Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Konekoneee

16.10.2016 20:58
Konekoneee

XXX.XXX.210.190

Zdavím.
Mám dvouletého hřebce poníka.Hned na začátku řeknu, že nemá stádo.Do roku byl ve stádě a po následném odkupu a odvozu k nám je bez koní.Ve výběhu má 2 kozy, aby nebyl sám.Já vím, že to není pro mladého koně úplně ideální, ale bohužel momentálně není jiné řešení.
A teď k věci.Koník jen stojí ve výběhu, znuděný, neběhá jen žeře s kouká.
Poradil by mi někdo jak mu zpříjemnit dlouhé dny a vrátit mu zpět radost a energii?Zkoušela jsem balón, ale nezajímal ho.,
Děkuju za každou radu.

16.10.2016 21:24
kapička

XXX.XXX.5.211

Stádo koní, vrstevníků se kterými by si mohl pohrát. Můžete ho zkusit brát na procházky, ale to je u takového prcka na chvilku, co bude dělat zbytek dne...

16.10.2016 21:33
DandaL

XXX.XXX.194.11

Vzdycky je jine reseni jenom se musi chtit. Pokud vam na ponikovi aspon trochu zalezi tak mu zajistete vhodne podminky nebo ho prodejte. Je bezohledne takto chovat mladochy pokud nemam podminky tak nekupuju. K cemu ho mate?

17.10.2016 12:27
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Konekoneee napsal(a):
Zdavím.
Mám dvouletého hřebce poníka.Hned na začátku řeknu, že nemá stádo.Do roku byl ve stádě a po následném odkupu a odvozu k nám je bez koní.Ve výběhu má 2 kozy, aby nebyl sám.Já vím, že to není pro mladého koně úplně ideální, ale bohužel momentálně není jiné řešení.
A teď k věci.Koník jen stojí ve výběhu, znuděný, neběhá jen žeře s kouká.
Poradil by mi někdo jak mu zpříjemnit dlouhé dny a vrátit mu zpět radost a energii?Zkoušela jsem balón, ale nezajímal ho.,
Děkuju za každou radu.

Jak mu zpříjemnit dlouhé dny a vrátit mu zpět radost ze života a energii?Jednoduše, - přítomností vrstevníků, se kterými si bude moc hrát, nebo smíšené stádo.Takhle se vychová asociál, navíc hřebec.Tímhle si zaděláváte na pěknej průser.Jenom žere a kouká- a vy se mu divíte?Pokud ho máte rádi, netrapte ho samotou bez jeho druhů.Asi tak.

17.10.2016 12:40
Oťásek

XXX.XXX.241.210

Souhlas se vším výše uvedeným, dejte ho k jiným koním. Takhle ho trápíte a to určitě nechcete...

Konekoneee

17.10.2016 16:29
Konekoneee

XXX.XXX.210.211

Problem je v tom, ze zadna staj mi ho nevezme na pastevko, protoze je to hrebec., A dalsiho kone neplanuji, alespon zatim.

17.10.2016 16:41
vet.

XXX.XXX.61.6

Konekoneee napsal(a):
Problem je v tom, ze zadna staj mi ho nevezme na pastevko, protoze je to hrebec., A dalsiho kone neplanuji, alespon zatim.

Některé hříbárny mají stáda hřebců/valachů. Anebo ho můžete nechat vykastrovat. Věk na to má, pokud je narostlý, tak je to také řešení. Rozhodně lepší než jej trápit samotného. Kůň je stádové zvíře a kamarádi jsou důležití pro vývoj a psychickou pohodu. Navíc samotkou riskujete, že si začne vybíjet svoje pudy na vás (stavění na zadní, kousání, kopání, šklebení apod).

17.10.2016 18:03
DandaL

XXX.XXX.194.11

Presne tak nechte ho vykastrovat a je. Docela by me zajimalo proc jste si ho porizovala kdyz nemate podminky. To jste doufala ze ponik bude sam stastny a nebude problem? Vam to nevadi ze je jak sama pisete znudeny a nestastny? Neni vam ho lito kdyz vite ze staci tak malo jako sehnat mu kamarady? Ja bych si nikdy neporidila kone kdybych vedela ze bude doma sam i kdyby byl starsi a snasel to na oko v pohode. A co teprv hribe ktere si chce hrat?

17.10.2016 18:23
elizabetha

XXX.XXX.0.0

Lidska sobeckost a bezohlednost nezna hranic hlavně že si člověk najde nějakou výmluvu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.10.2016 19:35

Zajímalo by mě, co si myslí podobní kupující. Vždyť on to v samotě vydrží? Vynahradím mu společnost? Na samotu ještě nikdo neumřel?

A co tak pořídit si koně domů k sobě "na zahrádku" a pak teprve začít řešit seno, slámu. A pak tu psát, jak bych tak rád sehnal dodavatele sena, ALE... nikdo v okolí tu není, všichni mají už své zákazníky... Ale vlastně to tak nevadí, přes zimu trošku na zahradě zhubne, ale se zbytky trávy vydrží. A tráva na jaře mu to vynahradí. Teď pro Konekoneee - žádná podoba s prvním odstavcem? Fakt ne?

17.10.2016 21:47
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zajímalo by mě, co si myslí podobní kupující. Vždyť on to v samotě vydrží? Vynahradím mu společnost? Na samotu ještě nikdo neumřel?

A co tak pořídit si koně domů k sobě "na zahrádku" a pak teprve začít řešit seno, slámu. A pak tu psát, jak bych tak rád sehnal dodavatele sena, ALE... nikdo v okolí tu není, všichni mají už své zákazníky... Ale vlastně to tak nevadí, přes zimu trošku na zahradě zhubne, ale se zbytky trávy vydrží. A tráva na jaře mu to vynahradí. Teď pro Konekoneee - žádná podoba s prvním odstavcem? Fakt ne?

I tací, kteří nejdřív jednají, pak teprve začnou "myslet" jsou mezi námi, nejednou jsem se o tom přesvědčila

17.10.2016 23:10
koně

XXX.XXX.205.252

Konekoneee napsal(a):

A proč vlastně jste si koupila ročního hřebce?Když k tomu nemáte podmínky a nehodláte je vytvořit?

18.10.2016 10:32

Kone: Protoze mit hrebce je v mode :D.

18.10.2016 11:08
koně

XXX.XXX.205.252

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kone: Protoze mit hrebce je v mode :D.

Možná byl tehdy v akci
Uvidíme, jestli zadavatelka zkusí situaci upřesnit.
Ale bez koní situaci nevyřeší a tuto variantu předem zamítla...

18.10.2016 12:19
kacule

XXX.XXX.140.29

Ve dvou letech už ho můžete bavit taky vy, trávit s ním čas a pracovat na vzájemném vztahu, pracovat ze země, učit, trénovat "bubáky", chodit na procházky. Musíte mít přeci nějaký cíl, proč toho koníka máte, tak na tom můžete pracovat.
Btw. moji koně teď ve výběhu taky vesměs žerou nebo stojí a koukají.. ono taky co jiného, když se zrovna nepracuje.

Konekonee

18.10.2016 20:37
Konekonee

XXX.XXX.210.114

1.Chtela jsem radu a ne cist nejake "chytre kecy" od lidi, co o tom nic nevi
2.zitra se jdu domluvit s majitelem dvou koni, co bydli nedaleko od nas na tom, ze k nemu budu nekolikrat do tydne davat meho kone na pastviny-at ma spolecnost.Myslim, ze to neni nejhorsi reseni.Alespon prozatimni.
3.Ja se mu venuji kazdy den, chodime na vychazky, delame cirkusove kousky a na vztahu pracujem.Ale i to je mu porad malo a nudi se.
4.kone jsem koupila od opravdu zkuseneho chovatele z pastvin-to znamena ze kone jsou divoci.Clovek si od tam kone kupuje siroveho, nedotceneho a jakeho si toho kone udela, takovy mu zustane.Chtela jsem kone primo od tohoto pana ale na prodej nemel klisny, Takze jsme vzali hrebce, je hodny a ja nejsem amater..Je neco spatne?To je zakazane mit hrebce?

18.10.2016 20:47

¨Není zakázané mít hřebce, je zakázané mít koně v izolaci od ostatních koní.
Vše ostatní bylo řečeno.

18.10.2016 21:10
Íháček

XXX.XXX.194.11

Konekonee napsal(a):
2.zitra se jdu domluvit s majitelem dvou koni, co bydli nedaleko od nas na tom, ze k nemu budu nekolikrat do tydne davat meho kone na pastviny-at ma spolecnost.Myslim, ze to neni nejhorsi reseni.Alespon prozatimni.
3.Ja se mu venuji kazdy den, chodime na vychazky, delame cirkusove kousky a na vztahu pracujem.Ale i to je mu porad malo a nudi se.
4.kone jsem koupila od opravdu zkuseneho chovatele z pastvin-to znamena ze kone jsou divoci.Clovek si od tam kone kupuje siroveho, nedotceneho a jakeho si toho kone udela, takovy mu zustane.Chtela jsem kone primo od tohoto pana ale na prodej nemel klisny, Takze jsme vzali hrebce, je hodny a ja nejsem amater..Je neco spatne?To je zakazane mit hrebce?

Nezlobte se na me ale vy nejste amater? Koupite si mladeho hrebce strcite ho do samoty, divite se ze se nudi a to i pres to ze s nim delate cirkusove kousky? To snad ne. Hribe nepotrebuje umet cirkusove kousky ono potrebuje konskou spolecnost a nejlepe nejakeho vrstevnika s kterym se vyblbne. A nekolikrat do tydne to opravdu nestaci. Pisete prozatim ale zaroven pisete ze dalsi kun nejde a jine ustajeni taky ne tak co mate v planu do budoucna zmenit?
Clovek koni jine kone nenahradi a to ani kdyz s nim bude blbnout cely den.
Pisete ze jakeho si clovek kone udela takoveho ho ma ale vy mate dobre naslapnuto k otravenemu znudenemu asocialovi ktery bude cely zivot nestastny.
Chtela ste radu dostala jste jasnou odpoved a pokud to jsou pro vas jen chytre kecy pak nechapu co jste cekala ze dostanete za odpoved ale za tohle vas nikdo nepochvali a nepoplaca po ramenou.

18.10.2016 21:53
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Tohle je zase náctiletá holčička, co neví co roupama, protože pokud není amatér, tak by tohle nikdy neudělala, hold někteří jsou přesvědčení, že jsou nejchytřejší a pak tady hledají rady od nás, co o tom nic nevíme, jak dotyčná píše.Asi čekala, že jí zde poradíme, aby nudícímu koníkovi koupila na zábavu kolotoč, střelnici a trampolínu.Bože, to je fakt nad moje chápání tohle

19.10.2016 09:58

Zadavatelce:
Az ti ten hodny hrebec zacne z nudy skakat po hlave, tak ho za to nezapomen hodne chvalit, upevni vam to vztah.
Tady jsou totiz vsichni uplne blbi a vi ho*no o tom, co kone potrebuji, takze nema smysl resit reakce nejakych hysterek co ti koniska vlastne zavidi. Vzdyt mit vzneseneho hrebce, to nikdo nezna, nikdo te nechape, vzdyt on je vlastne o samote stastny, akorat se nudi. Kup mu treba krizovky do vybehu :).

19.10.2016 11:26

Konekonee napsal(a):

S tými návštevami niekoľkokrát týždne by som bola opatrná, kone si nevyjasnia svoje vzťahy za 20 minút a neustrasú ani za pol dňa v spoločnom výbehu. Navyše dvaja sú domáci, ten váš bude "cudzinec", žrebec... čudujem sa, že vám vôbec niekto takúto možnosť ponúkol.
Viete, snažíte sa tu presdvečiť diskutujúcich, že máte mraky skúsenosti, ale to by ste mohli vedieť, že kôň potrebuje stádo(a áno, aj žrebec potrebuje spoločnosť), že kone od skúseného chovateľa nebudú divoké, ale budú zvládať základ ako vodenie a strúhanie, že dvojročný kôň nepotrebuje ovládať cirkusové kúsky a pracovať na vzťahu... Je také smutné, keď si niekto kúpi koňa a potom sa rozhoduje štýlom, je to síce zlé, ale nie je to "najhoršie riešenie".

19.10.2016 11:44
koně

XXX.XXX.205.252

Konekonee napsal(a):

Zvláštní že, vy odbornice, jdete pro radu na fórum kde lidi nic neví
Možná váš hřebeček na pastvinách už zůstane.Jestli je to větší plocha, nebude se mu chtít zpátky do izolace a k cirkusovým kouskům.
Zkušený chovatel, z pastvin?Nebude to kauza, jak vyprodávali koně od p. Fialy?Takže byl v akci
Syrový a nedotčený, to je pěkné.Odvezen už se záměrem dát do izolace, držet ho v koulích a prudit cirkusovými kousky.
No, máte pravdu, jakého si ho uděláte.Otrávený, znuděný, či ještě horší, vám zůstane.
Vaše podmínky by nebyly vhodné ani pro kobylku, ani pro valacha.Abyste si nemyslela, že vám závidíme hřebce.

Konekoneee

19.10.2016 16:45
Konekoneee

XXX.XXX.210.50

Ne, nemam kone od pana Fialy a ne, nebyl v akci.Ja snad tvrdim, ze mi zavidite hrebce? ne..Ty cirkusove kousky byly pouze reakce na odpoved, ze s nim
Mam neco takoveho zkusit..Vyprosuji si jakekoliv urazky na mou osobu a meho kone, vzdy VY O NAS NIC nevite.

19.10.2016 17:07
22verunka

XXX.XXX.140.192

No ale vime to podstatne. Hrebecek vyrusta absolutne sam. Vy jste chtela radu a tu jste dostala. Netrapte ho samotou. Pokud nechcete dalsiho kone nabidnete at sik vam da nekdo prcka k tomu vasemu. Ale netrapte ho..nebo ho prodejte. Amaterum do ruky hrebec nepatri ani takhle malej. Vlastne by nemel vlastnit zadneho kone. Udelate z nej asociala a zacleneni do stada pak muze byt velky problem.

19.10.2016 21:23
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

V podstatě je jedno, odkud koně máte, jisté je jen to, že mu neumíte poskytnout základní potřeby pro jeho spokojený život po stránce psychické a on strádá, tudíž ho týráte.Urážky zde nikdo nepíše, navíc jak jste psala výše, tak nechcete číst chytré kecy od lidí, co o tom nic neví.Vám bych já koně do samoty neprodala, ten, kdo prodal, by si zasloužil pár facek a nejen on.Dejte ho do stáda a za pár týdnů tu budete žádat radu, protože se vám postaví, nebude chtít odejít od ostatních, protože mu dojde, že vás nepotřebuje k životu.Nelituju vás, lituju toho koně, že tak trpí.Ale moje "chytrý kecy"vás nezajímají, protože o tom nic nevím přeci

Přidejte reakci

Přidat smajlík