Tato gelová podložka
http://bukefalos.cz/eshop/Gelova-podlozka-zadni-KenTaur-7213
by vyřešila problém jednoho našeho koníka, jen fakt nevím, jak by se udržela na místě, kam patří?
Víte to někdo?
xxyx

XXX.XXX.143.160
Třeba dečka s kapsou pro gelovou výplň? zašoupnete dozadu a nebude se hýbat
Uživatel s deaktivovaným účtem

Sisi, taky se teď "peru" s gelovkou.
Je to čistý gel, který je děsně lepivý. Rozumím, že se na to dá ušít obal, jenže díky lepivosti zas výborně drží sedlo na dečce, takže to má taky svoje plus. Ale děsně blbě se s tím manipuluje - pořád se přilepují strany k sobě, nedejbože aby spadla na zem a obalila se v bordelu - to se prostě musí umýt vodou a pak dlouho schne... :) Zlatý pěnovky z našeho pravěku, co? (molitany nepočítám - ty byly z mého pohledu špatně využitelné právě díky tomu, jak zužovaly komoru...).
Radimka

XXX.XXX.48.6
Já myslím že se u téhle gelovky počítá s tím, že se "nalepí" na obyčejnou placatou gelovku.
L.A.S.

XXX.XXX.211.63
Radimka - přesně tak, měli jsme tuto gelovku ve stáji, byla koupena společně s placatou (tenkou) gelovkou stejného materiálu, přilnula, držela bez problémů.
napsal(a):
Sisi, taky se teď "peru" s gelovkou.
Je to čistý gel, který je děsně lepivý. Rozumím, že se na to dá ušít obal, jenže díky lepivosti zas výborně drží sedlo na dečce, takže to má taky svoje plus. Ale děsně blbě se s tím manipuluje - pořád se přilepují strany k sobě, nedejbože aby spadla na zem a obalila se v bordelu - to se prostě musí umýt vodou a pak dlouho schne... :) Zlatý pěnovky z našeho pravěku, co? (molitany nepočítám - ty byly z mého pohledu špatně využitelné právě díky tomu, jak zužovaly komoru...).
Molitan nebrat, i když dobře schnul, velmi brzy se začal drolit.
Pěnovka nám cestuje, přesedlávat někde v lese je otrava, i když kůň je hodný.
Gelovka je taková větší žvýkačka, paráda, pokud je tam, kde patří, jinde je jen pro zlost.
lina225

XXX.XXX.122.19
Co gelovka od Acavallo vzadu vyvýšená? Podle mě je to totéž, jen vcelku.
sisi58
napsal(a):
No nazdar, takže nejen 900, - za klíneček, ale ještě novou dečku?
Holky nekradu jen pracuji! Nějaká varianta, finančně dostupná i běžné populaci?
Máme podobnou gelovku, tenoučkou, průhlednou, dírovatou.
Kdysi mi někdo poradil, plácnout ji rovnou na koně.Na záda plácnu gel, pak podsedlovku a sedlo.Gel drží na zádech a na něm podsedlovka potažmo sedlo.Je tedy pod celé sedlo, ale nijak se nehýbe.
Zkus klíneček někde v omezeném prostoru, jestli se také přilepí, nebo vyjede zadem.Abys ho případně spíš našla
Po ježdění pak gelovku odloupnu z hřbetu, chvilku je kůň puntíkovaný, ale to zmizí.Gelovku opláchnu hadicí nad kýblem a pověsím kamkoli.Jen hlídat.aby se gel neslepil, to pak musím rozloupávat v chladu.Dcera jí balí do starého froté ručníku, do roličky.To je asi nejvychytanější způsob.
SF shh

XXX.XXX.150.115
Tenhle gelovy klinek mam, davam ho mezi podsedlovku a sedlo a drzi dobre. Mam ho proto, ze jsem potrebovala zvednout sedlo vzadu, ale do komory by se mi uz gelovka nevesla.
ANNIE.54

XXX.XXX.42.151
Doporučuji tohle. Dražší, ale kvalita, která se vyplatí:
Jinak se to občas dá sehnat i z druhé ruky
http://www.equiservis.cz/VYBAVENI-PRO-KONE/TLUMICI-DECKY-POD-SEDLO/TLUMICI-DECKY-POD-SEDLO-GELOVE/Decka-tlumici-gelova-ACAVALLO-vzadu-zesilena-Decka-tlumici-gelova-ACAVALLO-vzadu-zesilena-cerna.html?gclid=COywkLGw-88CFVcYGwodAigPHQ.

Koně: mám nejspíš tu samou, jakou popisujete. Na obrázku k výrobku je právě ukázané, že se dává přímo na koně. Věřím, že to takto funguje - pokud na tom jezdí profíci, kteří to prezentují, na světevé úrovni...ale stejně jsem se neodvážila. Bojím se zapaření... jak vypadá opocení pod sedlem po intenzivnějším ježdění? Tušíte, jaké výhody obnáší dávání gelovky přímo na koně?
Sisi: asi nechcete koupit rovnou gelovku se zvýšeným zadním klínem z toho posledního odkazu, co? Rozumím, že až přestane být aktuální stávající stav, bude Vám taková gelovka k ničemu...? Ale je fakt, že ten klín na těch zádech rovnou, by to mohl držet líp než mezi dečkou a sedlem. Nejlíp bych si myslela, že bude držet (když pominu jinou adhezní gelovku) na dečce s neoprenem (takové ty povrchy na dečce proti otáčení sedla).
Ponici mi obsedala a pro malou dělala, kamarádka.Pořád měla jakési výčitky, že je těžká a chtěla to nějak řešit, rozkládat váhu apod. Tak zakoupila tuhle tenkou průhlednou.Už je to pár let, možná bych někde ještě našla odkaz.Ona to prostě jednoho dne přivezla.Takže používáno spíše jako placebo
A dcera mě teď viděla, jak dávám opadlému staříkovi pod anglii beránka.Tak z ručníku vyklopila gelovku a narazila ji ponici.
Ani po intenzivní práci na letní či zimní srsti jsme nikdy neměly problém.On pot či pěna těmi dírkami sákne do podsedlovky, i když se to nezdá.Kůň oschne, puntíky opucujete, nebo si je venku oválí sám.Gelovku propláchnete a ten froťák fakt poslouží báječně.Zkuste, uvidíte.
Tak tolik informací jsem fakt nečekala.
Děkuji moc.
Je to pro mě něco nového, já jezdím ve westernu či australském sedle, ale slečna, která na koni jezdí, preferuje anglii.
Ta gelovka od Acavallo už by byla vepředu moc. Tam sedlo pasuje dobře, jen vzadu to chce trošku pozvednout.
Ten klínek je myslím ideální, jen mi fakt šlo o to, kam s ním.
lina225

XXX.XXX.122.19
Já jsem používala acavallo vyvýšenou vepředu okolo kohoutku. Na podsedlovce se to pořád někam posouvalo, takže jsem taky začala dávat přímo na kůži a bylo to ideální. Gelovka se přilepí a sedí přesně v požadovaném místě, pot odvětrá dírami. Ale je nutné opravdu po každém použití omýt, aby gelovka příště zase pěkně lepila. Skladuju zavěšenou na sušáku.
Obnovuji diskuzi. Jestli nevadí? V reakci na "lina225" či "koně". Holky, kterou stranou ke koni jste tu gelovku dávaly? Tou tvarovanou nebo tou rovnou? Já to dnes zkusila. Dala sem tou rovnou. Jenže se mi zdá, že to koni trhá chlupy. Nebo že by ještě přelínávání?

sisi58
napsal(a):
Obnovuji diskuzi. Jestli nevadí? V reakci na "lina225" či "koně". Holky, kterou stranou ke koni jste tu gelovku dávaly? Tou tvarovanou nebo tou rovnou? Já to dnes zkusila. Dala sem tou rovnou. Jenže se mi zdá, že to koni trhá chlupy. Nebo že by ještě přelínávání?
Mám tu vyvýšenou uprostřed a dávám na dečku, právě kvůli cuchání a trhání chlupů. Přijde mi, že když se zpotí, že to musí prostě dřít, pot to nesaje, bála bych se zapaření. A tou rovnou stranou na koně, vyvýšenou směrem k sedlu.
sisi58
napsal(a):
Dávala jsem rovnou stranou dolů, s cucháním, trháním chlupů ani zapařením jsme nikdy problém neměli. Základ je po každém použití umýt, aby dost lepila a na zádech se nehýbala, jinak to asi dřít může