Ahojky, mám dotaz jestli má někdo podobnou zkušenost kobyla si v pondělí minulý týden rozsekla holeň rána vyčištěná asi 2-3cm široká vet říkala že na šití to není. začalo se jí to hojit jenomže než jsem ji stačila strhnout strup strhla si ho sama rána se rozšklebila a ted ji z toho tece rekla bych i trochu nazloutle tekutiny... cim to mazat aby se to zacelilo, navic se pravdepodobne prastila do spenkoveho kloubu a ma ho otekly a mirne hreje... po tydnu by mel otok zmizet a stale zadna zmena. v nedeli jsme dostali od vet sirup na otoky ma ho 4 den a stale nic.. jsem z toho zoufala... ze se to nechce spravit. navic jsme ted v nedeli sundali podkovy a kobyla je po 7letech na boso... myslite ze je to tim ?
Musíte kontaktovat ošetřujícího veterinárního lékaře a stav konzultovat s ním. Toto není věc, která se řeší na internetu. Je možné, že bude nutné končetinu zavázat, aby si ránu nepoškozovala a byla v čistotě. Všeobecně je hojení ran na končetinách problematické, tak to nepodceňujte a volejte veta.
Skúste tú ranu vyfotiť, takto sa to ťažko predstaví v akom stave to má. Netvorí sa na tom granulačné tkanivo je to isto hnis? Dosť sa divím, že veterinár vám presne nepovedal čo s tým a nepríde to skontrolovať? Môže tam mať aj zápal keď jej noha aj hreje, určite by to mal podľa mňa vet znova vidieť a posúdiť stav, možno bude treba aj atb.
Uživatel s deaktivovaným účtem

No z otvorenej rany by som asi hnis neťahala. Ak je rana hlbšia, určite atb, ale to musi posúdiť veterinár. Nemám predstavu, čo bymohol byť sirup proti opuchu. Ale radšej, ako hľadať tipy na internete od ľudí, ktorí nevideli ranu ani len na obrázku, zavolajte opãť doktora. Môže zavolať iného, ak sa vám práca toho prvého nepáčila.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
No z otvorenej rany by som asi hnis neťahala. Ak je rana hlbšia, určite atb, ale to musi posúdiť veterinár. Nemám predstavu, čo bymohol byť sirup proti opuchu. Ale radšej, ako hľadať tipy na internete od ľudí, ktorí nevideli ranu ani len na obrázku, zavolajte opãť doktora. Môže zavolať iného, ak sa vám práca toho prvého nepáčila.
přesně, zavolejte vetovi, ať přijede koně zkontrolovat, příp. konzultujte s jiným vetem...
Jinak antibiotika by dostávat měl...