Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.10.2016 16:19
Eliška0011

XXX.XXX.232.146

Dobrý den, mám doma půlroční odstavené hříbě. Posledních 5 dní vůbec nepije vodu, nevím vůbec čím by to mohlo být. Je velmi čilé a vyprazdňování je normální takže na něm nepozoruji žádné příznaky nějaké nemoci či ucpání střev. Poradíte mi prosím jak ho "donutit" pít? Děkuji.

12.10.2016 16:40
22verunka

XXX.XXX.157.241

No pokud nepije zadelava si na velky problem. Kolika je za dverma. Podle ceho vite ze vodu nepije? Davate vodu do nejakych kyblu nebo jak to mate?

12.10.2016 16:49
Eliška0011

XXX.XXX.232.146

Teď jí mám od stáda a vodu jsem jí dala do kýble abych to mohla lépe sledovat. Několikrát jsem kýbl i vypláchla aby byl čistý ale ona stále nepije. Předtím vždy pila cca 15 litrů za den, proto mám strach.

12.10.2016 17:04
22verunka

XXX.XXX.157.241

No tak volejte veta. Mohl by to byt vazny problem.5 dni je dost. Nam kdyz prestala kobca pit byla to kolika do 3 dnu se dostavili priznaky a to pilajen min. Ne ze uplne prestala. Nepodcenujte to.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.10.2016 17:23

Čím krmíte? Mokrá tráva? Močí? 15?Co je to za plemeno?

Pokud by byla pět dní bez vody, už sem nepíšete.

12.10.2016 17:51
Eliška0011

XXX.XXX.232.146

Je normálně na pastvině, poslední dny tu pršelo takže tráva je mokrá, ano močí. Welsh cob. Veterinář řekl že jí mám sledovat ale jestli se chová normálně močí a vyprazdňuje sřeva tak že jí možná stačí mokrá tráva.

12.10.2016 18:03

Eliška0011 napsal(a):
Je normálně na pastvině, poslední dny tu pršelo takže tráva je mokrá, ano močí. Welsh cob. Veterinář řekl že jí mám sledovat ale jestli se chová normálně močí a vyprazdňuje sřeva tak že jí možná stačí mokrá tráva.

Vet má pravdu, vodu brala z pastvy/velmi pravděpodobně/. Vodu by měla mít andále k dispozici, moč, pokud vidítě, jak močí, nebo zachytíte, by měla být světlá, frekvence močení jako jindy, bobky ne malé, ale normální velikosti i konsistence.
"donutit pít" nejde, nějaké triky na lákavější pití mají vytrvalci/ do kýble hodit jablko nebo dvě, někdo zkouší vodu ohřát na vlažnou, někdo hrst otrub jako ochucení...dobré jsou taky namočené řízky, trochu a hodně namočené alespoň 4 hodiny..nejspíš to u vás není třeba.

Přidejte reakci

Přidat smajlík