Babbuuu

XXX.XXX.33.209
Ahoj moje kobylka bude mit narozky a planuju ji delat dort bude nekolikavrstvy v mysce a pak.ho vyklopim.1.vrstva...ovesny vlocky 2.vrstva nastrouhany jablka 3.vrstva opet vlocky 4.nastrohana hruska 5. Vlocky 6. Nastrohana mrkev 7. Vlocky...a potrebuji poradit jak udelat aby se mi slepily ty vlocky a zaroven aby to mohla zrat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Zkuste vodu.
Já udělala korpus z ovesných vloček, lněné semínko, mouka a nastrouhana mrkev a voda a pak upekla :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zkuste vodu.
...někdy je to těžké...třeba je to první pečení v životě?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Tak málo mrkve?

Pro Le: Mouka se nedoporučuje - pšenice není vhodná pro koně. Ledaže jste to pekla třeba z ječmenné nebo ovesné nebo kukuřičné... :).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
napsal(a):
Pro Le: Mouka se nedoporučuje - pšenice není vhodná pro koně. Ledaže jste to pekla třeba z ječmenné nebo ovesné nebo kukuřičné... :).
Pšenice není vhodná pro koně, ale je v každém krmení?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pšenice není vhodná pro koně, ale je v každém krmení?
Ve větším množství určitě není vhodná, ale to, co vadí, je celé zrno. Většina müsli obsahuje spíš otruby - to jsou jen obaly.
Tipuju, že do směsí se dává hlavně proto, že je levná - a co jsem slyšela, tak upravená - extrudovaná, snad je vhodnější.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
V m'usli jsou pšeničné vločky, což je předpokládám rozmačkané pšeničné zrno. U Energys jsem nenašla složení, ale co si pamatuju, pšenice tam byla taky. Že se krmí pšeničné otruby - ano, to vím. Na pšenici jsem se konkrétně ptala, údajně tam jsou nějaké potřebné stopové prvky, jinak "se neví" proč to v krmení je. A jestli je levná - nemyslím, že to je ten důvod.
Babbuuu

XXX.XXX.115.78
Ahoj dekuji za radu ja to nechci pict, ale jen tak udelat, ta voda mne taky napadla ale chci neco s chutí aby to bylo specialní
Babbuuu

XXX.XXX.115.78
Myslíte ze by se to spojilo pomerancovou stavou?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
V m'usli jsou pšeničné vločky, což je předpokládám rozmačkané pšeničné zrno. U Energys jsem nenašla složení, ale co si pamatuju, pšenice tam byla taky. Že se krmí pšeničné otruby - ano, to vím. Na pšenici jsem se konkrétně ptala, údajně tam jsou nějaké potřebné stopové prvky, jinak "se neví" proč to v krmení je. A jestli je levná - nemyslím, že to je ten důvod.
Pšenice je pro koně nevhodná ve větším množství - těžko stravitelná a vadí právě ten vyšší obsah lepku. Co jsem krmila müsli - Nova Equi, Nutristar - tak tam jsou právě ty otruby, nikoli vločky, ve Spillerskách též otruby - ty z hlediska lepku neva, jsou to jen obaly, tam je ho málo.
Složení všech müsli neznám, ale ještě jsem dávala La Sard a tam je extrudovaná pšenice. Pokud je upravená - extrudovaná, vločkovaná, tepelně ošetřená a tak podobně - je stravitelnější a v menším množství nevadí. A jo, má i nějaké fajn výživové vlastnosti, kvůli kterým se dá ve složení obhájit

Coudas: Terven odpovedela za me. Tak to znam ja. Pokud je v krmeni psenice, snazim se mu vyhnout. Vyjma upravovane nebo otrub. Ale at si kazdy krmi, cim chce jen mi to tam proste vyskocilo, kdyz jsem cetla "mouka" do dortu pro kone a ano, pouzivaji to jako balast, protoze se ji v potravinarstvi produkuje nejvic, tedy je logicky nejvic odpadu, ktery treba neni mozny pouzit pro lidsky konzum (nevychazi parametry z laborky?), ale jde vyuzit na vyrobu krmiv pro zvirata. A co si budeme povidat...konska sekce je docela dobrej movitej odberatel

Pšenica sa používa hlavne ako lepidlo- aby držali tvar granule.
Babbuuu

XXX.XXX.149.14
Odpovite mi pls nekdo