Zdravím,
uvažuji o koupi bot pro kobylku.
Předně se chci zeptat, měří se kopyto při vystrouhání nebo někdy jindy?
A k dotazu. S jakými typy botek máte zkušenosti? Známá si před lety pořídila boty ze zooproduktu a ve cvalu se jí jedna vyzula. Málem to neskončilo úplně dobře. A to mě odrazuje. Myslím si ale, že to bylo spíše tím, že boty špatně seděly. Určitě se obrátím na web botyprokone.cz, ale ráda bych měla alespoň představu o tom, jaký typ bot bych upřednostnila. Navíc mě teď výrazně zaujala nabídka českých botek za pěknou cenu (což mě přivedlo na myšlenku pořídit boty teď).
Myšlenkou se mi líbí EQUINE FUSION, ale logicky mi přijde, že musí mít nižší životnost - že se ošoupají.. Máte je někdo?
Mám easyboot glove. Jsem spokojená a i kůň Kamarádka má easy care. Ty s přezkou. Může se stát, že drátek přetáhnete.
Podle mě, na běžné ježdění (nikoli závodění) stačí boty co nejjednodušší. Kvůli čištění.
Kdy, co a jak měřit vám poradí A.Vostatková.
Děkuji za reakce. Přemýšlela jsem, jak je to s narůstáním kopyta. Holt bych případně zarašplovávala. Častěji by mi kopytář nejezdil.
Plánuji botky nosit občas. Kobyla klasické vyjížďky bez podkov dává v pohodě, ale když je moc sucho, nebo jdu s někým dalším na delší vyjížďku, tak chci kobyle nožky trochu pošetřit.
Vizuálně se mi líbí easyboot glove - není problém s nandáváním, když vypadají, že jsou na kopytě jako by přišpendlené?
avelanc
napsal(a):
Děkuji za reakce. Přemýšlela jsem, jak je to s narůstáním kopyta. Holt bych případně zarašplovávala. Častěji by mi kopytář nejezdil.
Plánuji botky nosit občas. Kobyla klasické vyjížďky bez podkov dává v pohodě, ale když je moc sucho, nebo jdu s někým dalším na delší vyjížďku, tak chci kobyle nožky trochu pošetřit.
Vizuálně se mi líbí easyboot glove - není problém s nandáváním, když vypadají, že jsou na kopytě jako by přišpendlené?
Vůbec žádný problém Jdou nasazovat nejlépe z bot, co jsem zkoušela a měla. V jednoduchosti je krása
A ano budete rašplovat. Všichni to tak dělají, jedině, že byste si pořídila troje boty, jedny po strouhání, jedny před stouháním a jedny mezi
A použití botiček je takové, jak píšete, na místa, kde kůň pociťuje diskomfort.
Přeji příjemné vyjížďky!
JL

XXX.XXX.13.116
Máme renegade, drží mnohem lépe, než dřívější easyboot epic, které ve cvalu po přišlápnutí odletěly.
Máme je odtud, nebyl problém půjčit na vyzkoušení různé a konzultovat velikost pomocí fotek, doporučuji www.equiboots.cz/
Tak jsem se ponořila do čtení o botkách.
Easycare glove se mi pohledově moc líbí, ale co jsem četla, tak když nesednou jak zadel na hrnec, je to potom mizérie. Celkově názory rozporuplné (je mi jasné, že s botkami je to jako se sedlem, co jednomu sedne, druhý bude nadávat, že nedrží).
Renegade bez kopyta vypadají jako nějaký futurrobot, ale na kopytě už to vypadá lépe. Každopádně už jsou cenové trochu výš na občasnou vyjížďku v botkách. V podobné cenové mě zaujaly i scoot boot. Ale tak nějak váhám, zda vyhodit 6 tis. oproti 4tis.
Případně jsem ještě koukala, že jsou v doprodejích botky cavallo za velmi slušnou cenu. Nevíte, na jaké kopyto jsou? Kobyla má kopyta kulatá, ba skoro širší než delší.
Foceno 5 týdnu po strouhání. Takže bych tyto rozměry vnímala jako max. Strouhat se bude teď na začátku ledna. Tak ji ještě premerim, ale při strouhání se toho kobyle moc nebere...
avelanc
napsal(a):
Tak jsem se ponořila do čtení o botkách.
Easycare glove se mi pohledově moc líbí, ale co jsem četla, tak když nesednou jak zadel na hrnec, je to potom mizérie. Celkově názory rozporuplné (je mi jasné, že s botkami je to jako se sedlem, co jednomu sedne, druhý bude nadávat, že nedrží).
Renegade bez kopyta vypadají jako nějaký futurrobot, ale na kopytě už to vypadá lépe. Každopádně už jsou cenové trochu výš na občasnou vyjížďku v botkách. V podobné cenové mě zaujaly i scoot boot. Ale tak nějak váhám, zda vyhodit 6 tis. oproti 4tis.
Případně jsem ještě koukala, že jsou v doprodejích botky cavallo za velmi slušnou cenu. Nevíte, na jaké kopyto jsou? Kobyla má kopyta kulatá, ba skoro širší než delší.
Ještě koukněte na Old Macs G2...osobně mám ozkoušené jen relativně krátce a při nic moc zátěži, ale reference jsou dobré a nasazování i údržba triviální. Jdou pořídit i bez neoprenoých ponožek, které jsou součástí.
avelanc
napsal(a):
Ty old macs se mi nelíbí pohledově. Ani nevím, co se mi na nich nezdá (asi zdání pytle na kopytě :) Každopádně na ně mrknu, na pohled to nejezdí.
Jsou vhodné na kulaté kopyto?
Na kulaté kopyto asi jo, jistě nevím...a jasně, že podle vkusu každého soudruha
My jsme jch tenkrát zkoušeli vícero, ve finále ale člověk stejně upřednostní praktické hledisko. Já bych si třeba boty pro koně netroufla koupit bez někoho, kdo má s nimi zkušenosti nebo je přímo pasuje. Protože nic moc o tom nevím, netuším, na co si dát bacha a co není podstatné.
avelanc
napsal(a):
Foceno 5 týdnu po strouhání. Takže bych tyto rozměry vnímala jako max. Strouhat se bude teď na začátku ledna. Tak ji ještě premerim, ale při strouhání se toho kobyle moc nebere...
Dělají se botičky přímo na kulatá kopyta. Zavolejte si pí.A.Vostatkové, ta vám určitě řekne, které to jsou. Můj kůň měl kopyta, po sundání podkov, kulatá, teď už mají normální oválný tvar. Trvalo to 1,5 roku. První boty jsme měli z druhé ruky, takže asi po půl roce přestaly vyhovovat a koupila jsem boty napořád nové. Staré jsem prodala za méně, pro koníka myslím po operaci. Tedy nebylo potřeba, aby byly bůhví jak dobré. Takže jeden pár sloužil, co vím, třem koníkům.
avelanc
napsal(a):
Moje kobyla nikdy podkovy neměla. Uvidíme, teď má nového kopytáře, a s botkami se jí třebas kopýtka ještě změní. O to víc se mi nechce investovat do bot 6tis. (vedět, že budou sedět bez problémů a vydrží, bez rozmýšlení 6tis. dám). Psala jsem paní Vostatkové, tak uvidím.
Taky jsem první boty kupovala z druhé ruky a udělala jsem dobře cca po půl roce se kopyta změnila z kulatých na oválná. Pak jsem koupila nové boty.
avelanc
napsal(a):
Uvidím, co poradí paní Vostatková. Nerada využívám nečích rad, abych pak koupila jinde. Ale jestliže se má kopyto měnit, nemá cenu teď kupovat nové botky. Zkusím rozhodit sítě, ty easycare wide by teoreticky měly sedět. Tak snad si nerozbijeme tlamky :).
Koník si zvykne. Naši si také zvykli.
Paní Vostatková mě kontaktovala, mnou preferované boty nedoporučila, neb má kobyla vyšší patky - a ty jednoduché boty by ji nedržely.
Doporučuje old macs a jejich variace. Takže v podstatě neřeší kulaté kopyto. Sice se mi old macs nelíbí, ale co bych pro droběnu neudělala :)
Každopádně pořád mám v hlavě ty cavalla.. Ale asi dám na paní Vostatkovou. Ať pak neřeším, že mám sice botky, ale nesedí..
avelanc
napsal(a):
Paní Vostatková mě kontaktovala, mnou preferované boty nedoporučila, neb má kobyla vyšší patky - a ty jednoduché boty by ji nedržely.
Doporučuje old macs a jejich variace. Takže v podstatě neřeší kulaté kopyto. Sice se mi old macs nelíbí, ale co bych pro droběnu neudělala :)
Každopádně pořád mám v hlavě ty cavalla.. Ale asi dám na paní Vostatkovou. Ať pak neřeším, že mám sice botky, ale nesedí..
Koupíte jako druhé v pořadí. Na prvních se vycvičíte, vychytáte mouchy, Vy i kobyla se naučíte, co a jak a u druhých už to bude brnkačka.
sisi58
napsal(a):
Koupíte jako druhé v pořadí. Na prvních se vycvičíte, vychytáte mouchy, Vy i kobyla se naučíte, co a jak a u druhých už to bude brnkačka.
Teď jsem trošku mimo. Jaké koupím jako druhé v pořadí? Ty old macs, až si kobyla srovná kopyto?
Každopádně věřím tomu, že v dnešního době už jsou botky vychytané víc, než před lety. Tak by to snad nemělo být o úraz.
avelanc
napsal(a):
Teď jsem trošku mimo. Jaké koupím jako druhé v pořadí? Ty old macs, až si kobyla srovná kopyto?
Každopádně věřím tomu, že v dnešního době už jsou botky vychytané víc, než před lety. Tak by to snad nemělo být o úraz.
Protože nemáte zkušenosti s používáním botiček ani vy ani koník, budete se učit. A mohou být chyby, takže můžete boty poškodit.Nebo zjistíte, že ty co koupíte, nejsou to pravé ořechové. Popřípadě se změní tvar kopyt.
Určitě jsou dnes boty lepší než dřív, hodně je to o váze, dřív to byly botičky/pohorky dnes jsou to botičky/tenisky.
Sama uvidíte, na co všechno přijdete.
Ať vám to šlape!
Tak jsme botky vyzkoušeli a jsem nadšená. Sedí tedy jen tak tak (s ponožkami bych ji tam kopyto nenarvala, ale chápu, že je to též o cviku), ale koby je před strouháním, tak předpokládám, že tak by to mělo být.
Každopádně jsem měla strach, co na to kobyla, hlavně že mi je hned rozerve. Šly jsme jen na klusovku - ale zrovna bylo hodně umrzlo, tvrdo. Po třech krocích kobyla zjistila, že se jí jde vlastně dobře - viditelně prodloužila krok, byla příjemnější, prostupnější.
Takže za mě rozhodně spokojenost.
Všem děkuji za příspěvky a ať vám v novém roce koníci šlapou dle představ.
avelanc
napsal(a):
Tak jsme botky vyzkoušeli a jsem nadšená. Sedí tedy jen tak tak (s ponožkami bych ji tam kopyto nenarvala, ale chápu, že je to též o cviku), ale koby je před strouháním, tak předpokládám, že tak by to mělo být.
Každopádně jsem měla strach, co na to kobyla, hlavně že mi je hned rozerve. Šly jsme jen na klusovku - ale zrovna bylo hodně umrzlo, tvrdo. Po třech krocích kobyla zjistila, že se jí jde vlastně dobře - viditelně prodloužila krok, byla příjemnější, prostupnější.
Takže za mě rozhodně spokojenost.
Všem děkuji za příspěvky a ať vám v novém roce koníci šlapou dle představ.
Tak to jsem moc ráda, že se kobušce lépe šlape.
Uživatel s deaktivovaným účtem

No vidíš - škoda, žes nevzala ty moje, o číslo větší plus ponožky zadax :) až vám kousek narostou kopýtka před strouháním, abyste se tam vešly. Ale snad jo :)
Každopádně taky sdílím tu radost. Taky jsem byla nadšená, když jsem je pořídila