ŽKna

XXX.XXX.248.229
Díky za info. Já viděla, že to běželo od prostoru stájí, co bylo příčinou, nevím, ale na videu jsou vidět nejméně dva koně s vodítky, takže dedukuji, že se vymknul z kontroly hřebec a poté, co dotíral na klisny, je jejich vodiči museli pustit, pokud nechtěli přijít k úhoně? A jestli by tyto klisny byly nauzděné, by asi roli v celém incidentu nehrálo. Frísák nemá na hlavě nic, pokud dobře vidím - přetrhl uzdečku?
Kondorus

XXX.XXX.2.216
Areál by měl být uzavřeny aby k něčemu podobnému nedochazelo.
Kondorus

XXX.XXX.2.216
Tady se konkrétně rozebírá Pardubické závodiště a ten uzavřít jde...byli jsme tam na akcích se školou asi 10let zpátky a zabezpečení bylo mnohem lepsi.
Přesně Pardubické závodiště jde uzavřít a taky při dostihách uzavřeno je nebo jste někdo slyšel že by v průběhu dostihů běhali po městě, a to že tam při těch dostihách běhá volných koní dost, tady selhala ostraha která měla ihned uzavřít bránu naštěstí nedošlo k žádné dopravní nehodě.
Tak jestli hřebec zdrhnul a začal dotírat na klisny, tak souhlasím že je úplně jedno co měly na hlavách - nevím jestli jste se někdy někdo dostal do takové situace ale zjančená klisna na kterou se snaží naskočit nabuzený hřebec to je z bezpečnostního hlediska fakt lahůdka ať má udidlo nebo ohlávku...že se měl areál hned zavřít asi bez diskuzí, ale otázka jak to vůbec celý v daný okamžik bylo. Jestli nebyl čas na uzavření upozornit nebo branou zrovna odjížděli auta (jestli sem to ze zpráv pochopila, tak se to semlelo po akci?)...čert ví...
Dost mě udivuje útěk hřebce, očividně nějaký frísák, neví někdo co to bylo za koně? Zas asi až tolik fríských hřebců tam určitě nebylo...A že vyskočil z boxu? Co tam boha mají za boxy pro hřebce když z toho zvládne vyskočit frísák? Proč maštal s nabuzeným hřebcem není lepší zabezpečená?
Bylo to ještě v průběhu akce, celá ochranka měla vysílačky takže to byl asi ten nejmenší problém bránu zavřít,
Z těch venkovních boxu vyskočí i chladnokrevné hříbě, proč nebyl hřebec ve vnitřních boxech je již jiná otázka.Ta ostraha tam očividně byla asi jen do počtu celou noc obcházejí stáje, ale když jsem šla ráno krmit tak tam běhá kobyla s hříbětem a oni se ptají čí je, přičemž jestli tam byli tak asi musí vědět z kterého boxu kobyla utekla a na každém boxu je cedulka s majitelem koně, bejvalo zvykem že na cedulkách byl telefon na osobu která tam s koněm je.
ŽKna

XXX.XXX.248.229
Hřebec byl Pieter van Diphoorn... celkem cvičil s majitelkou už 28.8. na Hradištku.
janda
napsal(a):
Tak jestli hřebec zdrhnul a začal dotírat na klisny, tak souhlasím že je úplně jedno co měly na hlavách - nevím jestli jste se někdy někdo dostal do takové situace ale zjančená klisna na kterou se snaží naskočit nabuzený hřebec to je z bezpečnostního hlediska fakt lahůdka ať má udidlo nebo ohlávku...že se měl areál hned zavřít asi bez diskuzí, ale otázka jak to vůbec celý v daný okamžik bylo. Jestli nebyl čas na uzavření upozornit nebo branou zrovna odjížděli auta (jestli sem to ze zpráv pochopila, tak se to semlelo po akci?)...čert ví...
Dost mě udivuje útěk hřebce, očividně nějaký frísák, neví někdo co to bylo za koně? Zas asi až tolik fríských hřebců tam určitě nebylo...A že vyskočil z boxu? Co tam boha mají za boxy pro hřebce když z toho zvládne vyskočit frísák? Proč maštal s nabuzeným hřebcem není lepší zabezpečená?
Upřímně, až jsem se divila, jak v mizerným stavu má slavný pardubický závodiště venkovní boxy. Okousaný dvířka, petlice kolikrát držely jen silou vůle, zabezpečené vodítky majitelů...