Hura dostanu kone k vanocum

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Hopsynek

1.12.2016 13:30
Hopsynek

XXX.XXX.2.216

Ahoj lidicky tak jsem konecne uprosila rodice a poridi kone.Muzu poprosit o radu jakeho kone vybrat? Sestre se libi hafling ale me zase fris.Chci kone na rekreaci a dobudoucna skoky.Jeste chci vedet jak dlouho vam trvalo naucit se jezdit.Ja na koni zatim nesedela, ale koukala jsem na videa a tezky to asi nebude.Tata nam zaplati i trenera a zatim bude ustajen ve staji kousek od nas akorad nevim jestli klisnu urcite by mohla mit nekdy hribe ale jak starou.Taky se mi libi puntikaty kone.Tak piste rady rozpocet musi byt do 80tis.

Accuracy

1.12.2016 13:32
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Tak jestli tohle není trol, tak je to hodně špatný...

Hopsynek

1.12.2016 13:35
Hopsynek

XXX.XXX.2.216

Proc mi kazite radost, co je na tom splnit si sen, slusne zadam o radu.Zkusenosti jeste nemam.

lenka.sk

1.12.2016 13:39
lenka.sk

XXX.XXX.2.216

U nas ve staji je holcina co minuly rok taky dostala kone k vanocum.Rodina je prachata a tak dceri splnili sen.Koupili KWPN v holansku, starsiho 11leteho valacha.Kazdy si myslel ze to holcina brzo vzda, ale omyl.Holcina makala kazdy den s trenerkou a ted chodi Z parkur.Moc ji fandim a tobe taky.Lidi jsou neprejici, tak vyberte hodneho a starsiho.

1.12.2016 13:52
Oťásek

XXX.XXX.241.210

No, tak s taťkou nejdřív skočte do té stáje, pobavte se s ustajovatelem, zda jsou podmínky, čas a chuť tě učit /to je velmi důležité/, pak je alfa omega vybrat to správné zvíře, kde by mohl být ustajovatel rovněž nápomocen, protože vy, jako lajky, moc šancí sami koupit zdravé a hodné zvíře nemáte... A ještě bych se určitě v té nebo jiné stáji domluvila a zakoupila třeba permanentku na 10hodin, ať alespoň trošku víš, do čeho jdeš:) Jinak úplně nejlepší by bylo, kdyby si teď začala chodit někam do stáje ke koním a učila se tam nejen jezdit, ale i všechno ostatní co ke koním patří a koníka by ti donesl Ježíšek třeba až příští Vánoce:).

Accuracy

1.12.2016 14:00
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Já ti tu radost vážně kazit nechci. Tak velmi jednoduše:
Jakého koně vybrat? Ani frís, ani hafling není flekatý, není levný a není vhodný do skoků (resp. jsou vhodnější plemena). Něco budeš muset obětovat. Hlavně vybrat koně zdravého, klidného, zkušeného, bez zlozvyků. Takový kůň se hledá měsíce, pokud budeš trvat na konkrétní barvě, nedejbože plemeni, spíš roky. Nepočítala bych, že do Vánoc bude. Musíte navázat kontakty s chovateli, trenéry, majiteli. Na koně se jezdit dívat, brát k výběru veterináře, dělat RTG, zkoušky hybnosti atd. Všechno platit. Než vyberete vhodného koně, můžete třeba 20 tisíc (ale i třeba dvakrát tolik) proluftrovat na dopravě, pronájmu vozíku, lékařských vyšetřeních a veterinárních posudcích.
Jak dlouho mi trvalo naučit se jezdit? Nevím, jezdím cca 10 let a ještě to neumím. Jestli si myslíš, že to není těžké, protože jsi to viděla na videu... No, já taky viděla na videu vyhrát Faltejska VP a taky to nevypadalo těžké. Že musel celý život dřít jak kůň, to tam vidět prostě není.
Jak ten kůň bude ustájen? Co trenér, jaké jsou na něj recenze? Musí být vážně dobrý, když ty nemáš žádné zkušenosti. Co pojištění, nemoci, úrazy, co až vás kobyla naučí jezdit, absolvuje s vámi nějaký ten hoby parkur, odrodí hříbata, co s ní pak bude? Jsi skutečně na všechno tohle připravená?
Kůň raději starší, záleží, kdy to hříbě chceš. Cca ve 12 letech by nejpozději měla mít první hříbě, tak si to spočítej. Ale taky zvaž, jestli je to hříbě opravdu nutné. Dnes je koní příliš, rodit by měly jen ty nejlepší kobyly, ty nebudou stát 80 tisíc. Každopádně pod 7 let bych nešla.
Jak ti radí Oťásek, zkus ty koně nejdřív nanečisto v nějaké stáji. Ono až budeš dva měsíce jezdit na jízdárně kruhy, třeba tě to přejde. Pokud ne, budeš mít alespoň jistotu, žes nic neuspěchala.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.12.2016 14:16

Rozumím, že ode mě neuslyšíš to, co slyšet chceš (koupit koně hned), ale možná stojí za zvážení...:

Když na to přijde, pokud chtějí rodiče investovat takhle pěkně do svých dětí, a mají na pořízení slušného koně vyhrazenou rozumnou částku, udělala bych to takto:
Uprosila bych je na nákup kvalitního vybavení a předplatné v kvalitní stáji pro sebe a svou sestru na půlroční ježdění 3x týdně. To pár desítek bude stát. Zbytek ať zatím schovají na eventuelního koně.
Pak bych si řekla, že je to opravdu to, co chci dělat (ikdyž i tak je to velmi brzy na závěry) a že to i ti rodiče zvládají, dělat taxikáře a podporovat nás, že to zvládáte v kombinaci se školou, atp.
Během té doby se snad už trochu rozkoukáte a získáte (rodiče získají) nějaký minimální rozhled, kdo se v tématu alespoň trochu orientuje a bude ochotný při výběru koně poradit. Pak bych se začla porozhlížet po nějakém koni pro vás.
Když vše dobře půjde, příští Vánoce byste měli svého vlastního koně, na kterém budete moct začít rovnou jezdit a nezkazíte si ho hned první měsíc tím, že vůbec nebudete vědět, jak se na koně sahá, jak se vodí, atp....
Kupovat koně naprosto nezkušenému dítěti mi přijde úplný nesmysl. To jen v případě, že bych měla reference na výbornou stáj a domluveného konkrétního, který toto chce podstoupit a děti vést krok za krokem a dělat spoustu věcí prvních pár měsíců s nimi i za ně.
Jestli máš pocit, že jsi taková hvězda, že se naučíš jezdit podle videí na internetu, tak potěš. S takovými koně nejrychleji vymetou a pak tu holky brečej, že jsou zlámaný, že se bojej vlézt koni do výběhu, protože je odtamtud ten ještě před pár měsíci nejhodnější koníček vynáší v zubech...

Majda1

1.12.2016 14:19
Majda1

XXX.XXX.2.216

Tak ja chapu, ze holcicka ma radost.Ono to asi nebude uplne tak jak rika.Typuju, ze kone vybere trener s vetem.Moc ti to preju, ja sveho kone taky dostala od rodicu ale k narozkam.Pamatuju presne stejne reakce no a ted to je uz 5let a porad jezdim a mam celkem koniky dva.Druheho uz za sve.Nenech se odradit, bude to zahul a poradna makacka ale to das a kone jsou super.Najdete hodneho jak ru psali a ten Kwpn neni spatny, ale musite priplatit.

Majda1

1.12.2016 14:23
Majda1

XXX.XXX.2.216

Hopsynek napsal(a):
Ahoj lidicky tak jsem konecne uprosila rodice a poridi kone.Muzu poprosit o radu jakeho kone vybrat? Sestre se libi hafling ale me zase fris.Chci kone na rekreaci a dobudoucna skoky.Jeste chci vedet jak dlouho vam trvalo naucit se jezdit.Ja na koni zatim nesedela, ale koukala jsem na videa a tezky to asi nebude.Tata nam zaplati i trenera a zatim bude ustajen ve staji kousek od nas akorad nevim jestli klisnu urcite by mohla mit nekdy hribe ale jak starou.Taky se mi libi puntikaty kone.Tak piste rady rozpocet musi byt do 80tis.

Drzim pesticky at se dari.

Petra K.7

1.12.2016 14:27
Petra K.7

XXX.XXX.2.216

Určitě doporučuju navštívit nějakou stàj a tam se svést.Pak uvidíš.

Peruan

1.12.2016 14:33
Peruan

XXX.XXX.2.216

Tak to vypadá že rodiče mají dostatek financí, to je vpořádku.Hodně lidí ti to tu nebude přát, ale to nevadí.Vyberte opravdu koně učitele.Trpělivého a zdravého.A nejlepe v zahraničí z néjakého prověřeného zdroje.Mohu dát kontakt na kvalitní stáj v německu.Chovají holštýny-dobrý charakter.

Ranch kocanda

1.12.2016 14:38
Ranch kocanda

XXX.XXX.2.216

Pokud mate zajem mame nabidku kvalitnich appa.koni.Vyber je z 3klisen 7-12let a 4valasi 7-15let.Pokud mate zajem muzete si u nas sjednat nezavnou navstevu.Radi vas provedeme celym ranchem.Nasi kone jsou pratelske povahy, pracoviti, spolehlivy-jezdeni i detmi a atrakrivne zbarveny.Pekny den Jindra M.

Veronika Novotna

1.12.2016 14:43
Veronika Novotna

XXX.XXX.2.216

Take se pripojim s nabidkou.Jsme mensi rodina staj zamerena na chov koni plemene Ct.Nase kone muzete videt uspesne zavodit jak v parkuru tak i drezure a take v zavodech sprezeni.Vsechno to jsou proverena spojeni takze jedinci jsou vhodni i pro zacatecniky.Maji vyrovnany charakter a jsou vsestrani.Radi vas u nas privitame a predvedeme nase kone.Verca N.

hanulinka

1.12.2016 14:45
hanulinka

XXX.XXX.17.204

Nevibirej rasu, ktera se ti libi, ale konika, ktery bude temperamentem a zkusenostmi vyhovovat zacatecnikovi-tobe, popripade i tvoji sestre.

bohuzel, vetsina frisu neni pro zacatecniky, at co se tyka pece-jsou narocnejsi na peci...tak vyuziti
a pokud chces dobudoucna i skakat-najdou se sice jedînci frisove, kteri dobre a radi skacou, ale v podstate tato rasa pro skoky predurcena neni.

poradte se, domluvte se..vyzkousejte a pak se racionalne rozhodnete.

vubec nejlepsi by bylo, kdyby ti rodice k vanocum koupili rocni permanentku v nejake seriozni staji, kde te nauci jezdit a vse kolem koni, ty si to na vlastni kuzi vyzkousis, jake to je-postarat se o konika, jezdit, treba i spadnout...vydrzet, kdyz ti neco nejde-neztracet nervy, nedostat strach a pod...
jit ke konim, kdyz vsichni tvoji kamaradi zrovna podnikaji neco jineho, u ceho bys take chtela byt..
o prazdninach hazet hnuj, zatimco kamaradi jsou na dovolene, nebo na koupaku...
kdyz prsi, nebo mrzne, ty napul nemocna, ale uvedomujes si, ze mas na krku konika, o ktereho je treba se postarat...i kdyz je v ustajeni a personal se o nej stara..je to tvuj kun, a ceka na tebe...

az si toto vsecko ujasnis, pak at ti rodice koupi kone.

neni dobre hned kupovat vlastniho kone, kdyz neumis jezdit..protoze ani nevyzkousis, jestli si treba sednete, nebo nebudete vzajemne vyhovovat.
opravdu bych zacala napred nekde v SERIOZNI staji brat hodiny, a koupi vlastniho kone nechala na pozdeji.
ver mi, bylo by to pro vsechny strany nejlepsi reseni.

Hopsynek

1.12.2016 15:02
Hopsynek

XXX.XXX.2.216

Nechtela jsem nikoho nastvat, jen mam velkou radost a chtela jsem se poprosit o rady.To ze nemam zkusenosti nevidim jako problem, jsem odhodlana se ucit a verim ze s trenerem vycvik zvladnu.Odmala chodim na balet a rodice nas vzdy vedli ke sportu takze ve fyzicce problem nebude.Pravdepodobne pujdeme do valacha v pondeli jedeme kouknout na prvniho konika pojede snami uz i trener a vet.Trener nam je plne k dispizici to uz tatka zaridil.Kone bude vybirat trener ma v zahranici uz nejake tipy.Vsem dekuji za rady beru si je k srdci.

1.12.2016 17:07

No tak to zní skvěle! Evidentně to neberete na lehkou váhu.
Neviděla jsem tady žádný příspěvek, který Ti něco nepřál.
Naopak myslím, že všechny byly podporující. A většinou přidaly ještě pár rad ze života, jak jsi chtěla

Mysacek

1.12.2016 17:51
Mysacek

XXX.XXX.2.216

Urcite pocitej stim, ze zacatky budou tezke.Budou pady a muzes mit chut stim vsim skoncit, ja to tak mela, ale vydrz a ono to pujde.

Neregistrovaný uživatel

1.12.2016 18:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Jestli můžu radit, tak by si měla někde nejdřív nasbírat zkušenosti..Nezlob se za upřímnost.Jestli si pomalu ještě neviděla koně, tak bůh s tebou. Nic ve zlém.

1.12.2016 18:33
Dep

XXX.XXX.37.60

Hele určitě si teď zaplať nějaký trénink.
A když budeš jezdit vybírat.. Vybodla bych se na inzeráty a zajela bych k velkým chovatelům. Např. Písek apod. Ukážou Ti více koní na jednom místě a ušetříš tím dost ježdění. A druhak velcí chovatelé si zpravidla nedovolí něco zatajit. Poškodili by sami sebe. A zvol si staršího teplokrevného koníka. Bude už rozumný a všestranější než frís. Hodně zdaru při hledání a hlavně další spolupráci s konňmi.

1.12.2016 18:33

Hanulinka: vždyť jsem psala to samé... (permici do dobré stáje, jezdit co nejčastějc, sbírat zkušeností co možná nejvíc a pak pořizovat..). Ale komu není rady... alespoň tady budeme mít po novém roce co řešit

Neregistrovaný uživatel

1.12.2016 19:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Komu neni rady...tomu ani na chíře nepomůžou Pardon já musel.

Lantysek7

1.12.2016 20:42
Lantysek7

XXX.XXX.2.216

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Komu neni rady...tomu ani na chíře nepomůžou Pardon já musel.

A to pisete proc?

Holt dalsi blbec.Kdyz nemate co rict tak radeji nic nepiste.

Za me tedy drzim palecky at se vam dari.Kone to je proste zivotni styl a jak se vam dostanou pod kuzi uz neni cesty zpatky.Hlavne si najdete pohodoveho partaka a na rejpaly kaslete.

Neregistrovaný uživatel

1.12.2016 20:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

K tomu bohužel nic rozumějšího nelze říct.Akorát teda nikomu nenadávám hned do blbců..

1.12.2016 21:00

Milá Lentysek, vždycky jsou lidi rozděleni na dva tábory - kteří "drží" palečky, nebo ti, co vidí situaci reálně... většinou ti druzí vědí, o čem mluví

Lantysek7

1.12.2016 21:29
Lantysek7

XXX.XXX.2.216

Nechapu, kde je problem.Mlada natesena holka bude mit konika a odborny dohled, aby se vse naucila.Co je na tom spatneho?

Treba ja zacinala jako samouk na ponym co koupil deda.Nadelala jsem plno chyb, ale to vse me sformovalo a po letech zkusenosti muzu rict ze bych nemenila jasne byla bych vdecna za pomoc a rady a usetrila bych si par zlomenin ale ja tu sanci nemela.
Nechapu s cim mate problem? S tim ze maji penize? S tim ze nema skusenosti. Nechapu vas.

Baarunka

1.12.2016 21:34
Baarunka

XXX.XXX.2.216

Určitě dej vědět třeba po půl roce a nebo roce.Mě by to zajímalo tak to dopadne.Baletka na koni ha ha.

Neregistrovaný uživatel

1.12.2016 21:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Lantysek7 napsal(a):
Nechapu, kde je problem.Mlada natesena holka bude mit konika a odborny dohled, aby se vse naucila.Co je na tom spatneho?

Treba ja zacinala jako samouk na ponym co koupil deda.Nadelala jsem plno chyb, ale to vse me sformovalo a po letech zkusenosti muzu rict ze bych nemenila jasne byla bych vdecna za pomoc a rady a usetrila bych si par zlomenin ale ja tu sanci nemela.
Nechapu s cim mate problem? S tim ze maji penize? S tim ze nema skusenosti. Nechapu vas.

Lantýsku vždyť ona ještě ani neví jestli se koní nebojí! Není to lepší nejdřív zjistit? Já miluju tyhle vánoční dárky..Mam dvě ovčandy z útulku doma a teď ještě valáška na starost po velice nadšené holčičce která to nadšení nějak ztratila rychle..Tak se nedivte mé reakci.

2.12.2016 05:50

Ono hlavne je hezke mit na kone 80 tisic, ale az se nedejboze neco stane, naklady pujdou do sesticifernych mist, kun se stane invalidou - co pak? Zacatecnik mu nedokaze dat potrebnou peci, odborny dohled jiste nebude mit za zadkem vecne (aneb ja uz vim dost, me nikdo poucovat nebude, jsem u koni a mam sveho uz cely rok!), nehlede na to co s konem na kterem se neda jezdit, to moc rodice zivit nebudou chtit... Nemam rada tyhle rychlokvasky, nevim o tom zbla a koupim si kone/psa cokoliv. Prijde prvni kluk, prvni alkoholovy dychanek, slecna zjisti ze kone vlastne tkova sranda nejsou a dopadnou jako nacini pouzitelne jednou za mesic kvuli fotkam na "instac"...
Jsem opravdu rada, ze jsem si kaze jezdeni musela vydrit, kazde krokovani bylo uplnou pohadkou. Vim ze za konem pojedu vzdycky, v lete, v zime, v desti, pri snehove kalamite, protoze leta driny naucila, ze kun (a zadne jine zvire) neni hracka jen pro pekne dny. Preji zadavatelce hodne stesti.

2.12.2016 09:27

Děvče, moc držím palečky. Mám ve stáji maminku s dcerkou. Přišly jako úplné začátečnice, chodili ke mě do kurzů. Po roce si maminka splnila svůj dětský sen a pořídila pro sebe a dcerku vlastního koníka a funguje to i přesto, že koník je mladý a moc toho sám neumí. Mamča i s dcerkou dál jezdí a učí se na mých koních, já přiježďuji a učím jejich koníka, ony se na svém koni zatím spíš jen vozí a společně pilují, co se naučili smajlík.

Takže moje rada zní: poslouchej s pokorou svého trenéra, neodmítej pomoc a neodmítej ani možnost naučit se nové cviky na zkušených koních trenéra, budeš-li mít tu možnost smajlík.

Hodně štěstí smajlík

2.12.2016 09:35
koně

XXX.XXX.205.252

Přišlo by mi logičtější nejdřív se někde něco naučit a pak teprv si kupovat svého koně.
Mají li rodiče chuť investovat do dětských zálib, je to prima.Takže bych, v pozici rodiče, se nejdřív zkusila trochu zorientovat v problematice.Pak zaplatila dítěti hodiny výcviku někde, kde ho opravdu naučí.Kde mají halu, drezúrní obdélník překážkový materiál, školní koně, trenéry s licencí a pokud možno oboje s prokázanou výkonností.
Myslím, že by šly domluvit za příplatek třeba i čištění a práce, aby děti zkusily.
Děvčata by se párkrát opotila, zaprášila, naklepala by si pr... Možná by jim koníček šlápl na malíček.Bolela by je třísla, třeba by i spadla a trenér by na ně trochu prudil.A on by ten pracovní klus ani cval pořád a pořád nešly.Tak lehce a krásně jako na videích.Žádná romantika, ale upocená, bolavá práce.
A pokud by děvčata za moje investice vydržela aspoň rok a zůstalo by jim nadšení, pak bych teprv uvažovala o koni pro ně.A ony by třeba už věděly, že frís není stvořen k parkuru a hafling není flekatý.A že ani flekatí koně primárně neskáčou...

2.12.2016 09:50

Ale na druhej strane, kôň bude v ustajnení, kde sa o neho bude niekto starať, dievča príde 2-3x do týždňa a bude sa na ňom ućiť jazdiť. Pravdepodobne ho niekto bude jazdiť a ošetrovať pomimo... v čom je problém? Keď to dievča nebude baviť, kôň sa predá. Zabezpečená rodina evidentne bude. Príde mi to ďaleko lepšie premyslené, ako keď rodičia povedia decku, že mu dajú 10.000 na koňa, a to potom žobre na bazošoch o darovanie.
( a že je to troll si myslím tiež).

2.12.2016 10:08
kapička

XXX.XXX.45.216

Já myslím, právě proto, že rodina je pravděpodobně finančně zajištěna, je ideálním řešením holkám platit 2x 3x týdně kvalitní trénink. Vyzkoušely by tak asi i více koní, zjistily jestli je to fakt táhne ke skokům nebo spíš drezuře a podle toho by se za rok vybral vhodný kůň. Případně by se i ukázalo, jestli si s trenérem sedí nebo ne.

Jinak ale gratuluji, kdysi byl vlastní kůň i můj sen...

2.12.2016 10:33
marketka

XXX.XXX.179.3

Veroniko, mohu poprosit o kontakt na vás?Sháním koně.

2.12.2016 10:35
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Vy to zadavatelkce skutečně věříte?

2.12.2016 10:36
marketka

XXX.XXX.179.3

Každopádně si to tu přečte spousta lidiček, co uvažuje o koupi koně a třeba jim to něco dá.

2.12.2016 12:30

Baarbora: Kůň je ale živý tvor a prodávat ho nebo kupovat jen aby člověk zjistil, jestli ho to opravdu baví...

2.12.2016 15:09

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Baarbora: Kůň je ale živý tvor a prodávat ho nebo kupovat jen aby člověk zjistil, jestli ho to opravdu baví...

Podľa mňa ten živý tvor ocení hlavne žrádlo a dobrý kolektív. Či ho bude vlastniť jožko, ferko, alebo anička, je mu vo väčšine prípadov jedno. (Za predpokladu, že jožko, ferko a anička nie sú úplne blbí, aby sme sa tu nechytali za slovíčka).

Neregistrovaný uživatel

2.12.2016 17:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Žrádlo a kolektiv je pro něj nutnost.To ostatní je bonus, který mu člověk může, ale nemusí dát.

rokoki

3.12.2016 13:24
rokoki

XXX.XXX.140.254

Podľa mňa ten živý tvor ocení hlavne žrádlo a dobrý kolektív. Či ho bude vlastniť jožko, ferko, alebo anička, je mu vo väčšine prípadov jedno. (Za predpokladu, že jožko, ferko a anička nie sú úplne blbí, aby sme sa tu nechytali za slovíčka).

Bohužel ale změna majitele bude nejspíš spojena se změnou ustájení, změnou managementu, změnou žrádla a co víc, i změnou koňských přátel...

hopsynek

3.12.2016 18:19
hopsynek

XXX.XXX.2.216

Ahoj, zdravim vsechny.Tak v pondeli se jedeme kouknout na tuhle kobylku.Trener ji sehnal prez zname v nemecku, je to pry spolehliva a hodna kobylka, ktera je jezdena detma.Moc se tesim.Dneska jsme byli poprve jezdit u trenera na jeho starsim valaskovi.No jezdit dostali jsme madla a vodili nas a cvicili jsme u toho, musim rict ze jsem nadsena a nemam slov.Uzasny zazitek.

jarkousek

3.12.2016 18:30
jarkousek

XXX.XXX.2.216

Vypada to na rozumneho trenera.Vzdy je lepsi, kdyz deti maji mensiho kone a kun jiz je zvykly na deti.Vseobecne jsou Cobove trpelivy a pohodovy.Takze to vidim dobre.

3.12.2016 18:53

Hopsynek: dobrý tip. Tinkeři jsou pro začátečníky jak dělaní. Jsou trpěliví a odpustí jezdci ledacos. Na mnohých se "dá dříví štípat" Přeji hodně štěstí!

3.12.2016 19:33
sisi58

XXX.XXX.191.1

Lantysek7 napsal(a):

Jak si holčina koníka vyzkouší, jestli jí bude pasovat na ježdění, když to neumí?
Koně si má zkusit ten, kdo na něm bude jezdit. Pod zkušeným jezdcem/trenérem může koník chodit jak šampion, ale slečna ho pak třeba ani nerozjede A kůň poputuje dál?
To není rozumné.
Taky si nekoupíte závodní auto, když ještě nemáte ani hotový řidičák
A aby nedošlo k nějakým spekulacím, já koně mám(fotka ve vizitce), nemusím tedy nikomu nového koně závidět

3.12.2016 19:39
koně

XXX.XXX.205.252

Taky bych docela pochybovala, že tinkera bude pod začátečníky ochotná a chodivá na jízdárně.Holky budou mít vytlačené hemoroidy i křečové žíly
Natož aby v budoucnu skákala.To byl také požadavek.
Ale flekatá je

Neregistrovaný uživatel

3.12.2016 19:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145

Já se kolem koní motám tak dva roky a jako řeknu Vám docela smekám před lidma, kteří tomu rozumí.To aby člověk studoval veterinu snad?

3.12.2016 20:13
lenacia

XXX.XXX.205.245

sisi58 napsal(a):
Jak si holčina koníka vyzkouší, jestli jí bude pasovat na ježdění, když to neumí?
Koně si má zkusit ten, kdo na něm bude jezdit. Pod zkušeným jezdcem/trenérem může koník chodit jak šampion, ale slečna ho pak třeba ani nerozjede A kůň poputuje dál?
To není rozumné.
A aby nedošlo k nějakým spekulacím, já koně mám(fotka ve vizitce), nemusím tedy nikomu nového koně závidět

Když to vezmu podle sebe... tak žádný z koní na jízdárně mi nikdy nesedl tolik, jako moje kobyla, i přes všechny pády z ní a její neduhy (zneužívání rychlosti), žádný kůň na jízdárně nedokázal stát sám, museli jej držet, nasedat ze stoličky a ještě se několikrát nadechovat a sbírat odvahu? Všichni jízdárenští koně do jednoho by zmizeli po vteřině.
Kousali, šklebili se, kopali. Dávat nohy na čistění? Sebevražda.
Během tréninku při naklusávání několikrát vyhodili zadky...
Já bych to řekla tak, že je dle mého jedno, jestli bude mít nevhodného koně školního, nebo nevhodného koně vlastního, pokud bude mít dostatek rozumu, a bude mít koně ve stáji, kde nabízejí tréninky, tak já si myslím, že to vyjde nastejno, a pokud ji to přestane bavit... tak je to problém rodičů, nikoli její. To oni by měli vědět, jaké je jejich dítě a jestli ho to bude bavit. Když ne, tak jen dobře, takovýhle drahý špás, když dcerku přestane bavit, rodičům ukáže, že dcerunka si jenom vymejšlí.

3.12.2016 20:32
sisi58

XXX.XXX.191.1

lenacia napsal(a):
Když to vezmu podle sebe... tak žádný z koní na jízdárně mi nikdy nesedl tolik, jako moje kobyla, i přes všechny pády z ní a její neduhy (zneužívání rychlosti), žádný kůň na jízdárně nedokázal stát sám, museli jej držet, nasedat ze stoličky a ještě se několikrát nadechovat a sbírat odvahu? Všichni jízdárenští koně do jednoho by zmizeli po vteřině.
Kousali, šklebili se, kopali. Dávat nohy na čistění? Sebevražda.
Během tréninku při naklusávání několikrát vyhodili zadky...
Já bych to řekla tak, že je dle mého jedno, jestli bude mít nevhodného koně školního, nebo nevhodného koně vlastního, pokud bude mít dostatek rozumu, a bude mít koně ve stáji, kde nabízejí tréninky, tak já si myslím, že to vyjde nastejno, a pokud ji to přestane bavit... tak je to problém rodičů, nikoli její. To oni by měli vědět, jaké je jejich dítě a jestli ho to bude bavit. Když ne, tak jen dobře, takovýhle drahý špás, když dcerku přestane bavit, rodičům ukáže, že dcerunka si jenom vymejšlí.

Tak tohle je fakt postavené na hlavu
Že vy jste neměla dobré začátky a zkušenosti, přece neznamená, že si to musí vyzkoušet každý. A váš nezájem o koupeného koně, který nemusí vyhovovat nebo se omrzí, tak to mi přijde velmi nehezké
Sama chcete rady a podporu a pokud tu radíme, píšete, jen ať si to holka taky "vychutná". Popřípadě rodiče, kteří chtějí holce udělat radost.
Tak to bych od vás nečekala

3.12.2016 20:52
peggi16

XXX.XXX.61.147

sisi58 napsal(a):
To není rozumné.

Předem píšu, že nejsem zdatný jezdec ani chovatel koní. Ale myslím si, že trenér by snad mohl poznat, zda je kobyla vhodná pro začátečníka, ne?
Chápu, že kůň by vysloveně měl být pro začátečníka, to je jasné. Ale zas na druhou stranu, jak si má holka koně zkusit, když vůbec neumí jezdit? Co pozná?
Já už třeba nějaké malé zkušenosti ohledně ježdění mám, ale opravdu malé, a kdybych kupovala koně, asi bych prd poznala, takže bych taky chtěla, aby na něm jel i někdo jiný. Já bych si ho samozřejmě taky vyzkoušela, ale jak říkám, asi bych toho moc nepoznala. Určitě ne z první jízdy.
Jinak slečně přeju šťastný výběr koně a ať jí to vydrží.

3.12.2016 20:55
lenacia

XXX.XXX.205.245

sisi58 napsal(a):
Tak tohle je fakt postavené na hlavu
Že vy jste neměla dobré začátky a zkušenosti, přece neznamená, že si to musí vyzkoušet každý. A váš nezájem o koupeného koně, který nemusí vyhovovat nebo se omrzí, tak to mi přijde velmi nehezké
Sama chcete rady a podporu a pokud tu radíme, píšete, jen ať si to holka taky "vychutná". Popřípadě rodiče, kteří chtějí holce udělat radost.
Tak to bych od vás nečekala

Podívejte, že to překrucujete je věc jedna,
věc druhá je ta, že prostě tomu tak je, pokud nežijete u velkého města, možnost ježdění se vám skrouhne klidně jen na jednu jízdárnu, a kde jim 100% zaručíte úplně profesionální koně?
A já docela věřím, že plno holek s ježděním skončí, když musí chodit do jezdeckého kroužku, nebo k soukromníkům, protože pokud víte, já si toho vyzkoušela vcelku hodně, na to, abych se o tomhle odvážila otevřeně mluvit jako o věci, kterou jsem si zažila.
Věřím, že vás jistě zarazilo, že jsem řekla, že je třeba aby si dítě natlouklo, ale třeba u mě to fungovalo opačně, takmile ta věc, co mě bavila byla opravdu moje, tak jsem se jí začala věnovat o to víc., ať už je to vlastní kočka, had, luk, zrcadlovka, kobyla...
Já prostě výsostně nesnášela a stále nesnáším kompromisy ve stylu, choď a půjčuj si tu věc... jakmile to není moje, moje motivace je absolutně nulová.

3.12.2016 21:01

Sisi, za tu dobu, co se tu takhle potkavame, byste to myslim naopak uz v nitru cekala.. jinak jak jsem uz na zacatku psala, taky vidim porizeni vlastniho kone totalnimu laikovi jako nestastne, ale kdyz uz to tak musi byt, tak si nedokazu predstavit vhodnejsiho kone, nez tinkera. Nez se slecny vyjezdi, aby jim tinkera ke skakani nestacila, par let uplyne, takze bych se o jeho osud zas tak neobavala. Pod dozorem trenera by to zvladnout meli. Navic je velky kredit, ze toho kone vybira clovek, ktery vi, co ho ceka - dokaze to pak lepe napasovat..

3.12.2016 21:13
sisi58

XXX.XXX.191.1

Sisi, za tu dobu, co se tu takhle potkavame, byste to myslim naopak uz v nitru cekala.. jinak jak jsem uz na zacatku psala, taky vidim porizeni vlastniho kone totalnimu laikovi jako nestastne, ale kdyz uz to tak musi byt, tak si nedokazu predstavit vhodnejsiho kone, nez tinkera. Nez se slecny vyjezdi, aby jim tinkera ke skakani nestacila, par let uplyne, takze bych se o jeho osud zas tak neobavala. Pod dozorem trenera by to zvladnout meli. Navic je velky kredit, ze toho kone vybira clovek, ktery vi, co ho ceka - dokaze to pak lepe napasovat..

Snažila jsem se o to, upozornit, jako i jiní tu, že kupovat koně pro človíčka, co nemá žádné zkušenosti, je unáhlené a může být pro tu holčinu, pokud ji fakt koně špatně vyberou, i konečná s ježděním. A viděla jsem už dost koní, kupovaných s velkým nadšením, kteří posléze putovali dál. I koně by měli mít své jistoty.
Však se tu každou chvíli probírá, jak se kůň po změně ustájení změní. Většinou k horšímu. Proč asi?

Neregistrovaný uživatel

3.12.2016 21:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145

Jediná Sisi tady zmínila taky toho koně...

3.12.2016 21:24
sisi58

XXX.XXX.191.1

lenacia napsal(a):
Podívejte, že to překrucujete je věc jedna,
věc druhá je ta, že prostě tomu tak je, pokud nežijete u velkého města, možnost ježdění se vám skrouhne klidně jen na jednu jízdárnu, a kde jim 100% zaručíte úplně profesionální koně?
A já docela věřím, že plno holek s ježděním skončí, když musí chodit do jezdeckého kroužku, nebo k soukromníkům, protože pokud víte, já si toho vyzkoušela vcelku hodně, na to, abych se o tomhle odvážila otevřeně mluvit jako o věci, kterou jsem si zažila.
Věřím, že vás jistě zarazilo, že jsem řekla, že je třeba aby si dítě natlouklo, ale třeba u mě to fungovalo opačně, takmile ta věc, co mě bavila byla opravdu moje, tak jsem se jí začala věnovat o to víc., ať už je to vlastní kočka, had, luk, zrcadlovka, kobyla...
Já prostě výsostně nesnášela a stále nesnáším kompromisy ve stylu, choď a půjčuj si tu věc... jakmile to není moje, moje motivace je absolutně nulová.

Já mám zkušenosti, z výuky jízdy na koni, jen ze 2 oddílů. Nebylo vše růžové, ale to, co vy tu průběžně popisujete, je spíše jako opsané z nějakého thrilleru
A nebo jste ten typ, co maléry přitahuje.
Je hloupé, že si každý nemůže všechno dovolit. Že jsou lidé, kteří si svou vysněnou věc nekoupí nikdy. Ale kvůli tomu nebudu přát těm šťastnějším, ať si nabijí kokos
Užívám si to, co mám a neužírám se závistí, že ti druzí mají víc, lepší a hned.

3.12.2016 21:35

Jediná Sisi tady zmínila taky toho koně...

Mno, to si uplne nemyslim. Navic mi reknete, jaky je rozdil, mezi konem-provozakem, ktery chodi pod zacatecniky ve skupinovych jezdenich, versus konik, na kterem by jezdily majitelky-taky zacatecnice-pod dohledem trenera v individualnich hodinach. Navic nikde neni receno, ze by na nej nemohl obcas sednout nekdo zkuseny, aby se konik udrzoval v pojizdnem stavu. Pokud holkam na zacatku trener vysvetli, jak s konem zachazet pri manipulaci, tak by to s tinkerem meli v pohode zvladnout Myslim, ze se to tu zas prehnane hroti. Pokud bude opravdu vse, jak zadavatelka pise, jiste bude konik v dobrych rukou. Asi by bylo prima ji konecne poprat stesti a hodne krasnych zazitku s jejim snem

3.12.2016 21:40
Aristoz

XXX.XXX.32.129

Sisi58 plně s Vami souhlasim.

3.12.2016 21:45

Sisi, jiste jste uz slysela vic pripadu, jak driv fungovaly oddily. A to nejsem zadny pametnik. Nasi oddilovi kone byli nazrani ovsa a nastaty - chodili jen pod sedlo a 23h denne stali v boxe. Kdyz pak vylezli ven, byli vic nohama nad zemi nez na ni. I jako pokrocilejsi jezdci jsme lezeli az 7x za hodinu..konici meli treba oblibene se v hale lekat cervenych plechovych vrat, takze kdykoli kolem nich jeli, odskocili, zacli vyhazovat a leteli pres celou halu, kde se stopslidem zastavili o lambrinu..a jine lahudky. Zlamane jsme byly porad. Ale ty nejzarytejsi s komni nesekly. Ty, co se na techhle konich vyjezdily, uz mohly sednout prakticky na kohokoli.. Takze, ano, znam oddily, jako popisuje Lenacia. A nemusi to byt vymysl.

3.12.2016 22:23
kapička

XXX.XXX.226.6

V dnešní době oddíly, které by fungovali jako za socialismu? Vždyť i ten Moravan, o kterém jsem četla docela hrůzy, snad skončil..

A fakt mi přijde, že lenacia musí ty průšvihy snad přitahovat. Já měla pod zadkem přes 40 koní, kteří sloužili jako školní koně, koně v jezdeckém klubu, v agroturistické jízdárně, v několika různých stájích ať už u velkého města ( kde je podle mých zkušeností kvalita horší než jinde) i na venkově, a takové psycho jako popisuje lenacia jsem fakt nezažila. Koně u nasedání stojí, nemají problém s tím, když si upravuju třmeny, v boxe až na jeden exemplář, který se stejně většině zákazníků předává nacajkovaný, chovají normálně, pod sedlem se nekonají žádné neplechy. Ani v jedné z těch 7 stáji, kde jsem kdy jela na koni, jsem neseděla na koni, který by se mě snažil sundat.

Neregistrovaný uživatel

3.12.2016 22:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145

Já jenom vim, že takovej vánoční dáreček mam teď na starost.Snad to tady tak nedopadne..

3.12.2016 22:56
lunin

XXX.XXX.109.199

Já třeba dostala koně také jako darem a bez nějakých zkušeností. Koně jsem viděla maximálně na obrázku . No a každý jsme nějak začínali ne? Koně jsem dostala jako odstávče a do teď kobylu mám. Sama jsem ji obsedla a naučila vše co má umět.

4.12.2016 09:17
sisi58

XXX.XXX.191.1

Sisi, jiste jste uz slysela vic pripadu, jak driv fungovaly oddily. A to nejsem zadny pametnik. Nasi oddilovi kone byli nazrani ovsa a nastaty - chodili jen pod sedlo a 23h denne stali v boxe. Kdyz pak vylezli ven, byli vic nohama nad zemi nez na ni. I jako pokrocilejsi jezdci jsme lezeli az 7x za hodinu..konici meli treba oblibene se v hale lekat cervenych plechovych vrat, takze kdykoli kolem nich jeli, odskocili, zacli vyhazovat a leteli pres celou halu, kde se stopslidem zastavili o lambrinu..a jine lahudky. Zlamane jsme byly porad. Ale ty nejzarytejsi s komni nesekly. Ty, co se na techhle konich vyjezdily, uz mohly sednout prakticky na kohokoli.. Takze, ano, znam oddily, jako popisuje Lenacia. A nemusi to byt vymysl.

Ale jo, koně byli takoví, jak píšete. Nažraní a nastátí a lekaví. Ale pokud chodili, nebylo to až tak hrozné. A to, že koně kopali, kousali a útočili?
Kopavého jsem neznala žádného, kousavé asi 2 a útočící koně dva, ale ti byli zkažení, jeden šel na jatka, byl to krásný hucul, ale zabiják. Kobylku jsme měli stále, ta byla nejspolehlivějším koněm pod jezdcem, jakého jsem tehdy znala. Sice ji sedlali dva, tedy dvě, nesnášela chlapy, ale po nasednutí to byla kobylka jak víno.
Koně dávali nožky, nechali se čistit, sedlat a pokud se to trochu umělo, nebyl problém. Každá jsme měla svého oblíbence, neoblíbence. Víc se dělalo, než jezdilo, ale bylo to fajn.
Jasně, že se i padalo, kdo nepadá, nejezdí, a byly to pády i po vyhazování koně.Ale jak se člověk vyjezdil, bylo to jen lepší.
Ty zkušenosti, co tu popisuje lenacia, ( ukradené, zničené věci, šikana, nařízlé podbřišníky), tak to jsem nezažila nikde ani náznakem a to jsem i putovala rok a půl po vlastech českých a různých stájích.
Jak jsem už psala dříve, prostě tahle holka přitahuje maléry.

4.12.2016 09:18
sisi58

XXX.XXX.191.1

lunin napsal(a):
Já třeba dostala koně také jako darem a bez nějakých zkušeností. Koně jsem viděla maximálně na obrázku . No a každý jsme nějak začínali ne? Koně jsem dostala jako odstávče a do teď kobylu mám. Sama jsem ji obsedla a naučila vše co má umět.

To je hezké a moc vám to přeji

4.12.2016 09:44
tony-jcb

XXX.XXX.110.166

Koně jakým ho dostaneš ty považuji za naprosto v pořádku a neboj se nic co neumíš ted se pod vedením naučíš a nenech si to kazit názory lidí kteří si myslí že kůň je víc než člověk.Je to zvíře domestikované pro práci tak mu ji dejte a bude to v pořádku. Nikdy koně neomlouvej jako že nechtěl a podobně a buď důsledná a budete si dělat radost navzájem

4.12.2016 09:45
koně

XXX.XXX.205.252

Kdyby v boxe, na štontě!Průběh hodiny v hale popisujete, jako byste začínala tam, co já.My měli dvoje vrata
Ale jinak to byla zlatíčka, sedlání, čištění, zvedání nohou, vodění, ohmatávání začátečníků tihle profíci milovali.A že nás školili při uzdění a dotahování, to zas tak nebezpečné nevidím.
Krádeže byly už tenkrát a náznaky šikany taky.Jenže s tím se člověk musí umět popasovat.A když jsem se chtěla naučit jezdit, tak jsem to prostě musela překousnout.Jinde šance nebyla.
Dnes už ani tento oddíl nemá jako školní koně ty pružné, odložené ze sportu.Nemohou si v dnešní době dovolit, aby jim klienti pořád padali a měli zranění.
Věřím že něco jako šikana tam bude.Mezi holčičkami sportovními a nesportovními pořád.Včetně krádeží.Kde je hodně lidí a není to konkrétně ničí, kdo by velel, tyto zlozvyky bují.
Že je lenacia neštěstí, to vyznívá z většiny jejích příspěvků.Když je nějaká dívčina prostorově výrazná a navíc se nesnaží zapadnout, tak bývá terčem.

4.12.2016 10:47
konarka13

XXX.XXX.228.22

O pořizování koníška náctiletým slečnám mám svůj názor, který není podstatný, plusové body u mě slečna má za přístup, že koník bude někde ustájen s odborným dohledem a podporou rodičů.A záleží jen na ni, jak se s tím popere, mimo jiné i v samotné stáji, kde budou právě holčiny, které prozatím štěstí na vlastního koně neměly .

4.12.2016 11:26
22verunka

XXX.XXX.136.162

Ja teda nevidim nic spatneho na tom ze ji rodice koupi kone. Je snad uplne jedno jestli k vanocum nebo jen tak. O kone bude postarano. Daji mu co potrebuje a holcina se jezdit nauci s nim. To co tu pisete ze je lepsi nejdtiv nekam chodi je nesmysl. Bude jeji o to vic ji to bude bavit. Ja dostala 1 kone v 10 letech a bylo to za same 1 na vysvedceni. Mela jsem ho 15 let a naucil me vse co jsem potrebovala. Prvni zavody prvni pady vse s nim. A kdyz prisla puberta a diskoteky tak jsem vzdy dale prednost koni. Byl totiz muj. A o to jsem mela vetsi motivaci. Preju vam to ve vasich letech to byl muj sen a vzdy jsem se sla podivat na stedry den do staje zda tam nestoji.

4.12.2016 11:44
sisi58

XXX.XXX.191.1

22verunka napsal(a):
Ja teda nevidim nic spatneho na tom ze ji rodice koupi kone. Je snad uplne jedno jestli k vanocum nebo jen tak. O kone bude postarano. Daji mu co potrebuje a holcina se jezdit nauci s nim. To co tu pisete ze je lepsi nejdtiv nekam chodi je nesmysl. Bude jeji o to vic ji to bude bavit. Ja dostala 1 kone v 10 letech a bylo to za same 1 na vysvedceni. Mela jsem ho 15 let a naucil me vse co jsem potrebovala. Prvni zavody prvni pady vse s nim. A kdyz prisla puberta a diskoteky tak jsem vzdy dale prednost koni. Byl totiz muj. A o to jsem mela vetsi motivaci. Preju vam to ve vasich letech to byl muj sen a vzdy jsem se sla podivat na stedry den do staje zda tam nestoji.

Měla jste štěstí a dobrý základ od rodičů.
Na koupi koně není nic špatného. A je opravdu jedno, k jakému datu ho koupí. Rodiče na to mají a mají i na provoz.
Jde spíš o to, že i ti, co jezdí delší dobu a kupují si koně, mohou mít problém, vybrat toho správného(a ne vždy se to opravdu podaří, jak tu průběžně čteme) a ne tak děvče, které si koníka ani nemůže vyzkoušet.
Pokud si napřed vyzkouší, jaké to je a pojede na více koních, už bude sama vědět, co jí nejspíš vyhovuje.

4.12.2016 11:59
22verunka

XXX.XXX.136.162

To urcite. Ale pise ze ho vyberou s trenerem takze asi koupi konika pro zacatecnika. Cim sem starsi tim je vyber koni horsi. Naroky se zvedaji a z 20 ti koni mi nevyhovuje zadny. Tehdy mi stacil dobre ovladatelny nebojsa dnes uz bych si ho treba anekoupila ale naucil me a vzdy podrzel.

4.12.2016 12:00
22verunka

XXX.XXX.136.162

Zase ale dnes kdyz je to laska na prvni pohled vim ze si ho dokazu udelat podle sebe.

4.12.2016 12:55

Předpokládám, že dospělý, který si nechá poradit a shání koně pro děti s rozumným trenérem a veterinářem, ví, co vlastnictví koně obnáší a jaký typ koně se pro začátečníka hodí. Dítě začátečník tohle těžko odhadne a v tomhle případě, to po něm asi nikdo nechce.
Slečnu zajímá názor na plemeno.
A je pravděpodobné, že koupeného koně bude zároveň přiježďovat i trenér.
Pro mě - no problem.
Zadavatelce přeji, ať se zadaří vybrat šikovného koníka, zrovna ten tinker by byla dle mého dobrá volba.

4.12.2016 14:43

22verunka napsal(a):

Jo, naučí se jezdit s ním, na něm. Ale ne na koni. K tomu je třeba jezdit na více koních různé povahy, různé reakce, citlivosti, zlozvyků, různých chodů... Při jízdě na jednom, dvou, třech, ...koní se naučí sedět a ovládat tyto konkrétní jedince. Stejně jako když někdo zvládne ukuchtit dvě, tři jídla, neumí vařit. I proto neberu jako dobrý nápad, když si začátečník pořídí koně. Pokud zároveň netrénuje první roky i na více jiných koních, uzamyká si tím možnost naučit se "jezdit na koni", ale i koně "ovládat ze země", v širším slova smyslu jim rozumět.

Neregistrovaný uživatel

4.12.2016 14:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Ono je to stejně jedno co tady plácáme...Doufejme, že rodiče jsou zodpovědní a pokud trenér taky, tak je to v pohodě.Slečně přeji ať jí to vydrží a užije si s koníkem hodně hezkých zážitků.

4.12.2016 15:42
22verunka

XXX.XXX.136.162

Jo, naučí se jezdit s ním, na něm. Ale ne na koni. K tomu je třeba jezdit na více koních různé povahy, různé reakce, citlivosti, zlozvyků, různých chodů... Při jízdě na jednom, dvou, třech, ...koní se naučí sedět a ovládat tyto konkrétní jedince. Stejně jako když někdo zvládne ukuchtit dvě, tři jídla, neumí vařit. I proto neberu jako dobrý nápad, když si začátečník pořídí koně. Pokud zároveň netrénuje první roky i na více jiných koních, uzamyká si tím možnost naučit se "jezdit na koni", ale i koně "ovládat ze země", v širším slova smyslu jim rozumět.

Ano to vse je minebo dobre ale zase berte to tak ze nez se dostane na nejakou uroven bude to chvilku trvat. A mohu z vlastni zkusenosti rici ze lepe se uci na 1 supr koni nez na deseti ludrach co s clovekem vorou. Na tom koni se vyjezdi ziska jistotu, zkusenosti a pokud bude chtit lepsi vykony muze poridit noveho mladsiho atd... nevidim v tom problem. Vetsi holek z klubu odesla a s jezdectvim sekla prave proto ze kone jim nevyhovovali, na jednoho si zvykli a sup ten se dal jinej a tady mas zas jineho.

4.12.2016 16:57
sisi58

XXX.XXX.191.1

22verunka napsal(a):
Ano to vse je minebo dobre ale zase berte to tak ze nez se dostane na nejakou uroven bude to chvilku trvat. A mohu z vlastni zkusenosti rici ze lepe se uci na 1 supr koni nez na deseti ludrach co s clovekem vorou. Na tom koni se vyjezdi ziska jistotu, zkusenosti a pokud bude chtit lepsi vykony muze poridit noveho mladsiho atd... nevidim v tom problem. Vetsi holek z klubu odesla a s jezdectvim sekla prave proto ze kone jim nevyhovovali, na jednoho si zvykli a sup ten se dal jinej a tady mas zas jineho.

No a?
Místo, aby byly rády, že se naučí jezdit na různých koních, a to i hůře jezditelných, hloupě se upnuly na jednoho, který nebyl jejich. Co čekaly?
Takových není škoda, že nejezdí.
A nevím, proč koním, které kazily právě ty neumělky říkáte LUDRY? Myslím, že si to nezaslouží, za to, že na zádech nosili desítky poskakujících balíků, které je okopávaly a tahaly za hubu a když kůň nepoznal, co vlastně ten "jezdec" chce, tak se po nich ještě řvalo!
Zajímavý přístup k živému tvoru, o kterém tu píšete, že je vaše životní láska
Buď mám ráda koně, jako takové nebo jsem pokrytec, který koně selektuje podle toho, který se mi líbí a který ne.
Nemusím položit život za jednoho každého koně, ale nazývat je ludrami, to je ohavnost!

Neregistrovaný uživatel

4.12.2016 17:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Sisi to nemá cenu se rozčilovat..Takový lidi jsou a budou..Normálně kůň už nemůže sloužit, tak prodat bůh ví kam a jedeme pro nového.A ještě vykládaj jaká je to láska jejich.A do mě všichni..

ll

4.12.2016 17:50
ll

XXX.XXX.161.187

A proč si nejdřív nezačala jezdit ke koním aby si věděla jak se o ně postarat a něco se naučit a až potom vlastního koně. Já kdybych o nich skoro nic nevěděla ani jakè plemeno je na co tak bych si kone urcite nepořizovala.

4.12.2016 18:32
22verunka

XXX.XXX.136.162

sisi58 napsal(a):
No a?
Místo, aby byly rády, že se naučí jezdit na různých koních, a to i hůře jezditelných, hloupě se upnuly na jednoho, který nebyl jejich. Co čekaly?
Takových není škoda, že nejezdí.
A nevím, proč koním, které kazily právě ty neumělky říkáte LUDRY? Myslím, že si to nezaslouží, za to, že na zádech nosili desítky poskakujících balíků, které je okopávaly a tahaly za hubu a když kůň nepoznal, co vlastně ten "jezdec" chce, tak se po nich ještě řvalo!
Zajímavý přístup k živému tvoru, o kterém tu píšete, že je vaše životní láska
Buď mám ráda koně, jako takové nebo jsem pokrytec, který koně selektuje podle toho, který se mi líbí a který ne.
Nemusím položit život za jednoho každého koně, ale nazývat je ludrami, to je ohavnost!

Zase v klidu. Nebylo to mysleno ani zle vuci koni ani vuci majitelum.ja teda ludru pouzivam ve spouste slov. Spojeni. Ludra neni nadavka

4.12.2016 19:18
sisi58

XXX.XXX.191.1

22verunka napsal(a):
Zase v klidu. Nebylo to mysleno ani zle vuci koni ani vuci majitelum.ja teda ludru pouzivam ve spouste slov. Spojeni. Ludra neni nadavka

OK.

4.12.2016 20:20
22verunka

XXX.XXX.136.162

Sisi to nemá cenu se rozčilovat..Takový lidi jsou a budou..Normálně kůň už nemůže sloužit, tak prodat bůh ví kam a jedeme pro nového.A ještě vykládaj jaká je to láska jejich.A do mě všichni..

Pokud to bylo minene na muj prispevek. Verte ze ja nikdy neprodala kone do predem proverenych podminek a nevahala jsem najezdit 1000 ce kilometru jen abych si podminky predem proverila. A nebyli to zadny servany kone. O vsech vim kde jsou a mam s majiteli kontakt. Smlouvu velmi dobre osetrenou na predkupni pravo. Takze moc nevim o kom mluvite!

4.12.2016 20:30

No a? Ak ju to chytí, bude mať ambície, bude mať snahu učiť sa a poznávať. Keď ju to nechytí, tak budú mať niekoľko rokov jedného koňa a ďalšieho už nekúpia. Nekupuje si ho domov na samotu, nebude to mladý kôń(najlepšie žrebec) v rukách začiatočníka, ani záchrana týraného koníka a potom hľadanie na diskusii, že čo s ním.
Nemusí mať každý ambicíe byť špičkovým jazdcom, niekomu fakt stačí ovládať toho końa, čo má zrovna pod zadkom.

Neregistrovaný uživatel

4.12.2016 20:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Nic ve zlém Verunko, ale já bych neprodal ani psa ani koně.Taková je umě realita a tak to bude.Že si kůň nemůže zvyknout na svého člověka? Záleží kolik času s ním trávíte přece.Nic ve zlém opakuji, ano?

5.12.2016 09:16
22verunka

XXX.XXX.136.162

Samozrejme muze. Ale kde jste vzsl sveho prvniho kone? Koupil? To je realita nebyt tech co prodavaji neni co kupovat. Nikdy nerikejte nikdy treba se budete muset jednou rozhodnou zda date diteti a sobe najist nebo budete krmit kone? Pak asi prodej zvazite. Ja prodala za zivot par koni a to doslova. Prvni sem mela sedm let a jednoho dne k nam prijeli znami a za nimi jejich znami a mezi nimi uzasna pani a na kobcu chodila rok jezdit nez se rozhodla ji koupit. Rozumeli si a byla to uzasna dvojka. Ja na ni sedla jednou za uherak a ona si kazdy den uzivala tu peci. Nakonec si ji odvedla domu. Druhy valasek se po 5 letech vratil do sveho puvodniho domova. Byl u me protoze pan se dostal do svizelne fin.situace a tak jsem ho koupila. Kdyz se srovnal prijel s dcerou ktere patril prosit. Prodala jsem za stejnou castku co jsem koupila.
Dalsi priklad vsechny psy mam z utulku.fenka prisla brezi a porodila 14 stenat, vsichny se udali za ockovani a odcerveni kdybyc je neprodala mam dnes doma psu 60. Neurvite rasy ani plemene a to vim 100 % ze bych je neuzivila.

Logarik

5.12.2016 12:59
Logarik

XXX.XXX.2.216

NEJAKA PUBERTACKA SI TU Z VAS AKORAT DELA SRANDU..STAHNE FOTKU Z NETU A DA JI SEM TOD VSE

Ta uz se tu neukaze aby prubezne ukazala jake dela pokroky a dala foto je to jen blba sranda.

Neregistrovaný uživatel

5.12.2016 13:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

22verunka napsal(a):
Samozrejme muze. Ale kde jste vzsl sveho prvniho kone? Koupil? To je realita nebyt tech co prodavaji neni co kupovat. Nikdy nerikejte nikdy treba se budete muset jednou rozhodnou zda date diteti a sobe najist nebo budete krmit kone? Pak asi prodej zvazite. Ja prodala za zivot par koni a to doslova. Prvni sem mela sedm let a jednoho dne k nam prijeli znami a za nimi jejich znami a mezi nimi uzasna pani a na kobcu chodila rok jezdit nez se rozhodla ji koupit. Rozumeli si a byla to uzasna dvojka. Ja na ni sedla jednou za uherak a ona si kazdy den uzivala tu peci. Nakonec si ji odvedla domu. Druhy valasek se po 5 letech vratil do sveho puvodniho domova. Byl u me protoze pan se dostal do svizelne fin.situace a tak jsem ho koupila. Kdyz se srovnal prijel s dcerou ktere patril prosit. Prodala jsem za stejnou castku co jsem koupila.
Dalsi priklad vsechny psy mam z utulku.fenka prisla brezi a porodila 14 stenat, vsichny se udali za ockovani a odcerveni kdybyc je neprodala mam dnes doma psu 60. Neurvite rasy ani plemene a to vim 100 % ze bych je neuzivila.

Tak se omlouvám, jo? Jenže kolik takových jako jste Vy je? Prvního koně jsem nekoupil, ale byla to dobře míněná pomoc...Samo že jsem byl po zásluze odměněn.. Nyní jsem se zase přimotal ke koni a zase chuťovka.Holku přestal prý bavit a tak sice rodiče ho platili, ale už je to asi nebaví a tak koníček by měl putovat do německa na salám.Je to rychlé a bezstarostné.Jsou taky majetní a nemají čas se o prodej starat.

Logarik

5.12.2016 13:05
Logarik

XXX.XXX.2.216

Ale blbost, proc do salamu kone muzou darovat

Ja znam 5lidi co jim byl darovan zdravy kun, protoze majitel uz nechtel nebo nemel cas.

Neregistrovaný uživatel

5.12.2016 13:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

No taky asi budu obdarován já.

Logarik

5.12.2016 13:11
Logarik

XXX.XXX.2.216

Jo meifi ty uz si zadneho kone prosimte neber sam jsi kun

5.12.2016 13:16
Íháček

XXX.XXX.204.253

Logarik napsal(a):
Jo meifi ty uz si zadneho kone prosimte neber sam jsi kun

Tady se zase nekdo hodne nudi co? V telce nic nedavaj ze chodis prudit na faunu?

Logarik

5.12.2016 13:18
Logarik

XXX.XXX.2.216

Íháček napsal(a):
Tady se zase nekdo hodne nudi co? V telce nic nedavaj ze chodis prudit na faunu?

Jo chytraku ted jsi na to kapl to ja zalozil ty temata haha

Staci zadat nic a vymysleny email a lidi uz se chyti a diskutuji

Prospyva to navstevnosti.

Logarik

5.12.2016 13:19
Logarik

XXX.XXX.2.216

Dalsi tema bude poradte muj kun nechce bruslit

5.12.2016 13:22
Íháček

XXX.XXX.204.253

Logarik napsal(a):
Dalsi tema bude poradte muj kun nechce bruslit

Docela smutne nemit cim jinym zabit cas.

lenka.s 6

5.12.2016 13:28
lenka.s 6

XXX.XXX.2.216

Proste ho ignorujte...a da pokoj
Ja si myslim, ze holcina da naopak vedet a pochlubi se novym konikem

Taky drzim palecky at se jim dari.

Neregistrovaný uživatel

5.12.2016 15:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Logariku ty jsi si zase zapomněl vzít ty prášky, viď? Ti doktor přece říkal, že bez nich to nepůjde.

5.12.2016 17:23
sisi58

XXX.XXX.191.1

Logarik napsal(a):
Ale blbost, proc do salamu kone muzou darovat

Ja znam 5lidi co jim byl darovan zdravy kun, protoze majitel uz nechtel nebo nemel cas.

Já ani jednoho
Kde se rozdávají zdraví koně? Starám se o dva nemocné, zdravý by přišel vhod

Barca N.

5.12.2016 17:30
Barca N.

XXX.XXX.2.216

Kamaradka vzdy koupi kone, da ho do kupy a pak daruje.Takhle pomohla uz 7konikum, vzdy jim najde skvely domov.

Barca N.

5.12.2016 17:32
Barca N.

XXX.XXX.2.216

Do ma zajem tak v lete bude darovat valaska cs -8lety, zdravy a uz najezdeny.

Neregistrovaný uživatel

5.12.2016 18:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Tak mě to "darování" bude stát tak pětatřicet.

5.12.2016 18:20
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tak mě to "darování" bude stát tak pětatřicet.

Proč?

Neregistrovaný uživatel

5.12.2016 18:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Protože tolik se za něj dostane v německu na jatkách.

5.12.2016 18:49

Protože tolik se za něj dostane v německu na jatkách.

To je nejaká hlúposť, schválne som googlila a bežná cena za kilo (niekde dokonca uvádzajú, že kostí) sa v DE pohybuje od 0,5 do1,2€. Keby to bol takýto lákavý biznis, chodili by z ČR do DE celé kamióny.

Neregistrovaný uživatel

5.12.2016 18:59
5.12.2016 21:17
sisi58

XXX.XXX.191.1

Https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/48859/cesti-kone-konci-v-nemeckych-burtech.html
Nebojte to mám už zjištěný. smajlík

To jako vážně? Vy a poslat koně na jatka?

Neregistrovaný uživatel

5.12.2016 21:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Ježiši néé jááá! Majitelé jeho od kterých ho musim koupit.Ty vado to bych se propad hambou až do Austrálie..

5.12.2016 21:38

Https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/48859/cesti-kone-konci-v-nemeckych-burtech.html
Nebojte to mám už zjištěný. smajlík

Blesk? Naozaj, tomu niekto verí?
Nedajte sa vydierať citovo, ponúknite majiteľom v hotovosti max 20.000. Aj tak si myslím, že iba klamú... ako vo väčšine takýchto prípadov.

Neregistrovaný uživatel

5.12.2016 22:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Blesk nečtu to byl jen příklad.Opravdu mě nechtějí citově vydírat..Jim je to uplně fuk co bude s koněm.Byla to prostě hračka pro mladou a teď už jí nebaví.

5.12.2016 22:15
sisi58

XXX.XXX.191.1

Blesk? Naozaj, tomu niekto verí?
Nedajte sa vydierať citovo, ponúknite majiteľom v hotovosti max 20.000. Aj tak si myslím, že iba klamú... ako vo väčšine takýchto prípadov.

Souhlas s Barborkou
To je opravdu nestydaté vydírání Chraň vás Kristus, Pán jim dát tolik

Neregistrovaný uživatel

5.12.2016 22:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Jenže já to byl zjistit osobně v Drážďanech. Cena by tak vycházela.Mě teda to nepřipadá zase tak moc.

11.1.2017 10:22
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Hopsynek - tak jak to dopadlo? Byl koník pod stromečkem nebo ne?

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 12:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Asi ježíšek dostal rozum.

11.1.2017 13:01
sisi58

XXX.XXX.191.1

Asi ježíšek dostal rozum.

Nebo si zlomil nohu a 24.12. nedorazil.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 14:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Vy jste opravdu hnusní co dodat. To že jste si smlsli na mě OK ale ubližovat dítěti?

Tak nechápu proč by holka nemohla mít splněný svůj sen? Ale opět zde předvádíte hnusárny.

11.1.2017 14:03
22verunka

XXX.XXX.224.71

Atlantido nerikala jste ze z ifaunou koncite? A stale tu komentujete uplne o nicem. Nikdo nikomu neublizuje.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 14:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

22verunka napsal(a):
Atlantido nerikala jste ze z ifaunou koncite? A stale tu komentujete uplne o nicem. Nikdo nikomu neublizuje.

Ne vůbec jen jste hnusní k ostatním.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 14:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Atlantido, podle Vás je realita a jinak uvažující člověk hnusný?

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 14:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

I Kdyby tohle byl fór tak to se neví, ale já zapoměla Papír a net snese vše. Upřímě vás bych ke svým koním ani nechtěla.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 14:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Atlantido, podle Vás je realita a jinak uvažující člověk hnusný?

Ten poslední příspěvek mi prostě přišel přes čáru a to se zlobte jak chcete. Ten váš že ježíšek dostal rozum OK ale ten po vás to už nebylo korektní.

A propo učit se na svém koni je rozhodně lepší než na jízdárenském duchovi a vím o čem mluvím koně jak stroje a bez jiskry. Vis má životní křižovatka na jízdárně.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 14:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Tak to je vzájemné. Pročítala jsem tu diskuzi jen tak zběžně, ale neviděla jsem, že by někdo někoho napadal a byl na slečnu hnusný. Četla negativa i pozitiva, někdo má zkušenost takovou, jiný makovou. A že si někdo nakonec udělal legraci? No a, když bude slečna chtít, napíše, když ne, nenapíše. Ale nevidím důvod se zas do všech navážet, jak jsou hnusní. Ale třeba za 10 let pochopíte.

11.1.2017 14:21
22verunka

XXX.XXX.224.71

No uprimne ja bych cloveka vaseho razeni a smysleni ke svym konim take nepustila. Nikdo neni hnusny. Nikdo slecnu zadavatelku neurazil jen nekteři nesouhlasi s tim ze dite dostane kone. Ne proto ze by ji ho neprali. Boze bud se naucte cist nebo zkuste zopaknout zakladni skolu. Staci prvni trida a nedomyslejte si to co neni.to pak resi psychiatr.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 14:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Prostě korektnost tu chybí. To s tou zlomenou nohou mi jako sranda nepřipadá.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 14:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

22verunka napsal(a):
No uprimne ja bych cloveka vaseho razeni a smysleni ke svym konim take nepustila. Nikdo neni hnusny. Nikdo slecnu zadavatelku neurazil jen nekteři nesouhlasi s tim ze dite dostane kone. Ne proto ze by ji ho neprali. Boze bud se naucte cist nebo zkuste zopaknout zakladni skolu. Staci prvni trida a nedomyslejte si to co neni.to pak resi psychiatr.

Popravdě mě stačí moji dva koně. Mě koňáci vyškolili takovím stylem že s vědšinou nechci nic mít a proto se spoléhám jen sama na sebe. Ani bych k vašim nešla protože si všímám jen svých!

A tak by měl mít laik koně a co jako? Je to její věc!

Upřímě očividně vás taky někdo sponzoruje. Jste velice aktivní takže asi práce taky žádná sláva co? Raní končí ve 14. a ve 14.30 se píchá k odchodu a odpolední také již dávno začala. No a po noční by jste tak aktivní taky nebyla. Na hromadě vléken vetšina pindů od vás. Ode mě taky a to klidně napíšu protože tohle by byl další příspěvek.

Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

U nás si patrně ježíšek láme nohu nepřetržitě, já jsem pod stromečkem už 10 let žádnej dárek nenašla.

22verunka

XXX.XXX.224.71

Atlantido. Ona totiz jedna z 20 hocicek co ji tatinek poridi kone u nich skutecne zustane. A pak jde konik z ruky do ruky a nakonec kdyz uz nikdo nevi co snim skonci u nejakeho pseudo - zachrance jako jste vy. A takovych je po republice sto moznazna tisic. Takze se nedivte lidem ktery to denno denne vidi ze jim to neni uplne pochuti.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 14:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Popravdě mě stačí moji dva koně. Mě koňáci vyškolili takovím stylem že s vědšinou nechci nic mít a proto se spoléhám jen sama na sebe. Ani bych k vašim nešla protože si všímám jen svých!

Upřímě očividně vás taky někdo sponzoruje. Jste velice aktivní takže asi práce taky žádná sláva co? Raní končí ve 14. a ve 14.30 se píchá k odchodu a odpolední také již dávno začala. No a po noční by jste tak aktivní taky nebyla. Na hromadě vléken vetšina pindů od vás. Ode mě taky a to klidně napíšu protože tohle by byl další příspěvek.

Už jsem Vám jednou psala, že nevíte, s kým máte tu čest. My už Váš příběh zhruba známe, neustále jej zde omíláte. Pochybuju, že o někom s přezdívkou a nevypněným medailonkem něco víte. Já třeba vůbec, i když si dokážu zhruba udělat představu podle příspěvků, ale většinou se seknu.

Ale já tu nejsem od toho, abych někoho "vychovávala". Časem si na spoustu věcí přijdete sama.

11.1.2017 14:32
22verunka

XXX.XXX.224.71

Vite slecno ja vim ze vase IQ je velmi se blizici tomu opicimu. Zijeme v 21 stoleti. A neexistuji jen fabriky. Ja se nemam proc nechavat sponzorivat. Kazdy mesic si prijdu na velmi slesne penize a dle vasich reakci je to jen zavist

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 14:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

22verunka napsal(a):
Atlantido. Ona totiz jedna z 20 hocicek co ji tatinek poridi kone u nich skutecne zustane. A pak jde konik z ruky do ruky a nakonec kdyz uz nikdo nevi co snim skonci u nejakeho pseudo - zachrance jako jste vy. A takovych je po republice sto moznazna tisic. Takze se nedivte lidem ktery to denno denne vidi ze jim to neni uplne pochuti.

Ano a vy víte že holčina u toho nezůstane? Samozřejmě bych taky byla proto aby si na koně vůbec sedla.

Tohle že na koni nikdy neseděla se mi taky nelíbí ale opět co jako?.

Ono by bylo možná lepší kdyby moje kobyla byla za rok při porodu po smrti co? Protože v tomto stavu jí chtěli připustit. Možná mám nedostatky ale mám výsledky. Kobyla ožila a přibírá. Na osvalení se začne pracovat hned jak se tam dostanu. Zkusíme na lonž ten gogue.

11.1.2017 14:33
konarka13

XXX.XXX.228.22

U nás si patrně ježíšek láme nohu nepřetržitě, já jsem pod stromečkem už 10 let žádnej dárek nenašla.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 14:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Ach jo...

11.1.2017 14:37
22verunka

XXX.XXX.224.71

Ano a vy víte že holčina u toho nezůstane? Samozřejmě bych taky byla proto aby si na koně vůbec sedla.

Tohle že na koni nikdy neseděla se mi taky nelíbí ale opět co jako?.

Ono by bylo možná lepší kdyby moje kobyla byla za rok při porodu po smrti co? Protože v tomto stavu jí chtěli připustit. Možná mám nedostatky ale mám výsledky. Kobyla ožila a přibírá. Na osvalení se začne pracovat hned jak se tam dostanu. Zkusíme na lonž ten gogue.

To je jasny neumim kone prijezdit tak mu dam gogue a ona da tu hlavu dolu... boze.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 14:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Atlantido tady jde opravdu většině lidí nejdřív o koně a pak dlooouuuho nic a ještě nic a pak teprve o lidi.Víte jak by koník asi dopadl, né?

11.1.2017 14:41

Atlantido, napadat někoho, že v 14:30 odpíchne odchod, to ti přijde v pořádku?
V dnešní době internetu v mobilu se dá sledovat spousta věcí i během práce. A to, že končí brzy nutně neznamená, že nevydělává dost.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 14:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Slečna bohužel neví, proto se rozčiluje. Ale já budu hnusná, jedna z možností je, že dopadne jako kobyla Atlantidy, a to je smutný. Všichni řekli koně nevyvazujte, pracujte tak a tak, a její poslední věta po 14ti dnech - já ji dám na lonž gogue. Mně trefí šlak, že radši nemám nějakou tu práci místo toho, abych měla čas číst tyhle nesmysly.

11.1.2017 14:44
22verunka

XXX.XXX.224.71

Holky ja se priznam. Pracuji jako OSVC a opravdu si nestezuji. Uzivim sama vsechny sve kone. Mam spoustu volneho casu a nemuzu si stezovat. Hold jsem asi blbec co mel dobrej napad.

11.1.2017 14:45
22verunka

XXX.XXX.224.71

Slečna bohužel neví, proto se rozčiluje. Ale já budu hnusná, jedna z možností je, že dopadne jako kobyla Atlantidy, a to je smutný. Všichni řekli koně nevyvazujte, pracujte tak a tak, a její poslední věta po 14ti dnech - já ji dám na lonž gogue. Mně trefí šlak, že radši nemám nějakou tu práci místo toho, abych měla čas číst tyhle nesmysly.

11.1.2017 14:47

Verunka: Buď ráda, že to tak je :) Aspoň pak nemusíte řešit, že nemáte na podkováře/vetaře/cajky/žrádlo apod.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 14:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Holky a kluci já taky, se přiznám. Taky pracuji jako OSVČ a mně se zrovna teď pracovat nechce, ale za chvíli jdu pro dítě do školy...

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 14:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Tak jak jinak aby u lonžování tu hlavu snížila? Nejde o to zapnout to aby měla hlavu u kopyt ale nechá se to volnější. Pak se bude podle terenu chodit na ruce ven. Jen jsme na rovině.

11.1.2017 14:49
22verunka

XXX.XXX.224.71

Presne tak. Jsem za to rada ze tu nemusim resit jako atlantida nejakych 1700 kc.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 14:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Pro jistotu pro Atlantidu - OSVČ je osoba samostatně výdělečně činná, dá se to nazvat i živnostník, jestli chcete, tedy člověk, který se živí a vydělává sám za sebe. Jen pro pořádek, já bych to v jejich letech taky nevěděla.

11.1.2017 14:51
22verunka

XXX.XXX.224.71

Atlandido uz jste dostala tolik rad a stale resite tu samou blbost. Proste lonzujte spravne. Nechte kobylu uvolnit. Gogue se da uplne povolit to je fakt stale ji ale taha za hubu a nuti davat hlavu do pozice ve ktere ta kobyla schopna chodit neni protoze na to nema svaly... chapete to?

Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Tak jak jinak aby u lonžování tu hlavu snížila? Nejde o to zapnout to aby měla hlavu u kopyt ale nechá se to volnější. Pak se bude podle terenu chodit na ruce ven. Jen jsme na rovině.

A z jakého důvodu potřebujete, aby tu hlavu snížila? Ráda bych slyšela ten důvod od Vás.

Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

22verunka napsal(a):
Presne tak. Jsem za to rada ze tu nemusim resit jako atlantida nejakych 1700 kc.

Ono 1700, - mít a nemít. A jako sorry dát někomu za nic takovou sumu je podle mého prostě šílené. Práci mám dobře placenou. Ale opět můj problém ale nevyhodím za nějaký nesmysl 3000, -.

11.1.2017 14:53

Tohle by měl vědět snad každý, kdo má aspoň základku.
Já se teda přiznám, že OSVČ nejsem, jezdím s kamionem a času mám taky fůru, když mě někde zadrbou u nakládky/vykládky, když dělám pauzu nebo se mi prostě chce koukat na diskuse.

11.1.2017 14:54
22verunka

XXX.XXX.224.71

A z jakého důvodu potřebujete, aby tu hlavu snížila? Ráda bych slyšela ten důvod od Vás.

Zajima me to same.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 14:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Tohle by měl vědět snad každý, kdo má aspoň základku.
Já se teda přiznám, že OSVČ nejsem, jezdím s kamionem a času mám taky fůru, když mě někde zadrbou u nakládky/vykládky, když dělám pauzu nebo se mi prostě chce koukat na diskuse.

Já jsem vždycky chtěla jezdit s kamionem, od malička. Ale teď už bych to asi nedala

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 14:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

A je to tu zas, další diskuze o úplně něčem jiném zaplácaná problémem atlantidy. Když se založí nová k jejímu tématu, je to špatně. Tak já nevím, jak to řešit.

11.1.2017 14:55
22verunka

XXX.XXX.224.71

Ono 1700, - mít a nemít. A jako sorry dát někomu za nic takovou sumu je podle mého prostě šílené. Práci mám dobře placenou. Ale opět můj problém ale nevyhodím za nějaký nesmysl 3000, -.

Pro vas je nesmysl koupit koni boty protoze je nechcete. No vidite jak bych radsi tyden nejedla ale kdyby je kun potreboval tak mu je koupim. Kdybych resila financi otazky tak jako vy.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 14:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

22verunka napsal(a):
Atlandido uz jste dostala tolik rad a stale resite tu samou blbost. Proste lonzujte spravne. Nechte kobylu uvolnit. Gogue se da uplne povolit to je fakt stale ji ale taha za hubu a nuti davat hlavu do pozice ve ktere ta kobyla schopna chodit neni protoze na to nema svaly... chapete to?

Jasně a zase víte co má a nemá prostě klasika. v Kroku chodí se sníženou hlavu zajímavé. Hlavu zvedá od klusu výše kvůli vzruchu.

Chci docílit toho aby začala používat ty záda. Bohužel web švehlové je nedostupný a tak jedu podle literatury.

11.1.2017 14:56
22verunka

XXX.XXX.224.71

A je to tu zas, další diskuze o úplně něčem jiném zaplácaná problémem atlantidy. Když se založí nová k jejímu tématu, je to špatně. Tak já nevím, jak to řešit.

Asi budeme muset zalozit tema ztra ena atlantida II.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 14:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Já kvůli lidské hlouposti vyhodila do vzduchu 6000, - které taky už pravděpodobně neuvidím, ale to může být každýmu jedno, že.

11.1.2017 14:58

Coudas: Nikdy není pozdě začít a bab je v téhle branži málo :( Já se v tom našla, i když to není vždycky sranda. A přestože 1700 z okna nehážu, není to prostě tak brutální částka, kvůli které bych chodila brečet na diskuze.

22verunka

XXX.XXX.224.71

Jasně a zase víte co má a nemá prostě klasika. v Kroku chodí se sníženou hlavu zajímavé. Hlavu zvedá od klusu výše kvůli vzruchu.

Chci docílit toho aby začala používat ty záda. Bohužel web švehlové je nedostupný a tak jedu podle literatury.

Ano vim protoze kun ktery ty svaly ma je schopen je pouzit. A to vase kobyla proste neni.

Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

22verunka napsal(a):
Pro vas je nesmysl koupit koni boty protoze je nechcete. No vidite jak bych radsi tyden nejedla ale kdyby je kun potreboval tak mu je koupim. Kdybych resila financi otazky tak jako vy.

Finanční otázku jsem řešila jen jeden měsíc. Teď už neřeším. Ano nekoupím koni byty jsem hrozná tyranka. Kobyla je nepotřebuje. Potřebuje pořádného podkováře a správnou korekturu.

Podkovy byli řešení jen na určitou dobu aby se jí odlevilo když si je ostrouhala a ani kovář neměl co strouhat.
Ted je zas nemůžeme sundat protože to nemá narostlé.

sisi58

XXX.XXX.191.1

Jděte do háje, už.
Tohle říkám dobrých 10 let, když se mě někdo zeptá, co jsem dostala k Ježíšku. Odpovídám, že nic, že si Ježíšek zlomil nohu, tak k nám nepřišel.
Vy jste fakt nějaká vadná. Jestli já bych šmejdila po diskuzích a hledala nějaké "ústrky" které se tu někomu dějí.
Běžte dělat něco užitečného, máte toho na studium tak na 5 let, a neotravujte tu vzduch!

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 15:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Zajímavé to není, je to normální. Ve vyšším ruchu ji zvedá, protože hledá balanc, ne kvůli jejímu vzrušení. Aby začala používat ty záda PŘIROZENĚ, ne ŘYCHLE TEĎ nepotřebujete použít gogue. Ale těžko se Vám něco vysvětluje, když nechcete poslouchat. Ono to totiž není JEN dát hlavu dolů na lonži. Je to soustava více věcí, které je potřeba mít připravené a PAK začít řešit samotný problém.

11.1.2017 15:02
22verunka

XXX.XXX.224.71

Finanční otázku jsem řešila jen jeden měsíc. Teď už neřeším. Ano nekoupím koni byty jsem hrozná tyranka. Kobyla je nepotřebuje. Potřebuje pořádného podkováře a správnou korekturu.

Podkovy byli řešení jen na určitou dobu aby se jí odlevilo když si je ostrouhala a ani kovář neměl co strouhat.

Vy jste pro to zvire ale neudelala nic. Vy jste si koupila kone ktereho nejste schopna korektne prijezdit. Jak pise sisi bezte studovat mate toho mrak. A ted nezapomente prepnout nick na hnidopicha nebo podobny blub. To uz tu zase chybi...

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 15:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Zajímavé to není, je to normální. Ve vyšším ruchu ji zvedá, protože hledá balanc, ne kvůli jejímu vzrušení. Aby začala používat ty záda PŘIROZENĚ, ne ŘYCHLE TEĎ nepotřebujete použít gogue. Ale těžko se Vám něco vysvětluje, když nechcete poslouchat. Ono to totiž není JEN dát hlavu dolů na lonži. Je to soustava více věcí, které je potřeba mít připravené a PAK začít řešit samotný problém.

Na lonži v říjnu jí dávala krásně dolů už i ve cvalu. Minule pod sedlem jí měla dole už i v klusu.

11.1.2017 15:05
22verunka

XXX.XXX.224.71

A kdyby jste byla jen trochu inteligentni a umela pocitat. Boty cca 3000 kc
starsi levneji.
kovar kazdych 8 tydnu 1000 kc a to jsem z lacineho kraje. Suma sumarum. Boty vydrzi roky za podkovy ktere budete muset mit kvuli tem vasim historickym pruvodum vyjdou na 10x tolik.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 15:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

22verunka napsal(a):
Vy jste pro to zvire ale neudelala nic. Vy jste si koupila kone ktereho nejste schopna korektne prijezdit. Jak pise sisi bezte studovat mate toho mrak. A ted nezapomente prepnout nick na hnidopicha nebo podobny blub. To uz tu zase chybi...

Nepsala jsem z jiného Nicku nemám potřebu se schovávat pod jiný NIck ale ono když se mě někdo zastal byla jsem to já. Prostě jste nezvládli že se za mě někdo postavil.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 15:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

22verunka napsal(a):
starsi levneji.
kovar kazdych 8 tydnu 1000 kc a to jsem z lacineho kraje. Suma sumarum. Boty vydrzi roky za podkovy ktere budete muset mit kvuli tem vasim historickym pruvodum vyjdou na 10x tolik.

A korektura se asi dělá sama co?

11.1.2017 15:07
22verunka

XXX.XXX.224.71

Jj u tech spalkovych kopyt to byl jen omyl ze

11.1.2017 15:08
22verunka

XXX.XXX.224.71

Ano jednou za 14 sni vemu kopyta raspli a kopytar jen ostrouha. Cca 200 kc. Furt je to lepsi varianta pro kone poxhopte to. Mozna by jste si mela fakt neco nastudovat o tech kopytech.

11.1.2017 15:09
22verunka

XXX.XXX.224.71

A kdyz si tu furt hrajete na spasitele. Co jste pro to zvire udelala krom toho ze jste ji zaplatila a huntujete ji chrbat?

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 15:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

22verunka napsal(a):
starsi levneji.

Bylo mi řečeno že se jí dělají špalky. Já se s tín nesetkala. Tak jsem se splatla či blbě vyjádřila no a co. Strmé to má. I kdybych měla ty vaše boty stejně budu platit korekce což je 500, - chci mít zas kobylu bosou, ale sorry boty kupovat nechci a nebudu protože nebudu tancovat jak někdo tady píská.

11.1.2017 15:12
22verunka

XXX.XXX.224.71

To nema cenu vy jste opravdu takovy ignorant. No a co a ho...no
Ani se nedivim ze se k vam lide nechovaji hezky.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 15:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Momentálně se dobře bavím.

11.1.2017 15:13
22verunka

XXX.XXX.224.71

Mozna kdyby vam tu nekdo napsal nekupujte ji boty. Kovejte ostosest. Jezdete na ni 20 krat denne ze by to bylo lepsi.

11.1.2017 15:14
22verunka

XXX.XXX.224.71

Ja taky protoze kdyz panbuch rozdaval hloupost vy ste si sla nekolikrat pridat.

11.1.2017 15:16
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jsou lidé, kteří pracují z domu.
Jsou zemědělci, kteří mají hospodářství.
Jsou ženy na mateřské.
Jsou ženy důchodkyně.

A když už jsme u toho, jakpak to stíháte vy?

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 15:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Kovat jsem nechtěla ale bylo to nutné. a 20x denně bych nejezdila protože tohle se mi nelíbí. Nemám kobylu jen na ježdění a že jí jednou za čas vezmu pod sedlo jen moje věc. nechodí deno deně 5x jako provozáci.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 15:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

sisi58 napsal(a):
Jsou lidé, kteří pracují z domu.
Jsou zemědělci, kteří mají hospodářství.
Jsou ženy na mateřské.
Jsou ženy důchodkyně.

A když už jsme u toho, jakpak to stíháte vy?

Marodím a pak zas pěkně do práce kde mám krátký dlouhý týden.

11.1.2017 15:20
22verunka

XXX.XXX.224.71

Kovat jsem nechtěla ale bylo to nutné. a 20x denně bych nejezdila protože tohle se mi nelíbí. Nemám kobylu jen na ježdění a že jí jednou za čas vezmu pod sedlo jen moje věc. nechodí deno deně 5x jako provozáci.

Kovat neni nutne nikdy. Jen kun treba nejakou dobu neni vyuzitelny.

11.1.2017 15:22
sisi58

XXX.XXX.191.1

Chambon zlato, chambon a hlavně DOBŘE nastavený.
I když já si myslím, že lonžování na těch zmrazcích není dobrý nápad!
http://www.heapco.cz/potreby-pro-kone/martingaly-poprsaky-chambony/chambony-a-gogue/chambon-s-rolnami-excelsior-kozeny-hnedy.html.

11.1.2017 15:23

Pro jistotu pro Atlantidu - OSVČ je osoba samostatně výdělečně činná, dá se to nazvat i živnostník, jestli chcete, tedy člověk, který se živí a vydělává sám za sebe. Jen pro pořádek, já bych to v jejich letech taky nevěděla.

Možná by se k tomu dalo ještě obohatit to specifikování o podstatné detaily typu:
- že živnostníkům většinou nespadlo bohatství do klína samo
- že museli mít na počátku nějaký dobrý nápad, nebo kapitál, nebo začínali od 0 a museli hodně dřít a odříkat si, aby teď měli, co mají. A to ještě není jistota, že to, co mají teď, jim bude generovat zisky taky za rok, za deset let... protože povětšinou se ty peníze prostě samy a bez práce do té peněženky nedostanou...

Tedy upřímně - já úspěšné živnostníky obdivuji, protože se velmi často musí jednat o schopné lidi, kteří vědí, co chtějí a jdou si za tím, ikdyž se mnohdy nezdá, že "budou lepší zítřky"... Není totiž nic jednoduššího, než se nechat zaměstnat, pobírat nějaké svoje jisté a jezdit si na dovolenou, když mi jí shora podepíšou... (a remcat na to, jakej je šéf k*t ).

11.1.2017 15:25

sisi58 napsal(a):
http://www.heapco.cz/potreby-pro-kone/martingaly-poprsaky-chambony/chambony-a-gogue/chambon-s-rolnami-excelsior-kozeny-hnedy.html.

V čem je problém s gogue? Je to příslušenství pro lonžování stejně jako chambon. A slouží velmi podobně - k napovězení koni, jaká je žádoucí pozice hlavy a krku. To, jestli začne pracovat tělem, jak je žádoucí, stejně nezajistí vyvázání, ale lonžer

11.1.2017 15:26
22verunka

XXX.XXX.224.71

sisi58 napsal(a):

Mozna hodit atlantide gouga na hlavu a honit ji bicem dokola aby se ji rozsvitilo.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 15:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

sisi58 napsal(a):

Nebudu lonžovat v tomhle terénu. Gogue je podle literatůry šetrnější a lepší než Chambon.

11.1.2017 15:28
22verunka

XXX.XXX.224.71

V čem je problém s gogue? Je to příslušenství pro lonžování stejně jako chambon. A slouží velmi podobně - k napovězení koni, jaká je žádoucí pozice hlavy a krku. To, jestli začne pracovat tělem, jak je žádoucí, stejně nezajistí vyvázání, ale lonžer

To je presne ono. Atlantide jde o to aby kobyla dala hlavu dolu. O nic jineho. A zlobte se nebo ne dobre lonzovani neni o vyvazovackach chamblonu nebo gogue.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 15:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

22verunka napsal(a):
Mozna hodit atlantide gouga na hlavu a honit ji bicem dokola aby se ji rozsvitilo.

Mluvíte o metoě pro sebe? Narozdíl já tu hlavu dolů nosím mám opačný problém.

11.1.2017 15:29
xchipsy

XXX.XXX.142.1

A sakra Tak jsem se v dobré víře zeptala, jak to asi s tím vánočním dárkem dopadlo a už je z toho hádka a zase plky o jiném koni...

11.1.2017 15:30
22verunka

XXX.XXX.224.71

Mluvíte o metoě pro sebe? Narozdíl já tu hlavu dolů nosím mám opačný problém.

Myslim tim ze by jste mela pohyb.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 15:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

22verunka napsal(a):
To je presne ono. Atlantide jde o to aby kobyla dala hlavu dolu. O nic jineho. A zlobte se nebo ne dobre lonzovani neni o vyvazovackach chamblonu nebo gogue.

A pak kdo si tu vymýšlí nebo domýšlí.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 15:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

22verunka napsal(a):
Myslim tim ze by jste mela pohyb.

Já ho v době kdy nejsem marod mám celkem dost deně ve skladu nalítám i 10km. A v době nemoci taky běhám ale na WC at žije střevní chřipka.

11.1.2017 15:36
22verunka

XXX.XXX.224.71

Vase otazka a jak docilit toho aby dala tu hlavu dolu? To jsou vase slova. Tak si v hlave srovnejte o co vam jde protoze tyhle veci nejsou na hrani a nepatri do rukou amaterovi.

11.1.2017 15:38
22verunka

XXX.XXX.224.71

Uz jsem to nasla v originale.

11.1.2017 15:39
22verunka

XXX.XXX.185.194

Tzn. Ve vasich rukouch je to jen donucovaci prostredek nikoli pomucka.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 15:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

22verunka napsal(a):
Tzn. Ve vasich rukouch je to jen donucovaci prostredek nikoli pomucka.

Jsem ale dohodlá že tohle udělá zkušenější.

11.1.2017 15:43
22verunka

XXX.XXX.185.194

Chapete ale ze vase kobyla potrebuje uplne neco jineho nez lonzovat na gogue.

11.1.2017 15:46
sisi58

XXX.XXX.191.1

Samozřejmě je pro kvalitní kopyta nejlepší, je nakovat. Ony pak dobře rostou, mají správný tvar, podkováky je hezky provzdušní a zavodní.
Kovář pěkně kopýtko podle podkůvky zbrousí, pod ni není vidět, kol dokola to vypadá úhledně, tak to prostě musí být v pořádku.

11.1.2017 15:47
jazzinka

XXX.XXX.41.2

Ach jo. Snad už brzy Atlantidě ta nemocenská skončí a bude klid...

Jinak pokud bylo tohle téma vtip (což doufám, protože osobně taky nejsem příznivcem koupě koně dítěti bez předchozích zkušeností), aspoň se pár holčiček s podobným nápadem něco dozvědělo a pokud dotyčná koně dostala, tak teď možná leží v knížkách a snaží se nabrat aspoň teorii na rozdíl od jiných, kteří by tak měli učinit, ale raději donekonečna omílají to samé.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 15:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

sisi58 napsal(a):
Samozřejmě je pro kvalitní kopyta nejlepší, je nakovat. Ony pak dobře rostou, mají správný tvar, podkováky je hezky provzdušní a zavodní.
Kovář pěkně kopýtko podle podkůvky zbrousí, pod ni není vidět, kol dokola to vypadá úhledně, tak to prostě musí být v pořádku.

Nám upravoval podkovu podle kopyta ne naopak. A na přední části nechal trochu volného prostoru pro to aby se kopyto mohlo roztáhnout.

11.1.2017 15:51

22verunka napsal(a):
Chapete ale ze vase kobyla potrebuje uplne neco jineho nez lonzovat na gogue.

Ne, že bych se stavila na stranu z.a, ale pořád řešíte, že má nenasvaleného nepřiježděného koně a že ať na něj neleze a nejdřív ho nasvalí. A ať jí s tím někdo pomůže, když sama to v očích zde diskutujících nezvládne.

Teď napíše, že jí někdo zkušenější olonžuje kobylu na gogue a Vy zase píšete, že potřebuje něco úplně jiného. Tak to už se fakt nedivím, že je z toho z.a jalová...

Apropo - fakt taky začínáte mít problém s tím číst příspěvky celé Psala jsem, že jen nasazení pomůcky pro krk a hlavu nezajistí správnou práci těla, jak je potřeba. Že to zajistí lonžer svou prací. A Vy na to napíšete, že dobré lonžování není o chambonu ani o vyvazovačkách.

Můžete mi to tedy prosím upřesnit? Evidentně asi znáte nějaký úplně jiný způsob práce s koněm na lonži, než jaký jsem kdy viděla (kde nezajišťuje potřebný výcvik koně ani výstroj, ani osoba, která s koněm pracuje). Ráda se nechám poučit. Děkuji.

11.1.2017 15:55
22verunka

XXX.XXX.185.194

Ne, že bych se stavila na stranu z.a, ale pořád řešíte, že má nenasvaleného nepřiježděného koně a že ať na něj neleze a nejdřív ho nasvalí. A ať jí s tím někdo pomůže, když sama to v očích zde diskutujících nezvládne.

Teď napíše, že jí někdo zkušenější olonžuje kobylu na gogue a Vy zase píšete, že potřebuje něco úplně jiného. Tak to už se fakt nedivím, že je z toho z.a jalová...

Apropo - fakt taky začínáte mít problém s tím číst příspěvky celé Psala jsem, že jen nasazení pomůcky pro krk a hlavu nezajistí správnou práci těla, jak je potřeba. Že to zajistí lonžer svou prací. A Vy na to napíšete, že dobré lonžování není o chambonu ani o vyvazovačkách.

Můžete mi to tedy prosím upřesnit? Evidentně asi znáte nějaký úplně jiný způsob práce s koněm na lonži, než jaký jsem kdy viděla (kde nezajišťuje potřebný výcvik koně ani výstroj, ani osoba, která s koněm pracuje). Ráda se nechám poučit. Děkuji.

Ja s vami naprosto souhlasim. Jen z toho vseho co tu atlantida napsala jsem presvedcena o tom ze absence zkuseneho cloveka je na miste proto pisu at to nedela. Kdyby tam totiz byl nekdo kompetetni k tomu o cem je tu rec. Nemusi atlantida resit na diskuzi jqk dat hlavu dolu. Nikdy jsem kone na techto pomuckach nelonzovala. Nepotrebovala sem to.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 15:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Oni to asi nečetli očividně jim zaměstnávám hlavu já. Oyčejně bych se podívala na web k. Švehlové ale nefunguje.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 15:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

22verunka napsal(a):
Ja s vami naprosto souhlasim. Jen z toho vseho co tu atlantida napsala jsem presvedcena o tom ze absence zkuseneho cloveka je na miste proto pisu at to nedela. Kdyby tam totiz byl nekdo kompetetni k tomu o cem je tu rec. Nemusi atlantida resit na diskuzi jqk dat hlavu dolu. Nikdy jsem kone na techto pomuckach nelonzovala. Nepotrebovala sem to.

Přemýšlejte. Ono jsem někde psala že jsem se tu zeptala jen protože mám ráda více netod a názorů. Na starém ustajku jsem se šíleně spálila a proto jsem si to tu založila ale pak jste se na mě vrhli jako supy.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 15:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Přemýšlejte. Ono jsem někde psala že jsem se tu zeptala jen protože mám ráda více netod a názorů. Na starém ustajku jsem se šíleně spálila a proto jsem si to tu založila ale pak jste se na mě vrhli jako supy.

Aspon doufám že jsem to psala.

11.1.2017 16:01
22verunka

XXX.XXX.185.194

Dobre to je vase svate pravo. I ja mam rada vice nazoru. Kdyz je zdravotni problem a nejsem si jista lecbou zavolam 15 vetum a pak se rozhodnu co bude pro me zvire nejlepsi

Jenze vy jste zde na 1 otazku dostala od 100 lidi stejnou odpoved. Zhubnout, nasvalit, prijezdit a ve smes se vsichni shodli ze je chyba jinde nez v kobyle.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 16:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Ano chyba je v tom že paní co psala si jako jediná s tou kobylou dala práci.

Pokračovat v nasvalování budu. Nikde jsem nepsala že na tom budu kašlat to samé s prací na sobě. Protože musím pokud nechci zkončit jako invalida

ale sorry jednou za čas na tu chvilku jí dle slov lidí co se kolem Zlatky motají mohu. Jí to prospívá že výjde ze stereotipu a mě to uleví zádům.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 16:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

22verunka napsal(a):
Dobre to je vase svate pravo. I ja mam rada vice nazoru. Kdyz je zdravotni problem a nejsem si jista lecbou zavolam 15 vetum a pak se rozhodnu co bude pro me zvire nejlepsi

Jenze vy jste zde na 1 otazku dostala od 100 lidi stejnou odpoved. Zhubnout, nasvalit, prijezdit a ve smes se vsichni shodli ze je chyba jinde nez v kobyle.

Mimochodem na nové stáji se kobyla chová jinak. Je klidnější a uvolněnější.
Stávalo se když jsem jí vzala na tu jízdárnu okamžitě začal boj. A byla za chvilku v pěně. Jak se odešlo okamžetě zas byla ok. Dělala tohle jen na té jízdárně takže se tam asi něco muselo stát.

11.1.2017 16:17
sisi58

XXX.XXX.191.1

Marodím a pak zas pěkně do práce kde mám krátký dlouhý týden.

To mohou mít i jiní lidé, než jen vy a také mohou mít 3 směnný provoz. Popř. různé směny jako např. v Kauflandu.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 16:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Já ted půjdu do třisměného.

11.1.2017 16:22
lentilka13995

XXX.XXX.83.116

Promiň, ale já si nemyslím že se o toho koně budeš umět postarat když ani neumíš jezdit. Protože starat se o koně je těžší než na něm jezdit.Něco jiného by bylo kdybys ho měla někde ustájeného. Ani já ti nechci kazit radost sama si koně přeji už opravdu dlouho ale smířila jsem se s tím že si koně pořídím až bodu připravena.

farfar

11.1.2017 16:53
farfar

XXX.XXX.48.22

Je to pořád to samé dokola. Atlantida zaplevelí jedno forum, přijde tam se svými rozumy a nářky, pak začne brečet jak jsou všichni nespravedliví, a po nadávkách a urážení to skončí tak že brečí jak jsou všichni na ní chudinku oškliví a at si jí nevšímají a nechají být... a pak vleze do nového vlákna, a vše se opakuje... a zas do nového...

Bylo by fajn si založit vlastné forum, anebo už opravdu nepsat, jak už tady bylo milionkrát slibováno.

Klisnaklisna

11.1.2017 17:03
Klisnaklisna

XXX.XXX.254.189

Atlantido za prvé Vaše myšlení ohledně peněz je tak krátkozraké na to, že asi nikdy nepochopíte, že čas odpracovaný v práci neznamená hodnotu toho, kolik vydělávám. Toto Vaše myšlení Vás dostává do bodu, kdy budete celý život živořit.
Skutečně bohatí lidé totiž obvykle dřou jako mezci prvních pár let podnikání a poté si na to najmou lidi.
Přečtěte si něco o pasivním příjmu, o přemýšlení úspěšných lidí. Oni nejsou placeni od hodiny, ale od toho, jak kreativní jsou, od toho, že o svých nápadech jen nemluví, ale ihned konají...
Pokud je pro někoho lepší chodit 30 let do práce a pracovat pro druhé, prodávat svůj drahocený čas, který je to jediné co skutečně vlastníme! Tak fajn, ale proto, že někdo to vzal jinak a 2-3 roky dřel 250 hodin měsíčně, aby měl vlastní firmu, osamostatnil se a pak si mohl užívat relativně finanční svobodu je jejich věc, do které Vám nic není.

Za druhé, Vaše příspěvky zde už jsou opravdu unavující, jste oběť života, oběť všeho, všichni to s Vámi myslejí zle, všichni jsou špatní... Tak já Vám něco řeknu, svět je jen takový, jaký si ho uděláte sama!
Z hlediska kvantové fyziky již mnoho i nekvantových vědců potvrdilo, že myšlenky řídí naše životy a vytvářejí naši realitu. Takže, pokud se stavíte do role oběti světa, budete jí vždy. Pokud si myslíte, že všichni jsou špatní a útočí na Vás, kvůli váze, nebo financím, tak to budou dělat!
Vždy se Vám bude dít to, jaké máte přesvědčení, na to myslíte.
Zkuste tento film, je to hodně poameričtěné, ale mohl by Vám pomoci a najdete v něm otázky na své odpovědi o tom, proč se Vám dějí všechny špatné věci v životě... a rozhodně to bude lépe strávených 90 min, než vypisováním na ifauně hloupostí.
Jestli myslíte: Jsem tak tlustá, mám to v genetice... tak ano jste. Jestli si myslíte: Jsem tak bohatá a finančně nezávislá, tak i když zrovna tak nevypadá, tak s tímto tvrzením, se věci začnou obracet k lepšímu a stanete se finančně nezávislou, pokud si přesvědčení o bohatství vytvoříte a skutečně mu upřímně uvěříte.
Sama s tím mám zkušenosti a moc mi to pomohlo otočit svůj život, vydělávám víc, mám vlastní podnikání, zhubla jsem, nyní si plním sen a koupila jsem si vlastního koně do sportu... Takže za mě ano, funguje to.
https://www.youtube.com/watch?v=YUaIkUWioz8.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 17:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Atlantido, já Vás prosím, najděte si někoho, kdo Vám práci s koněm vysvětlí a ukáže, nejen ve smyslu, jak dostat hlavu koni dolů, ale už jen jak správně lonžovat, jak správně dělat to či ono. Teď se zase vymlouváte na to, že nefungují nějaký stránky. Vaše kobyla chodí na lonži špatně celkově, nechte si vysvětlit, jak to má správně vypadat, chvíli Vám bude trvat, než si to zažijete, pak začněte vymýšlet co dále. A nedivte se, že jsou lidi naštvaní, když Vám něco poradí, odseknete, řeknete, že to dělat nebudete, a za chvíli přijdete s jasným oznámením, že to teda uděláte, ale abyste nebyla za tyrana, tak teď ne, protože je to zmrzlý.Já už nevím, jak bejt slušná a přitom se ještě snažit Vás nasměrovat. A jestli o ty rady opravdu nestojíte, nezahlcujte cizí témata vlastníma problémama. Nechte plynout témata, kde se tím vším zabýváme, bude to pro všechny přehlednější.

Lamer

11.1.2017 17:28
Lamer

XXX.XXX.211.83

Klisnaklisna napsal(a):
Atlantido za prvé Vaše myšlení ohledně peněz je tak krátkozraké na to, že asi nikdy nepochopíte, že čas odpracovaný v práci neznamená hodnotu toho, kolik vydělávám. Toto Vaše myšlení Vás dostává do bodu, kdy budete celý život živořit.
Skutečně bohatí lidé totiž obvykle dřou jako mezci prvních pár let podnikání a poté si na to najmou lidi.
Přečtěte si něco o pasivním příjmu, o přemýšlení úspěšných lidí. Oni nejsou placeni od hodiny, ale od toho, jak kreativní jsou, od toho, že o svých nápadech jen nemluví, ale ihned konají...
Pokud je pro někoho lepší chodit 30 let do práce a pracovat pro druhé, prodávat svůj drahocený čas, který je to jediné co skutečně vlastníme! Tak fajn, ale proto, že někdo to vzal jinak a 2-3 roky dřel 250 hodin měsíčně, aby měl vlastní firmu, osamostatnil se a pak si mohl užívat relativně finanční svobodu je jejich věc, do které Vám nic není.

Za druhé, Vaše příspěvky zde už jsou opravdu unavující, jste oběť života, oběť všeho, všichni to s Vámi myslejí zle, všichni jsou špatní... Tak já Vám něco řeknu, svět je jen takový, jaký si ho uděláte sama!
Z hlediska kvantové fyziky již mnoho i nekvantových vědců potvrdilo, že myšlenky řídí naše životy a vytvářejí naši realitu. Takže, pokud se stavíte do role oběti světa, budete jí vždy. Pokud si myslíte, že všichni jsou špatní a útočí na Vás, kvůli váze, nebo financím, tak to budou dělat!
Vždy se Vám bude dít to, jaké máte přesvědčení, na to myslíte.
Zkuste tento film, je to hodně poameričtěné, ale mohl by Vám pomoci a najdete v něm otázky na své odpovědi o tom, proč se Vám dějí všechny špatné věci v životě... a rozhodně to bude lépe strávených 90 min, než vypisováním na ifauně hloupostí.
Jestli myslíte: Jsem tak tlustá, mám to v genetice... tak ano jste. Jestli si myslíte: Jsem tak bohatá a finančně nezávislá, tak i když zrovna tak nevypadá, tak s tímto tvrzením, se věci začnou obracet k lepšímu a stanete se finančně nezávislou, pokud si přesvědčení o bohatství vytvoříte a skutečně mu upřímně uvěříte.
Sama s tím mám zkušenosti a moc mi to pomohlo otočit svůj život, vydělávám víc, mám vlastní podnikání, zhubla jsem, nyní si plním sen a koupila jsem si vlastního koně do sportu... Takže za mě ano, funguje to.
https://www.youtube.com/watch?v=YUaIkUWioz8.

To vážně posíláte odkaz na video, které jen mele a mele jedno a to samé pořád dokola... no to potěš koště. :D
https://www.youtube.com/watch?v=UZLIILGIlgs.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 17:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Já taky začínám, ale poslouchám co mi radí zkušení, pak to jdeme vyzkoušet a uvidí se..Já si chci přece dělat přátele kolem koní a né nepřátele.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 17:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Každý jsme začínal, a každý jsme dělal chyby, i ve víře, že to je správně, nebo že nás tu chybu naučil a řekl, že je to správně. Je na každém, kam se chce ubírat a co chce dělat. Ale zaplňovat diskuze vlastní ublížeností je trošku mimo, tedy podle mně.

Je krásné, že máte tuto vizi - hledat si u koní přátele, a držím Vám palce. Měla jsem kdysi taky ten sen. U mně se bohužel nenaplnil.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 17:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Každý jsme začínal, a každý jsme dělal chyby, i ve víře, že to je správně, nebo že nás tu chybu naučil a řekl, že je to správně. Je na každém, kam se chce ubírat a co chce dělat. Ale zaplňovat diskuze vlastní ublížeností je trošku mimo, tedy podle mně.

Je krásné, že máte tuto vizi - hledat si u koní přátele, a držím Vám palce. Měla jsem kdysi taky ten sen. U mně se bohužel nenaplnil.

Tak já myslim jednoho nebo dva. To by se mohlo podařit, né?

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 17:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Jednoho nebo dva asi jo.

11.1.2017 18:05
tony-jcb

XXX.XXX.110.166

KOUKAM SEM TU JEDINEJ SOCKA ale mě to neva i když kupuju kobyle boty každý 3 měsíce ale je moje tak když to jinak nejde tak to pro ní prostě udělam no

11.1.2017 18:10
sisi58

XXX.XXX.191.1

Lamer napsal(a):
To vážně posíláte odkaz na video, které jen mele a mele jedno a to samé pořád dokola... no to potěš koště. :D
https://www.youtube.com/watch?v=UZLIILGIlgs.

Klisnaklisna napsala, čeho dosáhla pozitivním myšlením
Čeho jste dosáhl/a Vy, že soudíte? Ráda se poučím, jak zbohatnout a být šťastná bez dřiny.

11.1.2017 18:20
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nám upravoval podkovu podle kopyta ne naopak. A na přední části nechal trochu volného prostoru pro to aby se kopyto mohlo roztáhnout.

Vím, jak se kují koně.
A vím, jak se kopyto s podkovou chová. A vím, jak se chová bez podkovy. A vím, jak dlouho trvá oprava dlouhodobě nakutých kopyt. A jaká jsou kopyta dlouhodobě bez podkov.
A také vím, jak koně chodí bosí, nakutí a také obutí, na různých površích.
Všechny způsoby jsem na svých koních vyzkoušela. Postupně. Může být, že jsou vyjímky, ale celkově jsou na tom koně bez podkov lépe. A to i zdravotně, neboť všechno souvisí se vším.
Právě na těch chybějících stránkách D.Švehlové (a nejen na nich) je tento systém popsaný.
Ale to tu psát nebudu, stačí si to vygooglit.

11.1.2017 18:35
Dep

XXX.XXX.37.60

A já nechápu proč na Atlantidu reagujete ?
Podle mně se milá Atlantida jenom dobře baví, tím jak všechny popichuje. A ono stokrát jí můžete něco do té její hlavinky meldovat, ale když se nechce, horší jak když se nemůže.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 18:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

sisi58 napsal(a):
Čeho jste dosáhl/a Vy, že soudíte? Ráda se poučím, jak zbohatnout a být šťastná bez dřiny.

Ale ono to je opravu mletí jednoho a totéž dokola

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 18:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Já jsem bohatej, ale prachy mam schovaný u Babiše..Tak doufám, že mi je nerozcourá a nerozhází za kraviny.

Lamer

11.1.2017 19:23
Lamer

XXX.XXX.211.83

sisi58 napsal(a):

Slovy videa:
Teď vám řeknu něco, co vám naprosto změní život. Celé tohle video. Váš život jak ho znáte teď je špatný, já vám řeknu jak naprosto změnit život. Vaše myšlení bylo dodnes špatné, proto nejste úspěšní. Já vám ve video řeknu, jak změnit myšlení, a to vám naprosto změní život. Abyste naprosto změnili život, musíte změnit myšlení. Já vám v dnešním videu vysvětlím, jak naprosto změnit život tím, že změníte myšlení.
Všichni úspěšní lidé věděli, že aby změnili svůj život, museli změnit myšlení, a toto video vám poví, jak změnit myšlení aby vám to změnilo život...

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 19:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Atlantido, já Vás prosím, najděte si někoho, kdo Vám práci s koněm vysvětlí a ukáže, nejen ve smyslu, jak dostat hlavu koni dolů, ale už jen jak správně lonžovat, jak správně dělat to či ono. Teď se zase vymlouváte na to, že nefungují nějaký stránky. Vaše kobyla chodí na lonži špatně celkově, nechte si vysvětlit, jak to má správně vypadat, chvíli Vám bude trvat, než si to zažijete, pak začněte vymýšlet co dále. A nedivte se, že jsou lidi naštvaní, když Vám něco poradí, odseknete, řeknete, že to dělat nebudete, a za chvíli přijdete s jasným oznámením, že to teda uděláte, ale abyste nebyla za tyrana, tak teď ne, protože je to zmrzlý.Já už nevím, jak bejt slušná a přitom se ještě snažit Vás nasměrovat. A jestli o ty rady opravdu nestojíte, nezahlcujte cizí témata vlastníma problémama. Nechte plynout témata, kde se tím vším zabýváme, bude to pro všechny přehlednější.

Ale ty stránky opravdu nefungují. Nevím zda nejdou jen mě. http://www.dominika-svehlova.cz/
Není to výmluva a hlavně.

Před x komenty bylo psáno že lonž v těchto zmrazcích není dobr.
Když jsem psala na práci s gogue že lonžer bude zkušený člověk je to špatně

A teď se opět vymlouvám? Já už nevím hold mám v tom akorát hokej.

Ono nejde o to narvat kobyle hlavu dolů ale mohla by začít používat záda a začít přemýšlet o tom co se po ní chce. Gogue se nechá zaplé jen tak aby hlavu nevyrátila.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 19:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

A o tom to je! PROČ chcete hned na prvním lonžování, ať už ho dělá kdokoliv, hned svazovat koni hlavu? Neumí na lonži chodit. Proto se neumí pořádně nést. Proto neumí správně pracovat svaly, proto není nasvalená, musí se to naučit. Naučit chdit správně na lonži. Až to bude umět, můžete použít gogue, teď jí bude akorát znervozňovat a nebude chápat, za co je "trestaná", bude zase vyvyracet hlavu, nebo si Vám sedne na zadek. Ale jak už jste tisíckrát napsala, je to Váš kůň, udělejte si co chcete. Zkušený člověk by s Vámi začal od správného vyvedení na kruh, po správném pohybu na kruhu, až po správné nesení na kruhu.
Howk, nemá to cenu.

11.1.2017 19:47
sisi58

XXX.XXX.191.1

Lamer napsal(a):
Slovy videa:
Teď vám řeknu něco, co vám naprosto změní život. Celé tohle video. Váš život jak ho znáte teď je špatný, já vám řeknu jak naprosto změnit život. Vaše myšlení bylo dodnes špatné, proto nejste úspěšní. Já vám ve video řeknu, jak změnit myšlení, a to vám naprosto změní život. Abyste naprosto změnili život, musíte změnit myšlení. Já vám v dnešním videu vysvětlím, jak naprosto změnit život tím, že změníte myšlení.
Všichni úspěšní lidé věděli, že aby změnili svůj život, museli změnit myšlení, a toto video vám poví, jak změnit myšlení aby vám to změnilo život...

Já se vás neptala na video, já se ptala, čeho jste dosáhl. Koukněte se, jestli mi nevěříte.
Klisně nejspíš stačilo, že jí někdo řekl, že se nemá chmuřit, brblat, nadávat, svádět vše na druhé, ale že má myslet pozitivně a bude jí lépe na duši i po těle. U ní to zabralo a má se lépe.
U mě to nezabírá, tak se ptám, jak to dělají ostatní, konkrétně vy.

11.1.2017 19:50

Foto z 13.12 2016 ne moc kvalitní.
Fotky nejsou k posouzení ideální, ale kobyla vypadá, že je na ní už dost hmoty (tuku). aby měla z čeho dělat svaly. Progres tam určitě je.
Kobyla nasvalená na horní linii není a ani nemůže být, protože tvorba těchto svalů netrvá pár týdnů, ale řadu měsíců až rok i u trenéra/jezdce, který opravdu ví, co dělá a pracuje s koněm, který je mladý, zdravý, nezkažený, nakrmený. U této kobyly to bude déle, proto se atlantido nemůžete hněvat, když vám to tu lidi píšou - okem a na fotce to z horní linie opravdu poznat (u nakrmeného koně) nelze, protože pouhé oko nemusí rozeznat, co je sval a co je tuk, ale spolehlivě to jde vidět na břišních svalech, protože ty jsou se zádovými úzce propojeny a má-li kůň svaly na zádech, rozhodně nemá povolený senný pupek.
Takže nasvalená klisna opravdu není a je potřeba to vzít v potaz, ale nikdo neříká, že se to nemůže změnit, šestnáctiletý kůň není nad hrobem a je možné ho korektní prací změnit k nepoznání, jen to bude trvat déle, třeba rok-dva.
Korektní prací mám na mysli práci hřbetu. Hřbet pracuje ve chvíli, kdy jde kůň s neblokovaným krkem (nezkráceným ničím - vyvázáním ani otěží) ve své momentální rovnováze (což u ní bude rovnováha přirozená-na předku) v takovém pravidelném rytmu a kmihu, ve kterém se v danou chvíli unese (a u slabých koní to ze začátku znamená velmi pomalé tempo, prakticky z nohy na nohu v klusu - se cvalem v této fázi nemá smysl začínat, protože cokoliv je špatně, ve vyšším ruchu se zhorší a prohnutý prchající kůň nebude posilovat správné svaly). Takže když jde kůň v rovnováze, v pravidelném rytmu a uvolněně, je pak v tu chvíli schopen zvednout svůj hřbet - oddálí zádové obratle a zádové svaly pracují (nikoliv že se zatnou, ale opravdu se hýbou), což je např. na lonži viditelné i oku laika, takže se tím dá dobře řídit. Dá u toho také hlavu dolů, protože je anatomicky nemožné, aby při pružícím hřbetu byla hlava nahoře.
Zde si dovolím vsuvku: naopak je totiž možné a bohužel velmi běžné, aby měl kůň hlavu dole a úplně ztuhlý prohnutý hřbet - tohle kouzlo bohužel nefunguje naopak, což pohříchu opravdu mnoho lidí neví a proto zbytečně cpou koním hlavy dolů v jinak bohulibé snaze posílit jim hřbet. Proto opravdu nepoužívejte gogue, kobyle tím nepomůžete.
No vrátím se k té hlavě - optimální je hlava nesená v úrovni kyčle, ale pro začátek, kdy kůň zjišťuje, že se může pořádně protáhnout, že ho nic nezradí v hubě ani jinak a že je mu tahle pozice vlastně dost příjemná (a na to obvykle přijde rychle, jakmile zjistí, že může), člověk může být rád, když se kůň natáhne nosem co nejníž to jde, i za cenu toho, že kůň bude v tu chvilí velmi pod kmihem (foto 1). Tato pozice není dlouhodobě žádoucí, protože přetěžuje křížokyčelní spoj a hřbet v ní až tak dobře nepruží, ale pro protažení koně a ověření jeho uvolnění je fajn. Pak je možné po koni chtít postupně lepší kmih, ale vždy jen takový, ve kterém se kůň unese. To trvá měsíce, ale postupem času i slabý kůň posílí natolik, aby byl schopen velmi slušného kmihu (foto 2).
Zkoukla jsem video z lonžování a měla bych k němu pár výhrad/doporučení: jednak bych použila lonžovací obnosek, který je mnohem vhodnější ve všech směrech (měl by být pevný, tj. ne s pohyblivým dílem na nose; teď jsem úspěšně vyzkoušela i Micklem multiuzdečku, ale tam je celkem vysoká pořizovací cena).
Druhak bych kobylu nejen že nehonila dopředu, ale naopak bych se pokusila ji dostat do co nejklidnějšího, nejpomalejšího klusu, jakého bude schopná (klidně kratší lonž a více chodit, vzít na menší kruh, když se rozeběhne, a hodně hodně chválit veškeré uvolnění/zvolnění).
Cval a skákání v tuhle chvíli žádný tréninkový přínos nemá, kobyla chodí naruby, takže bych to odložila až na dobu, kdy bude o hodně lepší v klusu.
Kavalety krok/klus jsou naopak velmi přínosné, ale dala bych jí je níž, na vyšší potřebuje mnohem větší kmih, než je tuto chvíli žádoucí.
Pod sedlem pak doporučuji vyzkoušet najít uvolnění ve stehenním sedu, protože se tím eliminuje vliv tvé případné nerovnováhy a svírání kobyly nohama (velmi běžná chyba jezdců na dopředných koních) a i prozatím ne příliš zázračně přiježděný kůň je potom schopen se natáhnout přes záda a jít uvolněně v rovnováze, čímž postupně sílí.
Nevylož si to prosím jako útok na svou osobu, opravdu se jen snažím rozebrat to, co by ti z mé zkušenosti mohlo pomoct.
Diskuze - obrázekDiskuze - obrázek
Svatava, dala si práci, v extra tématu atlantidy, popsala, vysvětlila, nafotila, kopíruji, dala bych na ni.

11.1.2017 19:54

A o tom to je! PROČ chcete hned na prvním lonžování, ať už ho dělá kdokoliv, hned svazovat koni hlavu? Neumí na lonži chodit. Proto se neumí pořádně nést. Proto neumí správně pracovat svaly, proto není nasvalená, musí se to naučit. Naučit chdit správně na lonži. Až to bude umět, můžete použít gogue, teď jí bude akorát znervozňovat a nebude chápat, za co je "trestaná", bude zase vyvyracet hlavu, nebo si Vám sedne na zadek. Ale jak už jste tisíckrát napsala, je to Váš kůň, udělejte si co chcete. Zkušený člověk by s Vámi začal od správného vyvedení na kruh, po správném pohybu na kruhu, až po správné nesení na kruhu.
Howk, nemá to cenu.

smajlík nemá.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 19:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

A kdo říkal hned že dostane Gogue? Ano psala jsem že se použije ale termín jsem tam nedala sorry asi jsem se špatně vyjádřila.

Sháním knihu od švehlové tak snad jí seženu. A nejde o to jí svázat. Jde o to aby hlavu nevyvrátila dovolí jí to hlavu zvednout ale ne vyvrátit. Ale ono se uvidí jak se bude na prvním ložování chovat.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 20:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

A kdo říkal hned že dostane Gogue? Ano psala jsem že se použije ale termín jsem tam nedala sorry asi jsem se špatně vyjádřila.

Sháním knihu od švehlové tak snad jí seženu. A nejde o to jí svázat. Jde o to aby hlavu nevyvrátila dovolí jí to hlavu zvednout ale ne vyvrátit. Ale ono se uvidí jak se bude na prvním ložování chovat.

Jinak ten odkaz na Švehlovou opravdu nefunguje.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 20:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Foto z 13.12 2016 ne moc kvalitní.
Fotky nejsou k posouzení ideální, ale kobyla vypadá, že je na ní už dost hmoty (tuku). aby měla z čeho dělat svaly. Progres tam určitě je.
Kobyla nasvalená na horní linii není a ani nemůže být, protože tvorba těchto svalů netrvá pár týdnů, ale řadu měsíců až rok i u trenéra/jezdce, který opravdu ví, co dělá a pracuje s koněm, který je mladý, zdravý, nezkažený, nakrmený. U této kobyly to bude déle, proto se atlantido nemůžete hněvat, když vám to tu lidi píšou - okem a na fotce to z horní linie opravdu poznat (u nakrmeného koně) nelze, protože pouhé oko nemusí rozeznat, co je sval a co je tuk, ale spolehlivě to jde vidět na břišních svalech, protože ty jsou se zádovými úzce propojeny a má-li kůň svaly na zádech, rozhodně nemá povolený senný pupek.
Takže nasvalená klisna opravdu není a je potřeba to vzít v potaz, ale nikdo neříká, že se to nemůže změnit, šestnáctiletý kůň není nad hrobem a je možné ho korektní prací změnit k nepoznání, jen to bude trvat déle, třeba rok-dva.
Korektní prací mám na mysli práci hřbetu. Hřbet pracuje ve chvíli, kdy jde kůň s neblokovaným krkem (nezkráceným ničím - vyvázáním ani otěží) ve své momentální rovnováze (což u ní bude rovnováha přirozená-na předku) v takovém pravidelném rytmu a kmihu, ve kterém se v danou chvíli unese (a u slabých koní to ze začátku znamená velmi pomalé tempo, prakticky z nohy na nohu v klusu - se cvalem v této fázi nemá smysl začínat, protože cokoliv je špatně, ve vyšším ruchu se zhorší a prohnutý prchající kůň nebude posilovat správné svaly). Takže když jde kůň v rovnováze, v pravidelném rytmu a uvolněně, je pak v tu chvíli schopen zvednout svůj hřbet - oddálí zádové obratle a zádové svaly pracují (nikoliv že se zatnou, ale opravdu se hýbou), což je např. na lonži viditelné i oku laika, takže se tím dá dobře řídit. Dá u toho také hlavu dolů, protože je anatomicky nemožné, aby při pružícím hřbetu byla hlava nahoře.
Zde si dovolím vsuvku: naopak je totiž možné a bohužel velmi běžné, aby měl kůň hlavu dole a úplně ztuhlý prohnutý hřbet - tohle kouzlo bohužel nefunguje naopak, což pohříchu opravdu mnoho lidí neví a proto zbytečně cpou koním hlavy dolů v jinak bohulibé snaze posílit jim hřbet. Proto opravdu nepoužívejte gogue, kobyle tím nepomůžete.
No vrátím se k té hlavě - optimální je hlava nesená v úrovni kyčle, ale pro začátek, kdy kůň zjišťuje, že se může pořádně protáhnout, že ho nic nezradí v hubě ani jinak a že je mu tahle pozice vlastně dost příjemná (a na to obvykle přijde rychle, jakmile zjistí, že může), člověk může být rád, když se kůň natáhne nosem co nejníž to jde, i za cenu toho, že kůň bude v tu chvilí velmi pod kmihem (foto 1). Tato pozice není dlouhodobě žádoucí, protože přetěžuje křížokyčelní spoj a hřbet v ní až tak dobře nepruží, ale pro protažení koně a ověření jeho uvolnění je fajn. Pak je možné po koni chtít postupně lepší kmih, ale vždy jen takový, ve kterém se kůň unese. To trvá měsíce, ale postupem času i slabý kůň posílí natolik, aby byl schopen velmi slušného kmihu (foto 2).
Zkoukla jsem video z lonžování a měla bych k němu pár výhrad/doporučení: jednak bych použila lonžovací obnosek, který je mnohem vhodnější ve všech směrech (měl by být pevný, tj. ne s pohyblivým dílem na nose; teď jsem úspěšně vyzkoušela i Micklem multiuzdečku, ale tam je celkem vysoká pořizovací cena).
Druhak bych kobylu nejen že nehonila dopředu, ale naopak bych se pokusila ji dostat do co nejklidnějšího, nejpomalejšího klusu, jakého bude schopná (klidně kratší lonž a více chodit, vzít na menší kruh, když se rozeběhne, a hodně hodně chválit veškeré uvolnění/zvolnění).
Cval a skákání v tuhle chvíli žádný tréninkový přínos nemá, kobyla chodí naruby, takže bych to odložila až na dobu, kdy bude o hodně lepší v klusu.
Kavalety krok/klus jsou naopak velmi přínosné, ale dala bych jí je níž, na vyšší potřebuje mnohem větší kmih, než je tuto chvíli žádoucí.
Pod sedlem pak doporučuji vyzkoušet najít uvolnění ve stehenním sedu, protože se tím eliminuje vliv tvé případné nerovnováhy a svírání kobyly nohama (velmi běžná chyba jezdců na dopředných koních) a i prozatím ne příliš zázračně přiježděný kůň je potom schopen se natáhnout přes záda a jít uvolněně v rovnováze, čímž postupně sílí.
Nevylož si to prosím jako útok na svou osobu, opravdu se jen snažím rozebrat to, co by ti z mé zkušenosti mohlo pomoct.
Diskuze - obrázekDiskuze - obrázek
Svatava, dala si práci, v extra tématu atlantidy, popsala, vysvětlila, nafotila, kopíruji, dala bych na ni.

Děkuji žofré velmi poučné.Jen teda že by se z tuku tvořili svaly?Jen se ptám.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 20:05

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 20:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Http://www.equichannel.cz/uvahy-o-klasickem-jezdeni-iii-lonzovani-2.

Děkuji moc a za měsíc nashle jdu to vstřebat.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 20:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Dr Švehlová i fb pod svým jménem, myslím, že by na požádání zaslala.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 20:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Ano, myslím, že to říkají i u lidí

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 20:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Dr Švehlová i fb pod svým jménem, myslím, že by na požádání zaslala.

Napsala jsem p. Švehlové tak uvidím. equichannel zrovna vhodný zdroj být nemusí byla jsem upozorněna že se tam najdou i pěkné hovadiny tak tam nechodím.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 20:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Ano, myslím, že to říkají i u lidí

U lidí je to blbost samozřejmě...Pokud máte více tuku na sobě, tak je to známka pomalého metabolismu.Čili boj s tuky bude mnohem těžší.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 20:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Děkuji moc a za měsíc nashle jdu to vstřebat.

My s kamarádkou včera taky skončily u vyslání na kruh, a to už má za sebou několik mých výlevů

11.1.2017 20:13
sisi58

XXX.XXX.191.1

Doporučím A.Paalmana "Skokové ježdění".
Popis, kresby, fotky.

11.1.2017 20:15

Ne mně, jen jsem zkopírovala z vedlejší diskuze, autor je a copyright má svatava.
No, nejprve musíte mít nějaký tuk, teprve potom začít zvedat fyzickou aktivitu k tvorbě svalů, podvyživený může dřít, svalová hmota nenaroste.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 20:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

U lidí je to blbost samozřejmě...Pokud máte více tuku na sobě, tak je to známka pomalého metabolismu.Čili boj s tuky bude mnohem těžší.

S tím bojem souhlasím já osobně na sobě s tím že jsem si metabolismus zrychlila pocítila. Před 2 lety v době mé nejvyšší hmotnosti jsem byla líná si dojít i na WC. Jak šla váha dolů začala jsem po letech chodit na prochajdy se psem. Po tréninku chodívám i ještě běhat. Najednou je z lenocha prostě nezmar co furt poletuje. Co se týče zlatky asi se shodnem že trochu tuku potřebovala je z ní dnes sice tank ale tlustá není. Pak vám sem mohu dát fotky.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 20:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Napsala jsem p. Švehlové tak uvidím. equichannel zrovna vhodný zdroj být nemusí byla jsem upozorněna že se tam najdou i pěkné hovadiny tak tam nechodím.

Tady je taky spousta hovadin, a chodíte sem. Dr Švehlová to má popsané zhruba stejně, četla jsem zběžně, z jejich stránek mám stažený.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 20:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

sisi58 napsal(a):
Doporučím A.Paalmana "Skokové ježdění".
Popis, kresby, fotky.

Jo tuto knihu chci pak taky dokoupit.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 20:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Ne mně, jen jsem zkopírovala z vedlejší diskuze, autor je a copyright má svatava.
No, nejprve musíte mít nějaký tuk, teprve potom začít zvedat fyzickou aktivitu k tvorbě svalů, podvyživený může dřít, svalová hmota nenaroste.

Jee tak to se omlouvám.Jinak tuk Vám naopak brání v růstu svalů.Tuku se kulturisti vyhýbají jak čert kříži.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 20:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Pravda, kdyby mi svaly žraly tuk. tak jsem placatá a nemusím mít depresi

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 20:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Pravda, kdyby mi svaly žraly tuk. tak jsem placatá a nemusím mít depresi

Přitom stačí tak málo..

farfar

11.1.2017 20:21
farfar

XXX.XXX.48.22

Ach boze. á být na vaší úrovni, tak se snažím nasát infornace prostě odevšad, tím spíš že sama ještě nejsem schopná posoudit, co je vlastně prospěšná informace, a co ne... a pak, jak by rostlo mé "koňské" vzdělání, bych sama vyhodnocovala, co je vhodný zdroj a co ne... ale vy, jezdecky i vzděláním začátečník, nechodíte na equichannel, protože to vymluvil někdo z těch superodborníků který vám doporučil tu chuděru jako vhodného koně pro vás.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 20:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Přitom stačí tak málo..

Jo, žrát to, co doporučují ti "beztuční"

11.1.2017 20:24

Jee tak to se omlouvám.Jinak tuk Vám naopak brání v růstu svalů.Tuku se kulturisti vyhýbají jak čert kříži.

Přemýšlela jsem jen v mezích zdravé fyziologie, kam se už část kulturistů nevejde, čemu se vyhýbají a naopak čemu inklinují bych tu asi nespekulovalasmajlík.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 20:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Jo, žrát to, co doporučují ti "beztuční"

No to vůbec právě.Ty můžo jíst cokoli a nepřiberou, protože jejich metabolismus je rychlý..

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 20:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

farfar napsal(a):
Ach boze. á být na vaší úrovni, tak se snažím nasát infornace prostě odevšad, tím spíš že sama ještě nejsem schopná posoudit, co je vlastně prospěšná informace, a co ne... a pak, jak by rostlo mé "koňské" vzdělání, bych sama vyhodnocovala, co je vhodný zdroj a co ne... ale vy, jezdecky i vzděláním začátečník, nechodíte na equichannel, protože to vymluvil někdo z těch superodborníků který vám doporučil tu chuděru jako vhodného koně pro vás.

Ono když tam píše i člověk co podvádí a krade články. no tak jako sorry moc důvěryhodnosti to nebudí že?. Mě bylo řečeno že zrovna tam si musím dát na informace velký pozor. A že musím být schopná posoudit co je dobře a co ne což očividně nejsem.

11.1.2017 20:30
jazzinka

XXX.XXX.107.28

Sice se to netýká koní, ale diskuze na webu jsou stejné ve všech oblastech... možná to neškodí přečíst, třeba se diskuze i tady stane konstruktivnější
http://www.emontana.cz/lezecke-diskuse.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 20:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

No to vůbec právě.Ty můžo jíst cokoli a nepřiberou, protože jejich metabolismus je rychlý..

Jasně... "a napište, že mám dva, jeden rychlej a jeden pomalej...".

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 20:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Jasně... "a napište, že mám dva, jeden rychlej a jeden pomalej...".

Aneb 2v1

11.1.2017 20:35
22verunka

XXX.XXX.185.194

To by jste se divil. Pritel je kulturista a musi dodrzovat prijem bilkovin. A tuky boze jak on hlida tuky. A furt. Na jidelnicku je maso hovezi a kureci, hlavne ryze basmati a jasminova, zitny chleba, knackenbrot, a dalsi. Obcas si se mnou da k snidani koblih a posloucham to jeste tyden

Neregistrovaný uživatel

11.1.2017 20:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Aneb 2v1

Právě ten pomalej.

11.1.2017 20:40
jednorožecAmálka

XXX.XXX.63.154

Oba články z odkazu na Equichannel překládala Dominika Švehlová. Ta by asi nepřekládala něco, co by považovala za hovadinu, ne?

Přidejte reakci

Přidat smajlík