Https://zvirata.bazos.cz/inzerat/68894917/Drazba-15-koni.php Na novy rok by meli byt drazeni tito kone, vyvolavaci cena 1/3 hodnoty. Tak kdyby tu byl dobry zajemce..
Uživatel s deaktivovaným účtem

Http://www.licomersko.cz/
Tak pokud chcete vědět něco víc o "dražených věcech", tak zkontaktujte exekuční kancelář, ne?

Na FB sa objavila info, že niektoré kone nie sú doriešené z Poľska ešte, možno sa o ne prihlásia majitelia...

No tak to bude výhra. Ale to se snad nestane, že by se v exekuční aukci prodávalo něco, co není prokazatelně člověka v exekuci, ne? Nebo je to jako to bývalo, že co je v bytě na trvalém bydlišti člvoěka v exekuci, to je prostě zabaveno. A že to kupovala partnerka třeba, to už nikoho nezajímá (musela by mít fakturu na svoje jméno...). To jsem kdysi málem zažila s bývalým partnerem. Pak jsme mezi sebou dělali prohlášení, které kusy nábytku jsou moje, aby, kdyby přišli do bytu, jsme nepřišli úplně pro všechno..
Sice ta úprava, že exekutor zabaví vše a pokud je vlastníkem někdo jiný než dlužník, musí podat návrh na vyškrtnutí ze soupisu nebo vylučovací žalobu, platí stále (ono ostatně technicky jinak moc exekuci provést nejde), ale docela pochybuji, že by si exekutor troufl dražit koně dřív, než by mu uplynuly lhůty pro podání výše uvedených návrhů. Odkud z FB je ta informace?
jazzinka
napsal(a):
Sice ta úprava, že exekutor zabaví vše a pokud je vlastníkem někdo jiný než dlužník, musí podat návrh na vyškrtnutí ze soupisu nebo vylučovací žalobu, platí stále (ono ostatně technicky jinak moc exekuci provést nejde), ale docela pochybuji, že by si exekutor troufl dražit koně dřív, než by mu uplynuly lhůty pro podání výše uvedených návrhů. Odkud z FB je ta informace?
Informace je pravdivá. Někteří koně nebyli stále v Polsku u původního majitele zaplaceni.
jazzinka
napsal(a):
A kde je to tedy na FB uvedeno, prosím? (Čímž to nezpochybňuji, jen to nikde nevidím)
Ono to taky nutně neznamená, že vlastnické právo nepřešlo...
Já ale netvrdím, že je pravda psaná na fb. Znám pozadí jak těch koní, tak bývalého majitele v Polsku tak i majitele, kterému se koně prodávají.
lilili

XXX.XXX.48.22
majkulka
napsal(a):
Já ale netvrdím, že je pravda psaná na fb. Znám pozadí jak těch koní, tak bývalého majitele v Polsku tak i majitele, kterému se koně prodávají.
A se znalostí pozadí a dalších okolností - šla by jste do toho jako potenciální kupec nebo raději ne?
lilili

XXX.XXX.48.22
Já osobně po arábkovi netoužím, ale mám známého, který je na ně ujetý.
Nevím o tomhle případu vůbec nic, ale troufnu si tipovat, že pokud nejsou vyřešené majetkové poměry, tak "papíry" ke koním jsou v nedohlednu alespoň do doby než se to nějak vyřeší (a možná i napořád), tzn. na oficiální výstavy a akce pro araby může nový majitel zapomenout, na chov také (hříbata z těch březích klisen asi taky "papíry" nedostanou?), je to tak? Odpovídala by tomu i odhadní cena, protože jinak by měli ti koně jistě vyšší odhadní hodnotu.
Ale jak říkám, nevím o tom nic, jen tipuji... a moc bych si přála aby se ta krásná zvířata nestala obětí byrokracie a lidského vyřizování účtů.
lilili

XXX.XXX.48.22
A ještě dotaz - je někde možnost dozvědět se, kteří koně mají vyřešenou minulost, a kteří jsou ti rizikoví?
lilili

XXX.XXX.48.22
Děkuji, informaci předám.