Zaseknutí se při cestě do stáje...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.8.2016 13:28
DoubleBouble

XXX.XXX.25.254

Zdravím nenašla jsem nikde nic podobného mám dotaz... stala se mi taková věc při chůzi z výběhu do stáje se mi kobča zasekla a ne a ne jít dál nikdy předtím to neudělala říkala jsem si je to závislák a u stáje nevidí koně zkusím vzít ještě jednoho jenomže ani s tím druhým jít nechtěla... vždy šla bez problémů, řešila jsem jestli se ji tam v těch místech něco nestalo ale ne vše v pořádku...

26.8.2016 13:31
DoubleBouble

XXX.XXX.25.254

Je možné že si mě prostě jen vyzkoušela po dlouhé době? je zrovna v říji je možné že jsem jí vzala "špatného" koně a ona chtěla za tím "svým" zpět? ? je mi to hrozně divné stále tak nějak pracujeme na důvěře jsme spolu krátce půl roku ale i tak už tyhle problémy nebyli...

26.8.2016 13:42
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Nechcem byť za zlú, ale ak tieto problémy doteraz neboli a začínajú po pol roku tak zrejme niečo robíte zle vy..
Ako ste sa zachovali keď sa "zasekla" ?

29.8.2016 09:47
DoubleBouble

XXX.XXX.25.254

Po dobrém jsem se jí snažila donutit aby se rozešla... mírně jsem jí vzala vodítkem. ale ne že bych jí mlátila. jen pobízela...

29.8.2016 10:07
avelanc

XXX.XXX.156.2

Mně se to dělo v zimě v bahně, kdy jsem koně pouštěla z boxu do výběhu, který byl v hrozném stavu - samé bláto. Kobyla chtěla zůstat na louce před zimním výběhem. Pak to začala zkoušet i po cestě z výběhu do stáje, kde na ni čekalo seno. Prostě chtěla zůstat na louce. Zkusila jsem vše možné, nakonec pomohlo pobízet, ale nepustit dozadu. Jakmile udělala krok vpřed - povolit, pochválit a znovu pobídka (došli jsme do extrému, kdy jsem se musela zapřít o plot, abych ji nepustila). Ale vše probíhalo bez stresu, šlo prostě jen o to, kdo se prosadí. Takto jsme "bojovali" asi 3x, od té doby to již nezkusila nebo stačilo jen zvýšit tlak na ohlávku a už šla. Pro rýpaly, skutečně nešlo o bolest. Pakliže jsem ji jen rozcházela, tak couvala a tím pádem vyhrávala - byla na louce, dál od zimoviště. Práce na ruce ji bavila, takže ani práce navíc nebyl problém..
Nakonec jsem změnila ustájení a tím pádem vyřešila problém, který ji vadil. I když v zimě jsou stejně jen na zimovišti, které je v hrozném stavu (stran bahna), ale asi se vyblbne s koňmi.
Po změně ustájení mi to zkoušela též, ale tam byla chyba v tom, že u vstupu do výběhu byl kůň, se kterém má špatné vztahy, musela jsem ho zahnat a pak šla..

29.8.2016 10:10
avelanc

XXX.XXX.156.2

Pro zadavatelku. Co zabere na jednoho koně, může být pro jiného úplně špatně. Je potřeba zjistit, v čem je problém a jak citlivý je váš kůň, případně co na něj zabírá. Ale může to být tak, že nejste dostatečně průbojná a kobyle se prostě nechce z pastvy od koní..
Ale obecně byste ji tam nějak dostat měla. Pakliže jednou, dvakrát povolíte, budete mít zaděláno na zlozvyk..

7.9.2016 07:33
DoubleBouble

XXX.XXX.25.254

Tak kobyla to zacala delat vsem ze staje kdo ji vedou z pastvy, dokonce i kdyz jdu ve vybehu pro ni ze budeme pracovat takhle se zasekava... vidim to na 2moznosti... ma 2mesic sundane podkovy a zacali se jí dělat nálevky takže je možné že nechce pracovat z duvodu bolesti nohou... nebo to proste zkousi kdo povoli je to potvora vycurana... Vet mi na nalevky rekla mazat chladivym gelem pred a po jezdeni... + davat ochrane kamase tlumici narazy... a kdyz se to do tydne nezpravi budeme pokracovat v lecbe nejak jinak,

Přidejte reakci

Přidat smajlík