Letos zapouštíme klisny plem. hřebcem uchovněným pro OL + OS. Klisny jsou HPK ČT a PK ČT (otec hannoverák Ahorn Z). Je nějaká šance, aby byla hříbata zapsaná do oldenburské plem. knihy? Popřípadě koho prosím kontaktovat pro více informací nebo mají někde řád a kontakty na internetu?
Moc děkuji.
Loolipoop

XXX.XXX.42.151
Loolipoop

XXX.XXX.42.151
Mohla byste nám sem pak dát vědět, na kolik Vás to cca vyšlo? Čeká mě to příští rok. Mám pro svoji ČT klisnu vybraného hannoverského hřebce, který připouští i pro oldenburga, tak pokud by to bylo možné, budu ráda za info
Loolipoop
napsal(a):
Mohla byste nám sem pak dát vědět, na kolik Vás to cca vyšlo? Čeká mě to příští rok. Mám pro svoji ČT klisnu vybraného hannoverského hřebce, který připouští i pro oldenburga, tak pokud by to bylo možné, budu ráda za info
Tak jsem pánovi volala a řekl mi, že už oldenbury nedělá, nezapisuje, nic.. Je to šíleně drahé, pro představu uvedu, že každý rok se za členství jedné kobylky platí nějakých 25 euro, ale pokud je kobyle třeba 10 let, tak vám tyto příspěvky napočítají zpětně. Navíc, pokud připouštíte jiným hřebcem než oldenburským, tak platíte příplatky, platíte za zapsání hříběte, posouzení atd.. Sice za to platíte i v českých plem. knihách, ale značně méně. Pán mi říkal (a já s ním naprosto souhlasím), že oldenbury dělali jen kvůli tomu, že byli lépe prodejní (prostě za hříbě dostanete víc peněz a je více zájemců i ze zahraničí), ALE pokud je ten kůň opravdu dobrý - dobrý původ, exteriér, pohyb, výkonnost, charakter, ... je jedno jakého plemene je a zájem mají i zahraniční chovatelé / jezdci. My máme holštýnské kobyle, ale s jejich plem. knihou je to takové složitější, takže budeme stejně hříbata zapisovat do ČT nebo.. s ohledem na situaci v ČT.. do CS..