Ahojte,
poslední dobou slyším samou chválu na jezdecný pad ORX. Jaký máte na takovýto styl ježdění názor ?
Líbí se mi na něm ty opěrky.. A je třeba zainvestovat do desetitisícových, nebo myslíte, že je tento také kvalitní ?
Jediné co mě zaráží, je ten kožíšek. V toto období paráda, ale co v létě ? Má někdo zkušenost ?
Děkuji moc za jakékoli postřehy :).
K.K
napsal(a):
Ahojte,
poslední dobou slyším samou chválu na jezdecný pad ORX. Jaký máte na takovýto styl ježdění názor ?
Líbí se mi na něm ty opěrky.. A je třeba zainvestovat do desetitisícových, nebo myslíte, že je tento také kvalitní ?
Jediné co mě zaráží, je ten kožíšek. V toto období paráda, ale co v létě ? Má někdo zkušenost ?
Děkuji moc za jakékoli postřehy :).
Měla jsem fellsattel ibericu i pro christ a nyní mám pad ORX a naprostá spokojenost. Daleko lepší než iberica nebo pro christ. Drží to perfektně sed, člověk si jej nechá udělat přímo na svůj zadek, nesedí koni přímo na páteři protože má páteřní kanál (daleko lepší než iberica) Kvalitní kožené zápinky (ne jak kus plastu od ibericy a christu) V létě se v tom očividně zadek nepotí jelikož je to pravý beránek u umělého bych ale měla obavy. U Ibericy a pro christu jsem měla problém s tím že se přetáčel, u ORX se zatím ani nehl a to jezdíme do kopců a z kopců a vždy mně perfektně podržel.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Můžete prosím dát odkaz, o co se jedná? Děkuji.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Můžete prosím dát odkaz, o co se jedná? Děkuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Jééé, škoda, že jsem to nevěděla před rokem... To je moc hezké.
belgicanda
napsal(a):
Měla jsem fellsattel ibericu i pro christ a nyní mám pad ORX a naprostá spokojenost. Daleko lepší než iberica nebo pro christ. Drží to perfektně sed, člověk si jej nechá udělat přímo na svůj zadek, nesedí koni přímo na páteři protože má páteřní kanál (daleko lepší než iberica) Kvalitní kožené zápinky (ne jak kus plastu od ibericy a christu) V létě se v tom očividně zadek nepotí jelikož je to pravý beránek u umělého bych ale měla obavy. U Ibericy a pro christu jsem měla problém s tím že se přetáčel, u ORX se zatím ani nehl a to jezdíme do kopců a z kopců a vždy mně perfektně podržel.
Presne! Ja tez mela ibericu, ale tu jsem prodala a pořídila si pad orx.
Sedi na vsechny kone.ted.mam na starsi kobylu s vysokym kohoutkem a propadlymi zady a sedi ( mam pod tim.jeste jednu decku s paternim kanalem).
Doporucuji!
Přemýšlím o koupi a sbírám zkušenosti. Já pochopila, že beránek je umělý, tak nevím jestli v létě nebude docházet k přehřátí určitých partií ;-)
Na couračky po lese na sudovitou huculu by to mohlo být ono.
Ale jak se na to leze? Jsem poněkud starší ročník a již nezvládnu ladný výskok z místa, nástup vidím jako poněkud problematický.
Kdo má pad doma, můžete mi dát info? Díky!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bassrock: kde jste prosím našla, že hnědý beran je umělý a světlý pravý? díky ;).
ORX

XXX.XXX.78.8
Http://orx.cz/... a děkuji za Vaši spokojenost, to mě žene do práce !
Http://orx.cz/... a děkuji za Vaši spokojenost, to mě žene do práce !
konarka13
napsal(a):
Je možné dle vašich zkušeností používat na dva rozdílné koně, nebo je třeba si nechat ušít na každého zvlášť?máme suda i kohoutkatého, a zkušenost s tím žádnou nemám.
Pokud je v nich markantní rozdíl, tak i přesto věřím, že pad z kohoutkatého koně nebude mít problém sednout na kulatého... naopak by to bylo asi skrčenější.
Denisska

XXX.XXX.169.194
Lenka:
Ráda bych upozornila, že třmeny na pad opravdu nepatří ;)
a výmluva, že to tam mají pro lepší pozici nohou mi přijde naprosto absurdní :D.

Radši kvalitní sedlo. Tohle ti k ničemu není.
napsal(a):
Radši kvalitní sedlo. Tohle ti k ničemu není.
Tak to naštěstí není, pady nejsou k ničemu
Mám na koně sedla a přesto nedočkavě čekám na pad právě od ORX. Občas toužím se projet jen tak romanticky, cítit koně pod sebou, užít si pohodlnost jeho chodů... v zimě jsem měla fellsattel půjčený a taková vyjížďka zasněženou krajinou, nejlépe po tmě za svitu měsíce, byla na padu dechberoucí zážitek, ohromně nás to s kobylou sbližovalo.

keira
napsal(a):
Tak to naštěstí není, pady nejsou k ničemu
Mám na koně sedla a přesto nedočkavě čekám na pad právě od ORX. Občas toužím se projet jen tak romanticky, cítit koně pod sebou, užít si pohodlnost jeho chodů... v zimě jsem měla fellsattel půjčený a taková vyjížďka zasněženou krajinou, nejlépe po tmě za svitu měsíce, byla na padu dechberoucí zážitek, ohromně nás to s kobylou sbližovalo.
A proč nejedeš na holém hřbetě? Navíc mají skoro všechny pady opěrky, rozsochy apod. To už tovnou můžeš vzít sedlo a sundat třmeny.
napsal(a):
A proč nejedeš na holém hřbetě? Navíc mají skoro všechny pady opěrky, rozsochy apod. To už tovnou můžeš vzít sedlo a sundat třmeny.
Kobyle vadí mé sedací kosti ve hřbetě. Sice má záda jak stoleček, ale je hodně citlivá, je to takový ten kůň, co cítí, že v údolí za dvěma kopci v mechu pod pařezem popolezl brouček ;-)
Zkoušela jsem různé varianty a když máme mezi sebou silnější vyměkčení, tak je nejspokojenější.
lenacia
napsal(a):
Já třeba potřebuju minimálně poutko na jeden nalejzací třmen, jinak nenalezu, už od mala trpím na to, že se nedokážu nikam vyšvihnout.
Kdyby pad poutko na nalejzací třmen měl, otočila bys ho.
I jezdce, kteří umí se na koně vyšvihnout, od toho odrazuju, pokud má kůň na sobě beránkový fellsattel. Trošku to o oblečení drhne a akorát by si ho posunuli. Nehledě na to, že kůň není gymnastická koza, na koně se neskáče. Na nastupování se i v terénu dá najít dostatek vyvýšených míst. Případně když jsem jednou spadla tam, kde nic nebylo, tak "pejsek", který jel v sedle, slezl, pověsil "kočičku" a tak viseli oba ;).