Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Letuce

3.10.2016 09:43
Letuce

XXX.XXX.42.151

Nečekám, že na tohle téma bude nějaká rada, ale přesto to zkusím. Řešili jste někdo, co s koňouchem, který venku opravdu hodně kouká a leká se? smajlík Strašně ráda chodím ven, užívat si naše krásné terény, ale koník je jiného názoru je to pro něj naprostý koňský psycho-horror :D Nepomáhá ani to, že já sem v klidu a mluvím na něj a že jde s námi druhý kůň s jezdcem.

3.10.2016 09:51
polárka.15

XXX.XXX.208.141

Jak je starý, jak často chodí (chodil ven), jak Vy jste zkušená...

3.10.2016 09:51
k.madzia

XXX.XXX.105.74

Zkus delat parelliho hry, seznámit ho s těma situacema kterých se může vylekat atd. Kůň není jenom nějaký dopravní prostředek do lesů a na louky, je třeba s ním i pracovat a starat se o něj.

Letuce

3.10.2016 09:59
Letuce

XXX.XXX.42.151

polárka.15 napsal(a):
Jak je starý, jak často chodí (chodil ven), jak Vy jste zkušená...

Já jezdím asi 8 let, drezurně jsem na L stupni, skočím si i menší skoky.. Valachovi je 12 let, každý den chodí ven se stádem dalších 6ti koní do obrovského travnatého výběhu, v boxe je jen na noc.

3.10.2016 10:12
liva

XXX.XXX.31.127

Jsou koně co se s terénem nevyrovnají nikdy.
Mám osobní zkušenost s koněm, který byl na jízdárně perfektní, terén s druhým koněm zvládl, ale v samotě byl tak stresovaný, že vzít ho do terénu samotného hraničilo s týráním.
Nepomohly ani procházky na ruce, nedokázala ho zaujmout ani šťavnatá tráva.
Nyní aktivně sportuje. Chodí na halu, jízdárnu, do výběhu a je v pohodě.

3.10.2016 10:14
polárka.15

XXX.XXX.208.141

Letuce napsal(a):
Já jezdím asi 8 let, drezurně jsem na L stupni, skočím si i menší skoky.. Valachovi je 12 let, každý den chodí ven se stádem dalších 6ti koní do obrovského travnatého výběhu, v boxe je jen na noc.

Spíš myslím jak často chodí (chodil) do terénu

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.10.2016 10:20
Uživatel s deaktivovaným účtem

Sú kone, ktoré sa s tým nevyrovnajú nikdy, stále si niečo na vyplašenie nájdu. Pomáha obvykle jazdiť čo najčastejšie, keď aj rovnakú trasu, pokojne aj krokom, ale často. No a druhá možnosť, ubrať jadro. Jazdím flegmatickú kobylu, skúšali sme ju trochu oživiť jadrom, bohužiaľ, efekt žiadny, naďalej žiadna iskra, naďalej tlačivá, ale zato bubákov sme videli všade. Takže nie je odveci zamyslieť sa aj týmto smerom.
A v neposlednom rade, strašne veľa spraví jazdec. Keď je jazdec v pohode(naozaj v pohode, nie navok ok, ale vnútri roztrasený), nerieši toľko vecí ani kôň.

3.10.2016 12:29
k.madzia

XXX.XXX.8.94

Záleží taky dostna důvěře. Když vám kůň nevěří tak se může v terénu cítit v nebezpečí. Já naštěstí pracuji s kobylou která se sice teď leká všeho možného, ale jde na ni vidět že mi věří a jde semnou do všeho. Když se lekne tak jenom škubne, jinak je vklidu.

4.10.2016 13:54
haribo86

XXX.XXX.230.15

Taky mam koukavou kobcu. chodíme terenky i trikrat tydne, když ne v sedle, tak aspoň na ruce..chodíme vicemene stejne trasy, ale nedej boze, jak je na te zname trase třeba spadly strom, stojici vetsi auto ci parez :-D to je proste sileny bubak :-D Je fakt, ze kdysi to bylo mnohem horsi, ale to proto, ze jsem ji moc neverila a ona to vycitila..takze jsem se prestala bat ja a zklidnila se i kobca...to koukani ji teda zustalo smajlík ale pry takova byla odmala...mam ji uz osm let, tak uz vim, co mam od ni cekat smajlík

chov7

4.10.2016 19:25
chov7

XXX.XXX.2.216

Taky zalezi cim je krmen..kone co jsou futrovani jadrem maji vznetlivejsi reakce

nasi plnasku jsme koupili a nechali jen na sene, je to hobik a po 3vyjizce uz se okoukala a byla vpoho..ted uz chodi jak stary mazak a to je z dostih provozu a ted byla v terenu po 7

nadruhou stranu znam kone kteri jsou skvely na jizdarne, ale do terenu spolehlivy nebudou nikdy,.

Přidejte reakci

Přidat smajlík