Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.9.2016 22:01
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Zvirata.bazos.cz/inzerat/64857887/Ctete-Lenka-Mareckova.php

4.9.2016 13:37
sisi58

XXX.XXX.191.1

To je na udání pro týrání zvířat.
Zde formulář přímo pro nahlášení.
http://pes.help24.cz/nahlaseni-tyrani-zvirat.php

Já těžko mohu hlásit týrání koní z Jeseníku. Chtělo by to někoho z okolí.

Anna 144

4.9.2016 15:37
Anna 144

XXX.XXX.150.59

Týrání jakéhokoliv zvířete můžete nahlásit odkudkoliv. Orgány jsou povinny se touto věcí zabývat - včetně policie ČR - spisový materiál si přepošlou.

4.9.2016 16:52
sisi58

XXX.XXX.191.1

To ano, jen bych to třeba já udělala v případě, že bych v místě byla na dovolené, koně tam viděla, kontaktovala majitele s dotazem na špatný stav koní a teprve v případě, že by nebyla snaha o nápravu, bych z místa svého bydliště poslala podnět šetření.
Nebyla jsem tam, neviděla jsem ty koně.
Nemohu jen tak, na základě nějakého inzerátu někoho udávat.

Anna 144

4.9.2016 18:12
Anna 144

XXX.XXX.150.59

Nejedná se o udání, ale o možné podezření ze spáchání přestupku nebo trestného činu. Pokud se to nepotvrdí, tak to orgány odloží, že se v dané věci nejedná o přestupek nebo trestný čin. Můžete i na základě inzerátu a nikoho neudáváte. Pokud se věc nepotvrdí, tak osoba nebude mít žádné další oplétačky. Nicméně je lepší vědět alespoň bydliště osoby a její iniciály, včetně data narození.

Anna 144

4.9.2016 18:14
Anna 144

XXX.XXX.150.59

Jinak to zda-li se jedná o trestný čin nebo přestupek určuje veterinární správa, která provede kontrolu zvířete a rozhodne. Odebírání zvířete poté provádí magistrát popřípadě městský úřad.

4.9.2016 18:18
lenacia

XXX.XXX.205.245

Paní bydlela v pronájmu známých mé kamarádky, která u nich měla koně. Opravdu, dva majítelé koní od sebe jen nějakých 10 metrů přes silnici, a zatímco její koně jsou jako kost a kůže, koně od známých jsou zdravé dobře krmené kuličky.
Ženská je měla na vypasené zahradě, koně ožírali ploty. Pronajímatelé jí nabízeli, ať si poseká trávu, aby měli koně co žrát, nabízeli jí peníze za odkup koní, byla líná trávu posekat, ani koně tam nepřivedla na vodítku se nažrat, a prodej odmítala.
Množitelka psů, to vůbec nepopisuje co ona je u psů. Směčku psů měla zavřenou ve stodole, nikdy jim tam neuklízela, a psi byli snad stejně vyhladovělí jako koně.
Stále má ještě tři koně u sebe, a je to hrůza.
Majitelům pozemků došla trpělivost, a slečnu vyhodili pryč, protože jim dlužila nájem a energie. Teď už je pryč, i s koňma, a nejlepší možnost jak vyčistit stodolu po těch všech psech co tam držela zavřený asi bude srovnat tu budovu se zemí...

4.9.2016 18:21
lenacia

XXX.XXX.205.245

Jen tak mimochodem.
KVS u téhle ženské byl NĚKOLIKRÁT! Ale víte co? Ti mamrdi jí vždycky dali předem vědět kdy přijdou, a ta holka tam koním napustila vodu a hodila balík sena.
KVS přijela vidí seno, vidí vodu, ale že koně dlouhodobě strádají, to je nezajímá, takže podepsali, že je všechno OK, a odešli... NĚKOLIKRÁT!
A když vlastně vlastně napsali do Rolinky o tom jak ti koně strádají, ženská se rozhodla mstít se, a jako varování vystřihla jedné z kobyl kus hřívy.

4.9.2016 18:50
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tak lenecio posílejte anonymní hlášení, jak se věci mají, když to máte z první ruky.
Třeba zastavte policejní auto a koně jim ukažte nebo to nahlašte na obecní úřad, to je jedno.
Ale koukat se na strádající koně jen proto, že se nedaří příslušné orgány zburcovat?
Mimochodem, KVS musí dát vědět, že přijede, bez majitele na pozemek nemůže. Nejsou to exekutoři.

Galeli

4.9.2016 19:03
Galeli

XXX.XXX.211.199

sisi58 napsal(a):
Tak lenecio posílejte anonymní hlášení, jak se věci mají, když to máte z první ruky.
Třeba zastavte policejní auto a koně jim ukažte nebo to nahlašte na obecní úřad, to je jedno.
Ale koukat se na strádající koně jen proto, že se nedaří příslušné orgány zburcovat?
Mimochodem, KVS musí dát vědět, že přijede, bez majitele na pozemek nemůže. Nejsou to exekutoři.

Já tam přimo nebyla, viděla jsem je jednou, když sem tam byla na návštěvě. Bohužel, madam se s tamní policií dle všeho znala... (skrze nohy musím dodat).

4.9.2016 19:40
sisi58

XXX.XXX.191.1

Přece nespala se všemi policajty z posádky?
TaK OÚ, týrání musí řešit.
Snad tam mají i nějaké ženy.

4.9.2016 20:09
lenacia

XXX.XXX.211.199

sisi58 napsal(a):
Přece nespala se všemi policajty z posádky?
TaK OÚ, týrání musí řešit.
Snad tam mají i nějaké ženy.

Hele je to začarovanej kruh. Smilov je malá vesnička, která OÚ nemá, je to pár domečků.
Nejbližší město se o to vůbec nezajímalo, teda, kromě toho, ž e poslalo KVS. Ti se ozvali, ženská tm hodila seno a vodu, KVS přijeli, koukli vidí seno odjeli.
Problém je, že majitel druhých koní prakticky vykupuje všechny pozemky okolo, což se nelíbí usedlíkům, kteří mu závidí, a tak je nějak netíží to, že se tam týrají koně, hlavně, že můžou ignorovat a dělat tím naschvály tomu "parchantovy co vykupuje pozemky"
Ale teď už je to jedno, slečnu vyhodili, ta si sebrala svých pět švestek a vypadla pryč. A maj klid.

4.9.2016 20:20
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tak teď už se v tom vůbec nevyznám.

No hlavně, že se tedy koně budou mít dobře.

4.9.2016 20:27
canka

XXX.XXX.33.9

Teď o tom na Nově byla reportáž...a jsme zase u toho...KVS na to po všech stránkách s.re...je to totiž úplně k h.vnu, protože s tím nic nikdo z nich nedělá...jak mi bylo z mé jisté zkušenosti řečeno přímo na KVS, oni první řeší, v jakých podmínkách kůň žije a až jako DRUHÉ řeší výživný stav koní...to je padlý na hlavu...mají snad řešit oboje, ale především ten výživný stav koní, aby přeci ti chudáci neumřeli...možná snad, že se to odehrálo v televizi a ti přímo na KVS volali, kde jim ředitelka tamní KVS řekla, že budou koně odebráni, pokud budou ve špatném stavu...ale než je odeberou a někam umístí, tak ta ubohá černá kobyla, co jí odváděla před kamerou pryč, tam umře...naše úřady jsou na h.vno...
Jinak Lenacio, klidně jste mohla také podat oznámení, čím více lidí by se do toho zapojilo, tím lépe...klidně i trestní oznámení, policie by se tím musela zabývat..

4.9.2016 20:48
lenacia

XXX.XXX.211.199

sisi58 napsal(a):
Tak teď už se v tom vůbec nevyznám.

No hlavně, že se tedy koně budou mít dobře.

No asi nebudou... paní totiž koně, kteří jí zbyli odvezla sebou pryč, ale majitelům toho pozemku a domu dlužila několikd esítek tisíc...
A víte co na to KVS... Dá ji "druhou šanci" na novém místě.

4.9.2016 20:53
lunin

XXX.XXX.109.199

Zdravím, tak na mě poslala jedna paní se kterou jsme měly spory také KVS. Paní z KVS mi neohlášeně vstoupila na pozemek ke koním a vše si tam kontrolovala. Nepřišlo mi žádné ohlášení dopředu. Až když bylo po kontrole přišla ke mě domů ohlásit mi, že tu byla na kontrole. Toť má zkušenost. Samozřejmě u mě nikdy zvířata nestrádala a je to pár let zpátky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.9.2016 22:13
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud k tomu nemaji prislusne povoleni, coz nejspis nemaji, a prokazatelne se pohybovala na soukromem pozemku, kam ji nikdo neumoznil vstup, sla bych po ni jako nedovolene vniknuti na cizi pozemek. je to neskutecny, jaky paradoxy v CR funguji. Grazly s prokazatelne trpicimi zviraty nechavaji bez povsimnuti a buzeruji slusny lidi, kteri se znelibi sousedum..

5.9.2016 16:16
lenacia

XXX.XXX.205.245

Tak z druhé ruky jsem se právě dozvěděla, že hnědák od této bestie to dneska bohužel nepřežil.

5.9.2016 17:33
lunin

XXX.XXX.109.199

Bohužel, tak to chodí v ČR Nepochopím, ale to, že nikdo jim nic nedokáže. U mě bylo popsané absolutně vše. Jak vypadá přístřešek a z čeho všeho je zhotoven. Zda měli koně krmení a vodu. Prý jim šahala i pod thermodeky, zda jsou v teple. Teď si vemte kdyby jí některý kůň ublížil? Asi záleží, kdo přijde na kontrolu a jak komu záleží na zvířatech nebo opravdu nevím

Anna 144

5.9.2016 19:10
Anna 144

XXX.XXX.150.59

Na pozemek může vstoupit pouze policie ČR a to v případě, že se na pozemku nachází týrané zvíře. Pouhé podezření nestačí. Zákon toto definuje zcela jasně.

5.9.2016 20:09
canka

XXX.XXX.33.9

To je ale opravdu v prd.li! Přesně to jsem říkala, vetrina, než zasáhne, je pozdě...na co tady ta veterina je? Prý koně nechtějí odebírat(obecně) z důvodu, že je nemají kam dát...věřím, že v okolí této chovatelky by se našlo alespoň pár lidí, kteří by byli ochotni si koně vzít a pomoci jim...jenže vzhledem k tomu, jak to tady v ČR chodí, když by tato rádoby majitelka požádala po čase o vrácení koně, dostala by ho zpět..proč nejde koně odebrat a takovým to chovatelům zakázat chov, když těm zvířatům evidentně ubližují? A proč takovýhle lidé ty zvířata vůbec chovají? Proč?

Přidejte reakci

Přidat smajlík