Zdravím, jaký máte názor na tuto gelovkuM Beránek je jen lemovaný (ano připlatím si za ozdobu).
Ale nevím, jestli je to dobrá koupě, protože tam není žádný předěl v místech páteřního kanálu.
holoka

XXX.XXX.143.160
Nedávno jsem se bavila o podsedlových tlumících dečkách s jedním starším pánem, který celý život dělá koně. Měla jsem vyhlídnutou Oglivy, ale nechtělo s emi za ni dávat tolik peněz, tak jsem se ho ptala na názor. Řekl mi, že paměťové pěny nezná, ale co se týče gelovek a beránků, tak jednoznačně volit pravého beránka. Takže já bych měla jasno, co se týče u této dečky páteřního kanálku, tak gelovky jsou tak tenké, že se to v podstatě neřeší ;).
lina225

XXX.XXX.73.236
holoka
napsal(a):
Nedávno jsem se bavila o podsedlových tlumících dečkách s jedním starším pánem, který celý život dělá koně. Měla jsem vyhlídnutou Oglivy, ale nechtělo s emi za ni dávat tolik peněz, tak jsem se ho ptala na názor. Řekl mi, že paměťové pěny nezná, ale co se týče gelovek a beránků, tak jednoznačně volit pravého beránka. Takže já bych měla jasno, co se týče u této dečky páteřního kanálku, tak gelovky jsou tak tenké, že se to v podstatě neřeší ;).
A čím vám to, že je beránek lepší než gelovka, logicky odůvodnil?
O to mi nejde, Beránek je víceméně dost stlačitelný a pak když se stlačí mi nepřijde tak efektní jako gel, který má jistě úplně jiné vlastnosti během stlačení, potřebuji jej na záda, která už mi sedlář moc nepoupraví, a do doby, než zhubnu. A jelikož jsem rozmazlenej spratek, chci gelovku s beránkem.
Ale ptám se, jestli je to dobrá koupě... jestli se mi vyplatí takovou gelovku koupit, nebo raději koupit jinou.
kelpie

XXX.XXX.19.26
V equiservisu mají tyto gelovky ve dvou velikostech dob a full. Ta fullka by měla pod velké sedlo padnout Já sama mám tuto gelovku ale bez lemu, funguje dobře, nikde se nekrčí ani neposunuje, je to takový slimák. Jinak s beranem vypadá fakt luxusně, ale já si zase na ty ozdoby tak moc nepotrpím...
Já gelovku dávám přímo na koně.Musí se po ježdění proplachovat, takže si neumím představit, jak pokaždé suším beránka.
Osobně bych měla obavy z toho, že gelovka je tenká a beran, i když se sesedne, bude stejně tvořit schod.
Jinak, mám také tenkou gelovku bez vyznačení páteře, či tedy prostředku, a vůbec to nevadí.
koně
napsal(a):
Já gelovku dávám přímo na koně.Musí se po ježdění proplachovat, takže si neumím představit, jak pokaždé suším beránka.
Osobně bych měla obavy z toho, že gelovka je tenká a beran, i když se sesedne, bude stejně tvořit schod.
Jinak, mám také tenkou gelovku bez vyznačení páteře, či tedy prostředku, a vůbec to nevadí.
Potřebovala bych na valachovi pozvednout sedlo vzadu, trochu. Gelovky jsem nikdy nepotřebovala. Šlo by použít ty zvedací i pod dečku? To je blbost, ne?
Loolipoop

XXX.XXX.42.151
sisi58
napsal(a):
Potřebovala bych na valachovi pozvednout sedlo vzadu, trochu. Gelovky jsem nikdy nepotřebovala. Šlo by použít ty zvedací i pod dečku? To je blbost, ne?
Na zvednutí sedla si kupte acavallo gelovku zvednutou vzadu doporučuji, nedá se srovnat s klasickou pálkou a ty gelovky od acavalla jsou nesmrtelné.
https://www.equiservis.cz/vybaveni-pro-kone/podsedlove-tlumici-decky/gelove-tlumici-decky-pod-sedlo/decka-tlumici-gelova-acavallo-vzadu-zesilena.html.
sisi58
napsal(a):
Zvedací, jakože je to jenom klínek?Nebo celá a vzadu silnější?
Pokud je to druhá varianta, klidně bych to připlácla přímo na záda.Je li to pod celým sedlem, myslím, že to nikam neuteče.
koně
napsal(a):
Chápu.Ale jestli je to velká gelovka pod celé sedlo, která je normálně tenká, jen vzadu zesílená, tak by měla jít na koně a nikam neujíždět.
To jo, ale sedlo koni pasuje, jen pro lepší pocit a snad i nutnost by to ty centimetry chtělo. Ušila jsem mu klíneček na tkaničky, není to hezké i když je to funkční.
koně
napsal(a):
Zvedací, jakože je to jenom klínek?Nebo celá a vzadu silnější?
Pokud je to druhá varianta, klidně bych to připlácla přímo na záda.Je li to pod celým sedlem, myslím, že to nikam neuteče.
Kdysi jsem na koně používala Acavallo zesílenou u kohoutku. Taky mi někdo poradil dát ho rovnou na koně...
Kůň sice diskomfort neprojevoval, ale po vyjížďce měl na zádech doslova vytlačenou gelovku.
Od té doby jsem ji dávala výhradně na dečku.
koně
napsal(a):
Tak já gelovku přímo pod koně dávat nechci, ale chápu, že v tom případě by asi beránek nebyl ideální. Ale já jej chci dávat na sedlo, takže by mi tento problém vadit nemusel.
S tím schodem nevím, ale zase, já si výžzně nemyslím, že vrýobci jsou banda hlupáků, kteří prodávají něco, co tvoří schod a bude to překážet už od samotného zakoupení.
Ale i proto se ptám. Bohužel, obavy bez potvrzeného vyzkoušení mi příliš nepomohou, protože nejsou příliš relevantní.