Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Pet*

21.12.2016 22:38
Pet*

XXX.XXX.207.105

Dobrý večer všem,
Chtěla bychse zeptat, jestli by se dalo koupit/pronajmout kobylu, která bude gravidní (těhotná) a po narození hříběte a odchování-do odstavu, ji vrátit zpátky předchozímu majiteli. A jestli se dá nějak zařídit, nebo domluvit, že pokud by to bylo jiné pohlaví, než potřebujete, aby měl majitel v záloze dalšího kupce. Celkem by mě to zajímalo, protože mám v plánu si po škole koupit hříbě (žádné hate, jsem na zemědělce zaměřené na chov koní), s koňmi pracuji už delší dobu a nevzdala bych se jich. Chtěla bych si vychovat koně od hříběte, ikdyž vím, že se dá lehce zkazit. Trenérka u které jezdím, už vychovala dost hříbat a jsou fantastická (jak hříbata, tak dospělí), takže by mi s největší pravděpodobností radila :) A poslední taková otázečka by byla... Když se Velšská krev spojí s jinou zapsanou a velšské zůstane 25%, počítá se jako WPBR-podílový velš. No popravdě nevím jestli to dává smysl, ale budu doufat, že to někdo pochopí :D
Děkuji za odpovědi a krásný zbytek večera
Pet*.

lilili

22.12.2016 07:03
lilili

XXX.XXX.48.22

Opravdu jsi na zemědělce zaměřené na chov koní, a nevíš že klisna je březí, ne těhotná?

22.12.2016 07:25
22verunka

XXX.XXX.130.213

Vyberte si z odstavcat a nektere si kupte. To nad cim premyslite je slozite navic velmi tezko proveditelne a neznam prilis chovatelu co by do neceho podobneho sly. Rizik ohrozujici zivot chovne kobyly a hribete je dost.

23.12.2016 08:27
ameed

XXX.XXX.248.64

No a co, tak použila slovo těhotná, každý snad chápe oba pojmy...je to diskuze nebo slovíčkaření?

lilili

23.12.2016 10:52
lilili

XXX.XXX.48.22

Je to především vizitka zadavatelky, obzvlášť když se chlubí vzděláním "v oboru".

Pokud bude zadavatelka volat majiteli klisny s tím, že má zájem o jeho těhotnou kobylu, a že se o ní dobře postará protože s koňmi už dlouho pracuje a studuje "koňský" obor... tak jistě může čekat nadšené reakce.

23.12.2016 18:37
kacule

XXX.XXX.230.121

Nechápu smysl toho všeho. Nebylo by jednodušší si vybrat nějaké odstávče? Jinak tuším, že WPBr musí mít min.12,5% velšské krve.

Přidejte reakci

Přidat smajlík