Kůň na člověka nešlápne

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.1.2017 14:46
alfonza

XXX.XXX.72.198

Tak se mi stala taková nepříjemná věc- převálcoval mě kůň. Tedy ne úplně doslova.. kydala jsem v přístřechu, kde žral poník seno. Valach (šéfík stáda) stál před přístřechem, jelikož jsem mu stála v cestě a způsobně čekal. Když jsem měla hotovo a šla pro kolečko u stěny přístřechu, valach to vzal tak, jako že už může a šel k senu. Jenže se ohnal po poníkovi, ten uskočil a strčil do mě. Jak jsem měla pod nohama kolečko, tak jsem se přes něj natáhla a poník, který měl ze dvou stran stěnu přístřešku a ze třetí valacha, skočil přeze mě a to kolečko. Bohužel jeho letová dráha byla krátká, takže se potkal s mojí rukou a hlavou. Naštěstí jsem to odnesla "jen" zlomenou rukou a boulí na hlavě. No ale teď mě zajímá, jak to mám brát. Jestli tak, že mě má poník někde, když mě takhle přejel a mám to s ním řešit nebo že to byla jen instinktivní reakce? Nebo mě má u zadku i valach, který se po poníkovi v mojí přítomnosti nemá co ohánět?
Nejvtipnější pak byla situace, když jsem tam seděla na zemi a vzpamatovávala se, tak nade mnou oba stáli jak dvě sudičky, očuchávali mě a opatrně do mě strkali čumákem (asi jestli nejsem mrtvá:). Valacha to asi po 10 minutách přestalo bavit a šel žrát, poník mě tam zkoumal dál. Když jsem se pořád neměla k tomu se zvednout, tak začal pohrabávat nohou a když jsem se belhala z výběhu, tak mě ještě vyprovodil. Co tohle chování znamená? Vzhledem k tomu, že koně nejspíš necítí lítost, tak to asi nebylo "jé, sorry, já nechtěl". Tak teda zvědavost (co se tam na tý zemi tak válíš?) nebo nervozita (co se to děje, tuhle situaci neznám)?
Jo a další vtip od mojí mámy: "jak to, vždyť kůň na člověka nešlápne?"
Díky za postřehy.

26.1.2017 14:52
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Podle mne to jen nevybral.

26.1.2017 15:17
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jak píše Dotaz, skočil příliš málo.
To vůbec neřešte. Nemá to s vámi nic společného. Jen jste se připletla.
Mě se to taky stalo, asi 2 x, jednou jsem skončila v hnoji, co byl kolem krmelce (bláto+ bobky+čuránky) rozpláclá jak žába.
Podruhé taky na hubu, do trávy.
U obého utíkal níže postavený kůň před vůdcem stáda a bylo málo místa.
Ono pokud utíkající kůň narazí na stádového kolegu, je z toho strkanice, ale nic se neděje. Ovšem člověk není kůň a neustojí to.
A na tu blbost o koni, co nešlápne, už dojelo několik takykoňáků

26.1.2017 17:02
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Ve špatnou chvíli načasováno a koník odhadl špatně délku skoku.Nebrala bych to osobně, on se snažil jen šéfovi vyklidit pole a neodhadl to.To, že tě očuchávali je přirozená reakce.V žádném případě bych koně nepolidšťovala, že toho lituje a šel mě vyprovodit.Nastala nepříjemná situace, která se vás dvou dotkla.

26.1.2017 18:12
deauville

XXX.XXX.175.69

Já bych to taky neřešila. Taky se mi to párkrát stalo, když jsem ve výběhu s koněm, že mě "přešel" podřízený kůň, když zjistil, že vadí dominantnímu koni. Ano, trochu mě to vzalo, co jsem to za nýmanda, když se podřízený kůň bojí víc dominantního koně než mě, ale ustajovatelka mi řekla, že je to normální. Prostě podřízený kůň je ve výběhu s dominantním koněm celý den, má naučené reakce a uhnout před dominantním koněm je prostě instinkt, přirozená reakce. Kdybych tam s nimi byla pořád a stala se vůdcem stáda, neudělal by to a "přešel" by přes slabšího koně.

Takže kůň by měl být ve vztahu k člověku vychovaný, ale ve stádě (výběhu) je to limitováno ostatními jedinci ve stádě. Proto si musíme mezi koňmi vždycky dávat pozorsmajlík

26.1.2017 19:15
alfonza

XXX.XXX.72.198

Gitule: osobně to neberu, ani si nemyslím, že by to koni bylo líto (i to píšu výše), spíš jen jak teď s tou rukou nemůžu nic dělat, tak se nudím a až moc nad tím přemýšlím :). No ale dobrý pocit jsem z toto neměla.

deauville: jj, dávat si pozor.. jak jsem tam každý den a nikdy se nic nestalo, tak už jsem asi přestala dávat pozor. Zrovna tuhle situaci jsem mohla čekat.

27.1.2017 04:38
mgtka

XXX.XXX.92.43

Já když něco dělám mezi koňma a šéf si chce něco dokazovat, tak rovnou zpacifikuju bosse, aby si na své vyskakování chvilku počkal.
Jinak přeji brzké uzdravení.

27.1.2017 07:12
kapička

XXX.XXX.5.211

Mgtka: Dělám to stejně (a jsem ráda, že nejsem sama), když jsem s níže postaveným koněm, vidím výše postaveného, jak se blíží a chystá se prudit, tak ho odkážu do patřičných mezí. Jsou na to zvyklí, takže stačí zvýšit hlas. Protože mi je jasné, že při volbě jestli se nechat pokousat dominantnějším koněm nebo trošku drcnout do toho dvounohého drbače, by byl dost výsledek jasný.

Jednou mě ale kůň fakt přejel, nebyl to žádný kůň, kterého znám, ale byl ve stáji, kde mají vše vychované a v klidu se tam dá manipulovat s hřebcema, ti se vodí na ohlávkách, prostě to co se mi stalo, by mě v životě nenapadlo. A přiznávám, že to byla z části moje blbost způsobená právě těmi vychovanými koňmi. Šla jsem ho odvést do výběhu, otevřu box, jen na škvíru, abych se vešla, ještě je ve vchodě 30l vědro s vodou, takže pohoda. Nandám koni ohlávku, chystám se připnout vodítko a sahám na dveře boxu, že otevřu. V tu chvíli se kůň rozhodl, že prostě půjde. Přese mě, která jsem mu stála u hlavy i přes ty nedovřené dveře boxu s vědrem v cestě. Mě úplně sroloval mezi sebe a stěnu boxu do mezery asi tak 20 cm, stála jsem tam kolmo ke zdi, takže chudák rameno...

27.1.2017 07:17
makki

XXX.XXX.107.171

Klasika, jakmile člověk něco dělá dnes a denně, nastoupí provozní slepota. Já při práci kolem koní stále po očku sleduji, co dělá vůdce a jakmile se pohne, dávám si pozor, abych podřízenému koni nestála v cestě a zachovala mu únikový prostor, protože on toho dominanta sleduje taky. Nechci, aby mě někam nepřitlačil. Ale to vy už víte taky. Přeji brzké uzdravení a "oči kolem celé hlavy".

27.1.2017 07:18
sisi58

XXX.XXX.191.1

To KAPIČKA
Já to říkám furt,600 kg s mozkem velikosti pomeranče

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.1.2017 08:00
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pro tyto případy mám "vůdce" naučeného na jednoduchý povel: "Vypadni!"
Ví, že má přestat dělat, co dělá a odporoučet se o pár metrů odsud. Původně to bylo myšleno pryč z prostor zastřešeného krmeliště, ale protože se jim do toho zmrzlého hrbatého terénu teď chodit chce jen výjimečně, postačí mi, když výsledkem je, že přestane prudit podřízeného a postaví se tak, že je hlavou pryč z krmeliště.. tehdy mám dostatek prostoru udělat, co potřebuji.
Upozorňuji, že se jedná o malého ponďu, ale už jsem dávno zjistila, že je úplně jedno, jak je kůň malý - dokáže způsobit úplně stejnou vlnu nevole u svých druhů a vyvolat řetězovou reakci úniku podřízených, aby je nesrovnal do latě...

27.1.2017 12:29
alfonza

XXX.XXX.72.198

No jo, nejhorší je, že tohle všechno vím. Na šéfa stačí houknout a dá pokoj, neleze mi do kyblíčků, když je nesu, neotravuje, když dělám něco s malým a mám dobroty.. V přístřešku, když tam kydám, smí žrát max. jeden, ještě líp, když tam neotravuje žádnej. Ale tentokrát, jelikož jsem už měla hotovo a potřebovala jen vyvézt kolečko, jsem to neřešila a takhle to dopadlo. Byl to fakt mžik. Ale aspoň mi to připomnělo, že si mám dávat pozor pořád a nemyslet na kraviny.
Jinak děkuju za přání brzkého uzdravení:). Je to teda pěkná pakárna, nesmím s tím vůbec hýbat, takže manžel si dělá srandu, že má teď místo dvou dětí tři. No co, aspoň mě na rozdíl od nich nemusí přebalovat:).

Neregistrovaný uživatel

27.1.2017 22:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Ajaj.Tak už začínám tušit jakým způsobem zemřu já.

28.1.2017 07:07
sisi58

XXX.XXX.191.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ajaj.Tak už začínám tušit jakým způsobem zemřu já.

Blbost, na vás fakt žádný kůň nešlápne. Byl by blbej, kdyby si tak hloupým způsobem zrušil přísun dobrůtek

Neregistrovaný uživatel

28.1.2017 12:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.71

Zase kdyby se do mě šikovně strčilo, tak by se mrkev vysypala všechna najednou.

28.1.2017 13:37
sisi58

XXX.XXX.191.1

Zase kdyby se do mě šikovně strčilo, tak by se mrkev vysypala všechna najednou.

Sice najednou a jen 1 x.

28.1.2017 14:38
konarka13

XXX.XXX.228.22

sisi58 napsal(a):
Sice najednou a jen 1 x.

A nebo zkusit vhodit minci

Neregistrovaný uživatel

28.1.2017 14:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Noo mince se ze mě taky jen sypou, ale v jezdeckých potřebách za krmení a pamlsky. Ovšem slepá kobča se nádherně zlepšila.Nabrala tak 50kg, začala být zvědavá a vůbec má větší chuť do života. Tak máme radost z holky jedný chlupatý.

28.1.2017 21:51
konarka13

XXX.XXX.228.22

Noo mince se ze mě taky jen sypou, ale v jezdeckých potřebách za krmení a pamlsky. Ovšem slepá kobča se nádherně zlepšila.Nabrala tak 50kg, začala být zvědavá a vůbec má větší chuť do života. Tak máme radost z holky jedný chlupatý.

Vy jste snem a zbožným přáním každého koně , nic po nich nechcete, a jenom sypete...

Přidejte reakci

Přidat smajlík