha dohadovani jsem z ni vyrazila aspon 8000 a to jen diky tomu ze jsem mela modry prukaz ktery jsem ji odmitla vydat dokud neuvidim nejake penize.chtela jsem kobylu a hribata videt ale nikdy mi nerekla kde se nachazi.udajne nekde mezi Litomericemi a Lovosicemi na louce.kobylka je bezova plavka a jeji hribe taky kobylka.prosim kdybyste neco vypatrali tak mi dejte vedet.dekuji.
hanulinka

XXX.XXX.17.204
Boze je to mozne, ze se tolik lidi necho od teto podvodnice oblbnout?
to si vsichni tak malo vazite svojich koni?-nebo jak k tomu muze vubec dojit?
a kdyz se jedna o tolik podvedenych majitelu-jak to, ze se neangazuje policie?
nejak to nemuzu pochopit.
preci podam trestni oznameni a policie se tim MUSI zabyvat.
proc to vsichni resite pres inzeraty a pres diskuzi -a ne rovnou pres policii?
neberte to jako vycitky...ani napadani...ja to proste jen nechapu.
1234M.P.Ed

XXX.XXX.235.224
Dobrý den, paní Petráskovou osobně neznám, ale pohybuju se v tom okresu: slyšela jsem že valach bohužel vážně zemřel, snažili se ho prý zachránit, ale pak bylo nutné ho utratit..
To vím já, ale u koní je drbů habaděj..
zazika
napsal(a):
Můžete sem prosím uvést tel. na tuto dámu, prodávám koníka a obávám se že právě ona si pro něj má zítra přijet (jméno do telefonu tak podivně zamumlala). Tak aby jsem ji rovnou stopla, děkuji.
Tady sem nasha akorát tuhle ale ta se jmenuje podlesna
http://www.ahaonline.cz/clanek/musite-vedet/119379/krade-kone-a-vozi-je-na-jatka.html.