Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jab

9.8.2016 22:59
Jab

XXX.XXX.35.145

Zdravím. Plánuji koupi nového udidla. Chtěla bych trochu ostřejší udidlo ale ne páku. Uvažuji buď o stihlu nebo olivě. Co doporučujete? S čím máte zkušenosti?
Předem děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.8.2016 23:40
Uživatel s deaktivovaným účtem

Stihlo i oliva jsou při zachování běžného průměru "nejtupější" udidla, jaká jsou v sortimentu.
S těmito běžnými udidly má zkušenost nejspíš téměř každý člověk.

Dotaz, že chcete něco ostřejšího, ale ne páku, tak volíte stihlo (tedy nejspíš myšleno běžné, lomené udidlo), je nesmyslný a ukazuje na to, že o koních nejspíš mnoho nevíte...

Těžko říct, co chcete slyšet. Těžko radit. Jestli chcete slyšet nějaký názor, je třeba nastínit situaci, aby se k tomu dalo něco trochu kontrétnějšího říct ;).

9.8.2016 23:42
ladyhopp

XXX.XXX.65.129

Dobrý den,
z mých zkušeností jsem pro, že čím hubenější udidlo, tím ostřejší. Když jsem šla do ostřejšího udidla, koupila jsem si jedno-lomenné stihlo.

10.8.2016 07:41
polárka.15

XXX.XXX.208.141

To mi připomíná situaci - chci lodičky na vysokém podpatku, ale ne podpatky. Doporučíte mi baleríny nebo kecky? Ano, je to nesmysl...

A s tím čím tenčí udidlo - tím ostřejší - záleží JEN na koni, když dáte plňasovi do huby široké jemné udidlo je za trest pro koně (mají jemnou, drobnou hubu a nemají tam tolik místa), takže i velikost huby koně hraje roli.

Pro zadavatelku - co být třeba konkrétnější a nějak nám to vysvětlit, co tím vlastně básník chtěl říci?

10.8.2016 08:16
Arkarian

XXX.XXX.106.135

A na jakém udidle jste jezdila doteď?

10.8.2016 18:12
Jab

XXX.XXX.35.145

polárka.15 napsal(a):
To mi připomíná situaci - chci lodičky na vysokém podpatku, ale ne podpatky. Doporučíte mi baleríny nebo kecky? Ano, je to nesmysl...

A s tím čím tenčí udidlo - tím ostřejší - záleží JEN na koni, když dáte plňasovi do huby široké jemné udidlo je za trest pro koně (mají jemnou, drobnou hubu a nemají tam tolik místa), takže i velikost huby koně hraje roli.

Pro zadavatelku - co být třeba konkrétnější a nějak nám to vysvětlit, co tím vlastně básník chtěl říci?

Promiňte, opravdu uznávám napsala jsem to špatně. Prosím omluvte mě. Chtěla jsem se hlavně zeptat jestli je lepší stihlo nebo oliva. Ano uznávám v udidlech se příliš nevyznám.

12.8.2016 17:39
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Tak udidlo má parametry - délku, tloušťku, lomení, ty "konce" (oliva, déčko,...) a materiál.

Nelomené může být masakr, ale taky může být z gumy a tudíž jemné, takhle obecně vám tu těžko někdo poradí. I tu ostrost musíte porovnávat vůči něčemu.

Napište, co máte, proč nevyhovuje a chcete "přitvrdit" a pak se třeba dozvíte nějaký konkrétní názor.

13.8.2016 11:42
polárka.15

XXX.XXX.208.141

Jab napsal(a):
Promiňte, opravdu uznávám napsala jsem to špatně. Prosím omluvte mě. Chtěla jsem se hlavně zeptat jestli je lepší stihlo nebo oliva. Ano uznávám v udidlech se příliš nevyznám.

Spíš řekněte proč chcete měnit udidlo, na čem chodí kůň teď, co je za problém On je rozdíl v působení, byť to vypadá stejně a vždy záleží na koni

Přidejte reakci

Přidat smajlík