Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.9.2016 11:03
22verunka

XXX.XXX.238.170

Mame trochu problem, kobylku s hribetem kteremu jsou ctyri mesice. Nazory konaku se na dobu odstavu lisi. Proto se ptam i zde v kolika mesicich odstavujete a jsou 4 mesice opravdu malo?

9.9.2016 12:50
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

22verunka napsal(a):
Mame trochu problem, kobylku s hribetem kteremu jsou ctyri mesice. Nazory konaku se na dobu odstavu lisi. Proto se ptam i zde v kolika mesicich odstavujete a jsou 4 mesice opravdu malo?

Za mě čím dýl, tím líp, myslím si, že kobyla odstaví hříbě sama, až bude nejvhodnější doba.

9.9.2016 13:11
22verunka

XXX.XXX.238.170

To ja vim taky ale bohuzel kobylu jsme meli v najmu a majitele uz dosti tlaci na jeji vraceni. Znovu brezi neni a chteji ji prevezt zpet k nim.
Hribe tam nechteji proto resime patovou situaci. Odstavit ci nikoli.

9.9.2016 13:36
Oťásek

XXX.XXX.241.210

Pokud k tomu není opravdu vážný důvod / jako jediný mě asi napadá zdravotní stav klisny/ pak bych tak brzo neodstavovala. Necháváme hříbata u matek do 6ti měsíců, někdy i o trochu déle.

9.9.2016 21:03
neluše

XXX.XXX.146.210

22verunka napsal(a):
To ja vim taky ale bohuzel kobylu jsme meli v najmu a majitele uz dosti tlaci na jeji vraceni. Znovu brezi neni a chteji ji prevezt zpet k nim.
Hribe tam nechteji proto resime patovou situaci. Odstavit ci nikoli.

Jestli jste měli s majitelem to připouštění dohodnuté, tak mu přeci muselo být jasné, že u vás kobču bude muset nechat alespoň do 6 měsíců věku hříběte. To jsou dneska lidi.

Za dob mého děda se odstavovala chladnokrevná hříbata na 4 měsících a přežila...jenže dříve se toho dělalo, znáte to.
Jestli má hříbátko ve stádě hodnou tetičku a zvládá příkrm jádrem, aby to kromě s psychikou nezamávalo i s vývinem, tak to zvládne.

Když si to tak vezmete, flaškáči to taky zvládají.

10.9.2016 12:27
22verunka

XXX.XXX.150.64

Pripousteni bylo domluvene.pro sezonu 2015 kobca zabrezla ale az v poslednim cervnovem pousteni. Tudiz hribe se narodilo misto planovaneho brezna az v kvetnu. Snad to snima nejak domluvim a kobcu nam tu jeste nechaji. Bohuzel s nima vubec neni rec.
Byla jsem ochotna tam dat kobci obe ale o tom nechteji ani slyset. Ze hribe nechtej
ja bych take neodstavovala mela jsem to v planu az treba v prosinci a vlednu ji vratit ale chteji ji hned ted.

10.9.2016 13:06
neluše

XXX.XXX.146.210

22verunka napsal(a):
Pripousteni bylo domluvene.pro sezonu 2015 kobca zabrezla ale az v poslednim cervnovem pousteni. Tudiz hribe se narodilo misto planovaneho brezna az v kvetnu. Snad to snima nejak domluvim a kobcu nam tu jeste nechaji. Bohuzel s nima vubec neni rec.
Byla jsem ochotna tam dat kobci obe ale o tom nechteji ani slyset. Ze hribe nechtej
ja bych take neodstavovala mela jsem to v planu az treba v prosinci a vlednu ji vratit ale chteji ji hned ted.

"To jsou dneska lidi." jsem myslela na toho majitele kobyly. Je to hloupy a necitelny clovek. No jo, zacinaji huberty, tak asi potrebuje zamachrovat. Jinak nechapu, proc tak tlaci na pilu. Doted nejezdil, tak uz by to mohl vydrzet ty dva mesice.

10.9.2016 16:35
majkulka

XXX.XXX.237.148

gitule vrtule napsal(a):
Za mě čím dýl, tím líp, myslím si, že kobyla odstaví hříbě sama, až bude nejvhodnější doba.

Tak s tím nesouhlasím smajlík Znám poměrně dost kobyl, která "kojí" i svá dva roky stará hříbata, což bych řekla, že nejvhodnější doba už dávno minula. Takový klasický scénář je, že s ehříbata odstavují na 6 měsících. Pokud ale nebude opravdu žádná rozumná domluva a majitelé budou chtít klisnu zpátky, tak hlavně, at je hříbek naučený na příkrm. Dodávejte mu vitamíny a minerály. My takhle museli odstavit prcka také brzo a přidávali jsme mu do 8 měsíce ještě mléčné granule. A žádné následky to na něm nezanechalo =D.

11.9.2016 11:50
22verunka

XXX.XXX.181.71

No kobylka uz zere vsechno. Liz ma a opravdu ji chutna. Je naucena na granule seno obcas oves dojida i to mamky takze si myslim ze je rozjeta dost.uz ani noc nepije a na mamu diky bohu uz moc fixovana neni. Nebyl to typicky mamanek. Od prvnich dni se drzela spise strejdy mamku jen vycucla a zas sla pryc. Ale nerada bych si zdrave hribe jakkoliv znicila. Prece jen to je vysnena kobylka po predchozich hrebeccich.

11.9.2016 21:45
vet.

XXX.XXX.201.101

Zkusila bych přesvědčit majitele na odstav v 6 měsících. Co máte ve smlouvě? Je tam uveden nějaký časový limit na vrácení? Pokud ne, tak trvejte na 6 měsících z důvodů psychiky hříběte. Zkuste, pokud je to ve vašich možnostech, nějakou finanční kompenzaci. Za nějakou tisícovku navíc to stojí. Každý týden je dobrý...

12.9.2016 09:44
22verunka

XXX.XXX.181.71

To me tez napadlo. Ve smlouve mame pronajem klisny
Jmenem...bla bla. Klisna je pronajimateli podkytnuta na pripousteni a dobu laktace za castku... bla bla

..nikde neni stanoveno na jak dlouho
ale uz vim kde je zakopany pes, kobylu by radi prodali a kupec se pry uz nasel ale nechce cekat bud hned nebo nic. Proto jsou jak praskly
vim to od zname co u nic ma kobylu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík