Dnes se mi strouhala kobylka, nebyla jsem účastná, ale dle všeho se jí na páteři udělala boule a tahala zadní nohy.. (haha, moc super čas ty potvoro! Zrovna dkyž se tam tgenhle týden bude dělat nová silnice a budeš zákaz průjezdu pro auta),
nevím koho bych měla zkontaktovat. Zda veterináře, nebo fyzio na spravení zad.
Pokud veterináře tak vím, koho, pokud Fyzio, ráda bych se zeptala na radu koho.
Měli jsme tam před tím Plachou, ta mi řekla, že mi kobču spravila (ale zvláštní že právě od jejího zásahu se jí boule opět udělala poté, co jí na jaře zmizela).
Ke komu chodí p. Žežulková? Jak je na tom teď časově a kolik si obvykle účtuje?
Máte nějaké zkušenosti s p. Röschel? U nás o ní nemaují zrovna vybíravé mínění, že je to tak maximálně masérka.
Myslíte, že by mohla být dobrá Dornova metoda? Potom by men tedy zajímalo zda má někdo nějakou zkušenost s paní Zuzanou Wildmannovou.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Paní Žežulková má velice dlouhé čekací lhůty, protože je považována za velmi kvalitní a tedy je velmi využívaná. Ceny přesto nemá nikterak závratné.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Paní Žežulková má velice dlouhé čekací lhůty, protože je považována za velmi kvalitní a tedy je velmi využívaná. Ceny přesto nemá nikterak závratné.
Zajímám se hlavně o nějakou přibližnou částku. Tady ji nikdo nechce volat protože si účtuje údajně 4000, - ale zase další říkají že si účtuje 1000, -.
Dobrý den, boule na zádech, kterou popisujete, může být bederní páteř nebo křížokyčelní spoj. Pokud se kůň kove nebo strouhá, dotyčný natáhne nohu příliš vzad, kůň mu ji vytrhne, protože už je to příliš, případně dlouhá doba, kdy je noha zvednutá, tak opravdu může dojít k zablokování beder nebo SI spoje. To, že tahá nohy za sebou může mít souvislost třeba i s přílišným vystrouháním. Bederní páteř je vždy patrnější a lépe nahmatatelná, než třeba střední část hrudní páteře. Záleží na osvalení koně a celkové kondici. Ano - boule - jak popisujete může být po chiropraktickém zákroku vyšší, protože se obratel s trnovým výběžkem dostane do vertikální polohy - tedy rovně. Blok znamená to, že obratel včetně trnového výběžku zrotuje vpravo nebo vlevo, To, že jsou záda výš se mi po zákroku stává, a to jak v bedrech, tak i na hrudníku - kohoutku.
S pozdravem
Monika Plachá, chiropraxe.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208
Já tedy s Janou Roschel osobní zkušenosti mám, i známá a nemůžem vynachválit, koně dokupy dala perfekt, kdykoli při sebemenším problému byla ochotna přijet, nebo radit po telefonu fb či jakkoliv. Neúčtovala si za mne moc a to jela značnou cestu, s kobylou se crcmala o dost dýl než bylo dohodnuto. Přístup super i její požadavky na předevedí koně, a další, dotazy byly profi. Ale tipuju že to chce zažít osobně. Dát na reference pár lidí je strašně subjektivní. Ne každý sedne všem, za mě a moje okolí ano.
larissa97
napsal(a):
Dobrý den, boule na zádech, kterou popisujete, může být bederní páteř nebo křížokyčelní spoj. Pokud se kůň kove nebo strouhá, dotyčný natáhne nohu příliš vzad, kůň mu ji vytrhne, protože už je to příliš, případně dlouhá doba, kdy je noha zvednutá, tak opravdu může dojít k zablokování beder nebo SI spoje. To, že tahá nohy za sebou může mít souvislost třeba i s přílišným vystrouháním. Bederní páteř je vždy patrnější a lépe nahmatatelná, než třeba střední část hrudní páteře. Záleží na osvalení koně a celkové kondici. Ano - boule - jak popisujete může být po chiropraktickém zákroku vyšší, protože se obratel s trnovým výběžkem dostane do vertikální polohy - tedy rovně. Blok znamená to, že obratel včetně trnového výběžku zrotuje vpravo nebo vlevo, To, že jsou záda výš se mi po zákroku stává, a to jak v bedrech, tak i na hrudníku - kohoutku.
S pozdravem
Monika Plachá, chiropraxe.
Děkuji za okomentování,
kobča prý tahala zadky už při cestě z výběhu, tak netuším. Bez této informace bych také tvrdila, že to bude strouháním, po něm je celkově hodně citlivá, kor na tvrdším.
Nicméně je na zádech v místě boule citlivá. I když podle mě jak kdo kde zatlačí.
Ale Vás si budeme zvát nevím kdy, tak teď rozhoduji co udělat.
Jinak náš zablokovaný krk ohýbá mnohem lépe.