Tak letos necekame hribatko ale radost prece prisla. Zabloudilo k nam z lesa male cunatko.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
I s tím sveříkem na sobě?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bledá závist, taky bych chtěla mít někdy prasátko...
Holky je to smoulik. Spi mi na kline nejradsi bych si ho vzala do postele.

22verunka
napsal(a):
Holky je to smoulik. Spi mi na kline nejradsi bych si ho vzala do postele.
Já bych mu umyla kopýtka a už by tam byl nebo aspoň na gauč. (ani pes mi do postele nesmí na gauč jo), prasátka jsou boží...
Mys

XXX.XXX.58.76
22verunka
napsal(a):
Tak letos necekame hribatko ale radost prece prisla. Zabloudilo k nam z lesa male cunatko.
Třeba to víte, ale jen pro info:
Živočichové mysliveckým zákonem zařazení do kategorie zvěř jsou v majetku mysliveckých sdružení, takže všechnu nalezenou zvěř (zdravou i zraněnou) je občan povinen odevzdat místnímu mysliveckému sdružení. Vyplývá to ze zákona o myslivosti. Ponechat si nalezenou zvěř je možné pouze po dobu nezbytně nutnou pro jeho ošetření nebo poskytnutí první pomoci. Ne však déle než 28 dní.
Chov zvěře v zajetí je možný jen se souhlasem orgánu státní správy myslivosti. K žádosti o udělení souhlasu předkládá žadatel vyjádření veterinárních orgánů) a orgánů na ochranu zvířat proti týrání) k navrhovaným podmínkám chovu. Souhlasu není třeba, jde-li o chov zvěře v zoologické zahradě zřízené obcí nebo krajem nebo jde-li o držení a chov loveckých dravců. Ponecháte-li si doma zajíce, srnku, muflona, prase divoké, králíka divokého, lišku, kunu, jezevce a řadu dalších zvířat, dopouštíte se pytláctví. Jedná se o porušení mysliveckého zákona č.449/2001 Sb.! Totéž platí o nalezeném mrtvém zvířeti. I nálezy mrtvých jedinců je třeba oznámit příslušnému mysliveckému hospodáři, případně obecnímu úřadu nebo policii.
Mys
napsal(a):
Třeba to víte, ale jen pro info:
Živočichové mysliveckým zákonem zařazení do kategorie zvěř jsou v majetku mysliveckých sdružení, takže všechnu nalezenou zvěř (zdravou i zraněnou) je občan povinen odevzdat místnímu mysliveckému sdružení. Vyplývá to ze zákona o myslivosti. Ponechat si nalezenou zvěř je možné pouze po dobu nezbytně nutnou pro jeho ošetření nebo poskytnutí první pomoci. Ne však déle než 28 dní.
Chov zvěře v zajetí je možný jen se souhlasem orgánu státní správy myslivosti. K žádosti o udělení souhlasu předkládá žadatel vyjádření veterinárních orgánů) a orgánů na ochranu zvířat proti týrání) k navrhovaným podmínkám chovu. Souhlasu není třeba, jde-li o chov zvěře v zoologické zahradě zřízené obcí nebo krajem nebo jde-li o držení a chov loveckých dravců. Ponecháte-li si doma zajíce, srnku, muflona, prase divoké, králíka divokého, lišku, kunu, jezevce a řadu dalších zvířat, dopouštíte se pytláctví. Jedná se o porušení mysliveckého zákona č.449/2001 Sb.! Totéž platí o nalezeném mrtvém zvířeti. I nálezy mrtvých jedinců je třeba oznámit příslušnému mysliveckému hospodáři, případně obecnímu úřadu nebo policii.
Ano vim. Myslivce jsem informovala o nalezene mrtve svini kterou jsem druhy den po nalezu maleho. Situaci jsem jim objasnila a bylo mi receno ze dnes ma doma divocaka kde kdo. Jen je treba mu zajistit potrebne podminky k chovu. Ktere ve vsech smerech splnujem. Samy mi navrhli ze si maleho muzu nechat. Ale pro klid duse jsem jim to nahlasila.
22verunka
napsal(a):
Ano vim. Myslivce jsem informovala o nalezene mrtve svini kterou jsem druhy den po nalezu maleho. Situaci jsem jim objasnila a bylo mi receno ze dnes ma doma divocaka kde kdo. Jen je treba mu zajistit potrebne podminky k chovu. Ktere ve vsech smerech splnujem. Samy mi navrhli ze si maleho muzu nechat. Ale pro klid duse jsem jim to nahlasila.
A to myslivci zastřelí svini a nechají ji tam? Já teda tomu prd rozumím, ale tohle je nad moje chápání :/.
Mys

XXX.XXX.58.76
22verunka
napsal(a):
Nestačí to jen nahlásit. Musíte mít povolení od příslušného orgánu státní správy myslivosti - nevím, zda je to v tomto případě obecní úřad s rozšířenou působností nebo příslušný krajský úřad. Pokud vám totiž přijde na kontrolu KVS, budete z toho mít popotahovačky (osobní zkušenost).
Jen bych se zmínila... loni jsme s kamarádkou našly v lese nedaleko parku zakousnutou laň.
Tak že to teda nahlásíme... No jako, znova už nikomu volat ohledně laně nebudu, protože aby na mě do telefonu nadávali z policie, že to není jejich starost a mám dát vědět myslivcům, a myslivci na mě zase do telefonu křičeli, že jelikož je to takhle v lesoparku u města, tak to má řešit zdejší policie a že JÁ mám ještě jednou zavolat na policii, to už jsem se naštvala, zařvala sem ať si to vyřešej sami, a zavěsila. Každý dobrý skutek...

22verunka
napsal(a):
To ja uz nevim. Nasla jsem ji asi 300 metru od nalezu maleho. Jestli ji jen nekdo postrelil a ona potom posla vazne netusim. Taky to nemusel byt myslivec. Jen jsem je informovala ze tam lezi chcipla a ze mam cune.
Bachyně mají hnízdo, možná, že tam jsou někde i sourozenci, ale už asi nežijí... bachyni měli vzít na pitvu, pokud nebyla střelená. mezi prasaty je dost aujezkyho nemoci-přenosné na psy...
Mys
napsal(a):
Nestačí to jen nahlásit. Musíte mít povolení od příslušného orgánu státní správy myslivosti - nevím, zda je to v tomto případě obecní úřad s rozšířenou působností nebo příslušný krajský úřad. Pokud vám totiž přijde na kontrolu KVS, budete z toho mít popotahovačky (osobní zkušenost).
Vsechno vim.kamaradka pracuje na kvs a vse je zarizene. Nebojte dnes musi clovek hlidat vse co se dela aby nebyl pruser.
Nemelo se to tady zvrhnout na diskuzi o myslivosti atd. Jen sem vam chtela cunika ukazat. Uz jsem takhle mela srnku zuzanku. Nalezenou u skarpy vedle srazene srny. Meli jsme ji 15 let. Pak odesla.

Minulý rok jsem byla kupovat kozlíka a pán měl taky na dvorku srnku Zuzanku :) už byla stará, bydlela na dvorku s dvěma vlčákama a stádem nubií. Pěkná sebranka

Krásné prasátko! A nesmrdí? Svého času tchán (myslivec) taky přivezl takové selátko z lesa a to smrdělo tak příšerně, že jsem tomu ani nemohla uvěřit.
Je to kanecek. Rikame mu joklik
jinak nesmrdi vubec, ale musela jsem odblesit a proste celkove odbreberkovat. Jinak spi ve slame a protoze je trochu zavislak musela jsem mu venovat starou bundu kterou povazuje za kamarada kdyz tam nejsem, ma tam i hromadu plysacku se kterymi si hraje a postarek v pelisku. No ma se fajn.

22verunka
napsal(a):
Je to kanecek. Rikame mu joklik
jinak nesmrdi vubec, ale musela jsem odblesit a proste celkove odbreberkovat. Jinak spi ve slame a protoze je trochu zavislak musela jsem mu venovat starou bundu kterou povazuje za kamarada kdyz tam nejsem, ma tam i hromadu plysacku se kterymi si hraje a postarek v pelisku. No ma se fajn.
Vždycky když to čtu, tak vzdychnu...já bych taky chtěla prasátko. Fotka by nebyla.