Útulek, který si zaslouží dar

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.11.2016 11:53
mgtka

XXX.XXX.92.43

Ahojte,
s přítelem jsme začali posílat příspěvek na dobrého anděla a chceme začít pravidelně přispívat i nějakému útulku či organizaci na pomoc koním, psům, či jiné havěti, jenže...
Známe příběhy z Rolinky apod. proto bych se vás chtěla zeptat na zkušenosti či jiné rady, kterému útulku pomoct a který radši rychle přejít?
Nebude to žádná závratná částka, ale věřím, že každá stovka měsíčně dobrá.

19.11.2016 12:11
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jste laskavá duše.
S těmi útulky vám asi neporadím, u nás je nejbližší 50 km daleko a neznám ho. Ale například já, právě pro absenci těchto institucí, tento problém, s darováním peněz, řeším tak, že pomáhám konkrétním jedincům.
Teď se snažím získat od jedné ženy mladou fenku, nemilovanou, zavřenou, ale je JEJÍ !
Asi to bude chtít láhev šnapsu nebo bombošku. Uvidím.
Předtím to byla koťata. Mají se teď dobře.
A vykastrovaná kočka(pomohla i kamarádka), ta se má taky dobře.
A taky 2 kůzlata/kozičky ze špatných podmínek. Na jaře mám slíbený sýr, jsou krásné a budou matky
Slepá fenečka, která se na Silvestra zaběhla a pomocí dobrých lidí a facebooku se našli původní majitelé.
Asi to dá víc práce, ale mě to tak vyhovuje. Alespoň většinou
Ale on každý nemá čas. I když mě si ta zvířata tak nějak vždycky najdou.

19.11.2016 12:23
mgtka

XXX.XXX.92.43

No já přímo adoptovat žádné zvíře nechci, máme tři psy což už je víc než dost na dva lidi:) a dva koně a pozemků tak akorát pro ně.
A bohužel bez FB dnes nemáte šanci něco takového provozovat(pomáhat hledat majitele, zvířata, apod.) a já si ho kvůli tomu zřizovat nechci.

A ano poslat finance je to nejjednodušší:).

19.11.2016 12:37
sisi58

XXX.XXX.191.1

mgtka napsal(a):
No já přímo adoptovat žádné zvíře nechci, máme tři psy což už je víc než dost na dva lidi:) a dva koně a pozemků tak akorát pro ně.
A bohužel bez FB dnes nemáte šanci něco takového provozovat(pomáhat hledat majitele, zvířata, apod.) a já si ho kvůli tomu zřizovat nechci.

A ano poslat finance je to nejjednodušší:).

Ani já si nemohu dovolit nic adoptovat.Bydlím v paneláku, máme psa a dva koně, za ně platím ustájení.
Tak neadoptuji, spíš hledám, kdo bude adoptovat
A právě tady jsou občas potřeba peníze. Telefon, převoz, kastrace, péče o zvíře, než si ho někdo vezme.
Koukněte na tu první fotku. Nechala byste ji tam? Na druhé už je nachystaná k adopci

19.11.2016 12:48
mgtka

XXX.XXX.92.43

Úžasný boban...proto já se nemůžu ani dívat na takové ty stránky psů v nouzi...nejvíce je pro mě nebezpečný spolek Naděje kavalíra Charlie. Tam takových bobanů je.
Slíbily jsme si s mamkou, že až jim jeden pes odejde(mají dva) tak se ujmeme nějakého takového kavalírka. Já mám všechny pejsky mladé(max.5).

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.11.2016 14:27

Koňská záchytka je fajn, posílám příspěvky tam, mám s nimi dobrou osobní zkušenost, peníze jdou opravdu koním, kteří to potřebují, dobře se starají, nenabírají víc než unesou, nemnoží a snaží se koně dobře umístit. Dobrovolníci tam dělají co mohou, aby vydělali na potřeby pro týrané, zanedbané nebo problematické koně. Účet mají transparentní.
http://www.konskazachytka.wbs.cz nebo aktuální info na https://www.facebook.com/KonskaZachytka/?ref=ts&fref=ts

Pak doporučuji Domov pro koně http://www.domovprokone.cz

A dobrá je podpora např. nákupem koňopotřeb na Equitum, majitelé provozují Stanici pro koně v nouzi http://www.konevnouzi.cz, též velmi seriózní.

19.11.2016 16:12
mgtka

XXX.XXX.92.43

Ta koňská záchytka se mi líbí, jen škoda, že se na stránkách trochu více nerozepíšou o konkrétních konících a co pro ně potřebují.
Do equitumu docela často chodím, tak asi vždy k nákupu přihodím hrnek a budu jím obdarovávat lidi kolem sebe:) a jejich útulek se asi stane i mým celkovým vítězem.
Slyšela jsem o jejich patáliích při odvážení koní z ValMezu a líbí se mi jakou k nalezení zvířat vyvíjeli vlastní iniciativu i když už je u nich skoro neměli kam dát.

19.11.2016 16:21
kacule

XXX.XXX.140.29

Taky bych doporučila Koňskou záchytku, na FB mají i o konících docela rozepsáno :).

19.11.2016 22:49
taiza222

XXX.XXX.74.7

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Koňská záchytka je fajn, posílám příspěvky tam, mám s nimi dobrou osobní zkušenost, peníze jdou opravdu koním, kteří to potřebují, dobře se starají, nenabírají víc než unesou, nemnoží a snaží se koně dobře umístit. Dobrovolníci tam dělají co mohou, aby vydělali na potřeby pro týrané, zanedbané nebo problematické koně. Účet mají transparentní.
http://www.konskazachytka.wbs.cz nebo aktuální info na https://www.facebook.com/KonskaZachytka/?ref=ts&fref=ts

Pak doporučuji Domov pro koně http://www.domovprokone.cz

A dobrá je podpora např. nákupem koňopotřeb na Equitum, majitelé provozují Stanici pro koně v nouzi http://www.konevnouzi.cz, též velmi seriózní.

S tím, že koňská záchytka nemnoží bych si nebyla tak jista. Rovněž jsem slyšela, že paní Kazdová vybrané peníze kolikrát investuje spíš do svých než útulkových koní. Ale jsou to jen informace z doslechu. Osobně bych doporučila spolek vrbová stáj. Nemnoží a koním skutečně pomáhá.

20.11.2016 01:40

taiza222 napsal(a):
S tím, že koňská záchytka nemnoží bych si nebyla tak jista. Rovněž jsem slyšela, že paní Kazdová vybrané peníze kolikrát investuje spíš do svých než útulkových koní. Ale jsou to jen informace z doslechu. Osobně bych doporučila spolek vrbová stáj. Nemnoží a koním skutečně pomáhá.

Pokud máte bližší informace o tom, co tvrdíte, je opravdu dobré je uvést.
Pokud ale nemáte důvěryhodný a objektivní zdroj informací nebo osobní zkušenost, není to vůči Koňské záchytce fér a může ji to zbytečně poškodit.
Můžete tedy sdělit něco konkrétního k vašemu příspěvku ?

20.11.2016 04:57
Aristoz

XXX.XXX.33.218

Paní Pise, že jsou to informace z doslechu. Takže si nemyslím, že by 100% věděla jestli je to pravda. Já třeba osobně bych doporučila útulek pro koně Bianka. O kterém taky bohužel koluje spoustu špatných informací.

20.11.2016 08:15
taiza222

XXX.XXX.74.7

Pokud ale nemáte důvěryhodný a objektivní zdroj informací nebo osobní zkušenost, není to vůči Koňské záchytce fér a může ji to zbytečně poškodit.

Je to informace od tří různých lidí, kteří mají dlouhá léta co do činění s paní Kazdovou. Údajně připustila loni nebo předloni dvě kobyly nějakým americkým plemenem. Já osobně bych spíše podpořila někoho, kdo má jenom kladné ohlasy, protože takových útulků je spousta, takže je z čeho vybírat.

20.11.2016 08:53
taiza222

XXX.XXX.74.7

Co je důvěryhodný zdroj pro mě, tak rozhodně nemusí být pro vás. Objektivní zdroj nejspíš neexistuje. Nesnažím se nikoho poškodit ani zadavatelku odradit od příspěvku. Spíše je to takový podnět k důkladnějšímu prověření.

20.11.2016 09:53

taiza222 napsal(a):
Co je důvěryhodný zdroj pro mě, tak rozhodně nemusí být pro vás. Objektivní zdroj nejspíš neexistuje. Nesnažím se nikoho poškodit ani zadavatelku odradit od příspěvku. Spíše je to takový podnět k důkladnějšímu prověření.

Ano, proto jsem chtěla konkrétní informaci, protože obecné, jedna paní cosi povídala, je o ničem.

Koňská záchytka

20.11.2016 10:59
Koňská záchytka

XXX.XXX.252.14

Dobrý den, každý, kdo se chce přijet podívat, na koně u nás, má možnost, lidí pomlouvačných je hodně, máme jako jedni z mála transparentní učet, kde je vidět využití každé koruny, záchytkové koně máme odděleně od koní naší rodiny, ano, my chováme koně 18 let, ostatně bez zkušeností s koňmi, bychom nemohli ani přijmout koně problémové, či agresivní, chováme painty a dvě kobylky svých dcer jsme loni, po třech letech od minulého připouštění, opravdu připustili Paint hřebce z Ranče pod Jasany, ale to je, myslím, naše zcela soukromá věc, je mi líto, že se, z toho stala nějaká pomluva, ale opravdu s koňmi zachráněnými nemáme žádné komerční aktivity a peníze pro ně využíváme vždy pro konkrétní koně, na webovkách jsou základní info od paní webmasterky, která nám udělala krásné stránky, na fb pak vždy nejaktuálnější info, na webu je v sekci kontakty proklik na transparetní učet a podobné pomluvy akorát způsobí, že se dobrovolníci starající se ve volném čase o zvířata v nouzi na to uplně vykašlou a nebude fungovat tady už nic, aneb kdo nic nedělá, nejvíc pomlouvá, hezkou neděli Zuzka Kazdová.

Koňská záchytka

20.11.2016 11:04
Koňská záchytka

XXX.XXX.252.14

Bylo by asi dobré uvést jména a konkrétní informace a ne anonymně pomlouvat na internetu, což je v podstatě i právně napadnutelné a jak tady někdo uvedl, poškozujete naše dobré jméno, jako organizace, aniž byste se alespoň podepsali, mj. pomluvy o nás také často rozšíří lidé, od kterých jsme zachránili koně anebo jim nějak pomohli a oni to pak zpětně vnímají jako osobní selhání a pomoc nám tímto, pro nás nepochopitelným způsobem, vrací, ZuzkaKazdová.

Koňská záchytka

20.11.2016 11:05

Žkna

20.11.2016 11:26
Žkna

XXX.XXX.248.229

Sice to není útulek, ale také možnost kam se dá přispět. Sbírka by měla pořád probíhat.
http://www.eduvet.cz/verejna-sbirka/.

20.11.2016 11:33
mezerova

XXX.XXX.141.184

Koňskou záchytku a paní Kazdovou mohu podpořit a dát za ní a vše co pro koně dělá ruku do ohně.Znám ji osobně a to co pro koně dělá je obdivuhodné.Každá koruna, která je vybrána pro koně v nouzi je na ně také použita a kdo tvrdí něco jiného, tak jenom lže.A jestli se někomu nezdají webové stránky dostatečně podrobné a aktuální, je to právě pro to, že se paní Kazdová o koně stará a na vysedávání u internetu nezbývá tolik času.Každý kdo se bude chtět přijet podívat a zjistit jak to v Koňské záchytce doopravdy chodí bude vítán.

20.11.2016 11:45
sisi58

XXX.XXX.191.1

Koňská záchytka napsal(a):
Bylo by asi dobré uvést jména a konkrétní informace a ne anonymně pomlouvat na internetu, což je v podstatě i právně napadnutelné a jak tady někdo uvedl, poškozujete naše dobré jméno, jako organizace, aniž byste se alespoň podepsali, mj. pomluvy o nás také často rozšíří lidé, od kterých jsme zachránili koně anebo jim nějak pomohli a oni to pak zpětně vnímají jako osobní selhání a pomoc nám tímto, pro nás nepochopitelným způsobem, vrací, ZuzkaKazdová.

Jj. Každý dobrý skutek bude po zásluze potrestán!

20.11.2016 12:50
taiza222

XXX.XXX.74.7

Koňská záchytka napsal(a):
Dobrý den, každý, kdo se chce přijet podívat, na koně u nás, má možnost, lidí pomlouvačných je hodně, máme jako jedni z mála transparentní učet, kde je vidět využití každé koruny, záchytkové koně máme odděleně od koní naší rodiny, ano, my chováme koně 18 let, ostatně bez zkušeností s koňmi, bychom nemohli ani přijmout koně problémové, či agresivní, chováme painty a dvě kobylky svých dcer jsme loni, po třech letech od minulého připouštění, opravdu připustili Paint hřebce z Ranče pod Jasany, ale to je, myslím, naše zcela soukromá věc, je mi líto, že se, z toho stala nějaká pomluva, ale opravdu s koňmi zachráněnými nemáme žádné komerční aktivity a peníze pro ně využíváme vždy pro konkrétní koně, na webovkách jsou základní info od paní webmasterky, která nám udělala krásné stránky, na fb pak vždy nejaktuálnější info, na webu je v sekci kontakty proklik na transparetní učet a podobné pomluvy akorát způsobí, že se dobrovolníci starající se ve volném čase o zvířata v nouzi na to uplně vykašlou a nebude fungovat tady už nic, aneb kdo nic nedělá, nejvíc pomlouvá, hezkou neděli Zuzka Kazdová.

Tak děkuji za objasnění. Osobně si myslím, že to, co dělá člověk v soukromí má rovněž určitou vypovídající hodnotu. Mrzí mě, že na moji nejistotu ohledně vašeho množení jste reagovala takto agresivně. Každopádně vám přeju mnoho úspěchů.
Zadavatelce doporučuji mrknout na spolek vrbová stáj, mají rovněž transparentní účet.

20.11.2016 13:30
Kzp

XXX.XXX.33.43

Krasny den jsem hrdou clenkou Konske zachytky, kdyz mi odesel muj konik hledala jsem utulek pro kone.Z duvodu proverovani ruznych organizaci jsem pred lety kontaktovala Zuzku Kazdovou.Dohodla jsem si s ni osobni schuzku.Pri prijezdu jsem byla ohromena.Tehdy na me koukal neskutecne krivy kun Coli a stara bila kobylka Rituska.Bylo obdivuhodne jak jedna osoba muze na ukor sve rodiny neco takoveho provozovat.Od te doby se snazim Kz pomahat jak to jde.Ono kdyz nedosahnete na dotace, musite se spolehnout pouze na dobrotu lidi a stale vymyslet ruzne akce, pri praci a pri sve rodine neni to jednoduche. Zuzka opravdu chova sve kone ale rozhodne si je financuje sama a se zachytkou to nema nic spolecneho, naopak kolikrat venuje seno svych koni konikum ze zachytky.Ona a par dobrovolniku se snazi delat maximum.Prosim toto znevazi akorad jejich praci.Nikdy nebyli zachytkovy kone pripusteni.Ted Kz zachranila kobylu, ktera nela jit na jatka v 11 letech a zjistilo se ze nezachranila jeden, ale dva zivoty.Kobylka ceka hribe mozna prvni zachytkove.Stoji to vse moc tak prosim kdo chce at udela to co ja a zajede se tam podivat a neda na jedna pani povidala

20.11.2016 13:45
Magic.wolf

XXX.XXX.9.215

Spis jde o to, ze clovek, který je spojován s nejakým koňským utulkem by neměl množit koně vubec. Nezalezi na tom jestli jsou utulkové nebo ve vlastnictví osobním. Pred pár lety tohle bylo na equichanelu hodne vytýkáno paní Višňákové, jenze to nechtela pochopit. Clovek, který vede útulek by měl naopak říkat "nemnožte koně, je jich moc, pak končí v utulku" tudiž on sám by měl jít příkladem a sám nemnožit.

20.11.2016 14:12
sisi58

XXX.XXX.191.1

Magic.wolf napsal(a):
Spis jde o to, ze clovek, který je spojován s nejakým koňským utulkem by neměl množit koně vubec. Nezalezi na tom jestli jsou utulkové nebo ve vlastnictví osobním. Pred pár lety tohle bylo na equichanelu hodne vytýkáno paní Višňákové, jenze to nechtela pochopit. Clovek, který vede útulek by měl naopak říkat "nemnožte koně, je jich moc, pak končí v utulku" tudiž on sám by měl jít příkladem a sám nemnožit.

To je stejný nesmysl, jako kdyby žena pracující v dětském domově neměla děti, protože by z nich mohli být sirotci

20.11.2016 14:22
jazzinka

XXX.XXX.107.28

Magic.wolf napsal(a):

Paní Kazdovou neznám, ale píše, že chová painty a nakryla opět paintem... To mi jako množení moc nepřijde, pokud je to tedy pravda (a opak netvrdíte). To jako zavřeme Kladruby a Napajedla, protože koní je moc?

Moje psí plemeno má taky svou "záchrannou stanici", kterou vedou jedni chovatelé. Vyčítám jim použití jednoho ze zachráněných psů jako krycího psa (protože u jeho nestabilní povahy lze těžko říct, nakolik jde o důsledek původní (ne)výchovy nebo je to vrozené), ale fakt by mě nenapadlo jim vyčítat, že si "dovolí" chovat, když je všude tolik nechtěných psů.

20.11.2016 15:31
taiza222

XXX.XXX.74.7

jazzinka napsal(a):
Paní Kazdovou neznám, ale píše, že chová painty a nakryla opět paintem... To mi jako množení moc nepřijde, pokud je to tedy pravda (a opak netvrdíte). To jako zavřeme Kladruby a Napajedla, protože koní je moc?

Moje psí plemeno má taky svou "záchrannou stanici", kterou vedou jedni chovatelé. Vyčítám jim použití jednoho ze zachráněných psů jako krycího psa (protože u jeho nestabilní povahy lze těžko říct, nakolik jde o důsledek původní (ne)výchovy nebo je to vrozené), ale fakt by mě nenapadlo jim vyčítat, že si "dovolí" chovat, když je všude tolik nechtěných psů.

Toto je určitě dobré téma k zamyšlení. Pod slovem chov si totiž různí lidé určitě představí různé věci. Pro některé chovatelé je chov množení zvířat s papírama a tím se vyhraňují vůči množitelům bez papírů. Jenomže někteří chovatelé vnímají chov jako zkvalitňování daného plemene s nějakou představou. A tihle chovatelé se zase vymezují vůči těm, kteří sice připouští haflinga haflingem, ale víc o tom nepřemýšlejí. Proto bych úplně nesrovnávala chov v kladrubech a třeba souseda, který každý rok připustí haflingu haflingem.

20.11.2016 16:58

taiza222 napsal(a):
Tak děkuji za objasnění. Osobně si myslím, že to, co dělá člověk v soukromí má rovněž určitou vypovídající hodnotu. Mrzí mě, že na moji nejistotu ohledně vašeho množení jste reagovala takto agresivně. Každopádně vám přeju mnoho úspěchů.
Zadavatelce doporučuji mrknout na spolek vrbová stáj, mají rovněž transparentní účet.

Prosím, aby každý zvažoval, kdy je kritika opravdu na místě a kdy se jedná jen o pomluvy. Vy příspěvek paní Kazdové vnímáte jako agresivní, ale že tu šíříte zkreslené informace vám nepřijde nefér? Promiňte, ale přijde mi to mimo, paní Kazdová nemnoží útulkové koně a každou hajtru, co má čtyři nohy, má své osobní, které nechala připustit a to vám přijde špatné? Přeji Koňské záchytce i všem dalším seriózním spolkům, které pomáhají koním, ať se daří a nenechají se otrávit.

MUDr. K.Nyklová

20.11.2016 17:44
MUDr. K.Nyklová

XXX.XXX.13.39

Vážení a milí,
pokud už se rozhodnu, že někde něco napíšu, tak to ale musím mít podložené objektivními důkazy a ne že si budu jen tak jak se mi zachce pouštět hubu na špacír. Já konskou záchytku velmi dobře znám a vím, že to jsou asi jediní lidé široko daleko, kteří opravdu pomáhají a to často ze svých vlastních soukromých zdrojů. Takže bych tímto požádala ty, kteří o ni vůbec nic nevědí, aby si nejdříve zjistili fakta. Dále bych ráda vyzvala ty kritiky, co se zde negativně vyjadřovali, aby nám zde uvedli seznam dobrých věcí na které přispěly, aby uvedli, kolika koním a zvířatům a lidem za svůj život pomohli. Kolik času věnují denně pomoci druhým, kolik peněz denně investují do charity, atd. Toto jsou fakta a dovolit si pomlouvat někoho veřejně aniž bych o tom cokoliv věděla, to si dovolí jen velký ignorant a blbec. MUDr. K.Nyklová.

20.11.2016 20:35
jazzinka

XXX.XXX.107.28

taiza222 napsal(a):
Toto je určitě dobré téma k zamyšlení. Pod slovem chov si totiž různí lidé určitě představí různé věci. Pro některé chovatelé je chov množení zvířat s papírama a tím se vyhraňují vůči množitelům bez papírů. Jenomže někteří chovatelé vnímají chov jako zkvalitňování daného plemene s nějakou představou. A tihle chovatelé se zase vymezují vůči těm, kteří sice připouští haflinga haflingem, ale víc o tom nepřemýšlejí. Proto bych úplně nesrovnávala chov v kladrubech a třeba souseda, který každý rok připustí haflingu haflingem.

Pokud se budeme bavit v jiném tématu obecně o tom, kdo a na čem má chovat, můžeme to rozebírat. Nebo pokud tedy víte, že paní Kazdová má svoje koně tak nekvalitní, že do chovu nepatří a proč, pak to napište narovinu, aby mohla ona vysvětlil, proč má jiný názor a kryla je (bude-li o to stát). Nebo můžete rozporovat položky na transparentním účtu. Ale odvolávat se na "důvěryhodné" zdroje a osočovat někoho z množení nebo zpronevěry bez jakéhokoliv konkrétního příkladu je sprosté.

S realitou se dá totiž docela "kouzlit". Před pár dny odešla od nás ze stáje holčina a hned druhý den na fcb tvrdila, jak se tam údajně koně mají špatně. Přiložila k tomu fotky 2 lehce olysalých a pohublých koní. Akorát zapomněla napsat, že jde o seniory 23 a 29 let, oba těžcí muchaři, foceno koncem léta. Aktuální fotky, na nichž jsou oba již zas vyžraní a nasrstění, nebo naopak fotky z jara, kdy ten 24 letý (po 5 letech ve stejné stáji) chodil bez problémů skokové tréninky, se jí zdaleka tolik nehodily. A pak někoho berte jako důvěryhodný zdroj, když měl přece ve stáji své koně... :-.

Neregistrovaný uživatel

20.11.2016 20:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

To je nápad! V útulku by třeba těm lidem nevadilo, že nestojim o ježdění, ale o koně jako kamaráda..Že mě to nenapadlo dřív.

20.11.2016 21:04
choda

XXX.XXX.37.243

taiza222 napsal(a):

...o agresivitě mám jinou představu... paní Kazdová se Vám jen snažila vysvětlit situaci...nehledě na to, že šířit informace, které máte z doslechu, je přinejmenším ostudné...až to budete mít jisté a z vlastní zkušenosti, pusťte to do světa...howgh...takhle zapráskáte akorát sebe:).

20.11.2016 21:46
mgtka

XXX.XXX.92.43

To jsem přesně nechtěla, aby se to zde zvrhlo v osočování.
Vybrala jsem si Koně v nouzi, kteří taky mají transparentní účet a na koňské zachránce jsem si alespoň objednala kalendář.

Odložme tu typickou českou povahu a snažme se vidět v lidech i to dobré.

Koňská záchytka

21.11.2016 10:26
Koňská záchytka

XXX.XXX.252.14

Agresivita vypadá rozhodně jinak. Vlastně je to dost usměvné, kdyby záchytku vedl, někdo bez zkušeností s koňmi, vyčítali by to, když máme svoje koně skoro 20 let, měli bychom je dát do útulku a věnovat se pouze záchytkovým smajlík) moc vtipná je poznámka o tom, co by člověk měl nebo neměl dělat v soukromísmajlík) takže nejlepší rada asi: přijedte se podívat osobně na záchytkové koně a udělejte si obrázek sami smajlík učet je transparentní a naši rodinní koně nejen, že mají občas hříbata, ale také máme psi, kočky, kozy a pozor s kůzlaty a slepice snáší vajíčka! Co dělám jako soukromá osoba, nebo moji rodiče, děti, přítel, babička, nebo křeček, pokud to nikomu neubližuje, je soukromá věc... ne věc celého o.s., kobylka Darja, která k nám přišla je ve 4.měsíci asi a je u nás od 6.11.2016, tak doufám, že nám pak nebudou psát, že se to týká jí...p.s. nemáme křečka, zatím, ale až si jej pořídíme, založím na to novou diskuzi na ifauněsmajlík https://www.youtube.com/watch?v=dsxtImDVMig
Moje druhá, mamka, mi říkala, že takové lidi, co nic sami nedokážou a jen pomlouvají a závidí, je potřeba politovat a obejmout, vlastně mají dost smutný, vesmír, smajlík) hezkej den a díky moc všem, od pořádné práce ten facebůk a podobné, inteligentní, diskuze jenom zdržuje, reagujeme obranou, to se dalo čekat ne?

taiza222, neumíte se ani podepsat a nevím, zda si uvědomujete, že nejde ani tak o debatu o hříbatech, ale o to, že tady veřejně POMLOUVÁTE a zpochybňujete využití financí a další pochybení práce nejen moje, ale dalších lidí, kteří Koňskou záchytku pomáhají budovat a podporují v rámci dobrovolnictví, to je POMLUVA a poškozování dobrého jména naši organizace, takže, jak Vás tady někdo už vyzval: Uvedte, prosím, svoje jméno a jména lidí, kteří udajně, mě osobně mnoho let znají, a také konkrétní fakta, o kterých, tato inteligentní diskuze je, my se s Vámi rádi sejdeme osobně :)

Jinak všem lidičkám, kteří chtějí pomáhat, doporučujeme jet se osobně podívat, na místo, kam chcete svoji podporu zaměřit a nejlépe tam osobně strávit jeden den práce, aby věděli, o čem to je x 365 dní a pokud můžeme doporučit, doporučujeme z osobní zkušenosti: Domov pro koně, Patricie Pitříkové, my nejsme útulek, pouze záchytnná stanice, nebo můžete podpořit Nadaci na ochranu zvířat.

21.11.2016 14:21
majkulka

XXX.XXX.237.148

taiza222 napsal(a):

Taiza222 to snad ani nemůžete myslet vážně tento Váš příspěvek. To Vy jste prvotně zcela nepodloženě "napadla" záchranku z množení - což teda už jen slovní obrat mě uráží, neb já koně chovám a nemnožím. Paní Vám to velice jasně a přesně vysvětlila a Vy jí raději opět napadnete, že reaguje agresívně a opět slovo množení. Jak hezké

21.11.2016 14:23
majkulka

XXX.XXX.237.148

mgtka napsal(a):
To jsem přesně nechtěla, aby se to zde zvrhlo v osočování.
Vybrala jsem si Koně v nouzi, kteří taky mají transparentní účet a na koňské zachránce jsem si alespoň objednala kalendář.

Odložme tu typickou českou povahu a snažme se vidět v lidech i to dobré.

Ani se nedivím, v co se to tu opět "zvrhlo" Stará česká klasika

21.11.2016 15:32
canka

XXX.XXX.33.9

Poslední dobou se téměř každá diskuze(ne jen zde u koní) sklouzne do úplně jiných kolejí a jen se kritizuje..Většinou je dotaz na něco konkrétního, a i když to někomu připadá hloupé, jak se někdo vůbec může ptát na takovou otázku, je přeci spoustu lidí, co to prostě neví a proto se obrací na Ifaunu, protože věří, že zde tu pomoc a odpověď najde. Nikdo nejsme dokonalý, nikdo nevíme vše a tak já si třeba nesmírně vážím toho, kdo se zde v diskuzích snaží pomoci a poradí, zcela nezištně, bez vedlejších blbých řečí. Ifaunu, konkrétně tedy diskuze, tu máme od toho, abychom si vzájemně poradili, vzdělali se a byli zase o něco chytřejší. Našla jsem tu spoustu dobrých rad a pro mě nových věcí, i když u zvířat jsem od 8-mi let, tedy 20 let se jim věnuji...přesto se stále učím a jsem opravdu ráda, když se mám kam obrátit..Nekažme si proto toto místo pomluvami, kritikou a já nevím čím vším ještě. Pokud nemám důkaz, či jméno, foto, videozáznam, nepomlouvejme. Bez důkazu je to opravdu jen pomluva, ale ta pomluva může zrovna místo, kde se snaží koním z nevyhovujících podmínek pomoci, jen poškodit. Nesuďme tedy bez toho, aniž by jsme si něco ověřili. jsem ráda, že je spoustu lidí, kteří přispívají ať už materiálně, finančně, nebo jen svýma holýma ručkama a dělají něco proto, aby se týraná zvířata měla dobře.
Koňská záchytka má viditelný transparentní účet, kde vidím snahu lidí pomoci(i 100, - kč, kteří někteří na účet poslali, přece pomůže) a vidím zde i výdaje, kde je jasně patrné(respektive popsané), na co penízky jdou. Nevidím v tom jediný problém, ba naopak v tom vidím velikou vstřícnost a ochotu ukázat, že nemá co skrývat a finanční situaci na účtu ráda ukáže. A co se týče chovu svých soukromích koní, jak píše p. Kazdová, že do toho nikomu nic není, tak s ní na 100% souhlasím. Proč by si nemohla odchovat na svých zdravých koních v jejím soukromém majetku, hříbátko? Co je v tom za problém?

21.11.2016 16:54
mgtka

XXX.XXX.92.43

Canka-to si zajdi mrknout na psy, tam je to výživné. Jednou jsem se ptala na něco ohledně březosti a prvních několik reakcí bylo spekulace na téma zda mám fenku uchovněnou a vyšetřenou s mnoha plusy. Jakmile zjistili, že nemají proč plivat, pár mi jich tam i poradilo.
Urážkami se tam zdaleka nešetří. I když je povědomí veřejnosti o chovu psů tristní, nevím proč hned urážet.
Já kolegu přesvědčila během výběru štěněte k tomu, aby sáhl do pp psů a věřím, že jsem pro chov udělala tímto více než ti chytrolíni.

21.11.2016 18:41
sisi58

XXX.XXX.191.1

mgtka napsal(a):
Canka-to si zajdi mrknout na psy, tam je to výživné. Jednou jsem se ptala na něco ohledně březosti a prvních několik reakcí bylo spekulace na téma zda mám fenku uchovněnou a vyšetřenou s mnoha plusy. Jakmile zjistili, že nemají proč plivat, pár mi jich tam i poradilo.
Urážkami se tam zdaleka nešetří. I když je povědomí veřejnosti o chovu psů tristní, nevím proč hned urážet.
Já kolegu přesvědčila během výběru štěněte k tomu, aby sáhl do pp psů a věřím, že jsem pro chov udělala tímto více než ti chytrolíni.

Souhlas. Na koních jsou reakce proti psům velmi mírné.

Neregistrovaný uživatel

21.11.2016 19:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Ty vado ještě že sem nemůžou psát ty koně...To by jsme se asi dozvěděli věci.

22.11.2016 01:00
taiza222

XXX.XXX.74.7

Máte pravdu, jsem blbec a ignorant. Velmi mě mrzí, kam se to celé zvrtlo. Hned na začátku jsem psala, že jsou to nepodložené informace a bylo by potřeba je případně ověřit. Rozhodně jsem neměla v úmyslu koňskou záchytku cíleně poškodit. Napsala jsem to špatně, souhlasím, neměla jsem to psát vůbec. Sama se snažím zvířatům i lidem pomáhat. Timto bych se ráda upřímně omluvila koňské záchytce. Opravdu mě to mrzí. J. Slavíčková.

23.11.2016 12:03
Oťásek

XXX.XXX.241.210

MUDr. K.Nyklová napsal(a):
Vážení a milí,
pokud už se rozhodnu, že někde něco napíšu, tak to ale musím mít podložené objektivními důkazy a ne že si budu jen tak jak se mi zachce pouštět hubu na špacír. Já konskou záchytku velmi dobře znám a vím, že to jsou asi jediní lidé široko daleko, kteří opravdu pomáhají a to často ze svých vlastních soukromých zdrojů. Takže bych tímto požádala ty, kteří o ni vůbec nic nevědí, aby si nejdříve zjistili fakta. Dále bych ráda vyzvala ty kritiky, co se zde negativně vyjadřovali, aby nám zde uvedli seznam dobrých věcí na které přispěly, aby uvedli, kolika koním a zvířatům a lidem za svůj život pomohli. Kolik času věnují denně pomoci druhým, kolik peněz denně investují do charity, atd. Toto jsou fakta a dovolit si pomlouvat někoho veřejně aniž bych o tom cokoliv věděla, to si dovolí jen velký ignorant a blbec. MUDr. K.Nyklová.

Naprostý souhlas. Koňskou záchytku vnímám jako dobrou věc jen tak dál a víc takových co obětují každou volnou chvilku a korunu. Naprosto mě pohoršuje a irituje blábol typu "Když se staráte o staré a chromé koně, neměla byste sama chovat" Ten kdo píše takový bláboly by se měl vžít do pozice paní Kazdové nebo si to jít zkusit. Já vím o čem mluvím, máme své koně /zdravé, ...mladé s dobrými původy, chovné klisny, které se snažíme připouštět nejlepšími u nás dostupnými hřebci/ a pak koně zachráněné /staré, nějak defektní.../ a ano tuhle charitu děláme KE SVÝM KONÍM a ne naopak. Je psichycky velmi vyčerpávající starat se od rána do večera o nově příchozí hajtru v příšerném stavu za který může jak jinak než některý z "klubu chovatelů =ČLOVĚK" kterou vytáhnete hrobníkovy z lopaty a poskytujete jí potřebný NONSTOP servis s nejistým výsledkem. Pak je pro mě nezbytnost jít strávit nějaký čas se svým zdravým koněm, jít se projít do lesa, odreagovat se, radovat se z toho jak se narodí nový život, jak roste hříbátko, jak si hraje v ohradě a roste mladý krásný zdravý kůň, který má předpoklad stát se výborným sportovcem nebo klidně jen luxusním rekreačním koněm.
A proto, že je tolik koní co takové štěstí neměli máme k našemu chovu pár míst pro koně nemocné a nechtěné a koňské důchodce. Abychom se vyhli kecům tohoto typu, které mě teda neskutečně vytáčej, děláme to v malém a pomáháme jen v rámci našich možností. Nejen že je to velmi nákladné, ale opravdu hodně časově náročné / paní Kazdové ty hodiny rozhodně nikdo nezaplatí/ a ať napíšou ti prudiči výše, kolik hodin denně věnují charitě? Né ročně, měsíčně, ale DENNĚ? My Peníze po nikom nechceme, a tak to děláme jen v malém.
Takže ještě jednou: paní Kazdová, nenechte se otrávit, dělejte svou práci dál, myslím, že jí děláte dobře, do toho si chovejte pro radost a pro děti své koně, Transparentnost je důležitá a na místě, ale stejně se vždycky ozve nejvíc lidí = zase ČLOVÉK, co žádné peníze dát nechtějí, přiložit ruku k dílu už vůbec ne, ale kecat do toho ostatním to ANO.

Přidejte reakci

Přidat smajlík