Uživatel s deaktivovaným účtem

Majitelé koní, můžete se prosím podělit o tipy na chovatele teplokrevných jezdeckých koní v ČR, od kterých jste si pořídili svého miláčka? Samozřejmě mi jde o chovatele, kteří jsou hodni doporučení a koně prodávají třeba dráž, ale máte jistotu dobrého odchovu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208
No kdo má dost kvalitní koně byť má jen pár chovných klisen a nechová dlouho je Lucie Čížková (na fb Chov koní Zálezlice) ta má top zvířata jak kobyly tak hříbata a to exteriérem, původem i povahou Letos by měla mít dvě nebo tři hříbata myslím. Jistá si nejsem

Díky za doporučení a omlouvám se za pozdní reakci. Koně si teď v tuto konkrétní chvíli pořídit ještě nechci, ale plánuji to tak v horizontu 1-2 let, tak si říkám, že bych se mohla předběžně na internetu i v reálu porozhlédnout po tom, jaká je v ČR nabídka. Jelikož koně budu kupovat maximálně několikrát za život, ráda bych podpořila zodpovědné a dobré chovatele. Proto se ptám na osobní zkušenosti i zde na diskuzi :)
Moje představa je všestranně schopného koníka, s kterým bych se chtěla orientovat drezurně - nebo co nám nejlépe půjde. Žádný vysoký sport ani vysoká zátěž ne. Hlavní roli zde hraje charakterová vyrovnanost a perfektní zdravotní stav, drobné exteriérové vady nebo tak mi nevadí, jelikož nemám vysoké sportovní ambice. Ráda jezdím na dlouhé a i intenzivnější terénní vyjížďky a zbytek času bych ráda věnovala tomu, abychom se s koněm dostali na co nejvyšší drezurní úroveň - kam až to půjde, bez většího tlaku a soutěžení. Takže tak.
Samozřejmě neovlivním, jak se co vyvine, ale rozhodně nechci kupovat koně problémového, zkaženého, týraného, s vrozenou chorobou atd.

Díky za tip, o Kubištových vím, tak je vidět, že jsou doporučováni často :).

Díky!