Jak převážet miniponíka?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.4.2017 09:33
rachelia

XXX.XXX.247.86

Dobrý den, potřebovala bych brzy převézt miniponíka (ani ne 80 cm v kohoutku, je to fakt prcek). K dispozici pouze řidičský průkaz skupiny B, čili přepravák pro velkého koně asi ne? Nehledě na to, že by v něm opravdu plaval. Transit k dispozici, ale převážet poníka v něm asi nebude úplně legální, že? :D Jak se například převážejí ovce, kozy...? Šlo by to vyřešit s miniponíkem podobně jako s nimi?
Děkuji za odpověď! :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.4.2017 09:57

Jednoho mini mi přivezli koňském vozíku bez jakýchkoli přepážek, vysoce nastlaném slámou a druhého ve speciálně upraveném tranzitu, též hodně nastlaném, s rampou pro výstup koně a se střešním oknem.

26.4.2017 11:03

rachelia napsal(a):
Dobrý den, potřebovala bych brzy převézt miniponíka (ani ne 80 cm v kohoutku, je to fakt prcek). K dispozici pouze řidičský průkaz skupiny B, čili přepravák pro velkého koně asi ne? Nehledě na to, že by v něm opravdu plaval. Transit k dispozici, ale převážet poníka v něm asi nebude úplně legální, že? :D Jak se například převážejí ovce, kozy...? Šlo by to vyřešit s miniponíkem podobně jako s nimi?

Ovcím a kozám se sváží nohy a jedou vleže.

to u koně, byť u malého, tak nějak nejde.

26.4.2017 11:23
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

rachelia napsal(a):

Záleží hodně na tom, jak daleko jej budete převážet.Chápu, že např. do pick-upu se takový prcek vejde, ale mějte na mysli, že není na škodu pinďu převážet třeba v hengru, který je mnohem větší, než prostor, který prcek zabere-on bude v bezpečí, bude mít prostor, nastláno a pohodu i když bude uvázaný a omezený na pohybu.Vy sice za autem můžete mít hengr a z něj pak vypochoduje prcek, ale je to mnohem lepší, než ho rvát někam do kufru, dodávky apod.Určitě se najde ve vašem okolí někdo, kdo má řidičák na přípojné nebržděné vozidlo a pomůže vám s převozem koníka.Chápu, že si říkáte, že převoz v tranzitu např. by jste taky zvládli, ale nevím, co by říkala policie, kdyby vás chytli a kontrolovali.Ale samozřejmě je to na vás, toto je čistě můj názor-radši pohoda s velkým hengrem, než riskovat.Přeji klidný den

26.4.2017 21:49
Dotaz

XXX.XXX.110.146

26.4.2017 23:27
Svatava

XXX.XXX.70.17

rachelia napsal(a):

Pokud se něco nezměnilo, tak B stačilo, pokud byl součet maximálních přípustných hmotností auta i vozíku do tří a půl tuny. Do toho se dá s osobákem a jednokoňkou vejít.

27.4.2017 08:34

Jj, pravda. S Béčkem a jednokoňkou se dá jezdit legálně. Otázka je, kolik má auto "na kouli", abyste vůbec mohli táhnout ten který vlek. A vejít se do 3,5t. To Vám nějaký chlap poradí

Jinak Bodlinka: ovce / kozy, když potřebujeme přemístit jen jeden dva kusy, vozíme v kufru auta normálně jen na obojku, protože si lehnou a jsou v klidu. Vím, že se to tak dělá, ale nedokážu si představit riskovat šlachy při svazování nohou, aby se pak zvíře při jízdě (byť klidné) převalovalo v kufru jak pytel brambor (protože se svázanými nohami pod sebou je to opravdu jen takový těžký válec)

27.4.2017 08:53
Malkina

XXX.XXX.170.147

K nám jednou přivezli poníka na korbě malé avie se svázanýma nohama.Myslela jsem že mně trefí šlak.Poník nebyl můj ani pro mne, já to jen zprostředkovala pro kamaráda.Přijeli v půl dvanácté v noci, nečekaně, my už spali.Rampu nemáme tak se nacouvalo k hromadě písku a hřebeček seskočil jak kdyby tak jezdil denně.No mazec..

27.4.2017 11:00

Jj, člověk toho za život už viděl hodně.
Třeba velkého koně na "platu" Avie vyvázaného do boků...nevěřila jsem vlastním očím. Prostě bez plachty, hříva vlála ve větru...

K nám na "pouť" jezdí mladí namachrovaní borci se svými pipinkami, se zanedbanými poníky (kdysi jsem sem vkládala fotky kopyt..), co chodí v kroužku o průměru cca 5 metrů. Znáte to...prostě klasičtí pouťoví poníci. Přivezou je ve skříňové dodávce, jak má nízký prách, tak normálně naskakují a seskakují (cca půl metru nad zemí?) dovnitř / ven.. kolem krku kožený popruh a na něm řetěz... by jeden blil

28.4.2017 12:31
rachelia

XXX.XXX.247.86

A myslíte, že by šlo poníka naložit do něčeho takového? https://stroje.bazos.cz/inzerat/73937104/Kara-na-prepravu-zvirat.php
Samozřejmě do něčeho o trošku vyššího, ať si neomlátí hlavu jakmile jí dá nahoru :D Není to moc dlouhá cesta, asi 30 minut, poncl by dostal síť se senem, ať si žere a tolik se nestresuje, to už máme ozkoušeno, že u něj funguje :) Přepravák bych asi sehnala, ale moc se mi do takové velké akce nechce, jelikož prostě chci poníka vytáhnout na tejden na "dovolenou" :D.

28.4.2017 12:48
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

rachelia napsal(a):
A myslíte, že by šlo poníka naložit do něčeho takového? https://stroje.bazos.cz/inzerat/73937104/Kara-na-prepravu-zvirat.php
Samozřejmě do něčeho o trošku vyššího, ať si neomlátí hlavu jakmile jí dá nahoru :D Není to moc dlouhá cesta, asi 30 minut, poncl by dostal síť se senem, ať si žere a tolik se nestresuje, to už máme ozkoušeno, že u něj funguje :) Přepravák bych asi sehnala, ale moc se mi do takové velké akce nechce, jelikož prostě chci poníka vytáhnout na tejden na "dovolenou" :D.

Pokud to smí ofiko na silnici, proč ne, jen bych mu tam dala plachtu na čelo, vrch a boky.

28.4.2017 16:32

Pokud máte možnost půjčit nějaký třeba přepravník na ovce (což myslím to v odkazu je něco takového), měl by stačit a nebude takový velký jako klasická koňka.

28.4.2017 21:40
koně

XXX.XXX.205.252

rachelia napsal(a):

Normálně bych dodávku trochu přistlala, poníka naložila, co řešit? Psa téhle velikosti dáte i do kombíka, natož do dodávky. Vzduch tam mít bude, prostor taky.Lehne si a bude v pohodě.
V Tranzitu kdysi přivezli jedné známé kobylu, velkou ČT.Sice prý měla hlavu dolů, ale byla v pohodě
Kamarádka si vozí ovce, v dodávce.Jediný problém prý je hrozný smrad po nich
Nedávno si k nám přijeli kupci pro tele.Jalovička dvouměsíční, velmi veselá.Chlapi měli Transportera.Vzadu za sedačkami udělanou, něco jako klec v prostředku.To prý je ofiko a legální.Před ní vaničku se senem, nastlanou pilinami.Kravka už dobře metr měla, ve čtyřech jsme jí do klece vyzvedli.Stála koukala z oken, škubala si seno, pohoda.Vezli jí cca 80km, takže zadělané auto určitě taky měli

Chos

3.5.2017 23:00
Chos

XXX.XXX.154.255

Prosím vás, co to tady řešíte za různé divnosti?

Pokud máš řidičák, skupiny B, tak v techničáku ke každému osobnímu autu je uvedeno jaký smý být připojen přívěs (bržděný, nebržděný, zatížení, zatížení celkové, délka jiízdní soupravy, rychlost,...).

Přidejte reakci

Přidat smajlík