Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Loolipoop

30.1.2017 16:07
Loolipoop

XXX.XXX.254.189

Ahoj, u svého nového koníka jsem našla 3 bouličky v místě pod sedlem u kohoutku a 1 v místě pod podbřišníkem. Velikost v průměru do 1cm. Koník je pravidelné odčervený - naposledy na podzim, ale nosil u bývalých majitelů ne úplně dobře padnoucí sedlo, myslíte, že by to mohlo být z toho? Napadli mě i střečči, ale to se mi nezdá.
Bouličky jsou tvrdé a nebolí. Bohužel foto nemám, ale našla jsme podobné na netu. U nás má koník padnoucí sedlo. Vet na to koukne, hned jak se objeví ve stáji, hlava mi to nebere, tak se chci zeptat, jestli s tím někdo nemá zkušenost.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.1.2017 16:34

Toto mělo pár koní u nás ve stáji - vždy se to objevilo v těchto mrazech - a vyšel z toho nějaký parazit. Nevzpomenu si už, co to bylo a jak se toho zbavili, ale zítra se zeptám majitelky jedné kobyly, co to měla a dám vědět. Pokud mě paměť neklame, tak jen čekali, až to samo zmizí, protože na to nic moc nezabíralo, po cca měsíci to zmizelo.

Loolipoop

30.1.2017 16:48
Loolipoop

XXX.XXX.254.189

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Toto mělo pár koní u nás ve stáji - vždy se to objevilo v těchto mrazech - a vyšel z toho nějaký parazit. Nevzpomenu si už, co to bylo a jak se toho zbavili, ale zítra se zeptám majitelky jedné kobyly, co to měla a dám vědět. Pokud mě paměť neklame, tak jen čekali, až to samo zmizí, protože na to nic moc nezabíralo, po cca měsíci to zmizelo.

Tak děkuji moc smajlík

30.1.2017 19:45
lenacia

XXX.XXX.211.83

To vypadá na střečka.

Neregistrovaný uživatel

31.1.2017 10:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Můžou to být i tukové útvary, taky se to jednomu koni stalo, dá se to dle veterináře vyříznout, nebo nechat být, zmizí samo. U něj to do jara zmizelo.

Loolipoop

31.1.2017 10:45
Loolipoop

XXX.XXX.42.151

Dnes to pořádně prohlédnu, četla jsem si o tom na netu a pokud tam je střeček, tak by tam byl stroupek, který když se odškrábne, tak najdu dýchací otvor. Vážně doufám, že je to tuková bulka, nesnáším červy, moje smrt, když to budu muset vymáčknout ven

31.1.2017 11:47
22verunka

XXX.XXX.133.95

Co ja vim tak strecci v konskem podkozi nedozraji. Tudiz je cerv uvnitr mrtvy. Kdysi jsem to videla u jednoho konika. Mel bulky velmi podobne takrka identicke s tim co jste vlozila. Odcervil se pastou viceslozkovou ktera hubi i strecky a pak se bulky vymackavaly a dezinfikovaly.

31.1.2017 13:21

Že by si střečci vybrali jak na potvoru místa pouze pod sedlem a podbřišákem se mně nezdá. I když, náhody se dějí. Z jakého materiálu je dečka a podbřišník?

31.1.2017 13:29
22verunka

XXX.XXX.133.95

Strecci si prave vybiraji mista jako je kohoutek takze vetsinou se najdou tam. Ale je mozne ze to muze byt od tlaku sedla nebo neco jako koprivka nebo alergie. To by mel posoudit vet.

31.1.2017 14:05

Tak jsem se sekla a prý to byly opravdu střečci. Tak se omlouvám za dezinformaci ;).

golficek

13.2.2017 22:47
golficek

XXX.XXX.43.153

Ahojky, ta fotka co jsi našla na netu je přímo ode mě nebo spíš mého koníka :)
Udělalo se nám to někdy na přelomu května a června z ničeho nic... boule byly tvrdé, ale koně nebolely a vypadal, že mu to ani při ježdění nevadí (neprojevoval žádné známky diskomfortu)...od veterinářů také padly varianty typu střeček, tuková bulka, alergie atd...zkoušela jsem to mazat na doporučení veterinářů různými mastmi od fenistylu přes triamcinolon, konopnou mast, prohřívat alpou atd... bouličky na nic nereagovaly, nezmenšovaly se ani nezvětšovaly. Bylo mi navrženo také vzít z bouličky vzorek a pak nechat vyříznout, ale to jsem tenkrát odmítla, jako řešení krajní nouze, nechtěla jsem do koně zbytečně řezat. Rozhodla jsem se, že budu bouličky masírovat konopnou mastí a počkám, jak se to vyvrbí...Na podzim boule se začátkem přelínání samovolně zmizely...do dnes nevím čím to mohlo být způsobeno, možná reakce na bodnutí hmyzu spolu s oslabenou imunitou, možná hrála roli i psychika koně nebyly jsem zrovna pro něj ve vhodné stáji...Nevěšela bych hlavu a zkusila vydržet do jara, jak kůň přelíná, zda bouličky také nezmizí :).

Loolipoop

14.2.2017 09:52
Loolipoop

XXX.XXX.42.151

golficek napsal(a):
Udělalo se nám to někdy na přelomu května a června z ničeho nic... boule byly tvrdé, ale koně nebolely a vypadal, že mu to ani při ježdění nevadí (neprojevoval žádné známky diskomfortu)...od veterinářů také padly varianty typu střeček, tuková bulka, alergie atd...zkoušela jsem to mazat na doporučení veterinářů různými mastmi od fenistylu přes triamcinolon, konopnou mast, prohřívat alpou atd... bouličky na nic nereagovaly, nezmenšovaly se ani nezvětšovaly. Bylo mi navrženo také vzít z bouličky vzorek a pak nechat vyříznout, ale to jsem tenkrát odmítla, jako řešení krajní nouze, nechtěla jsem do koně zbytečně řezat. Rozhodla jsem se, že budu bouličky masírovat konopnou mastí a počkám, jak se to vyvrbí...Na podzim boule se začátkem přelínání samovolně zmizely...do dnes nevím čím to mohlo být způsobeno, možná reakce na bodnutí hmyzu spolu s oslabenou imunitou, možná hrála roli i psychika koně nebyly jsem zrovna pro něj ve vhodné stáji...Nevěšela bych hlavu a zkusila vydržet do jara, jak kůň přelíná, zda bouličky také nezmizí :).

Mockrát děkuji. Já sem bouličky kontrolovala, ale stroupek nevidím, takže střeček to podle mě není, ale nikdy neříkej nikdy... Uvidím co řekne veterinář, přijede tento týden. Konopnou mast mám taky, tak to vyzkouším, děkuji za tip smajlík
S tou psychikou je to dost možné, já mám koně ne z úplně adekvátních podmínek a jde vidět, že se u nás hodně srovnal.

14.2.2017 10:44
sovicka

XXX.XXX.33.41

Takové bouličky v oblasti pod sedlem, můžou být i zánět vlasového folikulu. Pokud jde o tento případ, je dobré to vymáčknout. Moje kobylka to říve párkrát měla. Vytlačí se z toho prostě ten bordel a vyčistí.

14.2.2017 11:18

golficek napsal(a):

Noečo podobné sa nám tiež objavilo na koňoch, asi aj dátum by sedel. Keďže to mali kone rôzne po tele, nielen pod sedlom, tiež sme sa uspokojili s tým, že pravdepodobne nejaká reakcia na bodnutie.
Sle máme valacha, ktorý takýmito pupákmi reaguje na otlačenie sedlom, podbrušníkom... má ich na bruchu asi 3-4, na chrbte asi zo dva, nemenia tvar už niekoľko rokov. Kvôli tomu nosí na dlhšie tréningy pravého barana na podbruśník a sedlo smaozrejme teaz už sedí. Konzultovsli sme to s vetmi, vraj je možné to napichať (asi kortikoidmi?) a malo by sa to vstrebať. Keďže je ale už športový dôchodoca a chodí pod sedlo iba príležitostne s deťmi, neriěsili sme to.

14.2.2017 19:08
stesinkaaa

XXX.XXX.95.181

Dobrý den, naše kobylka má také přesně tyhle bouličky pod sedlem. Vet, který zná kobylu už hodně dlouho před námi říkal, že tohle měla už kdysi ve velkém, je to prý zánět vlasového folikulu (když se kůn třeba i zpotí, tak se to může udělat) a říkal, že pokud by to časem nezmizelo, tak do toho něco vpíchne, že to i minule pomohlo. V zimě se to prý moc neopichává.

Přidejte reakci

Přidat smajlík