Ahoj, dobrý den, zvažuji letos pořídit drezurní sedlo v ceně do 20 tis Kč. Aktuálně mám na koně skočku Kentaur Naxos, což je na vyjíždky a skokovou práci super. Ale chtěla bych něco na přiježďování, drezurní základy. Samozřejmě budu vybírat především podle toho, aby sedělo na praporce koně (anglický plnokrevník), ale budu ráda, když se podělíte o přímo Vaše zkušenosti. V čem se sedí dobře, v čem naopak ne a podobně. Sedlo bude pasovat přímo prodejce na koně.
hanulinka

XXX.XXX.17.204
Na plnokrevniky se nam z drezurnich sedel velmi osvedcily sedla wintec
kdyz opominu, ze jsou lehka a maji i mirne posunutou komoru dozadu, takze pasuji i na vyssi kohoutek (coz ale v dnesni dobe uz vetsina drezurek), ve vsech pripadech, ktere jsme meli, pasovaly prave polstare vyborne na zada plnokrevniku a koni v tomto typu.
byla jsem na stazi v jedne staji v zahranici, ktera se specializovala na prevychovu ex dostihaku, na sportovni a hobbysportovni kone, a tam bylo pravidlem, kdyz tem konim nepasovalo jine drezurni sedlo (a ze vyber byl dost veliky)...stary dobry wintec pasoval vzdy.
pro kone s extra vysokym kohoutkem se jeste casto pouzivaly kieffery.
za mne osobne..pokud nelpite vylozene na kuzi, zkusila bych toho winteca -isabell
velmi pohodlne, setrne k zadum kone, a navic, jako bonus, vymenitelna komora.
hanulinka

XXX.XXX.17.204
Pokud se rozhodnete pro wintec, vrele doporucuji -at uz koupite novy, nebo jety...vymenit zapinky na podbrisnik za kozene, alespon na leve strane.
daleko lepe se to dotahuje.
to je snad jedina vec, kterou bych na wintec sedlech vytkla.
ja osobne nechavam menit okamzite hned pri koupi sedla, neni to az takova polozka, a usetri vam to rozcilovani.
puvodni zapinky jsou dost nepoddajne, rady praskaji-neutrhnou se, ale jsou popraskane a spatne se dotahuji, hlavne v zime a mrazu je to fakt jen na rozcilovani.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ellie007
napsal(a):
Tak to je super, právě po Wintekách jsem koukala, s kůží ani nepočítám, vzhledem k cenovému limitu. Byl mi doporučován i Wintec 500 nebo Wintec Pro Cair.
Vyskúšajte si osobne určite pred kúpou, ja milujem isabelu, ale 500tovka je pre mňa katastrofa.
farfar

XXX.XXX.48.22
Sedlo naštěstí momentálně neřeším, ale zajímalo by mně - je u sedel s vyměnitelnou komorou i nějak pořešena šířka páteřního kanálu?
Protože u sedel kde se velikost komory měnit nedá, je šířka kanálu už z výroby přizpůsobená velikosti komory... to ale u těhle sedel asi nejde... ?
Protože třeba mohutný kůň se zády jak stůl potřebuje kromě široké komory i široký páteřní kanál... a co vím, třeba o prestige, kde se dá komora přetvarovat, se nedoporučuje změna velikosti komory o ví než dvě šísla právě proto, že by pak byl jaksi nepoměr mezi šířkami komory a p.kanálu.
farfar

XXX.XXX.48.22
Omlouvám se za překlepy
Uživatel s deaktivovaným účtem

Wintec má pomerne široký kanál, ale na veľmi šitoké chrbty už až tak nesedí. Čo asi ale plňas mať nebude... ten rozdiel medzi jednotlivými komorami-myslím teraz priamo tie kovové výstuže, ktoré sa menia, taký markantný nie je. Keď som si priložila na seba napríklad čienu(stredná-asi ten plňas) a bielu(široká), tak rozdiel bol cca 1,5cm v ramene.
hanulinka

XXX.XXX.17.204
Ano, wintec ma dost siroky Kanal
a je pravda, ze na siroke kone moc dobre nesedi, ale to bych rekla, ze je spis reseni polstaru.
ty polstare jsou primo idealni na plnokrevniky, a jemnejsi kone
na sudovitem koni to neni ono..mozna snad wintec wide, ale myslim, ze ani ten nesedi vsem tloustikum.
Tak snad by mu mohl sedět, ten můj je široký v plecích, má dlouhý výrazný kohoutek a je úzký.Takže když jsme pasovali první sedlo, to skokové, byla to docela věda. Ale tak vyzkoušíme více sedel a je to, i jsem četla že se u některých sedel dají měnit vedle komor i polštáře (docpávat).
hanulinka

XXX.XXX.17.204
Ano, docpavani polstaru, to je opet wintec - fit solution.