Jak do koně dostat co mu nechutná

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.11.2016 13:38
hancus

XXX.XXX.177.1

Zdravím, dávám kobče na zklidnění Relax me, je to sypký prášek. Jenže mi to čím dál víc v krmivu odmítá. Je to hořké a cítit po vitamínu B. Nevíte, jak to v jídle zamaskovat, aby to sežrala? Zkoušela jsem hodně jablekm najemno, dokonce cukr, ale nezabralo to. Melasu nechce. Díky za tipy.

18.11.2016 14:33
ciraali

XXX.XXX.150.8

Jablecne pyre? Nebo trochu medu?

18.11.2016 14:42
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Napadá mi jedine podávať ako liek do injekčnej striekačky, rozriediť trochou vody s medom a streknúť rovno do papule. Podávala som takto atb žriebäťu a po dvoch dňoch za mnou chodilo samo a pýtalo si to :).

Kangura0

18.11.2016 16:10
Kangura0

XXX.XXX.2.216

Melasa, nastrouhana mrkev nebo jabko...muzete to zamichat do ceho chcete chce to jenom popremyslet a hned bezhlave netukat dotaz na faunu

18.11.2016 18:22
hancus

XXX.XXX.177.1

Kangura0 napsal(a):
Melasa, nastrouhana mrkev nebo jabko...muzete to zamichat do ceho chcete chce to jenom popremyslet a hned bezhlave netukat dotaz na faunu

Psala jsem že melasu nechce, jabka nepomohly. Právě proto, že jsem zkoušela kdeco - různé druhy granulí a směsí, lněné semínko, řepné řízky, cukr, už si ani všechno nepamatuju, tak dávám dotaz sem. Nejsem žádná náctiletá píp, takže děkuju za konstruktivní rady a prosím nerýpat. Díky.

Kangura0

18.11.2016 18:33
Kangura0

XXX.XXX.2.216

Jo tak holt porad zkouset kamoska pridava bebe susenky jina zase esicka

Proste zkouset a premyslet kreativne nekdy staci trtinovy cukr a taky prasek pridavat prvne po mensi davce az si zvykne muzes zvysovat.

18.11.2016 18:37
hancus

XXX.XXX.177.1

Kangura0 napsal(a):
Jo tak holt porad zkouset kamoska pridava bebe susenky jina zase esicka

Proste zkouset a premyslet kreativne nekdy staci trtinovy cukr a taky prasek pridavat prvne po mensi davce az si zvykne muzes zvysovat.

Na prášek je zvyklá, bere to už půl roku. Třtinový cukr jsem ještě nezkoušela, ale vzhledem k tomu, že melasu odmítá, tak nevim nevim. Sušenky zkusím. Díky.

18.11.2016 18:41
eenika

XXX.XXX.150.120

Zkoušela jste vydlabat z většího jablka jádřinec, jablko naplnit a zase "zašpuntovat"? Pokud je jablko jen nastrouhané, tak jde prášek v krmné směsi pořád cítit. Taky jsem to nějakou dobu zpět řešila s valachem, který všechno zmíněné odmítal, dokonce byl tak daleko, že se naučil nozdrami prášek ze žrádla vyfukovat ven , ale toto pomohlo. Ideálně dát nenaplněné jablko, naplněné a zase podat nenaplněné.

18.11.2016 18:58
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Jarékoliv léky a podobně nemaskuji a nemodlim se jestli to projde prostě rozdělat do stříkačky přes koutek co nejdál to huby a at si potom dělá čumáky jak chce prostě když to musí dostat tak se nedá nic dělat

18.11.2016 19:05
polárka.15

XXX.XXX.208.141

Chápu léky, které kůň musí dostat, ale je nutné do něj cpát toto? Když to nejde, tak prostě stříkačku a hotovo.

18.11.2016 19:22
hancus

XXX.XXX.177.1

eenika napsal(a):
Zkoušela jste vydlabat z většího jablka jádřinec, jablko naplnit a zase "zašpuntovat"? Pokud je jablko jen nastrouhané, tak jde prášek v krmné směsi pořád cítit. Taky jsem to nějakou dobu zpět řešila s valachem, který všechno zmíněné odmítal, dokonce byl tak daleko, že se naučil nozdrami prášek ze žrádla vyfukovat ven , ale toto pomohlo. Ideálně dát nenaplněné jablko, naplněné a zase podat nenaplněné.

Můžu to zkusit, ale mám obavu, že jak to ucítí, tak to celý vyflusne...

18.11.2016 21:07
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

hancus napsal(a):

Tak to natočte, tohle totiž nedokáže žádný kůň, kterého znám, flusat jsem viděla jen nechutný uchrchlaný dědky teda.

19.11.2016 08:32
ciraali

XXX.XXX.175.216

Zkuste ten med, ja s nim uspesne maskovala antibiotika pro kone. Jinak souhlasim s tim, ze by bylo z dlouhodobejsiho hlediska asi lepsi zapracovat na sebeduvere kobyly a desensitizaci, abyste do ni tohle nemusela cpat.

21.11.2016 11:10
hancus

XXX.XXX.147.49

Tak jabko nezabralo. Jakmile to tam ucítila, vyplivla to ven a nechtěla pak ani jabko bez toho fujtajblu. Teď je na pořadníku ta stříkačka.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.11.2016 11:29

Gitule: ale notak... vždyť víte, jak to zadavatelka myslela. Prostě ikdyž to kůň do huby vezme, tak jakmile ucítí, že je v tom něco pro něj nežádoucího, prostě to jazykem vystrká pryč z huby s kývavým pohybem hlavy... myslím, že se to pokojně může nazývat vypliváním

21.11.2016 13:39
makki

XXX.XXX.107.171

No v konečném výsledku ke zklidnění dojde i tímto způsobem Kůň méně sežere, bude mít méně energie a bude dělat méně blbostí Kecááám... Ono pokud máte vnímavou kobču, tak se bude i té stříkačce bránit čím dál tím více. Mně se tyhle práškové nesmysly osvědčilo vmíchat do řepných řízků s trochou řezanky a pak samozřejmě ještě s nějakým tím chuťovým vylepšovátkem.

21.11.2016 18:33

hancus napsal(a):

A ako odčervujete?
Fakt je najjednoduchšia striekačka, strčiť do pusy až na koreň jazyka, stlačiť a podržať hlavu hore, kým kôň nepreglgne.
Pokiaľ je to ale výživový doplnok, pridávala by som po troške do jedla, pokojne aj po malej lyžičke, trochu preliať jablčným džúsom a po dvoch-troch dňoch zvyšovať pomaly dávku. Alebo najjednoduchšie riešenie, nájsť iný doplnok.

22.11.2016 00:04
vet.

XXX.XXX.201.101

Namíchat do medu a dát stříkačkou do koutku (stříkačce uříznout konec s konusem, aby to šlo rychle vytlačit). S největší pravděpodobností zjistí, že mu dáváte med a pak si bude brát směs i bez stříkačky na troše granulí nebo senných peletkách. Jen to chce vychytat vhodný poměr prášku a medu, aby se to dostatečně zamaskovalo. Pokud nepomůže nic (med, sušenky a podobné vychytávky), pak změnit doplněk stavy nebo upravit krmnou dávku tak, aby došlo e zklidněn koně i bez prášku smajlík

22.11.2016 18:14
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Zkusila bych to do silnější stříkačky s jitrocelovým sirupem, koním našim chutná a cokoli potřebuju, rozmíchám v tom sirupu a jim je jedno, že tam je léčivo apod.hlavně, že maj nebíčko v papulce.A užíznout ten caplík na nastrčení stříkačky radím!

25.11.2016 14:33
hancus

XXX.XXX.136.254

Díky za tipy, stříkačky už mám, zatím jsem je nepoužila. Vypadá to, že v rýžových granulích to docela baští, zatím. Proč jí to dávám? Kobča dva roky nic nedělala, předtím víc jak dva roky jen málo a venku se hrozně stresovala. Bohužel nemám tolik času ani morálu, abych s ní mohla dělat třeba obden. Kvůli nedostatku času jsem ji po dlouhým rozmýšlení nakonec loni prodala (měla jsem ji od jejích dvou let). Potom, co šla z ruky do ruky, protože si s ní nikdo tu práci dávat nechtěl a po počátečním nadšení všichni zjistili, že to není, co chtěli, jsem si ji vzala zpátky, aby neskončila na jatkách (k chovu není - cushing, náchylnost na schvácení,18 let, nikdy hříbě neměla). Tak mě kamenujte za to, že do ní cpu léky na tu její nemoc za hříšný prachy, investovali jsme do pozemku, společníka, luxusního přístřešku, a za to si na ni chci jednou za týden sednout a nezabít se. Fakt magořila a byla nebezpečná. Znám ji od mala, nebývala taková, ani když nedělala často. Počítám za to může i ta její choroba. Ten přípravek opravdu funguje a já jí ho budu dávat dál. Howgh!

Přidejte reakci

Přidat smajlík