Hezký večer, mám 7 letého valacha. Od středy mi začal pokulhávat. Nejdřív jsem myslela že si jen otlacil kopyto od kamínků, tak jsem mu dala klid. Ale kulhání se zhorsovalo, tak jsem o víkendu volalala veta a zjistil že má poraněnou šlachu, má v ní kapalinu a udělala se mu tam kapsa. Pichl mu atb. a něco na vytažení té kapaliny. Zítra má prijed ho znovu přepíchat a ještě kouknout na šlachu sonem, zda neni více poškozená. Dle veterináře se mělo kulhání do zítra zmínit. Konik ale kulha ještě víc s témer na nohu nedoslapne. Tak mám celkem strach. Veterinář rikal že nemam ani ledovat nohu a ani zabandazovat. Prý ho mám dát normálně do výbehu, ať si chodí podle sebe. Ale koník se za celý den téměř nehne a když už tak pajdá pár kroků. Je takovy sklesky a bez nálady. Máte někdo s tímto problémem zkušenosti?. Jak se to hodilo, byl koník pak bez následků a jsou třeba nějaké podpůrné viraminy na lepší zhojení?. Díky za odpovědi.
Letuce

XXX.XXX.42.151
Něco podobného se mi stalo u hříběte, při převozu se bouchlo do kolene, nateklo mu. Nejdříve jsme to vyšetřili rtg, dostal atb. Uběhlo 14 dní a koleno se nezlepšilo, udělal se menší zákrok přímo v boxe ve stáji, kdy se kůň přispal a voda se mu vytáhla. To hodně pomohlo, do toho dostával injekce - asi atb - už si to moc nepamatuji, zaléčilo se to a koník do dnes nemá žádné problémy.
Jinak počkejte zítra, co Vám řekne vet. Jakmile doberete atb a léky od něj, aplikovala bych být Vámi ihned bonharen - je to super kromě kloubních problémů i na poraněné šlachy.
Hodně lidem v mém okolí již pomohl.
Hodně štěstí a dejte vědět, jak jste dopadla.
Ja som riešila niečo podobné a nakoniec to bol absces. Tiež bola napuchnutá šlacha tak ma najprv ani nenapadlo že by o absces mohlo ísť, tri dni som šlachu chladila, kôň na boxe no krívanie sa zhoršovalo. Potom veterinár urobil jednoduché vyšetrenie kopytnými kliešťami a všetko bolo jasné.. urobili sme dieru a bolo :) že vraj opuch šlachy pri abscese nie je nič neobvyklé tak možno by ste sa mohli zamerať aj na vyšetrenie kopyta.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Alebo pri zlomenej kopytnej kosti.
Predpokladám ale, že veterinár koňa vyšetril, videl ho v pohybe, prípadne spravil aspoň sono, keď už teda diagnostikoval šlachu.
absces, prípadne problém v kopye dokážete identifikovať aj sama, pokiaľ je kopyto teplé, prípadne kôň reaguje citlivo na stláčanie kopyta, bude problém tam.
Já bych asi zvolila jiného veta. Pokud to je opravdu šlacha tak je blbost dát koně do vybehu. My měli pouze box a 2x denně hodinu prochazku na voditku. Hodně pomohl Ekyflex Tendon 1x denně odmerka a Gela Pony Arthro Biosol, Gela Pony Vitamin. Natrzena šlacha se nam takto naprosto zahojila a za cca 2,5 mesice od zraneni jsme zacinali jezdit. Žádné následky nezůstali.
Zkuste tady: http://audevard.cz/#prettyPhoto.