Kiki4321

XXX.XXX.111.18
Dobrý den, stále se tu řeší padnoucí či nepadnoucí sedla, ale mě by zajímalo jak je to s uzdečkami. Čirou náhodou jsem shlédla video o uzdečce Horseware Rambo Micklem a docela mě upoutalo. V diskuzích jsem nic moc nenašla a tak se ptám těch co tuto uzdečku mají, zda pozorují nějaké změny? Pár lidí jsem se ptala a ti potvrdili, že koně ji lépe snáší. Je možné, že by uzdečka byla opravdu tak dobře řešená, že se investice vyplatí? Nebo je to jen další tahák na peníze. Děkuji.
Koně ji lépe snáší? Co si mám pod tím představit? Můj kůň snáší obyčejnou uzdečku bez jakéhokoli problému, tak nevím, jak lépe by mohl snášet tuto... To bude stejné jako s udidly, pořád dokolečka se na diskuzích řeší, které je jemnější či vhodnější a bla bla... Stejně nejdůležitější je ruka jezdce a jak s koněm člověk zachází. Totéž s uzdečkou - tahle je jistě super v té multifunkčnosti, může se používat s udidlem i jako bezudidlovka a má-li ten středový kroužek tak i na lonžování... Mně osobně se velmi líbí možnost udidlo spojit s nánosníkem karabinou a tah otěže je tím zároveň za udidlo i za nánosník - ale za tu cenu mi tato drobná vymoženost rozhodně nestojí Pokud bych něco takového kupovala, tak určitě od celverhorse nebo horse4u - ano, vím, že jsou to jenom napodobeniny a kdesi na netu je krásná recenze popisující, jak jsou nedokonalé oproti originálu, ale ta cena, to fakt neee. Pak mě kůň na vyjížďce sundá, uteče, uzdečku po cestě rozškube a 5000 v háji...
Arkarian
napsal(a):
Koně ji lépe snáší? Co si mám pod tím představit? Můj kůň snáší obyčejnou uzdečku bez jakéhokoli problému, tak nevím, jak lépe by mohl snášet tuto... To bude stejné jako s udidly, pořád dokolečka se na diskuzích řeší, které je jemnější či vhodnější a bla bla... Stejně nejdůležitější je ruka jezdce a jak s koněm člověk zachází. Totéž s uzdečkou - tahle je jistě super v té multifunkčnosti, může se používat s udidlem i jako bezudidlovka a má-li ten středový kroužek tak i na lonžování... Mně osobně se velmi líbí možnost udidlo spojit s nánosníkem karabinou a tah otěže je tím zároveň za udidlo i za nánosník - ale za tu cenu mi tato drobná vymoženost rozhodně nestojí Pokud bych něco takového kupovala, tak určitě od celverhorse nebo horse4u - ano, vím, že jsou to jenom napodobeniny a kdesi na netu je krásná recenze popisující, jak jsou nedokonalé oproti originálu, ale ta cena, to fakt neee. Pak mě kůň na vyjížďce sundá, uteče, uzdečku po cestě rozškube a 5000 v háji...
Tenhle příspěvek napíše pouze člověk, který uzdečku neměl nikdy v ruce. Myslím, že zakladatelce nejde o domněnky, ale o zkušenosti lidí, kteří s ní mají zkušenosti.
Já Rambo Micklem mám, kupovala jsem ji už před několika lety, kdy ještě nebylo možno koupit napodobeniny (díky bohu, napodobeninu bych určitě nepoužívala a akorát by to byly vyhozené peníze). Kůň, na kterého jsem ji kupovala, také neměl žádné problémy s uzdečkou, fungoval mi pod sedlem nbez problémů několik let (na 2x lomeném stihle). Nicméně jsem měla možnost si micklemku zapůjčit a rozdíl v koňově projevu byl veliký (a to jsme jezdívali s velmi volným anglickým nánosníkem bez podpínky). Což mě utvrdilo a uzdečku jsem koupila. Shodou náhod se mi po čase do ruky costala napodobenina, která nejen že nesedí na místech, kde má, ale je také z nekvalitní a tvrdé kůže, která má velmi ostré a nepříjemné hrany. Oproti tomu originál je krásná měkoučká uzdečka, téměř jako peřinka. Jediná věc, která se mi na ni nelíbí je to, že není tolik slušivá jako normální uzdečka :).
Uzdečku mám již cca 5 rokem. Je bez jakýchkoli známek používání, stále je krásná, měkká a nepopraskaná. Obsedala jsem na ní mlaďocha a velmi mi pomohla možnost jezdit na dvou otěžích - obnoskových a stihlových. Za mě prostě
Já tu Rambo Micklem uzdečku mám taky a jsem s ní taky spokojená. Mému koni (4.5r) začala růst dost nerovnoměrně hlava a horní čelist dost podstatně ve velmi krátké době přerostla tu spodní a byl hodně problém ho nauzdit. Jakýkoli pokus o přiměřené dotažení nánosníku = vztekání koně, protože mu to vadilo na horní čelist. Nechtěl chodit, pořád se ksichtil a cvakal zubama. Mexický nánosník se na jeho divnou hlavu taky zatím nedá napasovat (místy moc malá a místy moc velká)
Tahle uzdečka sedí tak akorát nad zuby horní čelisti, do té pro něj citlivé oblasti nezasahuje. Kůň je viditelně spokojenější. Líp přijímá udidlo, líp se uvolňuje, víc pění. Navíc možnost spojit nánosník s udidlovými kroužky pomocí spony je super, kůň takové působení bere líp, protože (aspoň u nás) než bych "pořádně" zabrala za udidlo v případě potřeby, zabere to přes ty spony na nánosník a na udidlové kroužky se vyvíjí menší tlak. Navíc se mi kůň remonta snadněji tomu tlaku na nos poddá a líp to působení chápe, nemusím ho tedy brát příliš za hubu
Sice to stojí peníze, ale fakt se to vyplatí.
6kaca6:
"Tenhle příspěvek napíše pouze člověk, který uzdečku neměl nikdy v ruce."
- Pravda na koni jsem s ní nejezdila, nicméně v ruce jsem jí měla, v akci na koni pod jiným jezdcem ji viděla a stejně mě neuchvátila. To, že drtivá většina úspěchu či neúspěchu záleží na způsobu práce s koněm, to mi nevymluví sebelepší uzdečka.
"Nicméně jsem měla možnost si micklemku zapůjčit a rozdíl v koňově projevu byl veliký"
- Prosím, popiště rozdíly v projevu koně, zadavatelku (i mě) by zajímaly konkrétní zkušenosti.
Kiki4321

XXX.XXX.111.18
Zdravím, moc děkuji za veškeré příspěvky :) musím říct, že i můj kůň ji měl jednou na hlavě a vypadal spokojeně. Jako velké plus vidím možnost spojit udidlo s nánosníkem. Také jsem viděla to video a líbí se mi, že se tato uzdečka vyhýbá všem citlivým bodům na hlavě koně. Nicméně jsou na trhu k dostání i napodobeniny a například přímo uzdečka od Horse4you je velice chválena. A i co je na fotkách vidět, tak sedí stejně jako originální Micklem uzdečka. Jenom chci upozornit, že můj kůň snáší uzdečku dobře, jezdím ho sedem a holení, otěže používám jen pro minimální korekci. O těchto uzdečkách toho nikde moc není a také mi přijde, že nejsou ani k sehnání použité. Snažím se zjistit co nejvíce zkušeností, ať pozitivních nebo negativních. Třeba to někdo využije a tato diskuze mu pomůže v rozhodování :) Hold kvalitní a funkční věci jsou na našem trhu stále velice drahé.