Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.3.2017 10:23
ciraali

XXX.XXX.150.10

Ma tu nekdo zkusenost s jezdeckym padem od Balouna, konkretne s tim celogelovym padem, eventuelne padem s gelovym posedlim? Zajimaji me plusy a hlavne minusy, samozrejme.
Momentalne mam jezdecky pad od Brockamp (viz foto) a strasne mi tam vadi to kozene drzadlo.
Eventuelne tipy na jiny sikovny jezdecky pad?

2.3.2017 11:11
peggi16

XXX.XXX.41.2

Já jsem na něm jela asi 2x a připadal mi dobrý. Nejlepší budete mít info na facebooku, je tam přímo skupina "jezdím v bezkostře" (nějak tak), poradí Vám i ohledně padu, ty tam taky řeší. Tuším, že tam zmiňovali i nějaký jiný pad, srovnatelný s Balounem, že je levnější...

2.3.2017 12:01
ciraali

XXX.XXX.150.10

Aha podivam se na FB tedy, diky.

2.3.2017 13:00
Terven

XXX.XXX.110.147

Dcera používá už asi rok a půl celogelový pad Baloun na A1/1.
Začnu nevýhodama, bude to rychlejší, v podstatě žádné větší nevýhody nejsou. Nemá to třmeny, což může být jak výhoda, tak nevýhoda. Nasedá se na to ještě o něco hůř než na holého koně, povrch je semiš, který neklouže, ba dokonce v kombinaci s rajtflekem drhne. Takže časté opětovné nalézání v terénu může být komplikovanější. Zpočátku mi jako nevýhoda připadal i jediný tenký řemínek u podbřišníku, ale ukázalo se, že to vůbec nevadí.
Výhody - je to komfortní pro jezdce i koně, lehoučké, měkké, kůň "z toho nevyroste" ani když ztloustne, zhubne, přesvalí. Lze to používat na více koní. Podporuje to hezký sed, řekla bych.

2.3.2017 13:17
ciraali

XXX.XXX.150.10

Terven diky. Absenci trmenu u padu nevidim jako nevyhodu, od toho to pad je, aby tam nebyly. Jinak je to sedlo. Ja ten pad vyuzivam prave k tomu, abych si zlepsovala balanc, korektni sed, atd.
Ten tenky reminek k podbrisaku me take zarazil, ale koni to tedy nevadi, ani ho to nedre? A ten gel, jak se to chova v zime? Pri ponechani napr. v nevytapene sedlovne, nezatuhne to?

2.3.2017 13:40
Terven

XXX.XXX.110.147

ciraali napsal(a):
Terven diky. Absenci trmenu u padu nevidim jako nevyhodu, od toho to pad je, aby tam nebyly. Jinak je to sedlo. Ja ten pad vyuzivam prave k tomu, abych si zlepsovala balanc, korektni sed, atd.
Ten tenky reminek k podbrisaku me take zarazil, ale koni to tedy nevadi, ani ho to nedre? A ten gel, jak se to chova v zime? Pri ponechani napr. v nevytapene sedlovne, nezatuhne to?

My s řemínkem problém nemáme, ani náznak odřeniny a vím ještě asi o dvou až třech lidech, kteří též používají a na řemínek si nestěžujou. Já tedy pro jistotu řemínek i podbřišník celkem poctivě promazávám smajlík
Sedlovnu máme vytápěnou, co s dečkou udělá nevytápěná sedlovna, to popravdě nevím. Myslím, že by to mělo být v pohodě, ztuhnutí nevadí, na hřbetě koně to teplem povolí. Spíš bych se bála vlhkosti- krátce jsem zažila i nevytápěnou sedlovnu a tam nám v zimě plesnivěly cajky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.3.2017 15:20
Uživatel s deaktivovaným účtem

My máme jezdeckou dečku od Balouna s gelovým posedlím. Zápory jsme ještě neobjevili a to ji máme 2 roky. Používáme na dva fyzicky velmi odlišné koně. Řemínek nikdy nevadil. V zimě ji máme v nevytápěné sedlovně a bez problémů. Při jízdě je úžasně kontaktní a skvěle jezdce podrží tam, kde by měl být :).

Neregistrovaný uživatel

2.3.2017 18:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Já mám tento, není to Baloun, ale jsem spokojená. Odjezdila jsem v tom pětidenní jezdecký kurz a pohoda.

http://www.barefootsedla.cz/jezdecke-pady-barefoot/berankovy-jezdecky-pad-barefoot/.

3.3.2017 14:07
ciraali

XXX.XXX.150.4

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já mám tento, není to Baloun, ale jsem spokojená. Odjezdila jsem v tom pětidenní jezdecký kurz a pohoda.

http://www.barefootsedla.cz/jezdecke-pady-barefoot/berankovy-jezdecky-pad-barefoot/.

Coudas to je moc pekny pad. A jak je to s udrzbou? Da se to nejak prat apod? Libi se mi ze to ma lepsi uchyceni k podbrisaku, a konec koncu i ta ovce je atraktivni :).

Neregistrovaný uživatel

3.3.2017 17:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Prát se to asi nedá, myslím si, že se to udržuje jako kožešina, beran je pravý. Já to jen kartáčuju. Ale na to by Vám spíše odpověděli ti, co to prodávaj. Jezdí se v tom opravdu dobře.

Přidejte reakci

Přidat smajlík