Prosím o přečtení, rady, Vaše zkušenosti, v případě zájmu pomoc

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.2.2017 20:21
konikulka

XXX.XXX.209.51

Dobrý den,
tímto bych se chtěla podělit o to nejhorší, co se v roli milující majitele může přihodit.15.2. jsem našla svojí milovanou kobylku, jak leží a nemůže se zvednout, hned v první chvíli mi bylo jasné, že asi půjde o koliku. Kobylku jsme zvedli a hned se šlo chodit, mezi tím jsem přivolala veterinární pomoc.. Paní doktorka přijela, kobylku jsme dvě hodiny vyšetřovali, napíchlo se na kapačky, po půl hodině na kapačce se kobylka vyrvala a opět si začla lehat, bez váhaní jsem kobylku naložila a jelo se na kliniku do Heřmanova Městce.. Vyšetření ukázalo zauzlované tenké střevo, okamžitá operace... Bohužel v této chvíli moc neoplývám financemi z důvodu mého zranění díky kterému jsem nebyla zaměstnána (teď už díky bohu jsem opět měsíc v zaměstnání), neváhala jsem a i přes tyto problémy jsem podepsala smlouvu s nejmenší předpokládanou cenou zákroku a následného ošetření 60 000 Kč + DPH, jak se říká, peníze budou,... Operace byla velice náročná, na střevě nebyl uzel jeden, ale dva, velká část tenkého střeva musela být odstraněna a "udělána nová díra" do žaludku.. Chtěla bych se optat, zda někdo má zkušenost s podobnými zákroky u Vašich koníků? Jak koníci fungují, zda nemají komplikace a podobně.. Popřípadě čím dokrmujete? Mam namysli něco na podporu funkce střev, trávení, atd.., chci pro kobylku jen to nejlepší.. Teď už je Sofinka z nejhoršího venku, lehkým komplikacím se nám nepodařilo vyhnout, ale statečně bojuje a pokud vše dobře půjde o víkendu se mi vrátí domu. Pokud by měl někdo zájem o nějaký drobný finanční příspěvek, byli bychom se Sofinkou moc vděčné(mohu doložit všechny smlouvy s klinikou), ale určitě nemám v umyslu o nějaké žebrání a podobně i když se teď hodí každá korunka, jde mi spíše o Vaše zkušenosti... Předem moc děkuji za Vaše zkušenosti a prosíme o držení pěstiček :)

22.2.2017 13:23
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Kiež by takýchto zodpovedných majiteľov bolo čo najviac
Držím vám aj kobylke palce nech sa skoro uzdraví a dúfam, že aj s tými financiami to nejako doriešite

22.2.2017 13:31
22verunka

XXX.XXX.237.118

Take moc drzim palce a preju kobce jen to nejlepsi. I my byli v HM s kolikou nastesti bez operace. Ale kobca trpi stresovkami takze se obcas kolikam nevyhnem. Krmim maceny sladovy kcet vojtesku a rep.rizky. pridavam lneny olej. Zatim uz se nam kolika 2 roky neukazala.

22.2.2017 19:43
konikulka

XXX.XXX.209.153

katkaa1 napsal(a):
Kiež by takýchto zodpovedných majiteľov bolo čo najviac
Držím vám aj kobylke palce nech sa skoro uzdraví a dúfam, že aj s tými financiami to nejako doriešite

Pro koně bych uďala cokoliv.. Můžu říct, že takhle na dně jako teď, když jsem viděla Sofinku jak trpí jsem nikdy nebyla.. Teď už má ale opět jiskru v očích a to mi dělá ohromnou radost :) Moc děkujeme za držení palečlů

22.2.2017 19:50
konikulka

XXX.XXX.209.153

22verunka napsal(a):
Take moc drzim palce a preju kobce jen to nejlepsi. I my byli v HM s kolikou nastesti bez operace. Ale kobca trpi stresovkami takze se obcas kolikam nevyhnem. Krmim maceny sladovy kcet vojtesku a rep.rizky. pridavam lneny olej. Zatim uz se nam kolika 2 roky neukazala.

Moc děkujeme :) Tak to držím palce, ať se Vám koliky dále vyhýbají, doufám že to u nás bude také tak.. Ta moje kobča je naštěstí dobře krmitelná, takže uplně nepotřebuje nic na dokrmovaní, do teď toho jádra také moc neměla, protože ji po tom stejně jen hrabalo, je to celkem blázinek, jen bych ji chtěla dávat něco na to trávení atd.., chci pro ní to nejlepší :).

sedloo

22.2.2017 19:53
sedloo

XXX.XXX.165.142

Určitě přidávat lněné semínko, podporje trávení, myslím že se vaří 1 hrnek na dva litry, vaří se 10 minut ve varu, a bílá pěna se udajně správně má odstranit z povrchu uvařeného semínka. my vaříme semínko a super.. my vaříme 1 a půl hrnku semínka na 3 litry. Mělo by to mít i vliv nejen hlavně na trávení ale i na srst a podobně. :) Hodně štěstí.

22.2.2017 20:07
konikulka

XXX.XXX.209.153

sedloo napsal(a):
Http://www.centrumkrmiv.cz/post/lnene-seminko-ve-vyzive-koni-21/.

Paráda, moc děkuji :).

22.2.2017 20:35
happycrown

XXX.XXX.216.141

Dobrý den, mám koně po stejné operaci a byť jsem také neváhala a stejnou částku jsem opravdu zaplatila, je to na koni prostě znát. Počítejte s dlouhou rekonvalescencí, léčba jizvy její zhojení a vstřebání hematomu je dost zdlouhavé. Kůň mi dost opadl, ale s jakoukoliv energií hodně, hodně pomalu. Po převozu domů měl seno ad libitum, musli pouze hrstičku, abych do něj nacpala vitamíny a podpůrné prostředky na imunitní systém, celé jsem to zalévala půl roku rybím tukem. Kůň sice neskutečně "smrděl", ale co bych pro něj neudělala. Bohužel s odstupem času jsem konstatovala, že celá tato sranda má hodně velký vliv na imunitu koně, na tom jsme se shodli s ještě jednou paní, co komentuje v jiném příspěvku, byla jsem i ve spojení s pánem z Brna, který tam koně na tuto operaci vezl dvakrát...jelikož se mu střeva obrátili znova. Můj kůň je po operaci asi pátým rokem, nechci měřit využití atd. ale do operace to byl kůň, který netrpěl prakticky ničím, naočkovalo se vzal se odběr a hotovo, od té doby všechno špatně. Do té doby jsem jezdila po závodech, výstavách přes celou republiku, jedná se o plemenného hřebce, takže první poslední a pořizovací cena koně nebyla také nijak malá. Od té doby to šlo následovně. Koně jsem cca 6 měsíců vodila pouze v kroku na ruce, naštěstí mu nehrabalo. Potom se začal v rámci možností v klidu lonžovat, navyšovalo se krmení atd. Asi za další měsíc dva, jsem se na něm asi 10 minut v kroku svezla, potom začali nějaké kožní problémy způsobené snížením imunity, takže mastičky atd. končili jsme na kortikoidech...takže vše celé znova. Na podzim což je za dalších 6 měsíců jsem poprvé startovala v soutěžích typu Z a L, chodil drezury...na závodech dva dny nežral. Potom byl zdánlivý klid. Kůň je strašně náročný na výživu, bez kopy sena, senáže, olejů a jiných doplňků okamžitě hubne, břicho mu zůstalo dost atypické, prostě ta jizva má vliv na tvar břicha. No a potom na jakoukoliv nemocičku...většinou končíme s kortikoidy, nesnáší vnější stehy, okamžitě vyhnisají, teď v listopadu uklouzl na ledě a pochroumal si sval, ATB zabrali až po 5 dnech...končili jsme opět na kortikoidech. Koně mám 4, takže mám srovnání a pokud mohu říct, tak tenhle náš miláček stojí třikrát víc než všichni ostatní...Bohužel kůň má po kariéře úplně, začali se mu objevoval (je vraník) poprvé ve 13 letech nádory, které jsem zkonzultovala s klinikou v HM, jsou na vnitřním orgánu, čili jakýkoliv odběr tkáně je buď anebo. Zatím zapoudřeno, již rok a půl, velikost pěst. Na kni samozřejmě jezdím, on je pod dohledem veta prakticky stále :) pokud něco nesedí, tak ho nechám na pastvinách si orazit.
Pán co jsem s ním byla v kontaktu, tak měl koně s recidivou, čili jeden rok 60 000 tis. a další rok ho vezli znova, já jsem recidivu měla, ale ještě na klinice, takže ho operovali, dva dny asi klid a potom mi volali, že je znova hotovo...další operaci za 40 jsem nepovolila, čili rozháněli infuzema, naštěstí boj vyhrál, ale v případě recidivy bych do toho už nešla. Je to můj životní kůň, ale občas si říkám co má za život, pořád do něj cpu nějaké kytky, vitamíny, pořád mu něco je, v létě nepouštím na pastvu, pouze na vyžranou, všechno dávkuji jak chemik...A soatní naše koně?Ťuk ťuk jsou free, maximálně řešíme sem tam nějakou nohu, kopyto atd. ale pokud mojí důchodkyni krmím stejně jako jeho, tak je lesklá jako psí...a lítá po výběhu a u něj to stačí na takový normální život. Nechci vám brát iluze, můžete mít kliku, ale je potřeba si uvědomit, že kobylka nebude zdravá ihned a vy nebudete moci chvíli spát :(.

22.2.2017 20:43
happycrown

XXX.XXX.216.141

To je on teď v létě...vypadá pořád dobře, ale měl období kdy byl tak o půlku silnější :).

Neregistrovaný uživatel

22.2.2017 20:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Fascinující co dovedou někteří lidi dělat pro své koně.Před takovými smekám a mají můj obdiv.

23.2.2017 07:48
happycrown

XXX.XXX.5.178

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Fascinující co dovedou někteří lidi dělat pro své koně.Před takovými smekám a mají můj obdiv.

Děkuji asi i za paní. Někdy je to ale opravdu těžké, hodně často končím u věty, už zase...hodně poslouchám kolik stojí jeho léčba, kolik stojí to či ono a že mu pořád něco je a že je k ničemu.Já to ale beru tak že mě všechno naučil, vytrpěla jsem s ním tréninky, kdy jsem byla dřevo, takže mu mám co vracet. Ve slabších chvílích si samozřejmě člověk povzdechne jaké by to bylo, kdyby koni nikdy nic nebylo...ale to vám smázne první světlá myšlenka, ale bohužel za tři měsíce zase zpátky na stromy.Od té doby mám koně doma, všechny, mohu si zkontrolovat vše a i když je s nimi pochopitelně řádná práce, tak nic mi nevynhradí to, že si večer dám ve stáji kafe a řeknu si, že je všechno cajk :) Ale to známe asi všichni...někdy holt máte představu jaké to bude a život to trochu poupraví a prodat kamaráda přece nejde.

Neregistrovaný uživatel

23.2.2017 14:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Samozřejmě to bylo myšleno i konikulce. Neztrácet naději je důležité..Moc dobře vím co je člověk schopen udělat když ho má rád..

24.2.2017 07:24
konikulka

XXX.XXX.32.103

happycrown napsal(a):
Dobrý den, mám koně po stejné operaci a byť jsem také neváhala a stejnou částku jsem opravdu zaplatila, je to na koni prostě znát. Počítejte s dlouhou rekonvalescencí, léčba jizvy její zhojení a vstřebání hematomu je dost zdlouhavé. Kůň mi dost opadl, ale s jakoukoliv energií hodně, hodně pomalu. Po převozu domů měl seno ad libitum, musli pouze hrstičku, abych do něj nacpala vitamíny a podpůrné prostředky na imunitní systém, celé jsem to zalévala půl roku rybím tukem. Kůň sice neskutečně "smrděl", ale co bych pro něj neudělala. Bohužel s odstupem času jsem konstatovala, že celá tato sranda má hodně velký vliv na imunitu koně, na tom jsme se shodli s ještě jednou paní, co komentuje v jiném příspěvku, byla jsem i ve spojení s pánem z Brna, který tam koně na tuto operaci vezl dvakrát...jelikož se mu střeva obrátili znova. Můj kůň je po operaci asi pátým rokem, nechci měřit využití atd. ale do operace to byl kůň, který netrpěl prakticky ničím, naočkovalo se vzal se odběr a hotovo, od té doby všechno špatně. Do té doby jsem jezdila po závodech, výstavách přes celou republiku, jedná se o plemenného hřebce, takže první poslední a pořizovací cena koně nebyla také nijak malá. Od té doby to šlo následovně. Koně jsem cca 6 měsíců vodila pouze v kroku na ruce, naštěstí mu nehrabalo. Potom se začal v rámci možností v klidu lonžovat, navyšovalo se krmení atd. Asi za další měsíc dva, jsem se na něm asi 10 minut v kroku svezla, potom začali nějaké kožní problémy způsobené snížením imunity, takže mastičky atd. končili jsme na kortikoidech...takže vše celé znova. Na podzim což je za dalších 6 měsíců jsem poprvé startovala v soutěžích typu Z a L, chodil drezury...na závodech dva dny nežral. Potom byl zdánlivý klid. Kůň je strašně náročný na výživu, bez kopy sena, senáže, olejů a jiných doplňků okamžitě hubne, břicho mu zůstalo dost atypické, prostě ta jizva má vliv na tvar břicha. No a potom na jakoukoliv nemocičku...většinou končíme s kortikoidy, nesnáší vnější stehy, okamžitě vyhnisají, teď v listopadu uklouzl na ledě a pochroumal si sval, ATB zabrali až po 5 dnech...končili jsme opět na kortikoidech. Koně mám 4, takže mám srovnání a pokud mohu říct, tak tenhle náš miláček stojí třikrát víc než všichni ostatní...Bohužel kůň má po kariéře úplně, začali se mu objevoval (je vraník) poprvé ve 13 letech nádory, které jsem zkonzultovala s klinikou v HM, jsou na vnitřním orgánu, čili jakýkoliv odběr tkáně je buď anebo. Zatím zapoudřeno, již rok a půl, velikost pěst. Na kni samozřejmě jezdím, on je pod dohledem veta prakticky stále :) pokud něco nesedí, tak ho nechám na pastvinách si orazit.
Pán co jsem s ním byla v kontaktu, tak měl koně s recidivou, čili jeden rok 60 000 tis. a další rok ho vezli znova, já jsem recidivu měla, ale ještě na klinice, takže ho operovali, dva dny asi klid a potom mi volali, že je znova hotovo...další operaci za 40 jsem nepovolila, čili rozháněli infuzema, naštěstí boj vyhrál, ale v případě recidivy bych do toho už nešla. Je to můj životní kůň, ale občas si říkám co má za život, pořád do něj cpu nějaké kytky, vitamíny, pořád mu něco je, v létě nepouštím na pastvu, pouze na vyžranou, všechno dávkuji jak chemik...A soatní naše koně?Ťuk ťuk jsou free, maximálně řešíme sem tam nějakou nohu, kopyto atd. ale pokud mojí důchodkyni krmím stejně jako jeho, tak je lesklá jako psí...a lítá po výběhu a u něj to stačí na takový normální život. Nechci vám brát iluze, můžete mít kliku, ale je potřeba si uvědomit, že kobylka nebude zdravá ihned a vy nebudete moci chvíli spát :(.

Dobrý den, moc děkuji za Váš příspěvek, počítám s tím, že už to s kobylkou nikdy nebude takové, jaké bylo a budeme teď muset hodně bojovat. Moc jsem toho nenaspala ani teď a to jsem věděla, že je v rukou odborníků. Zítra jede domu, ještě 14 dní bude mít antibiotika, stále ji zlobí ty teploty, tak doufám, že nenastane nic horšího. Vašemu konikovi také budu držet palečky, ať je pěkně zdraví a bez problémů! :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík