Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.4.2017 02:21
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Ahoj,
pokud máte doma nějaké vyrobené drbátko pro koně do boxu, můžete sem, prosím, hodit obrázek?

Napadlo mě sice přibít rýžový kartáč na prkýnko, ale třeba někdo z vás má lepší řešení.

Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.4.2017 07:26

Ahoj,
používám do boxů silniční kartáče, délky 80cm, koně je mají rádi, nevýhoda je, že je častěji musím měnit, mají měkčí štětiny. Na fotce po půl roce používání.

28.4.2017 08:15

Nejlepší je zainvestovat do klasického drbadla pro krávy. Je k tomu účelu určené a člověk právě zjistí, skrze životnost, že se to vyplatí, než měnit co půlrok koště...
Např. tady: https://www.kamir.cz/drbadla-pro-skot.

28.4.2017 08:29

Já tohle drbadlo mám venku, nedávala bych ho do boxu, překáželo by mi tam. Investice 14 tisíc do drbadel oproti osmi stovkám jednou za půl roku, je pro mě třeba podstatný rozdíl a i v drbadle pro krávy se kartáč mění a náhradní stojí dvakrát tolik než ten silniční, ale to je na každém soudruhovi, jak si to udělá

28.4.2017 09:43

Aha? Já viděla drbadlo v odkazu (dvojité s pružinami) za 2300 Kč vč. kartáčů.
Jasně, tohle dvojité je na pastevko, jen kartáč na zeď je do boxu. Ten kartáč na zeď stojí 300 Kč, jeslti dobře koukám.
Kartáče jsou dělané přímo pro drbání zvěře, tedy by měly mít lepší životnost než klasické koště.

Nerozumím, proč to tak hrotíte?

28.4.2017 10:25

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Aha? Já viděla drbadlo v odkazu (dvojité s pružinami) za 2300 Kč vč. kartáčů.
Jasně, tohle dvojité je na pastevko, jen kartáč na zeď je do boxu. Ten kartáč na zeď stojí 300 Kč, jeslti dobře koukám.
Kartáče jsou dělané přímo pro drbání zvěře, tedy by měly mít lepší životnost než klasické koště.

Nerozumím, proč to tak hrotíte?

Omlouvám se, jestli to tak vyznívá, to fakt nebyl úmysl. K té ceně, když bych dala do každého boxu drbadlo z odkazu za 2tis, vyjde mi to na těch čtrnáct a to se mi dát nechce. Kartáč pro zvířata má větší životnost. Zkoušela jsem i klasické rýžáky, jsou podobné, nejlépe víc pod sebou, koně se na kartáče rádi navalí celým bokem, drbou si hlavu, ocas, užívají si to, je potřeba je ale pořádně upevnit, štětiny jsou tvrdší, kratší, vydrží taky dost, ale je to individuální kůň od koně. Některý má za měsíc hotovo s jakýmkoli kartáčem, třeba i vykouše štětiny, druhému vydrží dva roky. Muchařům dávám raději
s dlouhými štětinami, aby se mi nedodřeli, ale mohli se čistit.

28.4.2017 13:50
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Díky. Do pružinového dvoj- drbadla pro krávy se mi investovat nechce, proto hledám DIY alternativu. Ten kartáč vypadá ok, zkusím pohledat, jestli má nějakou fajn hrubost. Koník si potřebuje podrbat hlavně hlavu a krk, drbe se i venku o stromy, ale v boxu možnost nemá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík