Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.8.2016 10:53
marketka

XXX.XXX.179.3

Dcera byla 3 týdny pryč a ted sedne po této pauze na poníka.Je fakt, že jsem ho lonžovala, aby neměl energii-bohužel tu nikdo nebyl tak lehký, aby na něj po ty 3 týdny sedl.On v poslední době blbne a začne vyhazovat směrem od domu.To samé i na lonži, na jízdárně to zkusí...Jak byste pořešili to jeho blbnutí?

1.8.2016 11:08
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Ideálne nájsť niekoho koho na neho môžete posadiť a toto jeho blbnutie usedí a zopárkrát ho poriadne odjazdí kým na neho znova posadíte dieťa. S poníkmi to býva problém, často deti prekuknú a dovoľujú si potom. Lonž v tomto prípade nepomôže. Ja som zopárkrát ponďu prijazďovala lebo som malá a mám 50 kg tak si dokážem sadnúť aj na shetlanda. Zážitok to ale moc super nie je a keď môžem vyhýbam sa tomu :)
A samozrejme treba vylúčiť aj zdravotný problém rovnako ako u veľkého koňa, pozrieť či pasuje sedlo, či má v poriadku zuby a či ho nebolí chrbát.

1.8.2016 11:13
marketka

XXX.XXX.179.3

Právě, chci ho vzít ještě k chiropraktičce..Ale nevím, on to začal dělat cestou od stáje a jak jde domů, pohoda...Spíš mi přijde, že to zkouší.Nicméně, dcera už na něm doježduje vzhledem k výšce a hmotnosti...uvažuji, že ho také už nechám být.Je mu 20 let, má 115 v kohoutku a dceři je 11 let...prostě nevím...Bohužel, nemám tu nikoho, kdo by mi ho jezdil, leda ho vzít k trenérce, ale řešit to na půl roku, dcera už je na něm jen tak?..Zuby mu dělali loni, sedlo nosí asi 7 let, má winteca.

1.8.2016 14:26
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Tak jestli je v plánu věší koník tak bych to prostě uspíšil půl rok neni co vymýšlet.

1.8.2016 14:29
marketka

XXX.XXX.179.3

Větší koník jo a ne..Dcera jezdí jako doprovod se mnou na velké kobylce.Ted jí učím chodit samotnou.Dcera krom toho se mnou bere hodiny na školních koních na jízdárně, kam dojíždíme aspoň 1x týdně.

1.8.2016 14:39
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Tak to beru podle nás menší podědila koně po starší a starší 11 si musela obsednout a udělat novýho 130khv a až poporostou tak malá podědí zas a starší si to dá znova a malinkou ponici prodam byla by škoda aby taková kobyla stála naučí jezdit další dítě.

1.8.2016 14:42
marketka

XXX.XXX.179.3

U nás poník dožije, děti ho nedají.

1.8.2016 19:38
koně

XXX.XXX.205.252

marketka napsal(a):
Větší koník jo a ne..Dcera jezdí jako doprovod se mnou na velké kobylce.Ted jí učím chodit samotnou.Dcera krom toho se mnou bere hodiny na školních koních na jízdárně, kam dojíždíme aspoň 1x týdně.

Zvláštní je to vyhazování od domova.Většina koní se od domova vleče a domů to pak rozbalí.Pravděpodobně se ten váš už rovnou rozhodl, že nepůjde raději ani kousek z domu.
Poníka byste mohla brát na vodítko při velké kobyle, když momentálně nemá jezdce.Nemusíte ho prudit na lonži, okrokujete, zaklušete a máte vyvenčeno

Přidejte reakci

Přidat smajlík