Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.11.2016 19:54
Aja34

XXX.XXX.0.66

Hezký večer, mám 7 letého valacha. Od středy mi začal pokulhávat. Nejdřív jsem myslela že si jen otlacil kopyto od kamínků, tak jsem mu dala klid. Ale kulhání se zhorsovalo, tak jsem o víkendu volalala veta a zjistil že má poraněnou šlachu, má v ní kapalinu a udělala se mu tam kapsa. Pichl mu atb. a něco na vytažení té kapaliny. Zítra má prijed ho znovu přepíchat a ještě kouknout na šlachu sonem, zda neni více poškozená. Dle veterináře se mělo kulhání do zítra zmínit. Konik ale kulha ještě víc s témer na nohu nedoslapne. Tak mám celkem strach. Veterinář rikal že nemam ani ledovat nohu a ani zabandazovat. Prý ho mám dát normálně do výbehu, ať si chodí podle sebe. Ale koník se za celý den téměř nehne a když už tak pajdá pár kroků. Je takovy sklesky a bez nálady. Máte někdo s tímto problémem zkušenosti?. Jak se to hodilo, byl koník pak bez následků a jsou třeba nějaké podpůrné viraminy na lepší zhojení?. Díky za odpovědi.

Letuce

30.11.2016 00:14
Letuce

XXX.XXX.42.151

Něco podobného se mi stalo u hříběte, při převozu se bouchlo do kolene, nateklo mu. Nejdříve jsme to vyšetřili rtg, dostal atb. Uběhlo 14 dní a koleno se nezlepšilo, udělal se menší zákrok přímo v boxe ve stáji, kdy se kůň přispal a voda se mu vytáhla. To hodně pomohlo, do toho dostával injekce - asi atb - už si to moc nepamatuji, zaléčilo se to a koník do dnes nemá žádné problémy.
Jinak počkejte zítra, co Vám řekne vet. Jakmile doberete atb a léky od něj, aplikovala bych být Vámi ihned bonharen - je to super kromě kloubních problémů i na poraněné šlachy.
Hodně lidem v mém okolí již pomohl.
Hodně štěstí a dejte vědět, jak jste dopadla.

30.11.2016 08:54
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Ja som riešila niečo podobné a nakoniec to bol absces. Tiež bola napuchnutá šlacha tak ma najprv ani nenapadlo že by o absces mohlo ísť, tri dni som šlachu chladila, kôň na boxe no krívanie sa zhoršovalo. Potom veterinár urobil jednoduché vyšetrenie kopytnými kliešťami a všetko bolo jasné.. urobili sme dieru a bolo :) že vraj opuch šlachy pri abscese nie je nič neobvyklé tak možno by ste sa mohli zamerať aj na vyšetrenie kopyta.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.11.2016 15:14
Uživatel s deaktivovaným účtem

Alebo pri zlomenej kopytnej kosti.
Predpokladám ale, že veterinár koňa vyšetril, videl ho v pohybe, prípadne spravil aspoň sono, keď už teda diagnostikoval šlachu.
absces, prípadne problém v kopye dokážete identifikovať aj sama, pokiaľ je kopyto teplé, prípadne kôň reaguje citlivo na stláčanie kopyta, bude problém tam.

2.12.2016 18:35
AjiskaN

XXX.XXX.236.138

Já bych asi zvolila jiného veta. Pokud to je opravdu šlacha tak je blbost dát koně do vybehu. My měli pouze box a 2x denně hodinu prochazku na voditku. Hodně pomohl Ekyflex Tendon 1x denně odmerka a Gela Pony Arthro Biosol, Gela Pony Vitamin. Natrzena šlacha se nam takto naprosto zahojila a za cca 2,5 mesice od zraneni jsme zacinali jezdit. Žádné následky nezůstali.

17.3.2017 21:37
Voňarka

XXX.XXX.68.76

Dobrý den, můžu se zeptat kde jste Ekyflex tendon sehnali ? Nedaří se mi na netu vůbec najít prodejce, děkuji V.

19.3.2017 11:14
AjiskaN

XXX.XXX.236.138

Voňarka napsal(a):
Dobrý den, můžu se zeptat kde jste Ekyflex tendon sehnali ? Nedaří se mi na netu vůbec najít prodejce, děkuji V.

První balení (600 gr) mi prodala veterinářka a druhé jsem objednala z Polska (1,2 kg).

19.3.2017 11:21
AjiskaN

XXX.XXX.236.138

19.3.2017 20:12
Voňarka

XXX.XXX.68.76

Děkuju pěkně, psala jsem jim meila, nemám představu o ceně, kolik jste platila za menší balení ? Děkuju...smajlík

20.3.2017 20:24
Voňarka

XXX.XXX.68.76

Dobrý den, ještě mám dotaz, nejdříve jste dávala Ekyflex a pak Gelapony nebo jste to podávala zároveň ? Moc děkuju za odpověď smajlík V.

Přidejte reakci

Přidat smajlík