Uživatel s deaktivovaným účtem

Kdysi jsme viděla studii, jak koně pijí, když žerou seno, v závislosti na tom, jak daleko mají tu vodu/ už bych to asi nedohledala/.Když dále, méně.
Já se velmi bojím kolik, o jednu kobylku jsme kolikou přišla, takže když chci, aby určitě pili co nejvíc, házím seno poblíž napaječky /hladinová vyhřívaná/ nebo stavím kýbl vlažné vody do pneumatiky poblíž sena. Když jdu s kob něco dělat, nejprve po nacajkování jdeme ještě k napaječce.Mým snem je nacičení povelu "pijeme!", R+.
hanulinka

XXX.XXX.17.204
Nasi piji v zime o hodne vice
pravdepodobne proto, ze aby se zahrali sezerou velke mnozstvi sena, jadro davame take suche, nedelame macene michanice
konici piji daleko vic, nez v lete, a to i kdyz si k te vode musi prijit a nemaji ji zrovna pod nosem.
v lete chodi na pastviny brzy rano a pravdepodobne s ranni rosou, pokud tedy rosa je, prijmou i vetsi mnozstvi tekutiny.a pokud sama trava je navic take stavnata, nepotrebuji tolik vody, co v zime, kdy se laduji o 106 senem a v boxech pres noc navic jeste i peknou slamou, kterou si radi prikousnou..tak se vodohodiny jen toci..

Súhlasim kone piju v zime viac jak v lete, v zime krmim seno + zmes jadra nejaku zeleninu a dávam vlažnu vodu sem - tam trochu šrotu majú to radi a viem že sa napijú a nemám potom problem s lízaním studeného snehu/ľadu hlavne po práci.
Ostravanda

XXX.XXX.248.2
Stejný postup jako Žofré...seno poblíž vody, v těhle mrazech dopouštím cca 30 minut po dávce sena. Téměř 100 % jistota, že se jde napít celé stádo. Pár kolik v mrazivém počasí jsem už zažila, takže jako správný paranoik krom dopouštění barelů s vodou nosím i kýble a nabízím každému koni zvlášť.

Mne dvaja z troch pijú menej, jeden viac. Ale je aj rozdiel v plemenách, tí dvaja sú arabi, tretí klusák. Najviac sa mi vidí, že pijú v teplotách okolo 5-0 stupňov, ale to pripisujem tomu, že im je v tých kožuchoch zimných teplo.
Ale teraz v mrazoch sa sami naučili ísť napiť vždy, keď dostanú vodu. Cez deň bohužiaľ zamŕza(máme posledné dni priemernú teplotu okolo -15), takže napájam 2x denne.

Je možné, že se jim jen nechce chodit po zmrzlém.
Potřeba vody se u nás zvyšuje s množstvím sežraného sena. A jsou dny, kdy mi koně pijí celkově méně i přesto, že žerou stejně. Souvisí to třeba i s tím, že jim do kupek se senem padá sníh nebo mrholí.
Také mám rozdíly v množství vypité vody u jednotlivých koní. Staré kobyle musím ráno i večer napustit vrchovatý kýbl a někdy i opakovaně, hřebec vypije dvě třetiny a zbytek nechá, tři valaši, dva vypijí všechno a třetí pije hodně málo, v podstatě stejně jako poníci, kterým stačí každému čtvrt až půl kyblíku, zbytek vycvrndají a s kýblem dělají psí kusy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Mě kobyla i 80l denně.
Pakoň

XXX.XXX.180.82
Zateplete barel 200l - 15x omotáním 2mm mirelonu kolem dokola (dá se koupit v Hornbachu) a voda přes noc nezamrzne. Když se vytvoří při silných mrazech ledová krusta na povrchu stačí dolít cca 10l horké vody a voda opět nezamrzne... Vyzkoušeno až do mrazu -17. Prostě čím menší plocha vody vystavená mrazu tím lépe.