Jab

XXX.XXX.35.145
Zdravím. Plánuji koupi nového udidla. Chtěla bych trochu ostřejší udidlo ale ne páku. Uvažuji buď o stihlu nebo olivě. Co doporučujete? S čím máte zkušenosti?
Předem děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Stihlo i oliva jsou při zachování běžného průměru "nejtupější" udidla, jaká jsou v sortimentu.
S těmito běžnými udidly má zkušenost nejspíš téměř každý člověk.
Dotaz, že chcete něco ostřejšího, ale ne páku, tak volíte stihlo (tedy nejspíš myšleno běžné, lomené udidlo), je nesmyslný a ukazuje na to, že o koních nejspíš mnoho nevíte...
Těžko říct, co chcete slyšet. Těžko radit. Jestli chcete slyšet nějaký názor, je třeba nastínit situaci, aby se k tomu dalo něco trochu kontrétnějšího říct ;).
To mi připomíná situaci - chci lodičky na vysokém podpatku, ale ne podpatky. Doporučíte mi baleríny nebo kecky? Ano, je to nesmysl...
A s tím čím tenčí udidlo - tím ostřejší - záleží JEN na koni, když dáte plňasovi do huby široké jemné udidlo je za trest pro koně (mají jemnou, drobnou hubu a nemají tam tolik místa), takže i velikost huby koně hraje roli.
Pro zadavatelku - co být třeba konkrétnější a nějak nám to vysvětlit, co tím vlastně básník chtěl říci?
polárka.15
napsal(a):
To mi připomíná situaci - chci lodičky na vysokém podpatku, ale ne podpatky. Doporučíte mi baleríny nebo kecky? Ano, je to nesmysl...
A s tím čím tenčí udidlo - tím ostřejší - záleží JEN na koni, když dáte plňasovi do huby široké jemné udidlo je za trest pro koně (mají jemnou, drobnou hubu a nemají tam tolik místa), takže i velikost huby koně hraje roli.
Pro zadavatelku - co být třeba konkrétnější a nějak nám to vysvětlit, co tím vlastně básník chtěl říci?
Promiňte, opravdu uznávám napsala jsem to špatně. Prosím omluvte mě. Chtěla jsem se hlavně zeptat jestli je lepší stihlo nebo oliva. Ano uznávám v udidlech se příliš nevyznám.
Tak udidlo má parametry - délku, tloušťku, lomení, ty "konce" (oliva, déčko,...) a materiál.
Nelomené může být masakr, ale taky může být z gumy a tudíž jemné, takhle obecně vám tu těžko někdo poradí. I tu ostrost musíte porovnávat vůči něčemu.
Napište, co máte, proč nevyhovuje a chcete "přitvrdit" a pak se třeba dozvíte nějaký konkrétní názor.
Jab
napsal(a):
Promiňte, opravdu uznávám napsala jsem to špatně. Prosím omluvte mě. Chtěla jsem se hlavně zeptat jestli je lepší stihlo nebo oliva. Ano uznávám v udidlech se příliš nevyznám.
Spíš řekněte proč chcete měnit udidlo, na čem chodí kůň teď, co je za problém On je rozdíl v působení, byť to vypadá stejně a vždy záleží na koni