Chtěla bych se zeptat, zda má někdo zkušenost s gelovou korekční dečkou, s beránkem.
Myslím tím, že má beránka po celé spodní části, ne pouze na kohoutku a vzadu.
Hodně mě zaujala a líbí se mi víc, než obyčejný beránek...
Ale nevím, zda je to dobrá koupě, sháním něco, co bude trochu tlumit nárazy, ale současně nechci, aby to příliš zvedalo sedlo.
Ojntvv

XXX.XXX.57.17
Mam to a je to snad jeste širší nez samotný beránek... Dala bych to asi jen kdyby bylo sedlo hodne siroke.
lina225

XXX.XXX.172.226
Pokud chcete jen tlumit nárazy, tak pořiďte obyčejnou gelovku, nebo pro efekt tu s beránkem vepředu a vzadu. Ten beránek pod gelem vám tam bude zbytečně zabírat místo, tlumící vlastnost nulová.
Záleží, jestli vůbec máte v komoře prostor pro další vrstvu, informace o podivnostech po opocení je dost na houby.
Pokud ano, a jde vám o tlumení, šla bych do této:
http://www.equiservis.cz/vybaveni-pro-kone/podsedlove-tlumici-decky/gelove-tlumici-decky-pod-sedlo/decka-tlumici-gelova-acavallo-anatomicka.html
Levná, pěkně přilne, měkoučká, tlumí.
Myslím, že prostor tam je, zkusím případně nafotit, nebo jestli mi poradíte, jak bych případně poznala, kolik prostoru tam mám. (u nás je to samý westerňák jen já v anglii, tam se blbě ptá)
Opocení je takové, že sedlo se opotí celé, páteř zůstává suchá, ale taky v místě opěrek vepředu má po stránách čistá místa, jde to vidět i na spodní straně podsedlovky. protě dva čisté menší fleky v místě opěrek.
Uvažovala jsem právě nad tou gelovkou s beránkem, mimo jiné i pro vlastní pocit, mám ráda hezké věci a beránek pod sedlem se mi vždycky líbil, ale raději sem se chtěla optat na názory, protože hezký vzhled je jedna věc, ale musí se kloubit s funkčností.
Tohle asi tedy není dobrá volba.
lina225

XXX.XXX.131.91
Jestli se gelovka pod sedlo vleze nebo nevleze musíte poznat i jako úplný laik, když rukou zkusíte, jak velký tlak je pod polštáři podél kohoutku a lopatky. Tuto oblast - komoru - gelovka zúží. Pokud to nemáte opravdu na fest těsné, neměl by být s tenkou gelovkou problém.
polárka.15
napsal(a):
A nebo pokud chceš načančaný a x tak drahý
Spíše ten načančaně podlepenej sem myslela.
lina225

XXX.XXX.131.91
lenacia
napsal(a):
Spíše ten načančaně podlepenej sem myslela.
Jak už tu bylo několikrát zmíněno - tahle sranda je vhodná pouze jako vycpávka pod opravdu široké sedlo.
keira
napsal(a):
Polárko, obávala bych se, aby tam kromě vyšší ceny nebyl ještě ten problém, že ta beránková ozdoba může zasahovat pod polštáře a přechod "neberánek-beránek" koně tlačit do zad. Bude asi záležet na velikosti posedlí a tvaru/délce sedlových polštářů.
Já takový beránek měla, tak jako vše u koní - výstroj musí sedět a je jedno, zda je to beránek či kamaše
Přesně ten "načančaný" = gelovka a kraj z beránku jsem si pořídila, a i když jsem si ze začátku říkala, jestli to koni nebude vadit, ten přechod, tak ne. Měla jsem problém s tím, že sedlo bylo nejspíš vzadu širší, měla jsem tam po výrazném zpocení "našleháno" jak se to tam mlelo, což mi tahle věcička vyřešila ke spokojenosti mé i koně. A to tam ten přechod fakt je, ale je to přechod gel/beránek, a to očividně koni nevadí.
Navíc to vypadá fakt dobře. A zase takový rozdíl v ceně to není, kupovala jsem ji za 1600, -.