Koník pouze jako společník

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.4.2017 20:42
Ája-Molly

XXX.XXX.241.241

Doporučíte mi nějaké malé plemeno koníků, které by byli vhodné pouze jako společníci na práci ze země a procházky? Minihorse? Děkuji.

25.4.2017 22:34
keira

XXX.XXX.106.7

Na to snad stačí libovolný malý koník/poník, ne?

Neregistrovaný uživatel

25.4.2017 23:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Https://www.youtube.com/watch?v=OWN8d-1YBY0

Taky jsem původně uvažoval..smajlík

farfar

26.4.2017 06:37
farfar

XXX.XXX.48.22

Ten samý koník - všechny nohy křivé, chodí velmi prapodivně... daň miniaturizaci? https://www.youtube.com/watch?v=7up36Y4yVMw.

26.4.2017 08:09
Ája-Molly

XXX.XXX.220.218

farfar napsal(a):
Ten samý koník - všechny nohy křivé, chodí velmi prapodivně... daň miniaturizaci? https://www.youtube.com/watch?v=7up36Y4yVMw.

Chudák .

26.4.2017 08:09
Ája-Molly

XXX.XXX.220.218

keira napsal(a):
Na to snad stačí libovolný malý koník/poník, ne?

No to právě nevím. Zas, aby se koníci necítili nevyužití, když se na nich nebude jezdit... ? Máte někdo doma nějaké malé plemeno, které byste mohli doporučit ?

26.4.2017 08:15
keira

XXX.XXX.106.7

Ája-Molly napsal(a):
No to právě nevím. Zas, aby se koníci necítili nevyužití, když se na nich nebude jezdit... ? Máte někdo doma nějaké malé plemeno, které byste mohli doporučit ?

Prosím tě kolik ti je let, že máš takové naivní představy, že se poník bude cítit nevyužit, když nebude vozit lidi?

U pony je hlavně důležité, aby neměli příliš bohatou pastvu a příliš málo pohybu - a tedy neztloustli.
A aby měl pony svého koňského kamaráda, ten by mu totiž chyběl neporovnatelně více než ježdění.

26.4.2017 08:22
Ája-Molly

XXX.XXX.220.218

keira napsal(a):
Prosím tě kolik ti je let, že máš takové naivní představy, že se poník bude cítit nevyužit, když nebude vozit lidi?

U pony je hlavně důležité, aby neměli příliš bohatou pastvu a příliš málo pohybu - a tedy neztloustli.
A aby měl pony svého koňského kamaráda, ten by mu totiž chyběl neporovnatelně více než ježdění.

40. Jo děkuji za rady.
No původní dotaz byl na množné číslo - tedy více koníků... Myslela jsem, že mi někdo poradí vhodné plemeno, někdo kdo doma takové koníky má.

26.4.2017 08:43
sisi58

XXX.XXX.191.1

Opravdu nezáleží na plemeni, ale na jednotlivém koníkovi.
A jak správně píše keira, s malými koníky, jako společníky, je problém v tom, že na pastvě s normálním jezdeckým koněm, se snadno přežerou a zchvátí. Což je VELKÝ problém.
Jako společníka bych volila koníka většího, než malého. Takových je hodně.

26.4.2017 09:23
Ája-Molly

XXX.XXX.220.218

sisi58 napsal(a):
Opravdu nezáleží na plemeni, ale na jednotlivém koníkovi.
A jak správně píše keira, s malými koníky, jako společníky, je problém v tom, že na pastvě s normálním jezdeckým koněm, se snadno přežerou a zchvátí. Což je VELKÝ problém.
Jako společníka bych volila koníka většího, než malého. Takových je hodně.

Já jsem to asi špatně napsala. Společníka jsem myslela k člověku, dětem. Uvažuji o koupi dvou takových to koníků, velký kůň k nim nebude. Máme zatravněný pozemek, který není moc velký, ale na výběh pro dva mini poníky by měl dostačovat - 0,5 ha. Případně budeme řešit senem. Dcerka (12.let) chodí do jezdeckého oddílu, ale rozhodně na tom není tak, že by mohla jezdit sama bez dozoru. Strašně ji baví práce ze země, tak mě napadli tito mini poníci. Ona by na nich nejezdila.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.4.2017 09:24

Sisi jestli zadavatelka nemyslela poníky jako společníky člověka.

Pak bych vřele doporučovala minishetlandy, nebo poníčky v jejich typu.

Mám doma dva, cca 80cm kohoutkové výšky, děti se na nich nevozí, oba jsem je brala s nějakým hendikepem, dvouletého s nehojící se zlomeninou lopatky a tříletého kašlajícího s problematickými kopyty, s tím, že je dám do kupy a budu je mít právě jen pro radost. Oba poníci se dávají překvapivě rychle dohromady, velké plus v tom hraje právě ta jejich povaha, ale nesmí se zneužívat. Učí se vše velmi rychle, jsou mladí, co se naučí upevním, nespěchám. Pokud se k nim člověk chová jako ke koním a ne k plyšákům jsou vděční za péči a pozornost a mnohonásobně člověku vrátí jeho náklonnost a přitom jsou stále sami sebou. Omlouvám se za nevyžádaný elaborát, ale nadzdvihlo mě to video co sem dávala farfar, fakt chudák kůň.

Neregistrovaný uživatel

26.4.2017 13:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Snad ani normálním lidem koně jako společníka nedoporučuji.Jak si kůň dovede zvyknout na svého člověka je k neuvěření.

26.4.2017 16:50

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Snad ani normálním lidem koně jako společníka nedoporučuji.Jak si kůň dovede zvyknout na svého člověka je k neuvěření.

Kůň si zvykne téměř na všechno. V dobrém i zlém. Proto se tak snadno zneužívá lidmi. Pokud bychom se ale bavili o tom, kdy je kůň opravdu spokojený, určitě by se to výrazně lišilo od představ majitelky poníka z výše uvedeného videa i jejích dalších..

26.4.2017 17:44
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tento koník je malý, ale zdravý
https://www.youtube.com/watch?v=Bi5mp7sTU5k.
Oba.

26.4.2017 18:13
Siddie

XXX.XXX.188.146

Https://www.youtube.com/watch?v=MkMOpb3HVxM
Víc takových videí a začnu uvažovat nad životní dráhou "crazy shetty lady"

Neregistrovaný uživatel

26.4.2017 18:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Nad tímhle jsem mockrát přemýšlel..A nikdy nic nevymyslel.Teď se na mě nikdo nečertěte.Dnes je moderní vracet se k přírodě i když jí teda likvidujeme jako nikdy před tím a díky počtu lidí na planetě to asi neklapne, ale je to moderní a docela slušně financované.Pro člověka je přirozené teda co? Bydlet při nejlepším v jeskyni a sežrat co najde.To by se nám asi moc nelíbilo dnes.Co se týká koní já nevím pořádně co jim vyhovuje.Jestli být venku na pastvině 24h a nebo v noci do boxu.Koně se taky museli změnit šlechtěním, né? Do mě taky na škole hustili Darwinovu teorii a jak se zdá je to pěkný nesmysl když nám dozrávají genetické vědní obory.Jo a že se něco tak dělá a je to proto správně, tak to na mě neplatí.DDT taky lidem neškodilo před šededesáti lety a dnes je už jiný názor.

26.4.2017 19:28

sisi58 napsal(a):
Tento koník je malý, ale zdravý
https://www.youtube.com/watch?v=Bi5mp7sTU5k.
Oba.

Možná je to tím, že má koňského parťáka a zelenou pastvinu místo psa, koz, koberce a kachliček a nikdo ho netahal v náručí a necpal mu zákusky a čepici na hlavusmajlík.

26.4.2017 19:29

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nad tímhle jsem mockrát přemýšlel..A nikdy nic nevymyslel.Teď se na mě nikdo nečertěte.Dnes je moderní vracet se k přírodě i když jí teda likvidujeme jako nikdy před tím a díky počtu lidí na planetě to asi neklapne, ale je to moderní a docela slušně financované.Pro člověka je přirozené teda co? Bydlet při nejlepším v jeskyni a sežrat co najde.To by se nám asi moc nelíbilo dnes.Co se týká koní já nevím pořádně co jim vyhovuje.Jestli být venku na pastvině 24h a nebo v noci do boxu.Koně se taky museli změnit šlechtěním, né? Do mě taky na škole hustili Darwinovu teorii a jak se zdá je to pěkný nesmysl když nám dozrávají genetické vědní obory.Jo a že se něco tak dělá a je to proto správně, tak to na mě neplatí.DDT taky lidem neškodilo před šededesáti lety a dnes je už jiný názor.

Meifi připadáte mi, že máte dostatek empatie, tak na to pŕijdete. Čím víc toho kolem koní uvidíte a vyzkoušíte a pokud se nezaseknete na cizích dogmatech, tím rychleji se doberete optima pro svého koně.

Neregistrovaný uživatel

26.4.2017 19:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Meifi připadáte mi, že máte dostatek empatie, tak na to pŕijdete. Čím víc toho kolem koní uvidíte a vyzkoušíte a pokud se nezaseknete na cizích dogmatech, tím rychleji se doberete optima pro svého koně.

Asi máte pravdu..Moc si tím lámu hlavu.Zase čím jiným by si majitel koně měl lámat hlavu než svým koněm, že jo..

hanulinka

26.4.2017 21:17
hanulinka

XXX.XXX.17.204

Kupte si paru shetlandu, kteri umeji i tahat.
bud s nimi budete pracovat ze zeme, nebo muzete zaprahnout, a jet na vyjizdku.-prochazku.
doprejete tim konikum dostatek prace a vam radost z pekne projizdky.
nemusi to byt nutne shetlandi, mohou to byt velsaci, nebo krizenci, to je fuk.
hlavne nekupujte kone prilis mlade, nybrz vychovane a znale slusneho chovani.

26.4.2017 21:22

Pro zadavatelku - odkaz na stránky, kde se dá dočíst vše potřebné http://www.aslan.estranky.cz záložka rady začínajícím chovatelům.

27.4.2017 08:25
jazzinka

XXX.XXX.41.2

Pokud dcerka někam chodí, pravděpodobně se brzy jezdit naučí. Takže pokud neplánujete vlastnictví koníků jen na pár měsíců, podívala bych se přece jen spíš po něčem, co bude i jezditelné, až k tomu dcerka nabere zkušenosti.

27.4.2017 11:16

Ve 12 letech ale za chvíli stejně může vyrůst víceméně ze všech poníků (pokud se nebavíme o fjordech nebo fellech...).

Jestli by nebylo lepší si "chvíli" počkat, až se naučí a pak pořídit třeba jednoho poníka a jednoho koně, aby měla na čem jezdit... Jdete na to dobře, že hned nepořizujete koně, dokud o tom mnoho nevíte. Nejspíš byste se zbytečně trápili. Vy, i ten kůň.. a víc než jednoho velkého a jednoho malého tento výběh neuživí a navíc budete pořád běhat po výběhu s vidlemi a sbírat bobky, aby to nebylo celé zakaděné...

Jinak za mě, když už jsme u té práce ze země, nejvíc fascinují videa (youtube) s poníkem Crunch. Moje holky to úplně milují a mě také baví... je to krásné, když si děti / dorost vytvoří se svým zvířetem pevné pouto a zažívají spolu dobrodružství "ve vlastní režii"... to bych těm svým taky přála...

27.4.2017 13:08
Ája-Molly

XXX.XXX.220.218

Děkuji všem za reakce. Už jsem se v oddíle dcerce domluvila trochu individuálnější výuku ježdění, tak uvidíme , jak se to bude dále vyvíjet. Na pozemek zatím koupíme kozy nebo ovce a za čas se uvidí

27.4.2017 13:28

Myslím, že je to nejrozumnější řešení.
Kupte kozy nebo ovce a uvidí(me) se "vedle" na Ovcích kozách

Přidejte reakci

Přidat smajlík