Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.3.2017 18:15
honzina

XXX.XXX.176.13

Zdravím, prosím o váš tip na cenu:
6-ti letý valach ČT, mohutnější, vcelku líbivý koník. Obsedlý, v základním výcviku, zatahaný, pěkné chody.
Je mi jasné, že cena je otázkou nabídky a poptávky, přesto by mě zajímaly vaše názory. Děkuji.

farfar

2.3.2017 19:06
farfar

XXX.XXX.48.22

Chtělo by to víc informací, jako původ, exterier (bohužel "vcelku líbivý" není úplně dostačující specifikace), potenciální využití, charakter, jezditelnost, zdraví...

Jinou cenu bude mít bezpůvodový valach, který je jen pro zkušené ale nemá potenciál do sortu, a má za sebou dvě schvácení kopyt a letní vyrážku... a jinou cenu valach s hvězdným původem, absolutně zdravý, s potenciálem do vysokého sportu.

To rozpětí je fakt široké, samozřejmě jsem úmyslně uvedla extrémy smajlík

Loolipoop

2.3.2017 20:44
Loolipoop

XXX.XXX.42.151

Líbivý mladý koník s potenciálem do drezur a jestliže je zdravý tak 80 tisíc bez problému, možná i okolo 100tis, když najdete správného kupce.

Ale je to opravdu zevrubný odhad, není tady původ, potenciál, pod pojmem pěkné chody si asi taky představíme každý něco jiného, žádné info o zdravotním stavu...

2.3.2017 20:48
sovicka

XXX.XXX.3.108

Loolipoop napsal(a):
Líbivý mladý koník s potenciálem do drezur a jestliže je zdravý tak 80 tisíc bez problému, možná i okolo 100tis, když najdete správného kupce.

Ale je to opravdu zevrubný odhad, není tady původ, potenciál, pod pojmem pěkné chody si asi taky představíme každý něco jiného, žádné info o zdravotním stavu...

No právě co jsou pro jednoho pěkné chody, může být z pohledu předpkladu pro drezuru děs běssmajlík
Těžko říct bez fotek, bez videa, více informací...

2.3.2017 21:16
honzina

XXX.XXX.72.198

Jasně, chápu:). Koníka mi nabídla známá (ví, že sháním koně na rekre), ale naživo jsem ho ještě neviděla. Takže podle fotek a jejích slov: valach je korektního exteriéru, zdravý, hodný. Zatím nic moc neumí, časem možná do nižších drezur, do skoků to nebude. Zvažuju, jestli se na něj jet podívat, s ohledem na cenu a na to, že stojí docela daleko od nás..

2.3.2017 21:40
Svatava

XXX.XXX.70.17

Šestiletá remonta, "na skákání to nebude" znamená pro mě, že je tam nějaký problém.
Do nižších drezur je s adekvátním výcvikem vhodný každý kůň, co má čtyři nohy.
Pokud je opravdu hodný a zdravý, tak bych viděla reálnou cenu tak 40-60 tisíc, pokud je atraktivního exteriéru, mohlo by to být až 80, více spíše jen pokud by byl něčím opravdu výjimečný. Ale samozřejmě každý kůň je tak drahý, kolik za něj kupec zaplatí:).

2.3.2017 21:54
koně

XXX.XXX.205.252

honzina napsal(a):
Zdravím, prosím o váš tip na cenu:
6-ti letý valach ČT, mohutnější, vcelku líbivý koník. Obsedlý, v základním výcviku, zatahaný, pěkné chody.
Je mi jasné, že cena je otázkou nabídky a poptávky, přesto by mě zajímaly vaše názory. Děkuji.

Popis je tak povšechný, že se můžeme pohybovat v relaci 15-50tisíc, třeba.
Píšete, že chcete koně na rekre.
Tenhle by tedy byl zdravý, na vaše rekre skákat nemusí, nebo musí?
Zatahání, záleží tedy na jaké úrovni, je pro vás plus?
Jaký jezdec jste vy, co pro vás kůň musí umět a co jste schopná si ho dále naučit podle svého?
Zkusila bych si sama pro sebe zhodnotit, co od koně očekávám.Rekreace je pro někoho vycházky krokem do lesa jednou týdně.Pro dalšího denně pár hodin terén.Pro dalšího povětšinou jízdárenská práce...
Kolik hodláte vydat peněz za koně pro sebe na rekre?Tenhle je drahý?
Asi bych si nechala poslat ještě videa.Pokud by vás na nich něco oslovilo, jela bych se osobně podívat.

3.3.2017 10:22
honzina

XXX.XXX.72.198

Svatava napsal(a):
Šestiletá remonta, "na skákání to nebude" znamená pro mě, že je tam nějaký problém.
Do nižších drezur je s adekvátním výcvikem vhodný každý kůň, co má čtyři nohy.
Pokud je opravdu hodný a zdravý, tak bych viděla reálnou cenu tak 40-60 tisíc, pokud je atraktivního exteriéru, mohlo by to být až 80, více spíše jen pokud by byl něčím opravdu výjimečný. Ale samozřejmě každý kůň je tak drahý, kolik za něj kupec zaplatí:).

Problém tam asi nebude, spíš jen neprojevil moc talentu na skákání:). Ale jak jsem psala, zatím skoro nic neumí, takže časem možná nějaké to bidlo přeleze, ale jeho oblíbená disciplína to asi nebude.
S tou drezurou jsem se špatně vyjádřila, myslela jsem to i s ohledem na sebe. Jinak koník chody hezké opravdu má, čehož já zas tak moc nevyužiju. Cenila bych si spíš toho, kdyby byl opravdu hodný a zdravý, to ale zatím potvrdit nemůžu. Jinak krom toho, že je menší, má jen 160 KVH, tak je to ten typ koně, který mám ráda. Do inzerce ať koukám, jak koukám, nic moc mě tam neoslovuje..

3.3.2017 10:37
jazzinka

XXX.XXX.41.2

Chápu, že koník stojí daleko, ale když sama nemáte moc informací, těžko vám někdo poradí. Počkejte si na podrobnější info a pak se jeďte kouknout, snad když vybíráte koně na x let, dá se tomu jeden den obětovat.

3.3.2017 10:50
honzina

XXX.XXX.72.198

koně napsal(a):
Popis je tak povšechný, že se můžeme pohybovat v relaci 15-50tisíc, třeba.
Píšete, že chcete koně na rekre.
Tenhle by tedy byl zdravý, na vaše rekre skákat nemusí, nebo musí?
Zatahání, záleží tedy na jaké úrovni, je pro vás plus?
Jaký jezdec jste vy, co pro vás kůň musí umět a co jste schopná si ho dále naučit podle svého?
Zkusila bych si sama pro sebe zhodnotit, co od koně očekávám.Rekreace je pro někoho vycházky krokem do lesa jednou týdně.Pro dalšího denně pár hodin terén.Pro dalšího povětšinou jízdárenská práce...
Kolik hodláte vydat peněz za koně pro sebe na rekre?Tenhle je drahý?
Asi bych si nechala poslat ještě videa.Pokud by vás na nich něco oslovilo, jela bych se osobně podívat.

Rekreace je v mém podání tak 2x týdně vyjížďka + občas nějaká ta jízdárenská práce pod trenérem no a skoky- bude mi stačit, když v lese přeskočí spadlý kmen. Jinak flákárna po výběhu. Takže pro mě není důležité nějaké nadání do sportu, ocením spíš, že mě ten kůn nebude chtít přizabít, když se týden nebo 14 dní nedostane ven. A taky to, že bude opravdu zdravý, hodný a spolehlivý. Je mi jasné, že tyhle vlastnosti si prodávající taky nechá zaplatit. Naopak zatahání a pěkné chody nevyužiju, ale někdo jiný třeba ano a bude ochoten za to zaplatit. Mám samozřejmě nějakou představu o ceně, za kterou jsem si myslela, že bych takového koně mohla koupit, tenhle stojí o fous víc. Proto mě zajímaly objektivní názory (cenu jsem zatím neuvedla záměrně).

3.3.2017 10:52
hellen

XXX.XXX.131.91

Odpovídající cena je cca 40 000. Nemá sportovní potenciál, je malý = využitelnost pouze k rekreaci, ale zatím není vychozený a nic neumí, takže nespolehlivý, vyžaduje další práci... No, víc majitelce zřejmě nikdo nenabídne.

3.3.2017 10:58
honzina

XXX.XXX.72.198

jazzinka napsal(a):
Chápu, že koník stojí daleko, ale když sama nemáte moc informací, těžko vám někdo poradí. Počkejte si na podrobnější info a pak se jeďte kouknout, snad když vybíráte koně na x let, dá se tomu jeden den obětovat.

To samozřejmě ano. Jen přemýšlím o té ceně, jestli jsem ochotná to dát. A třeba mi tu někdo napíše, že koník, pokud jsou informace o něm pravdivé, takovou cenu rozhodně má. Nebo že by za ty prachy už mohl něco umět. Nebo něco, co mi třeba pomůže se rozhodnout. Nemá cenu jet někam, když nebudu vědět, jestli chci dát tolik a tolik peněz..

hanulinka

3.3.2017 11:31
hanulinka

XXX.XXX.17.204

hellen napsal(a):
Odpovídající cena je cca 40 000. Nemá sportovní potenciál, je malý = využitelnost pouze k rekreaci, ale zatím není vychozený a nic neumí, takže nespolehlivý, vyžaduje další práci... No, víc majitelce zřejmě nikdo nenabídne.

Presne k tomu bych se pridala, mam stejny nazor
vlastne ani nevite, jestli bude vhodny vubec i na tu rekreaci, zda chodi sam, kamkoliv.
s konmi i bez..
zda dokaze byt na delsi vyjizdce v pohode a bez nervaceni bez doprovodu jineho kone
jestli se leka...jen tak, ze se lekne a dobry, nebo ze ma tendenci se otocit a prchat pryc
zda zvladne zdolat ruzne prirodni nastrahy, ktere vas bezne na vyjde potkaji -mezka, kaluz, zvirata...strasidla v podobe hnusnych cernych parezu v lese, nebo sustici krovi
pokud toto konik nezvlada a musite jej to vsechno ucit, rozhodne bych vic, nez 40 tis nedala, protoze je to jednoduse surovy kun.
mozna, kdyz by mel opravdu extremne dobry Charakter, dala bych se ukecat na max 50, ale to by musel byt opravdu dobrak.
pokud je konik libivy, to je pekne, ale kazdy ma na libivost jiny pohled..
ja osobne bych se zamerila na zdravi a Charakter.krasa by byla pouze bonus, ale ne Kriterium.

3.3.2017 11:47
Svatava

XXX.XXX.70.17

honzina napsal(a):
Problém tam asi nebude, spíš jen neprojevil moc talentu na skákání:). Ale jak jsem psala, zatím skoro nic neumí, takže časem možná nějaké to bidlo přeleze, ale jeho oblíbená disciplína to asi nebude.
S tou drezurou jsem se špatně vyjádřila, myslela jsem to i s ohledem na sebe. Jinak koník chody hezké opravdu má, čehož já zas tak moc nevyužiju. Cenila bych si spíš toho, kdyby byl opravdu hodný a zdravý, to ale zatím potvrdit nemůžu. Jinak krom toho, že je menší, má jen 160 KVH, tak je to ten typ koně, který mám ráda. Do inzerce ať koukám, jak koukám, nic moc mě tam neoslovuje..

Tak to bude cena nižší, malí koně (teplokrevníci) se prodávají hůř a tedy levněji.
Asi takto - kamarádka koupila před časem pětiletého hřebce (tedy posléze valacha) teplokrevníka, s dobrým původem, absolvoval zkoušky tříletých hřebců, po základním výcviku nějaký čas v podstatě neježděn. Zhruba těch 160 KVH, základně zaskákaný, vhodný do sportu (chodí s ním teď parkury a všestrannost) za nějakých 50 tisíc. Kdyby měl o deset centimetrů víc, stál by dvojnásobek (a tenhle konkrétní by asi ani nebyl na prodej).
U takového koně předpokládáte, že s ním bude spousta práce, a pro většinu lidí je malej.

3.3.2017 12:33
koně

XXX.XXX.205.252

honzina napsal(a):
Rekreace je v mém podání tak 2x týdně vyjížďka + občas nějaká ta jízdárenská práce pod trenérem no a skoky- bude mi stačit, když v lese přeskočí spadlý kmen. Jinak flákárna po výběhu. Takže pro mě není důležité nějaké nadání do sportu, ocením spíš, že mě ten kůn nebude chtít přizabít, když se týden nebo 14 dní nedostane ven. A taky to, že bude opravdu zdravý, hodný a spolehlivý. Je mi jasné, že tyhle vlastnosti si prodávající taky nechá zaplatit. Naopak zatahání a pěkné chody nevyužiju, ale někdo jiný třeba ano a bude ochoten za to zaplatit. Mám samozřejmě nějakou představu o ceně, za kterou jsem si myslela, že bych takového koně mohla koupit, tenhle stojí o fous víc. Proto mě zajímaly objektivní názory (cenu jsem zatím neuvedla záměrně).

Já bych v tomhle případě tedy vsadila na osobní sympatie.Jela a osobně ho omakala, nechala si předvést, zkusila.Jestli bude mít TO co hledáte, padne vám do oka, bude příjemný, pohodlný, pak bych těch 40tisíc nabídla.
Ono opravdu slušných, pohledných sympaťáků moc není
Je li opravdu zatahaný, měl by být i klidnější, takový míň vyděšenější než jiné remonty.Chodil li při oji, pak je naděje, že umí chodit rovně, a to taky ušetří dost práce.
Pořádně bych se vyptala, co opravdu dělal, jak často a pod kým.Když to tam uvidíte, tak už můžete, věřit, nebo nevěřit

3.3.2017 13:18
honzina

XXX.XXX.72.198

hanulinka napsal(a):
Presne k tomu bych se pridala, mam stejny nazor
vlastne ani nevite, jestli bude vhodny vubec i na tu rekreaci, zda chodi sam, kamkoliv.
s konmi i bez..
zda dokaze byt na delsi vyjizdce v pohode a bez nervaceni bez doprovodu jineho kone
jestli se leka...jen tak, ze se lekne a dobry, nebo ze ma tendenci se otocit a prchat pryc
zda zvladne zdolat ruzne prirodni nastrahy, ktere vas bezne na vyjde potkaji -mezka, kaluz, zvirata...strasidla v podobe hnusnych cernych parezu v lese, nebo sustici krovi
pokud toto konik nezvlada a musite jej to vsechno ucit, rozhodne bych vic, nez 40 tis nedala, protoze je to jednoduse surovy kun.
mozna, kdyz by mel opravdu extremne dobry Charakter, dala bych se ukecat na max 50, ale to by musel byt opravdu dobrak.
pokud je konik libivy, to je pekne, ale kazdy ma na libivost jiny pohled..
ja osobne bych se zamerila na zdravi a Charakter.krasa by byla pouze bonus, ale ne Kriterium.

Ano, to bohužel zatím nevím a to, jestli chodí sám a bez nervů, je pro mě dost podstatné. Právě jsem si říkala, jak psala koně, že pokud je zatahaný, mohl by být už trochu okoukaný. Ale to si mohu jen domýšlet.
O víkendu s tou známou snad budu mluvit, tak to všechno vyzvím a popřípadě se s ní domluvím na návštěvě.. ALE cena je 80 tis. Jediný důvod, proč jsem jí rovnou neřekla, že nemám zájem, je to, že koník je opravdu sympťák a to zdraví a charakter (což nemám potvrzené) a taky ta bída v inzerci. Na druhou stranu je to remonta, bude s ním ještě dost práce a navíc je to prcek. Tak nevím. Můžu s ní zkusit o ceně podiskutovat, ale pochybuju, že by šla o 20 tis. dolů, což už by pro mě možná bylo akceptovatelné.

3.3.2017 13:57
hellen

XXX.XXX.131.91

honzina napsal(a):
Ano, to bohužel zatím nevím a to, jestli chodí sám a bez nervů, je pro mě dost podstatné. Právě jsem si říkala, jak psala koně, že pokud je zatahaný, mohl by být už trochu okoukaný. Ale to si mohu jen domýšlet.
O víkendu s tou známou snad budu mluvit, tak to všechno vyzvím a popřípadě se s ní domluvím na návštěvě.. ALE cena je 80 tis. Jediný důvod, proč jsem jí rovnou neřekla, že nemám zájem, je to, že koník je opravdu sympťák a to zdraví a charakter (což nemám potvrzené) a taky ta bída v inzerci. Na druhou stranu je to remonta, bude s ním ještě dost práce a navíc je to prcek. Tak nevím. Můžu s ní zkusit o ceně podiskutovat, ale pochybuju, že by šla o 20 tis. dolů, což už by pro mě možná bylo akceptovatelné.

Za 80 tisíc koupíte slušně přiježděného koně do nižšího/hobby sportu nebo luxusního špacíráka. Malá neperspektivní remonta tuto cenu nemá.
Sama jsem sháněla koně v obdobné relaci a to s mnohem vyššími nároky, takže vím o čem mluvím :).

3.3.2017 14:04
Svatava

XXX.XXX.70.17

Zkusit ho můžete a uvidíte. Berte to tak, že majitelka cenu nejspíš také nějak odhaduje a nenašla ji nikde tesanou do kamene:) Finální prodejní cena koně je obvykle blíže tržní ceně než zbožnému přání majitele. Když jí nabídnete šedesát tisíc, dost možná na to kývne.

3.3.2017 16:04
honzina

XXX.XXX.158.33

hellen napsal(a):
Za 80 tisíc koupíte slušně přiježděného koně do nižšího/hobby sportu nebo luxusního špacíráka. Malá neperspektivní remonta tuto cenu nemá.
Sama jsem sháněla koně v obdobné relaci a to s mnohem vyššími nároky, takže vím o čem mluvím :).

A co jste nakonec sehnala, jestli se můžu zeptat?

Jinak děkuji všem za reakce. Víceméně se mi potvrdilo to, co jsem si myslela.

Přidejte reakci

Přidat smajlík