Papka

XXX.XXX.165.142
Dobrý den, chci se zeptat někoho kdo krmí TH Granulemi na cenu (komplet. Krmiva) a jejich složení. Psala jsem tam pripo zprávu nějak nereagují. Chci přejít na granule. Mám A1 po dostizích,10 let, je v rekreaci a do ted byl na ovsu a otrubach a hrstce energys granulich. Chci se zeptat na energys názor a zkušenosti. A hlavně na granule th jejich cenu a složení děkuji.
Záleží, kdy jsi tam psala, pokud je to více, jak 14 dní, určitě by mě to odradilo.Sice je pravda, že na pc nemá každý čas, ale jako obchod, který se věnuje prodeji apod.by měl zareagovat na dotazy apod.od kupujících.Pokud nereaguje, odradilo by mě to.Nebo zkusit tam zavolat, pokud je tam číslo.Ale asi bych se na takovou nulovou odezvu vyprdla a poohlídla se po jiném obchodu.
Za sebe nedoporucuji ani energys ani th. Taky sem mela a1/1 po dostizich a ve staji kde byl se krmilo jak energys tak th a muzu rict ze cena je na nich to jedine dobre a to bych jeste rekla ze v porovnani s kvalitou cena prevysuje. Takze doporucuju najit kvalitnejsi granule ktere koni neco daji i kdyby mely stat o par korun vic.
Krmím Th granule spoustu let a spokojenost.
Dokonce jsem tady na ifaunu dávala fotky našeho A1/1 před a při krmení Th.
Nikdy jsem neměla v komunikaci problém.
Adresujte svůj dotaz přímo na pana Gregovského nebo pana Ruska / mail je na stránkách/ a
100% vám obratem dodají požadované informace.
felicia

XXX.XXX.161.187
Já krmím energys a občas i TH a spokojenost. Nevím proč kupovat granule kde se platí jen za značku.
Energys sú veľmi slabé granule, skúšali sme kŕmiť viacerým koňom a ako píše Íháček nado mnou, priberali po ňom len kone ktoré priberali aj keď boli len na sene. Horšie kŕmiteľnému valachovi som kupovala od nich radu pre dostihákov a aj tak nenaberal. Po prechode na LaSard bola zmena viditeľná už do mesiaca.
Papka

XXX.XXX.46.39
liva
napsal(a):
Krmím Th granule spoustu let a spokojenost.
Dokonce jsem tady na ifaunu dávala fotky našeho A1/1 před a při krmení Th.
Nikdy jsem neměla v komunikaci problém.
Adresujte svůj dotaz přímo na pana Gregovského nebo pana Ruska / mail je na stránkách/ a
100% vám obratem dodají požadované informace.
Ano psala jsem primo panu Gregovskemu, na první email odpověděl, obratem sem odepsala a pak už se nikdo neozval. Děkuji.
Navic mi krmivarkou th byly silne nedoporuceny a radila bud koupit kvalitnejsi granule nebo michat statkova krmiva a uprimne po tom co sem o th slysela sem od nich ustoupila velice rada. Kun po par mesicich krmeni misto aby pribral spis jeste zhubnul. A v neposledni rade je tu lonska kauza s Nikasem ve velke.
felicia

XXX.XXX.47.33
Nikas byl také krmen TH?
felicia

XXX.XXX.161.187
Aha tak to jsem neveděla. No každopádně kfyž bych si chtěla míchat krmení sama, které složky jsou nejlepší?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Íháček
napsal(a):
Navic mi krmivarkou th byly silne nedoporuceny a radila bud koupit kvalitnejsi granule nebo michat statkova krmiva a uprimne po tom co sem o th slysela sem od nich ustoupila velice rada. Kun po par mesicich krmeni misto aby pribral spis jeste zhubnul. A v neposledni rade je tu lonska kauza s Nikasem ve velke.
Kauza, ktorá bola nepochopiteľným spôsobom zametená pod koberec a na weboch TH robia Popelkovi, ktorý sa oháňal žalobou, reklamu veselo ďalej
Keď si pozriete zloženie granúl, napr energys relax, vôbec neviete, čím koňa kŕmite. Pod heslo "obilniny" sa môže schovať všeličo, k tomu pšeničné otruby, nič, čo by bolo pre koňa extra prínosné a nedalo by sa zohnať za rozumné peniaze aj inde.
Zloženie: obilniny, pšeničné otruby, cukrovarské rezky, minerálne látky, vitamíny.
TH pre istotu ani nemajú zloženie uvedené na webe, čo by mňa osobne od kŕmenia odradilo hneď.
Pokiaľ neviete čím koňa kŕmiť, najlepšie je zvážiť svoje možnosti-čo mám v stajni k dispzícii, čo sú pre môjho koňa ochotní robiť(máčať, miešať...), čo od krmiva očakávam(energiu, pribrať, udržať hmotnosť, atď...) a svoje požiadavky pretlmočiť nejakému výživárovi. To je najjednoduchśie rešenie, zaplatíte si za zostavenie krmmnej dávky a máte pokoj. Druhá voľba je samoštúdium, ale jediný web, ktorý poznám a zaoberá popisom jednotlivých komponentov je animo centurm krmiv, tak to snáď poradí niekto iný.
TH pre istotu ani nemajú zloženie uvedené na webe, čo by mňa osobne od kŕmenia odradilo hneď.
Jj, přesně to mě před nedávnem, kdy se tyto granule probíraly v jiné diskuzi, taky zarazilo.
Že je složení (nějaké) napsané na pytli, je sice hezké, ale já bych si ty informace ráda zjistila dřív než ten pytel koupím. Ujištění, že krmivo je vyvážené, jedinečné a optimální, mi opravdu nestačí.
A taky vycházím z předpkladu, že má-li se výrobce čím pochlubit, byl by sám proti sobě, pokud by to neudělal.
Zkoušela jsem jak Energys, tak TH, tak i výživáře pro koně.
Energys mi koně vůbec nechtěli žrát, takže jim to chuťově vůbec nesedlo a to jsem zkoušela různé druhy. Po dlouhém pídění jsem navíc zjistila, že jsou díky poměrně velikému obsahu bílkovin nevhodné pro rostoucí koně, vím o několika koních, co měli růstové problémy když se tím krmili a problémy zázračně vymizely po přechodu na jinou značku.
TH vychází cenově na cca 417 Kč pytel granulí Western. Koně mi to brali dobře, ale bohužel jsem narazila na fakt, že tam byla trocha ovsa obsažená a moji hřebci k ovsu nesmí ani čuchnout, jinak hřebčí až hrůza. TH nevyrábí žádné granule bez ovsa, takže jsem hledala dál.
Koňský výživář si nechal zaplatit kolem 1000 Kč za krmnou dávku pro koně, kterou mi kůň nežral, ani po snaze o navykání a nebo mu z toho při změně hřály kopyta. Krmivář o ohodnotil něčím na způsob, že mám normálně nekrmitelného koně a už se se mnou nebavil.
Náhodou jsem pak padla na granule EquiBo od Bocus, česká firma. Nejdřív jsem vyzkoušela jejich granule Equibo Pohoda bez ovsa (25kg za 220kč tuším) a k nim přidala i Equibo Fit (430kč za 25kg) s rýž.granulemi a vojtěškou na přibírání a po hodně dlouhé době mám konečně koně, kteří se v hlavě nenahřívají, nedělají bordel při práci a přitom do ní mají dostatek energie a jako bonus začali viditelně přibírat, granule samozřejmě kombinuji s mamutími dávkami sena. Myslím, že u té značky rozhodně zůstanu delší dobu .
lil

XXX.XXX.161.187
Slyšela jsem, že energys jsou špatné, ale osobně nevěřím moc žádným granulím. Proto bych ráda přešla na krmivo, které si sama namíchám. Má s tím někdo zkušenosti? Co s čím mícháte?
L.A.S.

XXX.XXX.211.63
U nás mícháme každému koni na míru - u pěti koní to není problém. Hlavními složkami jsou oves a ječmen - obojí mačkáme.
Valach A1/1 (19 let, nepracuje) oves, ječmen 4:1 (dohromady asi 1,5 l/den)
Valach CS (3 roky, lehoučká práce) hrst ovsa (max 0,5 l/den)
Klisna A1/1 (13 let, matka, pozvolný odstav hříběte) oves, ječmen, pš. otruby 4:2:1 (2,5 l/den)
Hřebeček CS (6 měsíců) hrst ovsa, špetka ječmene (0,75 l/den)
Klisna A1/1 (11 let, hůře krmitelná, lehká rekreace) oves, ječmen, otruby, granule Fink - lehká zátěž) 1:1:1:1 (dohromady 2l/den)
Plus každý večer lněné semínko, minerálka.
Seno 4 x denně, koně jsou přes den na pastvě.
Máme základní krmivářseké znalosti, řídíme se výživovým, zdravotním a psychickým stavem koní.
Přikládám foto:
1. hůře krmitelná klisna,
2.3leťák (tlustý i z vody)
3. důchodce
4. mamina
5. odstávče.
Uživatel s deaktivovaným účtem

felicia
napsal(a):
Aha tak to jsem neveděla. No každopádně kfyž bych si chtěla míchat krmení sama, které složky jsou nejlepší?
Nejlepší složkou jsou informace.
Pokud nemáte zvíře se spešl problémem, vyjdete dobře s informacemi z tohoto zdroje/ prohledejte linkovaný web, kde je odkaz na články publikované na EQ, jakož i volně ke stažení ekniha o krmení/
http://krmeni-koni.cz/clanky/
Jinak postupujete jako pejsek a kočička patlající dort, každý poradí něco určitě dobrého, když bude dobrot sto, bude dort stokrát dobrý
http://a.da.mek.sweb.cz/capek.j/dort.htm.
Kdysi jsme granule pro koně vozili z Německa. Bylo to pro nás fin. výhodnější, manžel jezdil do Německa pracovně.
Když jezdit do Německa přestal, hledala jsem dodavatele v ČR.
Na Pro Petu jsem si posbírala veškeré nabídky a ceníky krmiv pro koně a studovala...
Tehdy mi z toho nejlépe vyšla Th.
Kontaktovala jsem vedoucího výroby a obratem mě kontaktoval Ing Rusek.
Přijel se na koně do stáje podívat, probrali jsme věk, využití, management... A on mi doporučil granule..
Pokud jsem měla jakýkoli dotaz, problém... bylo obratem vyřešeno.
Granule mi vozí vždy po tel. domluvě zdarma. Beru vždy 8 pytlů.
Kamarádka minulý rok hledala krmivo pro mladou kobylu.
Na mé doporučení zvolila Th.
Ing Rusek se opět přijel na koně podívat a doporučil granule.
Kamarádka bere vždy pouze 2 pytle a dovoz má také zdarma.
liva
napsal(a):
Kdysi jsme granule pro koně vozili z Německa. Bylo to pro nás fin. výhodnější, manžel jezdil do Německa pracovně.
Když jezdit do Německa přestal, hledala jsem dodavatele v ČR.
Na Pro Petu jsem si posbírala veškeré nabídky a ceníky krmiv pro koně a studovala...
Tehdy mi z toho nejlépe vyšla Th.
Kontaktovala jsem vedoucího výroby a obratem mě kontaktoval Ing Rusek.
Přijel se na koně do stáje podívat, probrali jsme věk, využití, management... A on mi doporučil granule..
Pokud jsem měla jakýkoli dotaz, problém... bylo obratem vyřešeno.
Granule mi vozí vždy po tel. domluvě zdarma. Beru vždy 8 pytlů.
Kamarádka minulý rok hledala krmivo pro mladou kobylu.
Na mé doporučení zvolila Th.
Ing Rusek se opět přijel na koně podívat a doporučil granule.
Kamarádka bere vždy pouze 2 pytle a dovoz má také zdarma.
U nas byl taky a asi hodinu vykladal proc jsou jejich granule nejlepsi a proc by sme je meli krmit a umrimne receno me nepresvedcil. Prislo mi ze rikal takove bezne naucene veci ktere vam rekne kazdy vyrobce granuli. A dost me odradilo ze maji minimalne deset druhu granuli ale pritom nektere maji uplne stejne slozeni jen se jinak jmenuji. A obcas nam nektere pytle par koni odmitalo zrat i kdyz treba ty same jen z minule varky normalne zraly.
TH jsem zkrmila jeden pytel a nebýt mi líto peněz, tak ho vyhodím. Koni zrovna dvakrát nešmakoval, kolikrát to nechal ve žlabu a kvalita mě taky nenadchla. Ale prý na těch konských dobře prospívají slepice jsem slyšela :D. Jinak kauza s dopingem loni ve VP... to raději nekomentuji. Jediný důvod, proč jsem Th zkusila je ten, že Troubky mám za barákem a všichni okolo si je chválili. Ale jak říkám, nepřesvědčily mě.
Zkoušeli jsme novaequi, byly super, ale potom začaly být hodně prašné a dole v pytli bylo hodně bordela a přestaly vonět.
Mladýho jsem měla do 3 let na Pavu, prospíval nádherně, kvalitní leská srst, kondice tak akorát. Jen cena za pytel byla vyšší.
Ve 3 letech jsme přesli na LaSard a jsem maximálně spokojená. Kůň vypadá stále krásně, nepocítila jsem nějaký rozdíl mezi Lasard a Pavem, krom finanční úspory. Koni šmakují a cenově jsou velice přijatelné.