Ako vyriesit napajanie a seno vo vybehu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

anamara

13.8.2016 16:48
anamara

XXX.XXX.251.110

Hladam info ako mate riesene napajanie koni vo vybehu. Mam kobylu co rada vylieva vodu z vedier a hraje sa zo vsetkym, zavesne vedro s radostou zhodi. Voda musi byt umiestnena v ohrade kde sa aj jazdi takze najlepsie nieco prenosne pripadne lahko odmontovatelne. Taktiez ma zaujima ako spravit krmenie travnaty vybeh nemame tak mam spravene nieco ako padock paradise ale kedze sa do ohrady dal strkopiesok nechcem tam velmi krmit ale zas je to najdalej a kone sa aspon prejdu. Potrebujem nieco pri com by seno nepadalo na zem. Vie niekto nieco poradit?

13.8.2016 19:41
kallisto

XXX.XXX.135.38

Kyblík s vodou posadit do pneumatik. Seno davat do sitky a pověsit.

14.8.2016 14:22
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Tak vodu naštěstí máme přímo v ohradě "přírodní", stačilo jen upravit terén. Do té doby jsme dávali ten černý maltovník, pokud je koník nenechvka, dá se rýčem vykopnout obdélník a nádoba do toho posadit.
Seník jsme si postavili, dá se i koupit, ale když jsem viděla ty ceny, radši jsme se pustili do vlastní výroby

14.8.2016 15:41
mgtka

XXX.XXX.92.43

Xchipsy: Balík do toho asi dáváte s technikou že?

14.8.2016 20:13
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Ještěrkou (vysokozdvižný vozík). Ale dá se určitě nechat si ho naložit na paletu a dovézt jen paleťákem (podle terénu), případně sehnat ten menší a dokutálet no a nebo když došel ten kulatý, vozila jsem tam na kotouči jeden-dva klasické malé hranaté.. (mám výhodu, že mám ohradu pár metrů za barákem ale pokud je dál, dalo by se vozit i autem..).

15.8.2016 13:45
serafima

XXX.XXX.251.110

Ďakujem za radu, ale potrebujem niečo z čoho nebude bordel a zároveň sa to bude dať odmontovať, prenášať atď. Mala som doteraz sieťky na seno tak spravené aby kone mali hlavu cez ohradu a seno nepadalo do piesku (bojím sa tzv. pieskovej koliky, neviem či o nej niekto už počul ale chcem sa tomu vyhnúť). Lenže ohrady sa komplet prerobili a spravili sa menšie diery čiže nám teraz tento systém už fungovať nebude. Našla som tašku na seno, má s tým niekto skúsenosť? https://www.vetis.sk/jaslicky-a-sietky-na-seno/610-taska-na-seno.html
Druhý problém čo máme je zas s vodou a to riešime neustále pretože proste kobyla sa asi extrémne nudí tak všetky vedrá povylieva, povyťahuje ich z pneumatík aj keď sú plné, dokonca som už skúsila dať na seba aj dve pneumatiky a dotoho to vedro vtesnať aby to bolo pevné ale vytiahla aj to. Mali sme už aj väčšiu okrúhlu nádou zámerne z rovnými hranami aby to nevedela zubami chytiť, vykopali sme do zeme dieru a do toho ju vsadili a ona je proste nesmierne šikovný kôň, ja som to nevedela nadvyhnúť keď to bolo plné ale ona to prevrátila. Niekedy potrebujem odísť počas dňa aj na niekoľko hodín ale nemôžem lebo je veľká šanca že kone budú bez vody. A závesné vedrá zhodí dolu, napevno to pripevniť neviem lebo ako som písala ohrada kde voda musí byť slúži aj na jazdenie. Inak prírodne spraviť nevieme, je tu hrozne sucho a voda je hlboko pod zemou.

15.8.2016 14:18
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Tak tam dejte betonové koryto, to už snad nepřevrátí, ne?

15.8.2016 15:02
kallisto

XXX.XXX.157.94

Starou vanu.

16.8.2016 12:26
makki

XXX.XXX.107.171

kallisto napsal(a):
Starou vanu.

Jenom aby se v ní pak koník nechtěl třeba koupat

10.10.2016 22:21
Zděnda79

XXX.XXX.69.178

Stavební vědro. Tři palety na sebe.První se nechá v celku a do dvou se vyřízne díra přesně na vědro. Dá se hezky vyndavat, čistit a kdykoliv stěhovat.. .

Přidejte reakci

Přidat smajlík