Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.11.2016 17:52
Eliška0011

XXX.XXX.178.1

Dobrý den
Chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti s novým koněm ve stádě. Mám dva koně a v září jsem si přivezla sedmi měsíční kobylku,14 dní jsem jí měla ve stáji a pak byla sama na pastvině. Pak jsem předělila páskou velkou pastvinu a pustila je tam všechny tři ale malou jsem dala za pásku aby se mohly očuchat ale nepokopali ji. Asi po 14 dnech jsem je dala k sobě a skončilo to přetrženým ohradníkem a pokousanou kobylkou. Říkala jsem si že prostě bude chvilku trvat než si to mezi sebou vyřeší. Dnes ji ale jeden valach honil tak že uklouzla a málem si zlomila vaz. Poraďte mi ptosím jak pokračovat aby ji neublížili? Děkuji.

4.11.2016 05:31
mgtka

XXX.XXX.22.60

Více míst na krmení a pozorovat a pozorovat a vysledovat co se ve výběhu děje.

Petr kratochvil

4.11.2016 05:40
Petr kratochvil

XXX.XXX.247.102

Hlídat zda si nový koník moc nedovoluje a držet je z krátka koních by se neměli o potravu rvát a pak bych volil alespoň lehké potrestání minimálně prohnat po ohradě s bičem aby si koník řekl " aha tady je něco špatně" a pak už jen sledovat jak se zachová.

4.11.2016 06:36
mgtka

XXX.XXX.22.60

Petr kratochvil napsal(a):
Hlídat zda si nový koník moc nedovoluje a držet je z krátka koních by se neměli o potravu rvát a pak bych volil alespoň lehké potrestání minimálně prohnat po ohradě s bičem aby si koník řekl " aha tady je něco špatně" a pak už jen sledovat jak se zachová.

Člověk by se do tohodle sr*t rozhodně neměl, jen vytvořit podmínky pro jejich soužití.

4.11.2016 09:49
Eliška0011

XXX.XXX.131.240

Petr kratochvil napsal(a):

Kobylka se od nich drží dál. S druhou kobylou vychází docela dobře ale valach jí stále honí. Je dominantní ale nic jí nedělá, jen jí honí sem a tam. Když jsem tam s nimi tak si na ní nedovolí nic, ale hned jak odejdu tak jí začne prohánět.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.11.2016 19:37
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud ji jen honí, je to na dobré cestě, v našem stádě se někteří koně občas prohání navzájem i po x letém soužití. A jak píšete kobylka je mladá, pokud nemá nějaké zdravotní problémy, nemělo by jí to vadit. Moc bych se jim do toho nepletla. Zajistit jí přístup k žrádlu a jinak to nechte koňovi, ten má větší hlavu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík