Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.2.2017 08:21
22verunka

XXX.XXX.157.244

Zdravim, chtela bych znat Vas nazor. Koupila jsem tyraneho 2 letka. Je podrazeny, maly, lezou z nej kosti. Vykoupen z otresnych podminek a proste memu svedomi to nedalo. V utery jsem ho videla ve stredu byl u nas. Kazdy den tam ho ohrozoval na zivote. Dostal odcerveni, vitaminy a je jen na senu a vode. Vyzivar radil zatim nic nez se mu trochu roztahne zaledek az zacne vse fungovat jestli vubec. Rada bych mu ale koupila fakt neco co ho alespon trochu zpravi. Je to hruza jak mu leze pater a kosti z boku. Prece jen je to mlada kobylka a ma pravo na dustojny zivot. Dekuji za rady a postrehy.

24.2.2017 08:33
22verunka

XXX.XXX.157.244

Diky tohle uz jsem cetla. Spis me zajimalo co mu pridavat za krmeni. Osobni zkusenosti atd.

24.2.2017 08:58
Oťásek

XXX.XXX.241.210

Mám tip:) Dát jí malinko do žlabu / třeba vojtěškové granule nebo senné.../ a do toho lžičku spiruliny /řasy/, malou hrstičku goji, lžíci glukosy /hroznový cukr/, lžíci pivovarských kvasnic a pak třeba i hrstku slunečnice. U koně a psa jsme po tomhle zažili prakticky z mrtvých vstání... cca po týdnu jsme viděli zlepšení celkového stavu a po 3 týdnech to byla fakt neuvěřitelná změna. Našim staříkům teď dopřáváme goju, slunečnici i kvasnice do večerního krmení:).

24.2.2017 10:02
22verunka

XXX.XXX.142.131

Diky zkusim to. Jsem moc rada za prinosnou reakci.Rada bych ji pomohlo a mam strach o funkci organismu. Po te zime co byla a v jakem je stavu, cekame na krve jake budou vysledky. Uz jsem videla hodne ale tohle je vazne pokus o zmrtvych vstani.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.2.2017 10:08
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mali sme v stajni žriebä, ktorého mať nemala dosť mlieka, hrozne ťažko priberal a bol taký veľmi kostnatý a šlachovitý. Výživár odporučil okrem iného aj yea-sacc, čo sú probiotiká a mali by pomôcť zlepšiť trávenie a tým pádom aj celkový zdravotný stav. Pivovarské kvasnice tiež nie sú zlý nápad.
Ľanové semiačko tiež nebude márne, robí dobre tráveniu.

24.2.2017 10:29
canka

XXX.XXX.35.233

Je naprosto skvělé, jak rychle jste zareagovala a dokázala koníkovi pomoci už odvozem od původních majitelů. Spíše se divím, že to šlo takto rychle a prodali Vám ji..někdy se ti majitelé zanedbaného koně cítí dotčeně, že o tom koni vůbec řeknete, že je zanedbaný, jim totiž přijde v pořádku..ještě chudák takhle mladý kůň, to je start do života..máte fotku té chudinky?
Jak píše Oťásek, tak podobný, nakopávací koktejl, radil vet mé známé, co taky koupila koníka, který byl nejen výživově v hrozném stavu, ale kopyta neměl snad nikdy udělané..byli to opravdu už lyže a né kopyta...jako začínající dávku doporučil hrst vojtěškových granulí, hrstičku kukuřice(našrotované), jednu polévkovou lžíci pivovarských kvasnic,1 polévkovou lžíci hroznového cukru,100 g kustovnice čínské a celé zamíchat spařeným lněným semínkem. Seno samozřejmě neomezeně k dispozici. Doporučil i nějaký speciální liz, jenže už nevím, jaký to byl. Po cca 3 týdnech začala navyšovat dávku vojtěškových granulí a kukuřice. Za měsíc bylo vidět opravdu znatelné zlepšení - myšleno tedy tím, že koník měl energii, projevoval už zájem o okolí, už si i zaklusal po výběhu...po přívozu vypadal, že už neudělá ani krok chudák.

KD

24.2.2017 11:32
KD

XXX.XXX.163.3

S tou slunečnicí bych počkala na později, neoloupaná dráždí a může dostat průjem. Seno u těchto koníků doporučují po malých dávkách víckrát denně i noc. Příkrm bych volila také až začne žrát seno, jen hrst ( řízků s vojtěškou a pšeničných otrub) také častěji. Záleží v jak zuboženém stavu koník je.

24.2.2017 11:56
Horsana

XXX.XXX.40.140

A foto nemáš?

V pôvodnm domove nedostával nič, alebo z čoho tam žil/nežil ? Seno má nonstop ? Má chuť žrať ? Vyšlo z neho niečo po odčervení ? Čo pitie, močenie, celkový výraz ?

U takýchto zdochliakov začínam vždy s rezkami s troškou mashu, komerčného, alebo si môžeš mash aj vyrobiť z pšeničných otrúb, trošku miaganého ovsa a ľanového semienka.

Hrsťová metóda, prírkm okrem sena najprv 6 x denne po hrsti, potom 5 x denne po dvoch hrstiach, potom po troch a tak ďalej, navyšovať každý 3.-4. deň.

Dieteticky veľmi priaznivo pôsobí mrkva, ktorú strúham, buď samotnú, alebo do mashu a rezkov, seno najlepšej kvality, pridávam potom do mashu a rezkov aj lucerkové granule, ale nie každý kôň to žerie, tak ako zdroj bielkoviny sladový kvet, všetko podávané hrsťovou metódou, navyšovanie každý tretí - štvrtý deň a hrsť.

Je veľmi nevhodné mu minimálne tri týždne podávať škorobové krmivá ako kukuričný šrot a tuky vo forme slnečnice, už vôbec nie nelúpanej a bludy ako goji a podobne fakt nie, načo ?
Ak chceš dodať energiu, tak nie vo forme škrobov, ale radšej olejov, ale ešte nie, lebo sa ti zoserie, ak bude jasné, že žerie a kadí formovaný trus.

Zakrátko bude pastva, tak má koník dobrú šancu sa na jar pekne vypásť, len musí prežiť to rozkrmovanie, podvyživené kone zabijú často sami záchrancovia tým, že im navodia refeeding syndrome, lebo im nakydajú do žľabu kadečo.

Nedala si sem foto, takže ťažko povedať, v akom stave naozaj je, ak dlhodobo strádal, jeho organizmus sa vypol od spracovania glukózy a ide na telesné tuky a vlastné bielkoviny. Náhly zvýšený prívod škrobových krmív spôsobí, že je organizmus naraz zaplavený glukózou a následne inzulínom, to všetko vedie k presunu Mg, K, P a vit. B1 do bunky a to zas vedie k ešte výraznejšiemu zníženiu týchto prvkov v systéme a dostavia sa kŕče, poruchy srdcového rytmu, paralýza, kŕče a najčastejšie úhyn.

24.2.2017 12:44
22verunka

XXX.XXX.142.131

Takze odcedveni v pohode nic z ni nevyslo. Kdyz prisla nezvedla ani hlavu jen koukala a byla velmi sklesla. Seno ve vybehu u byv.majitele mela ale bohuzel malo a byla bez vody treba tyden. Nez ji dali napit. Dneska uz zvedne hlavu kdyz nekdo prijde. Ale stale to neni ono. Chybi ji jiskra. Krmim ji 7 krat dene po mensich davkach sena. Vzala jsem si kvuli tomu volno. Foto poslu vecer. Az budu u pc.

24.2.2017 12:54
Horsana

XXX.XXX.40.140

A pije ? Koľko, cca?
Ak by pila málo, to seno môžeš aj močiť v ovode, to kŕmenie je zatiaľ ideálne, v tom pokračuj, neskôr sa množstvo podané na jedno kŕmenie zvýši a frekvencia zníži.

A čo močenie ? Koľko, farba ?
Hovínko formované, normálne, aj množstvo?

24.2.2017 13:19
22verunka

XXX.XXX.142.131

Moci ale moc ne. Barva je to hodne tmave zlute ale chytla jsem to do sklenicky a ukazovala vetce a pry je to z toho ze pije malo prvni den vypila asi 5 litru vcera uz kolem 12 a dnes ma upito tak 10 zatim.

24.2.2017 13:24
22verunka

XXX.XXX.142.131

canka napsal(a):
Je naprosto skvělé, jak rychle jste zareagovala a dokázala koníkovi pomoci už odvozem od původních majitelů. Spíše se divím, že to šlo takto rychle a prodali Vám ji..někdy se ti majitelé zanedbaného koně cítí dotčeně, že o tom koni vůbec řeknete, že je zanedbaný, jim totiž přijde v pořádku..ještě chudák takhle mladý kůň, to je start do života..máte fotku té chudinky?
Jak píše Oťásek, tak podobný, nakopávací koktejl, radil vet mé známé, co taky koupila koníka, který byl nejen výživově v hrozném stavu, ale kopyta neměl snad nikdy udělané..byli to opravdu už lyže a né kopyta...jako začínající dávku doporučil hrst vojtěškových granulí, hrstičku kukuřice(našrotované), jednu polévkovou lžíci pivovarských kvasnic,1 polévkovou lžíci hroznového cukru,100 g kustovnice čínské a celé zamíchat spařeným lněným semínkem. Seno samozřejmě neomezeně k dispozici. Doporučil i nějaký speciální liz, jenže už nevím, jaký to byl. Po cca 3 týdnech začala navyšovat dávku vojtěškových granulí a kukuřice. Za měsíc bylo vidět opravdu znatelné zlepšení - myšleno tedy tím, že koník měl energii, projevoval už zájem o okolí, už si i zaklusal po výběhu...po přívozu vypadal, že už neudělá ani krok chudák.

Vyhrozila jsem policii a veterinou a kobyla byla moje. Prodali mi jj za cenu kterou jsem nabidla a uplne bez kecu. Vjel do me taky vztek. Celou noc jsem nad tim premyslela. Rano jsem tam nabehla a bylo.

24.2.2017 14:01
koně

XXX.XXX.205.252

Mashem z otrub jí určitě pomůžete, i trochu zavodníte.Moč bude lepší.
Ze všech těch popsaných přísad já osobně kromě teplého nápoje mám velmi dobrou zkušenost s Glukopurem.Štěňata, koně, děti, je to životabudič pro všechny
Držím palce, určitě se rozežere.

Neregistrovaný uživatel

24.2.2017 14:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.71

22verunka napsal(a):
Vyhrozila jsem policii a veterinou a kobyla byla moje. Prodali mi jj za cenu kterou jsem nabidla a uplne bez kecu. Vjel do me taky vztek. Celou noc jsem nad tim premyslela. Rano jsem tam nabehla a bylo.

Dobrá práce. Moc fandim takovým lidem.

24.2.2017 14:42
22verunka

XXX.XXX.234.183

Asi tak a to ty chlupy dost skresluji ve skutecnosti je to horsi.

24.2.2017 16:12
Horsana

XXX.XXX.40.140

Tak to nie je také hrozné, ak to obličky vydržia, tak to bude okej.

A čo to je za plemeno, alebo kríženec ? Vyzerá to na ročka...

Každopádne dlžím silno palce.

24.2.2017 16:27
22verunka

XXX.XXX.234.183

V kvetnu bude dvouleta. Je to teplokrevnik. Otec je ct matka holandanka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík