Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.1.2017 20:32
Kondola

XXX.XXX.48.231

Když jsou oba rodiče v akceleračním programu, co to znamená pro narozené hříbě?

24.1.2017 09:00
kapička

XXX.XXX.77.39

Podle mně, že bude moct být dražší než hříbě po rodičích jen v hpk, ale taky bude mít předpoklady na kvalitní exteriér a mechaniku pohybu.

24.1.2017 15:00
Svatava

XXX.XXX.70.17

Kondola napsal(a):
Když jsou oba rodiče v akceleračním programu, co to znamená pro narozené hříbě?

Vyšší reálnou prodejní cenusmajlík
Jinak to, že jsou rodiče v AP, neovlivní zařazení jejich hříběte při jeho následném uchovnění (funguje to naopak - pokud je potomek zapsán do AP, může se tam nechat zapsat i jeho matka, neboť dala AP potomka).
AP u ČT znamenalo dřív na VZK vyšší dotaci pro chovatele, to před pár lety zrušili s tím, že je dostatečnou odměnou sleva na připuštění klisny (vybranými - tedy také AP - hřebci).

25.1.2017 11:36
Kondola

XXX.XXX.48.231

Svatava napsal(a):
Vyšší reálnou prodejní cenusmajlík
Jinak to, že jsou rodiče v AP, neovlivní zařazení jejich hříběte při jeho následném uchovnění (funguje to naopak - pokud je potomek zapsán do AP, může se tam nechat zapsat i jeho matka, neboť dala AP potomka).
AP u ČT znamenalo dřív na VZK vyšší dotaci pro chovatele, to před pár lety zrušili s tím, že je dostatečnou odměnou sleva na připuštění klisny (vybranými - tedy také AP - hřebci).

Takže se mi vyplatí zapustit kobylu v AP hřebcem v AP, to jsem potřebovala vědět, děkuji moc smajlík

25.1.2017 15:51
Svatava

XXX.XXX.70.17

Kondola napsal(a):
Takže se mi vyplatí zapustit kobylu v AP hřebcem v AP, to jsem potřebovala vědět, děkuji moc smajlík

Může se vyplatit. Někteří držitelé hřebců nabízejí přímo slevu na připuštění (AP klisnám), existuje (existoval, nevím jak to teď aktuálně je a bude) také přímo příspěvek od svazu na připuštění AP klisny (v r.2015 do 5 tisíc) a jiný na použití preferovaného hřebce (r.2015 do 3 tisíc). Tento příspěvek byl dostupný pouze členům SCHCT.
Jen pozor že preferovaní hřebci nejsou totéž co AP hřebci, zjistěte si podmínky předem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík