Barva koně - máte svůj splněný sen?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Klisnaklisna

3.1.2017 22:33
Klisnaklisna

XXX.XXX.42.151

Ahoj dámy, otevřu takové pohodovější téma... chci si kupovat koně, kromě toho, aby byl hodný a spolehlivý a do drezur byla má představa o černém s hvězdičkou na čele a ponožkami na nohách nebo šimlíkovi... jaksi ale zjišťuji, že je to celkem "mission impossible" takového sehnat :D a beztak skončím s nějakým "nudným" hnědákem

A co vy? Máte barvu koně, jakou jste chtěli? Nebo celkově koně, jakého jste si vysnili?

Nikdoooo

3.1.2017 22:47
Nikdoooo

XXX.XXX.169.37

Ja nechtela simla nebo belouse, ci strakose - ty zelene a hnede skvrny od hoven a travy jsou na nich moc videt :( :D
Chtela jsem plavaka, ale nebyl. Tak mam kraaasneeho svetleho hnedaka se super odznaky
Vysneny celkove... chtela jsem: temperamentnejsi, vyssi, ochotny spolupracivat, mily a pratelsky, jemny a prijezdeny.
A mam takove 6-lete "lehce retardovane " mimino

Tori

3.1.2017 22:48
Tori

XXX.XXX.221.2

Vždy jsem snila o vraníkovi s hvězdičkou Ale bez ponožek!
A můj první osudový koník byl černočerný vraník a druhý nynější má tu hvězdičku. Takže ano, jsem celkem spokojená
Ale jak se říká, dobrý kůň nemá špatnou barvu!

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.1.2017 22:53

Ja snila o kladrubakovi a bum ho, bily kladrubsky hrebec mi stoji ve staji :D.

Klisnaklisna

3.1.2017 23:03
Klisnaklisna

XXX.XXX.42.151

Super

Nanny

3.1.2017 23:08
Nanny

XXX.XXX.199.180

Já chtěla hucula nebo haflinga, případně strakatého tinkera, tak mám nakonec černé a nohaté, vysoké ČT, které čistím ze židličky, ale co, hlavně, že se rozumíme a máme se rádi.

Nikdoooo

4.1.2017 07:09
Nikdoooo

XXX.XXX.169.37

Jeste dodam: barvu jsem chtela pouze kvuli estetice. Bili konove se spatne cisti a jsou na nich videt ty skvrny. Ti ja nemam rada.
A pred timhle mym jsem 2 roky jezdila na plavakovi. Podsedlovky mely barvu tak aby ladily na plavaka

ztracena,atlantida

4.1.2017 07:32
ztracena,atlantida

XXX.XXX.252.37

Já od mala snila o vraníkovi pak o smetanovím běloušovi a nakonec jsem se zamilovala do Izabell. Je fakt že za ýivot jsem potkala černou hnědku s odznaky supr povahou a pak jednoho rýzáka s odznaky, Hnědka byla už starší dnes by jí bylo přes 30 a už cca v 15 měla nohy po operacíc takže počítám že už nežije a ryzáka oddělali na Jízdárně kde oddělali většinu jízdárenských koní ten nežije určitě.

Ted mám to co jsem si vysnila. Suprovou kobylku se kterou bude moře práce a sama se sebou jí mám taky. A hřebečka kterého si vychovávám od prvních dní ( Máme jen základy jako dávání nožiček, chůze na vodítku atd..). který se narodil rezaví ale bude jako plemený hřebec Burbon.

4.1.2017 07:38
konarka13

XXX.XXX.228.22

Chtěla jsem černého, první kobyla tmavá hnědka, hříbě od ní rezaté , tak jsem to nějak skousla..., a teď už pár let černá kladrubačka, máma s dcerou a na jaře bude další nástupce, nehodlám už nic měnit, za mě jenom černá...

4.1.2017 07:54
venisek

XXX.XXX.255.140

Když jsem letos na jaře mému příteli (nekoňák) řekla, že si chci koupit vlastního koně, tak se mě zeptal: "A jaký má být?" Řekla jsem se, že uvidím, jaká bude nabídka, načež odpověděl: "Ale já myslel, jakou by měl mít barvu"... Moje odpověď? "Hlavně NE bílej, to je pořád špinavý... " :-D No a dopadlo to takhle..

Neregistrovaný uživatel

4.1.2017 08:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Já chtěla vždy hlavně "kovbojského koně" tak jsem si vyhlídla konkrétně hřebce Pure Dunnit Power. Žluťas. Ale jaksi tolik peněz fakt nemám. Následně jsem koupila kobči po tomto hřebci, náhoda, ale z A1/1, světlé hnědky. A v další generaci se mi ten opičák vyloup, takže jo, podařilo se Ale jak psal někdo výše, na barvě nezáleží. Můj životní kůň je ČT ryzák, jsme spolu už 20 let.

4.1.2017 09:22
Arkarian

XXX.XXX.60.134

Jooo, chtěla jsem koně nějaké atraktivní barvy, aby za mnou jezdili fotografové dobrovolně a zadarmo... a proto mám bezodznakového hnědáka :D a neměnila bych! (aspoň se dobře čistí, leta jsem jezdila na bělouších a zařekla jsem se, že bílého ne, a opravdu jsem podle toho koně i vybírala...).

4.1.2017 09:27
Dep

XXX.XXX.37.60

Já jsem chtěla starokladrubského vraníka a moc. A ještě ho moc chci A když mi neklapl vraník, tak jsem si řekla, fááájn něco teplokrevného, hezký plavák, šiml či žluťák nejlépe valášek s tím krásným mohutným labutím krkem a když to bude hnědý, tak aspoň hezký odznaky...
Věkově 10-12 let, flegmatický moula pro začátečníka.

Po x koních, jsme se jeli mrknout na další - kobylu, když jsem jí viděla v boxe u prodávajícího. Bože, mě se tak nelíbila. Potřebovala jsem koně pro svou váhu. A když jsem viděla ty její nožičky...
A trenérka řekla - tu berem! A já jí povídám - Dyť jí zbořím. Podívej se na ní a na mě! Trenérka povídá ale ho*no. Je krátká, silná bedra, silný prsa, Tě uveze jako prd.

Pak jsem si jí zkusila pod sedlem a bylo vymalováno. Cestou domů jsem brečela radostí, jak skvělýho koně budu mít.

Takže jsem si domů odvezla úplně obyčejnou šestiletou hnědku, která ráda vyzkouší co si může a nemůže dovolit. Ale i tak, je to báječný zvíře do nepohody a jsem za ní fakt šťastná a když jí vidím, tak se pokaždý dmu pýchou :).

4.1.2017 09:27

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já chtěla vždy hlavně "kovbojského koně" tak jsem si vyhlídla konkrétně hřebce Pure Dunnit Power. Žluťas. Ale jaksi tolik peněz fakt nemám. Následně jsem koupila kobči po tomto hřebci, náhoda, ale z A1/1, světlé hnědky. A v další generaci se mi ten opičák vyloup, takže jo, podařilo se Ale jak psal někdo výše, na barvě nezáleží. Můj životní kůň je ČT ryzák, jsme spolu už 20 let.

Zrovna po Pure Dunnit Power bych nechtěla potomka ani zadarmo - mám raději zdravé koně

Jinak já mám kobylu tmavou bezodznakovou hnědku - moje milovaná barva, na jaře má žluté groše, od pozdního léta je téměř černá.
Nikdy jsem nechtěla mít šimla, zrzka nebo strakoše a nakonec jednoho zrzavýho asi brzo mít budu - ještě se s tím vnitřně smiřuju

4.1.2017 11:38
Francy_

XXX.XXX.208.100

Já si vždy přála vraníka, úplně celýho černýho. Nakonec se mi podařil sehnat větší černý pony s vysokýma bílýma pomožkama a hvězdičkou na nose. Je to kříženec welshe a nějakého strakáče, takže má na krku bílé fleky, ale je to zlatíčko :)

Mým největším snem je Fríský kůň :).

4.1.2017 11:58
sovicka

XXX.XXX.38.35

Jak se říká odříkaného chleba největší krajíc, já nechtěla šimla, toužila jsem kdysi po vraníkovi. Ale barva nejezdí, tak že mám doma samozřejmě šimla:-D.

farfar

4.1.2017 13:07
farfar

XXX.XXX.48.22

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zrovna po Pure Dunnit Power bych nechtěla potomka ani zadarmo - mám raději zdravé koně

Jinak já mám kobylu tmavou bezodznakovou hnědku - moje milovaná barva, na jaře má žluté groše, od pozdního léta je téměř černá.
Nikdy jsem nechtěla mít šimla, zrzka nebo strakoše a nakonec jednoho zrzavýho asi brzo mít budu - ještě se s tím vnitřně smiřuju

Ta druhá fotka je nádherná. Přesně takovou bych si chtěla pověsit na zeď jako obraz (jen s vlastním koněm smajlík

4.1.2017 13:19

farfar napsal(a):
Ta druhá fotka je nádherná. Přesně takovou bych si chtěla pověsit na zeď jako obraz (jen s vlastním koněm smajlík

Stačí se domluvit, to fotím já

Neregistrovaný uživatel

4.1.2017 14:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

"Zrovna po Pure Dunnit Power bych nechtěla potomka ani zadarmo - mám raději zdravé koně"

Ano, také již vím...

4.1.2017 14:24

"Zrovna po Pure Dunnit Power bych nechtěla potomka ani zadarmo - mám raději zdravé koně"

Ano, také již vím...

stado koni 8

4.1.2017 15:47
stado koni 8

XXX.XXX.2.216

Ano, také již vím...

Muzete prosim napsat vice...chtela jsem timto hrebcem pripoustet

4.1.2017 15:54

stado koni 8 napsal(a):

Vyžádejte si 5 panel test a uvidíte sama.

4.1.2017 15:59
lenacia

XXX.XXX.205.245

Když jsem poprvé narazila na knížky o koních chtěla jsem fríse, nebo žlutáka. Pak jsem narazila na stádo týraných koní, které chlápek vyhodil jen tak navolno na pole ke kravám souseda. Tam měli hřebce Kašmíra, nádherný žluták.
Jako magickým proutkem jsem pak zašla do stáje paní, která u nás měla koně. A pic ho, opět isabell valach Merlin. To byla moje dlouholetá láska.
Tak jsem prostě celé roky snila o žlutém koni s bílou hvězdičkou na čele.
BUM! Mám ji :) :)
Poslední fotka je naše první fotka vůbec :).

4.1.2017 16:19

@lenacia: to je nějaký amík? krásná!

Neregistrovaný uživatel

4.1.2017 16:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

stado koni 8 napsal(a):

A Dunnit ještě žije? Křivé nohy, špatná kopyta, velký zadek, nižší předek. Jedna kobyla už nežije, ale to z jiného důvodu než původu, a druhá je ke všemu prý "geneticky astmatická", takže kašle. Valášek je pravnuk, a zatím se jeví dobře, ale křivé nohy zůstaly.

Neregistrovaný uživatel

4.1.2017 16:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Tipla bych si spíše kiňáka, nicméně nádherný kůň to je

4.1.2017 16:22
lenacia

XXX.XXX.205.245

No... je zde teorie, že její prapra babička je potomkem koní, které si sem přivezli američané, ale jinak je to ČT :).

4.1.2017 16:41
6kaca6

XXX.XXX.74.232

Já vždy snila o bílé kobylce či odznakovém ryzákovi... No a jak to tak bývá, tak můj první kůň na sobě neměl ani jeden jediný bílý chlup. Byl naprosto bez odznaků :D. No a pak jsem se jednoho dne v inzerci zamilovala do odstávčete, které bylo na prodej. Krásný odznakový ryzák. Ale byla ta nejblbější možná chvíle... já těsně před maturitou, jednoho koně jsem již měla a zbytek rodiny byl rázně proti dalšímu koni. Nicméně mlaďoch mě zaujal nejen barvou, ale i původem a následně povahou a i přes nepřízeň doby jsem rozbila prasátko a prcka koupila. Za chvilku mu bude 5 let, máme za sebou obsedání a první rok v sedle a já vím, že to bylo jedno z nejlepších rozhodnutí mého života :). Ne kvůli barvě, ale kvůli tomu, jak úžasný kůň to je.

4.1.2017 17:48

6kaca6 napsal(a):
Já vždy snila o bílé kobylce či odznakovém ryzákovi... No a jak to tak bývá, tak můj první kůň na sobě neměl ani jeden jediný bílý chlup. Byl naprosto bez odznaků :D. No a pak jsem se jednoho dne v inzerci zamilovala do odstávčete, které bylo na prodej. Krásný odznakový ryzák. Ale byla ta nejblbější možná chvíle... já těsně před maturitou, jednoho koně jsem již měla a zbytek rodiny byl rázně proti dalšímu koni. Nicméně mlaďoch mě zaujal nejen barvou, ale i původem a následně povahou a i přes nepřízeň doby jsem rozbila prasátko a prcka koupila. Za chvilku mu bude 5 let, máme za sebou obsedání a první rok v sedle a já vím, že to bylo jedno z nejlepších rozhodnutí mého života :). Ne kvůli barvě, ale kvůli tomu, jak úžasný kůň to je.

Krásný ryzák! Ten můj budoucí je stejný, jen nemá ty dvě přední ponožky, ostatní odznaky sedí

4.1.2017 18:12
lunin

XXX.XXX.109.199

Já vždy toužila po nějakém amíkovi barvy isabel, plavák nebo nějaký pěkný strakoš Ryzáka jsem nechtěla už jen kvůli pověrám a také jsem znala pár rezavých potvor Samozřejmě mám doma rezavou ďáblici Nesnáší lidi a pořád hází ksichty. Přijde mi, že má celoročně krámy a je pořád nas*aná . Bere pouze mě No, ale zase bych jí nedala.

4.1.2017 18:12
Aristoz

XXX.XXX.211.211

Už od malička jsem chtěla simla. Zatím se mi to ještě nesplnilo. Ted po éře hnedaku mam ryzaka :).

4.1.2017 18:13
Aristoz

XXX.XXX.211.211

Lunin ale Krásná !

4.1.2017 18:23
konarka13

XXX.XXX.228.22

Přítel taky nedá dopustit na ryzáky, takže máme už třetí takové barvy,...

ryzacek

4.1.2017 18:45
ryzacek

XXX.XXX.2.216

6kaca6 napsal(a):

Nadherny konici, ale musim rict ze ryzacek byl uzasny jako hribatko, skoda ze nezustal jemnejsi, ale i tak je porad pekny.

Proste na muj vkus je to hrubsi kun, krasny ale chybi mi tam takova ta jemnost, ale to je muj problem.

ryzacek

4.1.2017 18:55
ryzacek

XXX.XXX.2.216

Muj ideal..krasny ryzaci elegantni jemni.

4.1.2017 19:06
chex

XXX.XXX.209.129

stado koni 8 napsal(a):

Tim uz nepripustite. Pavos je uz nejmene dva roky po smrti. Jsou tu lepsi palomina v nabidce, treba na Zalesanskem mlyne.

farfar

4.1.2017 19:36
farfar

XXX.XXX.48.22

Stačí se domluvit, to fotím já

Fotíte opravdu moc pěkně. Určitě bych měla zájem, ale nevím odkud jste, třeba jsme z opačného konce republiky... Můžete se mi prosím ozvat na farfar@centrum.cz?
Děkuji smajlík

4.1.2017 19:43

Mně byla barva poměrně jedno. Nechtěla jsem ale bílou - kvůli údržbě a melanomům. Ideál byl z běžných barev ryzák nebo ještě lépe tmavý hnědák s úzkou lysinkou. A z méně častých světlý plavák.

A moc se mi líbí lehcí, dlouhonozí, elegantní koně, trakéni, arabové, ... Teplokrevníci jsou ale na moje požadavky příliš velcí, na arábky si kvůli temperamentu netroufám, tak jsem pro plánované účely "lesokůň" cíleně hledala pravý opak - něco malého, zavalitého, stabilního v terénu.

Tak postava vyšla. Barva - světlý plavák, to taky vyšlo. Ale jen do doby, než vybělí smajlík Kupovala jsem kobylku už s tím, že vyběluje, tak to není překvapení. Ale je to strašný, když Vaše oblíbená barva pomalu mizí a objevuje se naopak ta nejméně chtěná smajlík Naštěstí zatím je to znát pouze na hlavě a hlavně v zimě. Tak si zatím užívám a děsím se každého línání smajlík

Miriam K.

4.1.2017 20:01
Miriam K.

XXX.XXX.2.216

6kaca6 napsal(a):

Podle me je kun jemny, ale kazi mu to ta hruba hlava a ta divna hlava, nejak mi nepasuje k telu.Tim jezkem to neni ta hlava jako by byla z jineho kone.

4.1.2017 20:02
22verunka

XXX.XXX.234.58

ryzacek napsal(a):
Muj ideal..krasny ryzaci elegantni jemni.

Muj je uplne stejny i s tou jednou nozkou vypada jako syn. Jen je to jeste drobecek.

zoffre2

4.1.2017 20:03
zoffre2

XXX.XXX.2.216

Me k nemu zase nepasuji nohy.Celkove k tomu telu.

zoffre2

4.1.2017 20:05
zoffre2

XXX.XXX.2.216

22verunka napsal(a):
Muj je uplne stejny i s tou jednou nozkou vypada jako syn. Jen je to jeste drobecek.

Hlavne at vam z toho nevyroste velka a hruba prisera

Oni ty hribatka jsou vsechny krasny.

4.1.2017 20:12
22verunka

XXX.XXX.234.58

zoffre2 napsal(a):
Hlavne at vam z toho nevyroste velka a hruba prisera

Oni ty hribatka jsou vsechny krasny.

Nebojte mamka je a1/1 a otec je taky slabsiho razu. I inspektor chovu mi ho velmi vychvalil a doporucil prehlidku. Urcite bude dost jemny ma hodne z matky.

zoffre2

4.1.2017 20:16
zoffre2

XXX.XXX.2.216

Je to nadhermne hribatko tak at roste do krasy a dela radost

4.1.2017 20:23
22verunka

XXX.XXX.234.58

A kdyz uz se chlubim jeste vam ukazu holcicku.

4.1.2017 20:26
konarka13

XXX.XXX.228.22

Je krásný, ale určitě nebudu první ani poslední.kdo se zeptá.proč nemá bílou i tu čtvrtou nohu , čímž ho nijak nechci urazit, je to krasavec...

4.1.2017 20:32
22verunka

XXX.XXX.234.58

Ja se ho taky ptala a kdyz se narodil vypadalo to ze je taky svetla ale postupne ztmavla.

4.1.2017 20:48

farfar napsal(a):
Fotíte opravdu moc pěkně. Určitě bych měla zájem, ale nevím odkud jste, třeba jsme z opačného konce republiky... Můžete se mi prosím ozvat na farfar@centrum.cz?
Děkuji smajlík

Napište mi prosím zprávu na mých stránkách na www.facebook.com/PhotoEfe

Jen upozorňuji, že mám volné termíny nejdříve koncem února, díky pracovnímu vytížení.

4.1.2017 20:48
konarka13

XXX.XXX.228.22

Když jsme u těch hříbátek, tak zde ukázka toho, jak z malého, křivonohého, hrbatého tvora, vyroste malá žirafa, která je o dost větší než maminka , jen to chce trochu času...

Neregistrovaný uživa

4.1.2017 21:04
Neregistrovaný uživa

XXX.XXX.202.68

Já vždy snila o krásném, nohatém ČT. Plaváka či isabelu
Nabízela se spousta koní, ale nikde takový, jakého bych chtěla, řekla jsem si, že počkám. No a vyplatilo se to..
Teď mám doma krásnou pětiletou plavku s KVH 170 cm a ke všemu s úžasnou povahou Takže jsem si svého vysněného koně našla

4.1.2017 21:15
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Vlastního koníka nemám, ale vždycky jsem tak trochu brojila proti "barbínám" (plavák s světlou hřívou), vždycky jsem si říkala, že takového nikdy. No, pár jsem jich potkala a začínají se mi docela i líbit. Ale je to dané tím, že ti koně byli tak fajn, že jsem jim tu barvu "odpustila", když k tomu člověk ale přidá lysinku a nebo šňupku, jsem ztracená. smajlík

4.1.2017 21:25
6kaca6

XXX.XXX.74.232

Každému se líbí něco jiného :) Ono ryzoň má taky k téměř 180 cm v kohoutku a je ho opravdu kus, takže ta kostra musí být trochu robustnější :). Navíc je to nefalšovaný němec, bez A1/1 či českých koní v původu. A jak se říká... němci jsou obrovská hovada. Tak ten můj to potvrzuje. Je to ale mašina s obrovským skokovým potenciálem. Pod sedlem zatím neskáčeme, ale přidávám foto z volnosti (oxer má tuším 130 cm, bílý stojan 180 cm). Pod sedlem se zatím spíše flákáme, je krátce obsedlý, ale už se těším, jak začneme pracovat víc. Ať už je hrubý nebo ne, pro mě je to osudový koník a jsem za něj vděčná :)

Přikládám foto ve volnosti a potom pod sedlem. Já zrovna zkouším drezurní sedlo a sedím tam jak retard a máme malé posedlí, ale nemám žádnou jinou ve slušném pohybu, kde jde vidět, že je vcelku souměrný :).

zoffre2

4.1.2017 21:30
zoffre2

XXX.XXX.2.216

Jen teda na to ze je cerstve obsedly tak uz ho teda fest drtite za hubu

myslim tim, ze remonta by se mela jezdit na delsi napnute otezi samozrejmne n akontaktu a ucit se skratit a prodlouzit smerem dolu a dopredu

pozor at si nezkazite konika, ale nechci rejpat to ne.

mamutik

4.1.2017 21:36
mamutik

XXX.XXX.2.216

Tady je kamaradky fesak, snad se nebude zlobit ze ho sem dam.

mamutik

4.1.2017 21:37
mamutik

XXX.XXX.2.216

mamutik napsal(a):
Tady je kamaradky fesak, snad se nebude zlobit ze ho sem dam.

Tak jeste jednou.

4.1.2017 21:40
6kaca6

XXX.XXX.74.232

Kůň je ježděn z 90 % hlavně do terénu na volné otěži. Pokud jdeme na jízdárnu, tak vždy maximálně na půl hodiny a i tak je většinu tohoto času kůň ježděn na dlouhé otěži. Sem tam po něm ale už vyžadujeme kontakt a nějakou práci. Samozřejmě vždy jen po chviličkách. S koníkem jsme pod dohledem uznávaných trenérů, kteří určitě také vědí, co dělají :). Navíc kůň byl obsedán až po 4 roce (tzn. za 2 měsíce mu bude již 5 let) a celkově je mu práce dávkována velmi opatrně a po kouskách.

5.1.2017 06:13
Aristoz

XXX.XXX.156.58

6kaca6 mate nadherne zvíře.

5.1.2017 11:21

Když se tady rozmohli ti zrzavci - nemáte fotky nacajkovaných zrzounů? Na tý mojí hnědočerný kobyle se mi nelíbilo nic v jiné barvě, než černé, ale u těch zrzků by se mi líbilo něco tón v tónu - možná i červená (mahagonová) kůže? Neumim si to ale moc představit...

5.1.2017 11:26
22verunka

XXX.XXX.115.208

My musime na nacajkovani pockat ale musim rict ze se mi dost libi fialova. Zkousela jsem spoustu ohlavek a ta fialova byla fakt moc pekna.

lentiilka

5.1.2017 11:37
lentiilka

XXX.XXX.2.216

Ryzaka muzete ladit do jake barvy chcete a jak se vam libi

5.1.2017 11:54

Měla jsem na mysli barvu kůže, blbě jsem to asi napsala.

lentiilka

5.1.2017 12:24
lentiilka

XXX.XXX.2.216

lentiilka

5.1.2017 12:25
lentiilka

XXX.XXX.2.216

mamutik napsal(a):
Tak jeste jednou.

Teda tak to je vazne pekny kun, podle me nejhezci z tech co tu zatim jsou.

5.1.2017 13:02
Aristoz

XXX.XXX.45.206

Já na ryzacich mam rada hnědou světlejší a nebo do červena :).

ztracena,atlantida

5.1.2017 14:05
ztracena,atlantida

XXX.XXX.252.37

Tipla bych si spíše kiňáka, nicméně nádherný kůň to je

Omlouvám se na kinského mi příjde koníček krátký. Kinský jsou jedni z nejdelších chtěla jsem na podzim Kinského ale pak kvůli délce jsem upustila to jsou koně tak opravdu pro 80kg max. Byla jsem se podívat i u Helfra ( Konákům by měl něco říci tento pán )

Podmínky katastrofa dva malé výběh jeden na písku a jeden malý travnatý. Hříbata ročci po 2 na boxe kolikrát dobitý. Měla jsem vytiplé dva hřebce. Jeden roční a jeden 2,5 roku.

Přijela mi kamarádka která koním rozumí a když to chovatel zjistil zhrozil se.
Ročkovi křupalo ve spěnkách měl je nadměrně měkké.
2,5 letý špatná záda + zablokovaná bederka.

Od něj bych nic za takové peníze nebrala ale koní mi bylo líto.

ztracena,atlantida

5.1.2017 14:18
ztracena,atlantida

XXX.XXX.252.37

konarka13 napsal(a):
Je krásný, ale určitě nebudu první ani poslední.kdo se zeptá.proč nemá bílou i tu čtvrtou nohu , čímž ho nijak nechci urazit, je to krasavec...

Můj hřebeček je celkem taky zvláštní. Nevím po kom to podědil ale má levou přední a zadní s odznaky lysinu lucernu rozlezlou taky do levé strany a pravá ostrouhala smajlík Je to tak zvláštní. Ale barva bude bava jakou má plemeník Burbon.

5.1.2017 14:31
22verunka

XXX.XXX.136.25

Ja kdyz pripoustela strasne jsem chtela hodne odznakoveho hnedaka. Mamka je typicka hnedka jen s malou hvezdickou. Otec tmavy hnedak s odznaky. No a vylez mi zrzek. Nejaka pra pra baba byla zrzava a sup ja mam zrzka.

VrTerinka

5.1.2017 15:21
VrTerinka

XXX.XXX.152.253

Tak já mám rezavce, když jsem se rozhodla si připustit taťkovu kobylu šimlu aby ten můj děda měl klid, tak jsem na ní pustila rezavého hřebce ať mám rezavé mimino nejlépe taky hřebečka no a BUCH! mám šimlatou kobylu ještě s tim nejsem uplně vyrovnaná a to má dva roky ale jinak je dokonalá

5.1.2017 15:34
22verunka

XXX.XXX.136.25

To ja jsem se s tim smirila ze je to zrzek rychle. Moc se mi libil hned kdyz dopadl poprve nazem. Jen byl muj umysl jiny. Ale jak se rika clovek mini...
ovsem z obycejneho zrzka bych asi radost nemela. Ty se mi moc nelibi.

Neregistrovaný uživatel

5.1.2017 15:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Měla jsem 2 stejné kobyly, stejný otec, stejná matka, jen o rok od sebe. Připustila jsem je najednou stejným hřebcem. Jedno hříbě plavuň, druhé ryzka...

farfar

5.1.2017 15:50
farfar

XXX.XXX.48.22

22verunka napsal(a):
Ja kdyz pripoustela strasne jsem chtela hodne odznakoveho hnedaka. Mamka je typicka hnedka jen s malou hvezdickou. Otec tmavy hnedak s odznaky. No a vylez mi zrzek. Nejaka pra pra baba byla zrzava a sup ja mam zrzka.

To je Go-On?
Mně se taky mooc líbí, ale prý je to trochu torpédo? Každopádně hříbě povedené smajlík

5.1.2017 15:56
22verunka

XXX.XXX.136.25

Ano to je go- on. Me se strasne libil na prehlidce a jen co sem ho videla jak ho vedou vedela jsem ze to je on. Torpedo to je, kazdopadne ma nadherny pohyb a styl skoku. Je jako gumidek. A co jsem se tak bavila v hrebcine. Rikali ze je to jemny konik ale zadne orezavatko. Takze volba byla jasna. Navic neni to zadny obr a ja chtela mensiho hrebce. Dela hodne odznakova hribata. Par jeho potomku jsem videla. A vetsinou mela vysoky ponazky nekdy vsechny ctyri.

Jeste jedna s mamkou.

farfar

5.1.2017 16:03
farfar

XXX.XXX.48.22

Hříbě krásné, a odznaky luxusní smajlík

5.1.2017 16:15
lenacia

XXX.XXX.211.83

ztracena,atlantida napsal(a):
Omlouvám se na kinského mi příjde koníček krátký. Kinský jsou jedni z nejdelších chtěla jsem na podzim Kinského ale pak kvůli délce jsem upustila to jsou koně tak opravdu pro 80kg max. Byla jsem se podívat i u Helfra ( Konákům by měl něco říci tento pán )

Podmínky katastrofa dva malé výběh jeden na písku a jeden malý travnatý. Hříbata ročci po 2 na boxe kolikrát dobitý. Měla jsem vytiplé dva hřebce. Jeden roční a jeden 2,5 roku.

Přijela mi kamarádka která koním rozumí a když to chovatel zjistil zhrozil se.
Ročkovi křupalo ve spěnkách měl je nadměrně měkké.
2,5 letý špatná záda + zablokovaná bederka.

Od něj bych nic za takové peníze nebrala ale koní mi bylo líto.

Helfer je handlák který handluje vlastní chov, taky sem u něj byla, měkké spěnky se ani nedivím, když má důchodoidní kobyly, které ty měkké spěnky dědí, ví o tom moc dobře a stejnak je pořád připouští. On alespoň pouští ČT na ČT, takže je to čistokrevný, vhodný do chovu a má to papíry, pak má ještě bratra, a ten to kříží ČT s APH apod.
Jen málo jeho koní je kvalitních, a ta kvalita se projeví pouze ve chvíli, kdy se od něj odvezou, dostanou nažrat, vyléčí se a konečně okusí skutečné pastviny.
A přitom Milan je opravdu nádherný kus koně, kdyby se vykrmil a pracovalo se s ním.
Už jednou se musel zbavit většiny koní, aby mu je KVS nevzali všechny, očividně se nepoučil, a za svá hříbata chce opravdu pálky.60 tisíc za rok a půl starého koně? Z jeho chovu? Vážně?
Opravdu pěkné koně mají na Kývalce, dokonce tam mají i dceru mé kobylky. Summer.

Délka hřbetu není jen dle plemene, ale dle jaké linie, Kiňáci jsou kus od kusu, ostatně, kolik procent kinské krve v sobě maj? Ono jak se to kříží s ČT, tak ty záda už nejsou tak dlouhá.

5.1.2017 17:44

Add ti ryzáci. Na hlavě se mi nejvíc líbí černá (mám ráda kontrast), ale pasovalo dobře zrzavé sedlo. A na cajky nejvíc se mi líbíla výrazná zelená - kobylka měla v letní srsti červenou ryšavou barvu jako liška :)
Děsně dlouho mi trvalo, než jsem na ní sehnala výrazně zelené dečky a nedávno jsem jí prodala a všechny mi tu zbyly...k ničemu. Na tmavou hnědku, co teď mám (posl.foto) bych je nedala

Zrzavou uzdečku jsem měla na strakoše. Tam mi naopak přijde, že to hezky vyznívalo - černá mi přišla nevýrazná..

Add. vysněně barevní koně... mám ráda odznakové koně, ta ryzečka se mi moc líbila. Ale už tu bylo xkrát zmíněno - barva nejezdí :) tedy jsem sháněla koně, jaký by vyhovoval mě osobně (ponička byla pro děti, a taky pod novou malou majitelkou teď závodí :) a dlouho jsem hledala...barva při tom byla to poslední, co bych řešila. Tak jsem si přivezla "obyčejnou", byť nádhernou hnědku Pořád nám slibuju, že až se nasvalí a přelíná na letní srst, bude z ní epesní koníček... tak snad se toho společně dočkáme již tuto sezonu

5.1.2017 17:48

Jo, ještě PS k tomu prvnímu sedlu: to byla fakt znouzectnost. Nemohla jsem sehnat nic s kratším posedlím, aby jí vyhovovalo a zároveň jsem se do toho vešla já... tohle byla fakt hrůza. Navíc se pořád přesvalovala, takže jsem doteď jak sedlovna, kolik mi tu visí sedel... To na druhé fotce už bylo o poznání lepší. Ale i z toho se mi vysvalila.

5.1.2017 19:02
silivren

XXX.XXX.194.79

Tak já taky přidám svou troškou do mlýna :D Vždycky jsem měla ráda světlé koně - bělouše, isabelky, albíny... Už jako malá jsem básnila o bílém koni s modrýma očima, rodiče si tehdy mysleli, že jsem si to vymyslela, ale mamka kde mohla, malovala mi bílého koně se světlýma očima. Přetřela i rozbitou cínovou sochu, kterou jsme našli, zabrousila hlavu a asi tři roky visela nade dveřmi jako bílý kůň s modrýma očima (a visela by tam doteď, kdyby jednou nespadla na hlavu otci a nerozbila se, ale to už je jiný příběh ). A jednou jsem svého pana dokonalého potkala i naživo :) Do budoucna stále sním i o isabelce, ale to jsou plány až za mnoho let, až z mého chlapáka bude dědek

5.1.2017 19:23
polárka.15

XXX.XXX.208.141

Co člověk nechce, nakonec dostane :D :D já nechtěla ryzáka a nechtěla jsem plňase, a co asi mám?

5.1.2017 20:26
chex

XXX.XXX.209.153

No, chtěla jsem černýho, mám ho. Chtěla jsem flekatýho, mám ho. Chtěla jsem černýho šimla, mám ho. Nechtěla jsem ryzáka, tak mám hnědáka. Za mne spokojenost :-D.

5.1.2017 20:28
chex

XXX.XXX.209.153

Tady teda ještě ten zbytek barev, co mám doma smajlík

5.1.2017 21:12
konarka13

XXX.XXX.228.22

chex napsal(a):
No, chtěla jsem černýho, mám ho. Chtěla jsem flekatýho, mám ho. Chtěla jsem černýho šimla, mám ho. Nechtěla jsem ryzáka, tak mám hnědáka. Za mne spokojenost :-D.

Tak ten je úžasný...

5.1.2017 21:19
chex

XXX.XXX.209.153

konarka13 napsal(a):
Tak ten je úžasný...

Teda pro upřesnění - všechno jsou to kobyly smajlík Což jsem taky chtěla smajlík

5.1.2017 21:24
konarka13

XXX.XXX.228.22

chex napsal(a):
Teda pro upřesnění - všechno jsou to kobyly smajlík Což jsem taky chtěla smajlík

Omlouvám se kobyle, nic to nemění na tom, že je to krásný koník...

Klisnaklisna

5.1.2017 21:37
Klisnaklisna

XXX.XXX.42.151

Tak koukám, že vlákno má úspěch a je to 1:1 půlka si sen splnila a půlka má přesně opak toho, co chtěla

5.1.2017 22:21
polárka.15

XXX.XXX.208.141

Já mám ten sen splněn dvojnásobně v povaze kobyly, takže si nemám na co stěžovat. Barva charakter nedělá

5.1.2017 22:39
canka

XXX.XXX.35.233

Vždycky jsem toužila po strakatém mohutném painťákovy...a proto mám již 13,5 roku černou vyžranou ponici . Ale její povahu a charakter bych za žádnou barvu na světě nevyměnila

5.1.2017 22:45
22verunka

XXX.XXX.135.43

Vzdycky jsem chtela simlu a pred x lety jsem si to splnila. I vranku jsem chtela a to se mi take povedlo. Jako bonus jsou to uzasny zvirata.

6.1.2017 11:51
Kvaterka

XXX.XXX.133.15

Já celé dětství snila o vlastním koni, barva mi byla celkem jedno, hlavně aby jsme si rozuměli, a před třemi měsíci se mi to šťastnou náhodou splnilo . Už dlouho jsme s rodiči přemýšleli nad koupí koně, jako pomocníka na hospodářství. Tak se taťka ptal známých koňáků jestli o nějakém starším tažném a hlavně hodném koníkovi náhodou neví, ale nikde žádný. Až jednu neděli v říjnu se rozezvonil telefon, prý jestli ještě máme zájem, tak máme sednou do auta a jet se na koníka podívat. Vůbec jsme netušili do čeho jdeme, jen jsme věděli, že je to starší kobyla Slezského norika s PP. Tak jsme se za ní vydali. Když nám ji vyvedli ze stáje, tak jsme se pěkně vyděsili, čekali jsme nějakého menšího skladného koníčka a ona ze stáje vylezla vykrmená 170cm vysoká hnědá kobyla s hvězdičkou na čele. Pan prodávající nám o ní nebyl schopen cokoliv říct, šlo o handlíře, který ji koupil o 3 týdny dříve. Ale náhodou jsme sehnali kontakt na bývalé majitele a pořádně jsme se na kobylku vyptali. No a bylo to jasný. O 5 dní později už jsme ji měli na dvoře. Začátky nebyly úplně jednoduché, ale vše jsme zvládli bez úrazu a teď bych ji za nic na světě nevyměnila. Je to takový můj poklad.

6.1.2017 14:03
bassrock

XXX.XXX.2.45

To je hezká diskuse, kde se nikdo nenapadá - tak se přidám ;-)

V deseti letech jsem poprvé poznala huculy a řekla si, že jestli si někdy pořídím koně, bude to šedivá huculka. No a vloni po mnoha a mnoha dlouhých letech jsem si koupila svého prvního koně - šedivou huculici. Sny jsou od toho, aby se plnily

6.1.2017 14:29
22verunka

XXX.XXX.135.43

Holky taky je u vas dneska takhle nadherne.

7.1.2017 01:43

mamutik napsal(a):
Tak jeste jednou.

poslední fotka je z Políkna...

7.1.2017 17:50
kutenami

XXX.XXX.236.138

Já si teda vždy přála ryzáčka s odznáčky... No a moji kluci jeden celý černý druhý šiml avšak musím podotknout že velmi čistotný, do bláta, bobku si nikdy nelehne.

23.6.2017 07:32
darcafuri

XXX.XXX.7.138

Můj sen je mít vraníka. Skoro jsem toho dosáhla :D :D tmavě hnědý furioso, miminko

23.6.2017 08:18
aggitta

XXX.XXX.209.41

Já chtěla do svého stáda shetlandů ryzku s lysinou, musela jsem si ji importovat až z Velké Británie, ale vydařilo se.

23.6.2017 09:52

Chichi, ještě teď se musím sama sobě smát. Aneb nikdy nevypouštějte nahlas z pusy, co byste NECHTĚLI mít doma za koně. Já říkala, že nikdy zrzavýho...

23.6.2017 10:06
lenacia

XXX.XXX.205.245

Chichi, ještě teď se musím sama sobě smát. Aneb nikdy nevypouštějte nahlas z pusy, co byste NECHTĚLI mít doma za koně. Já říkala, že nikdy zrzavýho...

Ty hory na první fotce jsou nádherné, kde to je?

23.6.2017 10:40

lenacia napsal(a):
Ty hory na první fotce jsou nádherné, kde to je?

To je ještě v původní domovině Zrza - Bavorsko, konkrétně Allgäu - cca 10 km odtamtud byl zámek Neuschwanstein. Je to tam náááádherné.

23.6.2017 12:22

Efe, to mě taky zaujalo, že to vypadá jako Rakousko... :) takže Německo.
Za druhé: co to je za koníka? Někdo tady sháněl Morgana a jel pro něj do zahraničí. Myslím, že to měl být taky ryzák. To jste Vy?

23.6.2017 12:24

Efe, to mě taky zaujalo, že to vypadá jako Rakousko... :) takže Německo.
Za druhé: co to je za koníka? Někdo tady sháněl Morgana a jel pro něj do zahraničí. Myslím, že to měl být taky ryzák. To jste Vy?

Ano, to jsem já a (teď už) můj Morgan

23.6.2017 13:16

No tak gratuluji a přeji, ať je to ten Váš vysněný kůň. Když už jste si s tím dala takovou práci...

23.6.2017 13:21

No tak gratuluji a přeji, ať je to ten Váš vysněný kůň. Když už jste si s tím dala takovou práci...

Moc děkuji! Zatím můžu jen říct, že naprosto přesně odpovídá tomu, co se o Morganech píše, a naplňuje tudíž zcela moje představy. Uvidíme, jak to bude pokračovat za pár let, až dospěje k obsednutí.

23.6.2017 14:10

Mně se vždycky nejvíc líbili tmaví hnědáci. Taky jsme nepotkala zlého tm. hnědáka. Tm. hnědáci jsou mí osudoví koně :) Doma mám nečekaně taky tm. hnědáky :D.

Nanny

23.6.2017 15:00
Nanny

XXX.XXX.199.180

Já jsem vždycky chtěla plaváka nebo něco béžového, zrzavého...Velikostně tak hafling, hucul. No a teď mám velkou nešikovnou obludku, co občas neví, co s nohama, ale hlavně, že se máme rádi. O plavákovi sním i nadále, ale barva přece nejezdí.

23.6.2017 15:14
Horsana

XXX.XXX.40.140

Ešte mi chýba plavák, inak všetko splnené, mám už aj fľaktého hucula (toho som chcela odkedy som ho uvidela v nejakej knižke pred 100 rokmi).

Ja som bola vždy na ryšiaky, takže mám tri, jednu blondýnku, strakoša, rezervovaného mám myšatého hucula a ešte teda ten plavák a bude to komplet :D

Jedine že by nie :D.

23.6.2017 15:36

Nanny napsal(a):
Já jsem vždycky chtěla plaváka nebo něco béžového, zrzavého...Velikostně tak hafling, hucul. No a teď mám velkou nešikovnou obludku, co občas neví, co s nohama, ale hlavně, že se máme rádi. O plavákovi sním i nadále, ale barva přece nejezdí.

Krásné zvíře!

Nanny

24.6.2017 11:03
Nanny

XXX.XXX.199.180

Krásné zvíře!

Děkuji, Váš je taky moc krásný (a barevně dokonce blíž mému ideálu smajlík ).

konokonokonnacek

24.6.2017 16:30
konokonokonnacek

XXX.XXX.162.234

Nechtela jsem kobcu a nechtela jsem simlu a mam simlatou kobylu
Nechtela jsem hnedaka a mam hnedaka - nastesti ozdnakoveho

Přidejte reakci

Přidat smajlík