Ahoj. Predem se omlouvam ze to pisu sem, ale stavebni urad mam od baraku celkem daleko. Resil nekdo v posledni dobe staje a pristresky pro kone? Doslo ted a bude dochazet ke zmenam v zakone ohledne ohlasek, povoleni atp. Chci udelat pro kone bud dva boxy nebo jen pristresek s vybehem, jak je to ted s povolenim? Nekdo tu psal pred 2 rokama ze delal mensi box a potreboval na nej stavebni povoleni, cili I projekt za ktery udajne daval 17tis. A to nemeli ani pevnou podlahu ale jen rohy usazene v patkach.
Diky.
Já momentílně řeším stavbu přístřešku a seníku se skladem na krmení, něco málo už jsem pochopila, ale vůbec nejsem v dané tématice odborník. Co si můžete postavit na vlastním zemědělském pozemku je určeno územním plánem. Některé územní plány lze najít na stránkách obcí, nebo můžete nahlédnout na odborech územního plánování. Platí, že co není v územním plánu zakázáno, to je dovoleno, takže pokud je povoleno umisťování zemědělských staveb a není napsáno že přítřešek pro zvířata nebo stavbu pro ustájení umístit na zemědělské půdě nelze, tak si ho umístit můžete. Často tam ale bývají porůznu protiřečící si omezení, pro běžného člověka a neodborníka nerozeznatelná, nepochopitelná a pokud narazíte na neochotného úředníka (jako jsem měla smůlu já) tak i nerozšifrovatelná.
Konkrétně u nás pro spodní část vsi stačí jen ohláška, ale v horní části, kde vládne jiný úřad a jiná úřednice se musí pro umístění přístřešku absolvovat kompletní územní řízení včetně vyjádření několika úřadů ve smyslu zda uvedená stavba neznehodnotí zemědělskou půdu horňákům… prostě hrůza a běs.
Budete se muset poptat na úřadě, a před návštěvou se raději pomodlete, abyste měli štěstí na úředníka, který se vám bude snažit pomoci a řekne vám který formulář chce vidět vyplněný a zda na něm má být kulaté razítko či jaký jiný kosočtverec.
Anna 144

XXX.XXX.150.59
Já nedávno kolaudovala -na povolení jsem musela mít projektovou dokumentaci, vyjádření z veterinární správy, přesný popis co s hnojem apod.