Zdravím,
opět jednou zvažuji, že přejdu na western. Po vyzkoušení byť nesednoucího sedla jsem se v něm cítila opravdu jistě, a přišlo mi, že i kobylka byla pod sedlem víc uvolněná.
Nehledám sedlo za 40 tisíc, když jediné, co se sedlem plánuju je lesojízda. Ale zajímá mě, zda s panem Hakenem máte zkušenosti, protože jelikož mám kohoutkatou ČT s výraznějšíma lopatkama, budu nejspíš potřebovat atypickou kostru, jenže úplně všichni v mém okolí řtíkají, že kromě Zajace všichn i ostatní sedláři dělaj jen podle konfekčně nakoupených koster.
Tomu nevěřím. Nedělá si Zajac kostry sám? Jiní sedláři je třeba zadávají k výrobě další osobě.. V dnešní době, kdy je sedlářů jako hub po dešti, jdou ceny dolů a nabídka dál. Měla jsem sedlo od pana Adamce, první na konfekční kostře, druhé již na míru. Rozdíl v ceně kostry asi 3tis. Obě kostry jsem viděla holé a byl v nich viditelný rozdíl..
Bohužel mi sedlo na míru nesedlo, ale v rámci reklamace pan Adamec vše srovnal, za vlastní náklady několikrát ozkoušel a nakonec rád padnoucí sedlo předal :)
Jiná kapitola je, že koni sedlo na míru nemusí za půl roku sedět.. Protože v naší kotlině typových koní prostě mnoho není.. Ideál je sehnat padnoucí sedlo konfekční, nebudete potom mít tolik problémů s případným prodejem..
22verunka
napsal(a):
No spise jde o to ze sedlo napr z druhé ruky bude stat třeba 15 tisíc mozna 20 000 ale cena nového bude 40 000.- a když to bude hodne levna varianta tak třeba 25 000 ´.
Jistě, ale také jsitě pochopíte že po deseti zkoušených west. sedlech a jen na poštovném promrhaných pár tisíc teď navíc musím platit 2500 za šrám na bočnici, už na to nemám nervy, očividně nenajdu.
Děkuji za informaci o p. Adamci. Dal mi cenu za sedlo dle mých představ 21 tis.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.146
Ja byt tebou zkusim se poptat v avalon saddlery. U Pavla Abrhama. Dela na ruzne typy koni. Kostry pouziva zasadne ty "flexi?" Nebo jak se jim rika. Ja mela kohoutkatou a ze fakt mega achalu s delsim mekcim hrbetem. Mno a naslo se dokonce i kezi hotovkama sedlo co ji padlo jak ulite
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja byt tebou zkusim se poptat v avalon saddlery. U Pavla Abrhama. Dela na ruzne typy koni. Kostry pouziva zasadne ty "flexi?" Nebo jak se jim rika. Ja mela kohoutkatou a ze fakt mega achalu s delsim mekcim hrbetem. Mno a naslo se dokonce i kezi hotovkama sedlo co ji padlo jak ulite
Tomu jsem již psala ale jak říkám,50 tisic je pro mě zkrátka moc :/.
Všechno je o penězích.
Já jsem se před 3 lety taky rozhodla, že chci w. sedlo. Valachovi bylo tehdy 20 let, takže investovat do sedla na míru byl nesmysl.
Valach je kříženec ČNB a trakéna. Široká záda a kohoutek. Anglické sedlo měl Stübben s 2 komorou a široké přes lopatky.
Limit jsem si stanovila max 25000, -.
Hledala jsem sedla v rozumné dojezdové vzdálenosti, abych nemusela řešit poštu a hlavně i viděla co vlastně přebírám.
Všechno oproti zaplacení plné ceny a smlouvy s možností vrácení při nepadnutí.
Sedlo jsem hledala cca 6 měsíců.
Nakonec jsem sehnala za 14000, - starší sedlo americké výroby, které sedí naprosto bez korekcí jen s tenkou podsedlovou.
Ve zkušební lhůtě jsem projela Google ohledně recenzí a protože byly vesměs kladné, sedlo jsem vzala.
Jsem maximálně spokojená.
Takže doporučuji hledat a být trochu trpělivá...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208
lenacia
napsal(a):
Tomu jsem již psala ale jak říkám,50 tisic je pro mě zkrátka moc :/.
Vždyt má i nějaký ty economy od 25 já od něj viděla luxus zdobený za 40, záleží na tom co na to sedlo chceš nebo nechceš.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208
Jinak když máš problém napasovat celkem slušně se dají sehnat endurance sedla, australská a pod, to těm jo kohoutkatým koním co jsou i štíhlejší sedí asi nejlépe. Já měla nějaký německý nadurance kožený, jetej za 13 a kobyle sednul luxus a to to byla obyč sériovka byť kvalitní. a sedí se v nich dobře
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jinak když máš problém napasovat celkem slušně se dají sehnat endurance sedla, australská a pod, to těm jo kohoutkatým koním co jsou i štíhlejší sedí asi nejlépe. Já měla nějaký německý nadurance kožený, jetej za 13 a kobyle sednul luxus a to to byla obyč sériovka byť kvalitní. a sedí se v nich dobře
No jo, jenže ona je kohoutkatá a ještě je široká. Takže tyhle sedla padaj ze scény.
Tak snad neskončíte takto. https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/27/15/09/2715096dcd4910a74a4c907e5e2111b4.jpg.
Dotaz
napsal(a):
Tak snad neskončíte takto. https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/27/15/09/2715096dcd4910a74a4c907e5e2111b4.jpg.
Římské sedlo jo?
Dotaz
napsal(a):
Se soumarským, jo? To by si zadavatelka moc nezajezdila :-D.