Bezpečnostní kamery venkovní bezdrátové k ohradě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.8.2016 11:25
Krutak1FlE

XXX.XXX.72.252

Dobrý den,
prosím o radu, zda je možné sehnat cenově dostupné bezpečnostní kamery, které by šly použít k výběhu koní, ustájených 24/7.
Přes veškerá opatření nám do ohrady někdo chodí a hází zbytky.

Začátkem léta byli koně ustájeni v ohradě u cesty, kam chodili lidi s dětma na procházky. Podél celé ohrady jsem umístila cedule:

Nekrmte koně
Nechoďte k ohradě
Soukromý pozemek
Pozor, elektrický ohradník
Nekrmte prosím ničím koně, ani trávou, naučíte je kousat a kopat a zaděláte nám na problém
Nekrmte prosím koně, mají kvůli genetické vadě přísnou dietu
Do koňského jídelníčku nepatří: sušenky, melounové slupky, shnilé zelí, švestky, třešně a další věci, které v ohradě nacházíme. Pokud nevíte co se zbytky, pořiďte si prase nebo biokontejner atd...

Ale nepomohlo. Lidi chodili pořád a koně se naučili loudit. Kromě toho jeden má opravdu dietu a nesmí nic, co obsahuje cukry.
Taky jsem viděla, jak si je přitahují k ohradě a přidržují za ohlávky. To mě bral vztek. Já přece taky nikomu netahám psa za plotem za obojek, abych si ho mohla pohladit.
Koním jsem sundala ohlávky, ale stejně žádná změna. V místě, kde je východ z ohrady není el. a lidi lezou tam, opírají se o ohradu a tahají z pytlíku bůhvíco...

Přestěhovali jsme koně tedy asi o 80m dál a původní hrazení u cesty nechali, aby lidi nelezli za to, k nové ohradě.
Nová ohrada je přímo pod naším domem, odkud mohu dobře vidět, pokud obejdu dům ze zadní strany. I přesto jsem našla v ohradě okurku, rozmočený rohlík a poházené třešně, ale nikoho u ohrady.
Mám malou dceru, se kterou chodím v 6h večer domu a ven už nejdu (koupání, večeře, večerníček, pohádky,..), takže předpokládám, že se to děje večer smajlík.

Už mi došly nápady na nějaká další opatření (kromě samostřílu) a napadly mě jen bezpečnostní kamery. Sice nevím, jak bych mohla se záznamem naložit, ale beru to spíš jako prostředek k odrazení drzých lidí. Nevíte někdo, zda existují voděodolné kamery na baterie?

Mohu využít i stáj, kterou máme, ale vidím, že koně jsou venku šťastní a nechci je zbytečně, jen kvůli blbcům, zavírat.

Děkuji.

17.8.2016 12:54
kallisto

XXX.XXX.157.94

Nevím jestli seženeš přímo kameru na baterie. My máme IP kameru ale napájení normálně do sítě.

Řešila bych to buď fotopastí nebo pouze pohybovým senzorem. Ten odešle sms na mobil pokud zjistí pohyb.

17.8.2016 13:44
vetpet

XXX.XXX.40.239

Fotopast je dobrá věc, jen ji dát tak, aby bylo vidět, kdo co, ale přitom si ji někdo nepůjčil.
S krmením bůhví čím mám taky hořké zkušenosti- např. vydlabané dýně, někdo mi přikrmil koně kárkou trávy, když řeknu, že jim přes plot taky zvířata nekrmím a že to nejsou zbytkožrouti, tak se brání tím, že jim přece taková troška neublíží, a vždyt' jim tak chutná, tak proč jim nedat, že...

17.8.2016 14:19
Krutak1FlE

XXX.XXX.72.252

Fotopast mne napadla taky. Akorát mám na umístění jen dvě možná místa. Jedno na přístřešku v ohradě, který je hned vedle vchodu, kam lidi taky lezou a jedno na našem plotě zahrady. Obě místa jsou bohužel přístupná pro krádež.

Volila bych i maketu kamery, pokud bude dostatečně věrohodná. Ale pokud by to někdo poznal, tak budu akorát za blbce.

"ta troška jim neublíží" - tak přesně to znám. Ale že za víkend projde 40 skupinek krmičů a každej jim něco strčí, to nevidí.
U nás to je taky: "vždyť jim dávám jen trávu".

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.8.2016 15:35

Diskuze na toto téma jsou tu častokrát - stačí pohledat.
Největší problém bych viděla u koně, který má dietu - nedá se oddělit prostě tak daleko do hlouby ohrady, kam se nikdo nedostane, ani nedohodí? Resp. rozumím - kdyby někdo chtěl, tak se do ohrady dostane, ale asi by to bylo velmi zřídka, kort, když by v té bližší ohradě byli koně jiní...
Jinak - rozumím, že to člověka štve, ale oni na pár kousků čehokoli většinou fakt neumřou, tak se možná zbytečně nervujete. Stejně to nevyřešíte, dokud budete "v civilizaci". Jediná funkční je osvěta. A tu děláte. Arogantní a ironické cedule nefungují. Lidi neškodí schválně (tedy v převážné většině) a vůbec netuší, co takovému koni mohou dát. Rozumím, že optimální varianta pro Vás je: NIC. To ale bohužel neovlivníte, dokud budete mít výběhy u cesty. Proto já jsem mívala na ohradě se zvířaty, že žádám lidi, aby nezkrmovali nic kromě právě utrženého zeleného z okolí ohrady. A možno u výběhu umístit nějakou krabici na ty donesené dobroty, kam budou moct umístit, co přinesli z domova s poděkováním a informací, že jim to rozdělíte dle potřeb těch daných koní. Důležité je ale, abyste tyto krabice kontrolovala a vyprazdňovala - jakmile uvidí, že tam ty věci hnijí bez zájmu, přestane to fungovat (kazíte důvěru, že to koním opravdu dáváte).
Monitoring dělat můžete. Možná bude stačit dovnitř výběhu dát info, že je prostor z důvodu nebezpečného krmení koní kolemjdoucímí monitorován... a na přístřešek bych umístila černou krabičku potřebné velikosti. Jsou i makety obalů pro fotopasti, ale myslím, že většina lidí, když se k přístřešku nedostanou moc blízko, stejně prd poznají.

17.8.2016 18:30
Krutak1FlE

XXX.XXX.72.252

Díky za reakci,

já mám jen dva koně a oddělovat je nechci. Už tak máme postavenou vnitřní ohradu 80m za původní větší. Ale lidi lezou evidentně skrz první hrazení až k/do vnitřní ohradě.

Své cedule nepovažuji ani za arogantní ani za ironické. Ale naprosto vážně míněné. Většina obsahuje slovo "prosím" a všechny "děkuji".
Mám tam několik cedulí, kde mám dopodrobna popsanou chorobu a následky krmení. Obsahuje velké PROSÍM. Ale lidi jsou ignoranti a nerespektují mé prosby.

Jsou to tak dva měsíce, co vet rozháněl koliku. Stálo mě to celou mateřskou a peníze z brigády. A kdo mi to proplatí? Nikdo!

Nepřeju si, aby dávali ani trávu. Jeden kůň si začal vynucovat hrabáním (což ho naučili ti krmiči) a za mnou si přišli lidi stěžovat, že kopytem hrábnul po jejich holce.

S bedýnkou je to hezký nápad, ale já jsem asi jiná. Já o to nestojím.

hanulinka

17.8.2016 18:38
hanulinka

XXX.XXX.17.204

U nas kamery a velka upozorneni, ze objekt je strezen kamerou-to zabralo.
cedule-soukromy pozemek, vstup zakazan-objekt strezen kamerou.
to zabralo, predtim jsme meli podobne problemy.

samozrejme jsme udelali dvojitou ohradu, asi jako vy, aby nemohli rict, ze nebyli na nasem pozemku.
jako kamery postacily dobre atrapy-na hodne viditelnem miste.

ale pro pripad, ze by to nezabralo jsem byla rozhodnuta pro fotopasti.
(policie by s tim vsak stejne nic moc nedelala, tak maximalne ty ty ty).

17.8.2016 18:59
Krutak1FlE

XXX.XXX.72.252

Sousedovi na téhle trase zabili jednoho hucula vánočním cukrovím a druhého měkkým pečivem. Zůstaly mu jen oči pro pláč a nikomu nic nedokázal.

Koně s poruchou jsem brala, protože mu dietu dokážu zajistit. Ale tohle mě přivádí k šílenství.

Zkusím tedy začít atrapou. Pokud se nemýlím, dají se sehnat i otáčecí, blikající. Akorát nevím, jestli na baterie...

hanulinka

17.8.2016 19:09
hanulinka

XXX.XXX.17.204

Ano, jsou na baterky a dost solidni.
ja je teda kupovala v nemecku, tak nevim, jaka je nabidka u nas.
jinak bych poradila.
ale i ty atrapy jsou docela drahy, levnejsi vsak, nez vet.
u nas to zabralo, nastesti.

17.8.2016 19:28
Krutak1FlE

XXX.XXX.72.252

Nevíte značku? Že bych pokoukla...

23.8.2016 07:37
kacule

XXX.XXX.140.29

Není to úplně řešení dle Vašeho gusta, ale my máme v ohradě trkavého berana.. a na ohradě ceduli "Pozor, zlý beran", a to teda funguje téměř na 100 % :D Beran se totiž k ohradě přižene vždycky první, když vidí, že někdo jde a mohl by něco vysomrovat.. jenže je velikej a ošklivej, takže ho lidi obejou obloukem a jdou dál :).

23.8.2016 10:00
Oťásek

XXX.XXX.241.210

Pokud nezabere nic, pak vypozorovat který soused/ka koně krmí. Většinou to bývají lidé s dětmi nebo poblázněný důchodci /ale i ty sebou tahají vnoučata.../ Pak doma nahromadit belík odpadu z kuchyně a za bílého dne, pěkného počasí, se vydat k jejich plotu /nejlépe v dosahu bazénu nebo nějaké upravené zóny jejich pozemku jim tam ty splašky vylít a to tak aby to viděli. /Samozřejmě né do bazénu, stačí vedle na angličan / Rázně, ale jen tak hlučně aby to dobře slyšeli nejlépe i ostatní sousedi jim sdělit, že jsem přišla nakrmit jejich děti, případně psy A že to budu dělat tak dlouho, dokud se oni budou pokoušet mi přiotrávit koně.

Před tímto "zoufalým činem" je ale dobré opatřit si alespoň nahrávku na mobil, jak Vám koně krmí, neb by mohli přivolat příslušníky... tak aby to bylo bráno jako zub za zub

My máme na ohradách mimo vysvětlujících cedulí, prosící a děkující cedule, dále nápis "Nekrmte naše Koně, ani my nekrmíme přebytky Vaše děti". A pak tu jsou cedule vyhrožující kamerovým systémem, který opravdu máme funkční. Píšeme tam, že pokud bude "dotěrný krmič" jinak samozřejmě laskavý spoluobčan natočen na kameře, jak krmí naši zvěř a ta pak bude vykazovat do 24 hod nějaké známky újmy, bude zvíře převezeno na kliniku a nahrávka předána na PČR spolu s trestním oznámením na týrání zvířat, poškozování cizího majetku... a dotyčný zaplatí veškeré náklady na vyšetření, ošetření a případnou léčbu, které se pohybují v řádů desítek tisíc. Pokud zvíře nedej bože uhyne, pak ještě hodnotu zvířete, která je díky novému OZ ne jen chovatelská, ale také pocitová a ta bude samozřejmě nesmírná:):):) Ale pozor, prý bychom to u soudu pravděpodobně nevyhráli a prokazování, že zvíře utrpělo újmu díky jejich počínání by bylo velmi obtížně prokazatelné. Nicméně bych do takového sporu určitě tak jako tak šla, neb by to byl za pár tisíc odstrašující případ pro ostatní krmiče / po naší vísce by se to rychle rozneslo/ a vědomí, že jsem vyšinutá, pološílená a všehoschopná hysterka by mohlo odradit další milé sousedy:).

23.8.2016 10:49
Krutak1FlE

XXX.XXX.72.252

kacule napsal(a):
Není to úplně řešení dle Vašeho gusta, ale my máme v ohradě trkavého berana.. a na ohradě ceduli "Pozor, zlý beran", a to teda funguje téměř na 100 % :D Beran se totiž k ohradě přižene vždycky první, když vidí, že někdo jde a mohl by něco vysomrovat.. jenže je velikej a ošklivej, takže ho lidi obejou obloukem a jdou dál :).

:-D Vaše řešení je super! Kdybych se nebála berana, šla bych do toho taky.

23.8.2016 10:55
Krutak1FlE

XXX.XXX.72.252

Oťásek napsal(a):
Pokud nezabere nic, pak vypozorovat který soused/ka koně krmí. Většinou to bývají lidé s dětmi nebo poblázněný důchodci /ale i ty sebou tahají vnoučata.../ Pak doma nahromadit belík odpadu z kuchyně a za bílého dne, pěkného počasí, se vydat k jejich plotu /nejlépe v dosahu bazénu nebo nějaké upravené zóny jejich pozemku jim tam ty splašky vylít a to tak aby to viděli. /Samozřejmě né do bazénu, stačí vedle na angličan / Rázně, ale jen tak hlučně aby to dobře slyšeli nejlépe i ostatní sousedi jim sdělit, že jsem přišla nakrmit jejich děti, případně psy A že to budu dělat tak dlouho, dokud se oni budou pokoušet mi přiotrávit koně.

Před tímto "zoufalým činem" je ale dobré opatřit si alespoň nahrávku na mobil, jak Vám koně krmí, neb by mohli přivolat příslušníky... tak aby to bylo bráno jako zub za zub

My máme na ohradách mimo vysvětlujících cedulí, prosící a děkující cedule, dále nápis "Nekrmte naše Koně, ani my nekrmíme přebytky Vaše děti". A pak tu jsou cedule vyhrožující kamerovým systémem, který opravdu máme funkční. Píšeme tam, že pokud bude "dotěrný krmič" jinak samozřejmě laskavý spoluobčan natočen na kameře, jak krmí naši zvěř a ta pak bude vykazovat do 24 hod nějaké známky újmy, bude zvíře převezeno na kliniku a nahrávka předána na PČR spolu s trestním oznámením na týrání zvířat, poškozování cizího majetku... a dotyčný zaplatí veškeré náklady na vyšetření, ošetření a případnou léčbu, které se pohybují v řádů desítek tisíc. Pokud zvíře nedej bože uhyne, pak ještě hodnotu zvířete, která je díky novému OZ ne jen chovatelská, ale také pocitová a ta bude samozřejmě nesmírná:):):) Ale pozor, prý bychom to u soudu pravděpodobně nevyhráli a prokazování, že zvíře utrpělo újmu díky jejich počínání by bylo velmi obtížně prokazatelné. Nicméně bych do takového sporu určitě tak jako tak šla, neb by to byl za pár tisíc odstrašující případ pro ostatní krmiče / po naší vísce by se to rychle rozneslo/ a vědomí, že jsem vyšinutá, pološílená a všehoschopná hysterka by mohlo odradit další milé sousedy:).

Jsem ráda, že má někdo podobné smýšlení jako já. Včetně obrazu všehoschopné, arogantní, nafrněné, pološílené hysterky
Už jsem se lekla, že nejsem normální

Já jsem tedy ještě lakomá a namyšlená, protože odmítám vozit místní děti (na 4 a 2letým koni).

Po dobrém jsem to zkoušela dost dlouho. Takže přitvrdíme

23.8.2016 11:05
kacule

XXX.XXX.140.29

Krutak1FlE napsal(a):
:-D Vaše řešení je super! Kdybych se nebála berana, šla bych do toho taky.

Hi hi, nejhorší na tom je, že já se ho taky bojím

23.8.2016 11:19
Krutak1FlE

XXX.XXX.72.252

kacule napsal(a):
Hi hi, nejhorší na tom je, že já se ho taky bojím

hanulinka

23.8.2016 15:48
hanulinka

XXX.XXX.17.204

Hi hi..beran je super...
ale pravda, nekdy je to s nim slozitejsi zachazeni, ze ano..

atrapu musim mrknout na internetu, nase uz je vybledla, vyrobce se tam nedoctu.
mame ji uz hodne dlouho.

Homola

20.9.2017 18:07
Homola

XXX.XXX.56.29

Nevímjakke koním, ale já osobně nakupoval levně kamerový systém tady https://www.czeltroniks.cz/ a stále fungují spolehlivě smajlík

21.9.2017 03:19
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Těm dotyčným bych šla nakrmit děti něčím "zdravým", aby mě ti rodiče a prarodiče viděli. Klidně jim před rodiči i nabídnout cigarety, to by je mohlo konečně dovést k tomu, že cizí se podle vlastního uvážení nekrmí.

My máme na ohradě napsáno, že veterinář koně stojí jako oprava dražšího auta, plus je tam upozornění, že se vyřítí naštvaný chlap a nebude zrovna příjemný.

21.9.2017 08:27
Krutak1FlE

XXX.XXX.178.84

Dotaz napsal(a):
Těm dotyčným bych šla nakrmit děti něčím "zdravým", aby mě ti rodiče a prarodiče viděli. Klidně jim před rodiči i nabídnout cigarety, to by je mohlo konečně dovést k tomu, že cizí se podle vlastního uvážení nekrmí.

My máme na ohradě napsáno, že veterinář koně stojí jako oprava dražšího auta, plus je tam upozornění, že se vyřítí naštvaný chlap a nebude zrovna příjemný.

Poslední větu s dovolením kopíruji ;-). Zrovna obnovujeme cedule...
Jinak tento týden po ohradě poházená rajčata a shnilá jablka. Dochází mi trpělivost.

21.9.2017 08:42

Já mám ohradu v chatové osadě a než si místní zvykli, že jsou to prostě moje ohrady a moje zvířata (ony to vždycky byly pozemky rodiny, ale dlouho nevyužívané, tedy si z nich Pražáci dělali skládku..klasika.), tak se mi ve výbězích objevovaly i kosti z kotletek, když se grilovalo... naštěstí jen mezi ovcemi/kozami a ty to neschroustaj. Kůň by to možná mohl zkoušet ochutnávat a problém zaseknuté kosti v rouře by mohl být na světě.
O hromadách posekané trávy z košů sekaček nemluvě. To jsem jim vesele vyhazovala "kam mi ruka padla" zpátky přes plot ohrady - tedy byl bordel na cestě, popř. když se to chytlo na cizím plotě, tak i tam... já mám ale tu výhodu, že jsou i ty cesty kolem v našem vlastnictví (a je to štve, že jim tam jako dělám bordel, takže už to víckrát neudělali).

Každopádně si taky myslím, že člověk v těchhle případech nesmí být přizdisr-áč, ale prostě se do toho okolí pořádně obout. Nápad s krmením jejich dětí cigaretami se mi dost líbil Dotaz, Ty jsi fakt číslo!

22.9.2017 01:22
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já mám ohradu v chatové osadě a než si místní zvykli, že jsou to prostě moje ohrady a moje zvířata (ony to vždycky byly pozemky rodiny, ale dlouho nevyužívané, tedy si z nich Pražáci dělali skládku..klasika.), tak se mi ve výbězích objevovaly i kosti z kotletek, když se grilovalo... naštěstí jen mezi ovcemi/kozami a ty to neschroustaj. Kůň by to možná mohl zkoušet ochutnávat a problém zaseknuté kosti v rouře by mohl být na světě.
O hromadách posekané trávy z košů sekaček nemluvě. To jsem jim vesele vyhazovala "kam mi ruka padla" zpátky přes plot ohrady - tedy byl bordel na cestě, popř. když se to chytlo na cizím plotě, tak i tam... já mám ale tu výhodu, že jsou i ty cesty kolem v našem vlastnictví (a je to štve, že jim tam jako dělám bordel, takže už to víckrát neudělali).

Každopádně si taky myslím, že člověk v těchhle případech nesmí být přizdisr-áč, ale prostě se do toho okolí pořádně obout. Nápad s krmením jejich dětí cigaretami se mi dost líbil Dotaz, Ty jsi fakt číslo!

Člověk je musí šokovat, nějak zasáhnout na tom "jejich", aby jim to došlo, klidně to dovést ad absurdum. Vlastní prožitek/zkušenost je kolikrát přínosnější, než tisíc snah o vysvětlení. :).

Neregistrovaný uživatel

22.9.2017 08:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Nabízet dětem v dnešní době cigarety je bez efektu, oni si to zvládnou mezi sebou sami.

22.9.2017 10:15
22verunka

XXX.XXX.188.68

Vubec se vam nedivim ze zurite. Bydlime v male vsi. Par deti tu je ale ty nasteati vzdy prijdou a ptaji se. Teto muze konik tohle a tohle a maji zajem. Pred 3 lety a 4 lety jsem resila dva roky po sobe vdy v lednu schvaceni u vetsiho ponika. Vsichni sme nad tim kroutili hlavou jak je to mozne. Konzultovala jsem s klinikou a tam padl nazor ze je konik zjednosusene cukrovkar. Vlivem mrazu atd... no a nakonec se ukazalo ze mu ta blba sousedka hodila zbytek cukrovi co zbylo z vanoc. Mozna toho bylo vive jak 10 kg
Kdyz jsem na to pak prisla. A nasla v ohrade okousane rozmacene linecke atd. Vlitla jsem na ni. A ikdyz je to stara zenska za ramecek si to nedala. Konik je nastesti bez nasledku. Ale od te doby nikdo nedal do ohrady ani klacem a to to prosim udelala rano nez sli kone do vybehu aby meli prej na prilepsenou.
No a vloni soused cistil strouhu ktera tece so rybnika ze ktereho piji kone. Jenze je vypusteny a jen voda protyka a maji tam misto na piti. No a ten kre...ten tam nalil randap.3 mesicni hribe melo horecky a kdyz se prokazalo z ceho zavolala jsem policii a pan dostal ve spravnim rizeni pokutu 20 tisic a dobrovolne zaplatil lecebne vylohy. Lidi jsou proste mimo.

22.9.2017 13:09

Tyjo, ještě, že to přežilo bez následků! Rundup je fakt svinstvo!

Dotaz: šokovat jo, ale ne každej to stejně chápe a cítí stejně. Stalo se, že jsme byli na dovče (to si tak dovolí chovatel, že jede jednou za rok na týden pryč!), zabezpečili jsme zvířata do ohrad, aby nemohla utéct (pryč z ohrad, které ničí divočáci), tedy do zástavby (kde ale běžně spásáme ovcemi farní louku), zajistili dohled. Mno... a nějaký kret-én naházel do výběhu celé rostliny kukuřice - ovce to sežraly a jedno vzrostlé jehně (asi nejžravější) z toho chcíplo. (člověk, co je měl na starosti na kontrolu, to neviděl, protože byl v té době v práci). Takže jsem zařídila odklizení mrtvoly a chtěla, aby známá vzala papír a napsala cedule na výběh ve smyslu: Nekrmte zvířata, zabíjíte je!... odmítla psát takovýhle vzkaz... tak jsem se na to vykašlala, nad tím přemýšlet a rozčilovat se, protože některé myšlenkové pochody lidí, mi fakt hlava nepobere...

22.9.2017 15:38
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Hippie:
Ale připravili tě o peníze. Škodu bys mohla po neznámém vymáhat. Aspoň toho by se měli bát.

Oni prostě nechápou, že se do cizích zvířat a majetku nemají co navážet. Kdybych já chodila dokrmovat jejich zvířata nevhodnou stravou, pohazovala po dvoře cukroví, tak by se jim to taky nelíbilo. On ten nepříjemný prožitek, který jim člověk způsobí, občas zabere. Aspoň ze zoo mám poznatek, že slušně to často opravdu nejde a notoričtí krmiči se vrací. Proč nedat koni řízek, koze spařenou trávu nebo kytky narvané z okrasného záhonu, kam ještě čůrají všichni, co nejsou schopni dojít 50 metrů na záchod vedle?

coudas: Nejde o cigarety pro děti, ale před rodiči, kteří krmí, reagovat analogicky tomu, co dělají oni.

Neregistrovaný uživatel

22.9.2017 16:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Já jsem to pochopila, jen že v dnešní době zrovna cigarety nejsou na obtíž, když kouří každej druhej, takže byste vlastně "nic špatného" neudělala.

Loolipoop

22.9.2017 16:58
Loolipoop

XXX.XXX.42.151

Ty jo vy mě strašíte ://// Já si chci dát koně do svého, ale vedle ohrady mi povede cyklostezka... Když to tak čtu, tak minimálně kameru pořídím.

Neregistrovaný uživatel

22.9.2017 18:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Podle mě to lidi amatéři stejně nikdy nepochopí.Neznají koně a akorát si budete dělat nepřátele.Jsou prostě některé věci marné.Dovedu si představit spíš osvětu těch amatérů..Tak kde jsou svazy chovatelů? Za Vaše prachy se tam pomalu perou raději a na propagaci tohoto nic nedají? Do časopisu jezdectví to zřejmě nemá cenu psát "nekrmte koně".

22.9.2017 22:14
jbb

XXX.XXX.143.25

No ne, jakýsi"pan Homola" se tu snaží propagovat svůj obskurní e-shop na kamery a tak vytáhl rok starou diskusi... Tedy, určitě bych si tam něco koupil, když se musí takhle zoufale vnucovat...

24.9.2017 22:02

Meifi: máš pravdu. To je stejný, jako když jsme jely jako ekipa mladých holek kolem silnice a každý druhý tirák na nás musel zatroubit, protože "holky na koních". To, že mi občas takhle sklepli nějaké dítě, nikoho nenapadlo.

A pro mě úplně neuvěřitelná situace: vracím se z vyjížďky já na koni, s sebou na vazáku dítě na poníkovi a zrovna když podcházíme železniční podjezd, míjí nás v autě kamarádka ze školky, co tam mezi těmi zvířaty (měla jsem pocit) "žije" už nějaký čas...tak na naší úrovni zatroubí a mává jak pominutá. Fakt jsem myslela, že mě omejou! Když jsem jí kvůli tomu volala, že se fakt asi pomátla (snažila jsem se být asertivní, ale asi málo), tak byla jen uražená, že nás zdravila, protože měla radost, že nás vidí. To, že ohrozila jak mě, tak hlavně dítě na koni, potažmo i ty koně, byla daleko nejzazší informace, která jí na tom zajímala! Takže asi tak uvažují "neinformovaní nekoňáci".

24.9.2017 22:48
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já jsem to pochopila, jen že v dnešní době zrovna cigarety nejsou na obtíž, když kouří každej druhej, takže byste vlastně "nic špatného" neudělala.

No, drogy jim nabízet nebudu. :).

Neregistrovaný uživatel

25.9.2017 00:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Meifi: máš pravdu. To je stejný, jako když jsme jely jako ekipa mladých holek kolem silnice a každý druhý tirák na nás musel zatroubit, protože "holky na koních". To, že mi občas takhle sklepli nějaké dítě, nikoho nenapadlo.

A pro mě úplně neuvěřitelná situace: vracím se z vyjížďky já na koni, s sebou na vazáku dítě na poníkovi a zrovna když podcházíme železniční podjezd, míjí nás v autě kamarádka ze školky, co tam mezi těmi zvířaty (měla jsem pocit) "žije" už nějaký čas...tak na naší úrovni zatroubí a mává jak pominutá. Fakt jsem myslela, že mě omejou! Když jsem jí kvůli tomu volala, že se fakt asi pomátla (snažila jsem se být asertivní, ale asi málo), tak byla jen uražená, že nás zdravila, protože měla radost, že nás vidí. To, že ohrozila jak mě, tak hlavně dítě na koni, potažmo i ty koně, byla daleko nejzazší informace, která jí na tom zajímala! Takže asi tak uvažují "neinformovaní nekoňáci".

Přesně tak..Víte kolik lidí vůbec neví co se může dát koním? Já taky dřív myslel jak může v klidu koníček papat jablíčka od rána do večera.Víte co si většina amatérů myslí, že je schvácení? No jednoduše že koníčka ten ošklivý jezdec uhnal. smajlík On kůň kouše, jo? Já myslel že jenom kope.smajlík Jaká kolika? To asi průjem měl.Ta "kráva" mi vynadala že jí krmím koně, tak to jí osolím se bude divit(a už zjišťuje číslo na KVS ).Si myslí, že mě tu ty koně "voněj" nebo co? No a na vesnici jste s takovými "manýry" teprve hned vyřízeni.Tohle jsou zkrátka lidi mimo koně a ani je nenapadne, že koně můžou zabít třeba nevhodnou stravou.Cedulka nekrmte koně už by ale vážně normálně myslícího člověka měla trknout.Ovšem dnes je lid vlezlý a vleze všude jak malý "harant" s přesvědčením bezpečnosti snad všeho na co se dá šáhnout i třeba drátů na zem spadlých.

Neregistrovaný uživatel

25.9.2017 09:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.59

Ja mam skvele zazitky s letci na motorovych rogalech a majiteli vesnickych coklu. Oproti tomu zlati krmici...

25.9.2017 09:29

Jsem h.

25.9.2017 09:31

Jsem moc rada, ze mam kone v oblasti, kde moc cizich lidi nepachne a kone jsou "v bezpeci". Zrovna ten muj jakozto vudce stada by byl u kazdeho zvance prvni a nechci videt ty nasledky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík