Ahojda všem, prosím o radu. Mám staršího valáška, celoživotního provozáka ježděného na sněhulákovi, takže tupohubý. Nyní ho již 2 roky jezdím na 2x lomenném stihle a zatím byl bez problému až na tuto zimu, kdy využije každé možnosti k úprku. Prskne hlavu nahoru, zakousne udidlo a davaj do zaječích. Nechci mu dávat opět sněhuláka, jsem ráda, že na stihle začal normálně fungovat. Bylo mi poraděno zkusit thiedeman otěže. Jaký na ně máte názor?
Samozřejmě jsem přečetla dost diskuzí nejen tady na ifauně a jsou na ně rozličné názory. Doufám, že by mi to pomohlo v tom, aby koník neměl možnost zvednout hlavu tak nahoru. Jen se bojím, aby mi na nich koník neotupěl a nevrátili jsme se na začátek.
Ještě bych ráda předešla otázkám ohledně sedla atd. Sedlo kontrolováno sedlářem a sedí dobře, zuby dělané nedávno a kontrola chiropraktikem také proběhla, takže ve výstroji to není. Je to od doby, kdy koník týden stál pouze v boxe kvůli zranění. Nyní již normálně chodí do výběhu každodenně a denně s ním pracuji.
Předem moc děkuji za rady.
Tak už jsem thiedemana vyzkoušela, kamarádka mi ho pujčila, abych věděla, jestli pomůže. Měla s koníkem podobný problém. Měla jsem z toho trošku strach, ale koník reaguje velmi dobře. V místě, kde to poslední dobou koník zabalil, nyní prošel relativně v klidu. Tak doufám, že se tímto neztupí.
Lamer

XXX.XXX.211.83
Tyhle otěže jsem zvažoval, ale jsem moc vybíravej, a nikde je neprodávají v hnědé kůži s mosazným kováním.