Chtěla jsem založit nějaké zábavné téma :). Jaký byl váš nejhorší trapas u koní? Na mě asi nikdo nemá, jednou se mě vet ptal, jaká je normální teplota koně. Nikdy jsme nebyli v takové situaci, že by jsme museli koni měřit teplotu, takže já plácla totální blbost a to už u koní nějaký ten pátek jsem... Málem jsem se propadla hanbou, takže je jasné, že teplotu si budu pamatovat už navždy , a ještě víc ten jeho výraz.
Nenapíšu asi svůj, protože jich bylo opravdu hodně, ale asi trapné bylo pro tohoto jezdce, když spadnul při čestném kolečku jako vítěz. Tím se mu nechci posmívat, stát se to může každému, ale jemu asi trapně bylo.. https://www.youtube.com/watch?v=-yijqUsxEEY.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je to o povaze toho kterého člověka, zda se odplíží červený studem, nebo z toho udělá show (pokud přežil v pořádku). To, že koně dělají při čestných kolech bordel, je běžná praxe. A to, že při tom semtam někoho vysadí, se holt stane
hanulinka

XXX.XXX.17.204
Kondola
napsal(a):
Nenapíšu asi svůj, protože jich bylo opravdu hodně, ale asi trapné bylo pro tohoto jezdce, když spadnul při čestném kolečku jako vítěz. Tím se mu nechci posmívat, stát se to může každému, ale jemu asi trapně bylo.. https://www.youtube.com/watch?v=-yijqUsxEEY.
No, kobca skobrtla, se stane
je to mimoradne vykonna klisna a matka plemenika co stoji u sprehe a pripousti za 1500 euro - zu jako mladoch.
myslim, ze zrovna tento jezdec a stouto klisnou to bere s nadhledem, dokazali toho jiz dost na to, aby je takova malickost nevyvedla z miry.
je to taky totalni kravina, cvalat cestne kolecko ve mne, a onen svetelny kuzel kone spis oslnuje, nez ze Jim sviti na cestu.
tezko rict, jestli si kobca uslapla podkuvku, nebo co se stalo, pripadalo mi, ze kdyz ji odvadeli nesla uplne ciste, ale mozna vidim travu rust.
Jeden z mých největších trapasů byl když jsem zbuchla z valacha dřív než jsem na něj nasedla... Po hodině jsem holkám chtěla něco ukázat ze sedla, a jak jsem si půjčila valacha, dala nohu do třmenu a odrazila se že nasednu a plynule vystoupila na druhé straně. Samozřejmě se mi to stalo před diváky - na lavičce sedělo pár lidí, na hodině tři holky, myslím, že si o tom mém vystoupení vypráví dodnes Pýcha předchází pád
hanulinka
napsal(a):
No, kobca skobrtla, se stane
je to mimoradne vykonna klisna a matka plemenika co stoji u sprehe a pripousti za 1500 euro - zu jako mladoch.
myslim, ze zrovna tento jezdec a stouto klisnou to bere s nadhledem, dokazali toho jiz dost na to, aby je takova malickost nevyvedla z miry.
je to taky totalni kravina, cvalat cestne kolecko ve mne, a onen svetelny kuzel kone spis oslnuje, nez ze Jim sviti na cestu.
tezko rict, jestli si kobca uslapla podkuvku, nebo co se stalo, pripadalo mi, ze kdyz ji odvadeli nesla uplne ciste, ale mozna vidim travu rust.
Hele, klidně mohla jít i blbě, respektive, mohla jít jinak, protože si dávala pozor na nohy když před tím spadla... Navíc, už sem zažila i koně, který byl fakt hrdý a pyšný, prostě se vznášel jako pán, na všechny koně se koukat tak jakože shůry, prostě, jako na své poddané... No a jednou si to chtěl normálně nacválat, a řach ho, uklouzlo mu to, on se natáh jak dlouhej tak širokej přímo do bláta... no ta uražená ješitnost z něj přímo čišela, když se zvedal a odcházel

dsj
napsal(a):
Jeden z mých největších trapasů byl když jsem zbuchla z valacha dřív než jsem na něj nasedla... Po hodině jsem holkám chtěla něco ukázat ze sedla, a jak jsem si půjčila valacha, dala nohu do třmenu a odrazila se že nasednu a plynule vystoupila na druhé straně. Samozřejmě se mi to stalo před diváky - na lavičce sedělo pár lidí, na hodině tři holky, myslím, že si o tom mém vystoupení vypráví dodnes Pýcha předchází pád
Něco podobného s tím rozdílem, že... neznámý mladý kůň s instrukcí pouze "odjezdit"... ještě jsem nebyla extra zkušená. Už při nastupování se rozcházel, ale jezdila jsem "nejezditelného" plňase v oddíle, který taky nepostál a nasedalo se v kroku, když člověk dosedal, už klusal... takže mě to nevyvedlo z míry. Ale tahle to měla jinak... já už skoro nahoře, ale klus přecházel ve cval, pak hrb a vypadla jsem na druhé straně... vzala mě o hranol hrazení... uražený ramenní kloub... mno, moc jsem jim jí teda neodjezdila...
Jinak ne u koní, ale pamatuji si, jak jsem se nasmála u našeho štěněte drsnosrstého jezevčíka... procházka po sídlišti tehdá... pejsek se rozhodl, že na chodníku už ho to nebaví, že zaleze na trávník. Tam byla ale ochrana proti psům - natažený asi ve 20 cm nějaký tlustý drát... tam prošel, zpátky že skočí, ale nezvedl pořádně nohy a tak přední nechal za drátem. Dodnes vidím, jak "jede" po hubě po asfaltu s nožičkama pod sebou jak lachtan... (byla to malá výška i rychlost, tak se mu nic nestalo...krom pošramoceného ega ).
Nedávno jsme byly s kamarádkama na půl denním výletu na pivo s koněma. Trapasů bylo víc. Kobyla mi začala neuvěřitelně říjet, zamilovala se do valacha, kterého jinak nijak nebere. V okamžiku, kdy jsme se přiblížily, se rozcapila a začala ucrcávat. Později přidala svůdné pohledy a pomrkávání po valachovi, který absolutně netušil, která bije. Korunu tomu dala u kiosku, kde byly děti a samozřejmě si chtěly koně hladit a prohlížet. Moje láska největší pokračovala v milostné předehře a jela se z blízka zkoumat vykuleného valacha mezi nohama. Celá šťastná mu tam zabořila čumák. A kolem chodily děti...
A já to korunovala nakonec svým nasednutím na koně. Odrazila jsem se tak, že jsem div nepřeletěla na druhou stranu. V tu chvíli jsem byla ráda, že je to frís a mohla jsem tak brzdit rukama o mohutný a naštěstí v tu chvíli vyklenutý krk. Nalézat tak na jiného koně, tak elegantně žuchnu na zem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
U mě asi největší trapas byl když jsem kobče namazal kopyta mastí určenou na "prdel"..Dodnes si pamatuju jak ošetřovatelka to viděla a řve na mě "to je na prdel" a já důležitě odpověděl: Já vím mě to taky lidi na netu říkali že to je skoro zbytečné.. Normálně padla na zem smíchy a teprve pak mi bylo zděleno, že mazání kopyt není na "prdel", ale ta mast joo.
Já jsem jednou sesedala, bylo to v zimě a měla jsem celkem ztuhlé nohy. Sesedám tak, že vyhodím nohy ze třmenů a pravou nohou přes koně, abych přistála na jeho levé straně. Jenže jak jsem měla ty nohy ztuhlé, tak jsem se zachytila nohou o zadní rozsochu a zůstala za ni viset. Díky bohu kůň nebyl vysoký a já vlastním nohy až po zem (tedy dlouhé). Takže jsem levou nohou ještě dosáhla na zem a tu druhou nějak dostala tam kam patřila. Na to že jsem nesnášela gymnastiku, docela výkon. Majitelka koně se mohla potrhat smíchy...Já v duchu děkovala za klidného koně.
napsal(a):
Něco podobného s tím rozdílem, že... neznámý mladý kůň s instrukcí pouze "odjezdit"... ještě jsem nebyla extra zkušená. Už při nastupování se rozcházel, ale jezdila jsem "nejezditelného" plňase v oddíle, který taky nepostál a nasedalo se v kroku, když člověk dosedal, už klusal... takže mě to nevyvedlo z míry. Ale tahle to měla jinak... já už skoro nahoře, ale klus přecházel ve cval, pak hrb a vypadla jsem na druhé straně... vzala mě o hranol hrazení... uražený ramenní kloub... mno, moc jsem jim jí teda neodjezdila...
Jinak ne u koní, ale pamatuji si, jak jsem se nasmála u našeho štěněte drsnosrstého jezevčíka... procházka po sídlišti tehdá... pejsek se rozhodl, že na chodníku už ho to nebaví, že zaleze na trávník. Tam byla ale ochrana proti psům - natažený asi ve 20 cm nějaký tlustý drát... tam prošel, zpátky že skočí, ale nezvedl pořádně nohy a tak přední nechal za drátem. Dodnes vidím, jak "jede" po hubě po asfaltu s nožičkama pod sebou jak lachtan... (byla to malá výška i rychlost, tak se mu nic nestalo...krom pošramoceného ega ).
Taky jsem zažila kobylu, která měla 175 cm v kohoutku, chlaďaska. Ale nadupaná. Když se na ni nasedalo, už šla, takže jsem nasedala kus cesty (bylo to vážně vysoko). Sotva jsem dosedla a dala druhou nohu do třmenu, už to brala cvalem do kopce mezi stromy po vyšlapané cestičce. Pro začátečníka opravdu "paráda"...lehla jsem si jí za krk a modlila se, ať mi neobere kolena o stromy. Pak mi bylo řečeno, ona je tak zvyklá...
Můj nezapomenutelný zážitek z dětství se stal asi před 20ti lety...
Tenkrát byl pony sport ještě v plenkách, při parkurových závodech byl v plánu dostih poníků. Śéf tehdy přivezl několik poníků, né už tolik sedel... Hromadně jsme šli poníky vyzkoušet na louku za vsí. Pro místní to byla událost, celá vesnice se přišla podívat, jak to dětem jde. Po krátkém opracování nás seřadili a zaveleli start. Moje svěřenkyně zkušeně vyrazila, ovšem asi v půlsce louky uskočila. Já bez sedla, ztratila rovnováhu, začala padat, ruce s otěžemi mi jaksi uvízly v půlmetrové hřívě... Kobyla běžící, já vlající za ní. Tenkrát se jezdilo v teplákách, kobča mi tepláky přišlápla a stáhla i s kalhotkama. Kobyla běžící, já vlající za ní, s holým zadkem :-D.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
L.A.S.
napsal(a):
Můj nezapomenutelný zážitek z dětství se stal asi před 20ti lety...
Tenkrát byl pony sport ještě v plenkách, při parkurových závodech byl v plánu dostih poníků. Śéf tehdy přivezl několik poníků, né už tolik sedel... Hromadně jsme šli poníky vyzkoušet na louku za vsí. Pro místní to byla událost, celá vesnice se přišla podívat, jak to dětem jde. Po krátkém opracování nás seřadili a zaveleli start. Moje svěřenkyně zkušeně vyrazila, ovšem asi v půlsce louky uskočila. Já bez sedla, ztratila rovnováhu, začala padat, ruce s otěžemi mi jaksi uvízly v půlmetrové hřívě... Kobyla běžící, já vlající za ní. Tenkrát se jezdilo v teplákách, kobča mi tepláky přišlápla a stáhla i s kalhotkama. Kobyla běžící, já vlající za ní, s holým zadkem :-D.
Fakt dobrý.
VrTerinka

XXX.XXX.152.253
Mě se stalo na Hubertovi. Chytalo se lišku tak, že ji měla jezdkyně připnutou na bundě, chytalo de dlooouho, já už to chtěla se svým starouškem vzdát. když už jsme se chystali k odchodu z louky, spadla liška na zem. Přiběhli jsme k ní a já po ní skočila, bohužel po čtyř hodinovém hubertu byly moje nohy tak mimo, že se mi při dopadu na zem podlomily a já se rozplácla jak dlouhá tak široká ale lišku jsme chytli a vyhráli. Skvělé ukončení našich společných Hubertů, staroušek už má důchod
Kondola
napsal(a):
Kdyby ho nenechal, frajersky´ na konci ještě rychleji nacválat, možná by nespadl :D takže ano, trapas to byl.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Https://www.youtube.com/watch?v=4TAUdHjYB1U
Ty se jdi zatím osprchnout a neboj já to dám i bez Tebe.
Už jsme to sem jednou dávala, ale rozesměje mne to pokaždé. Není to přímo trapas, ale i tak je to úsměvné.
https://youtu.be/AJdmT7gO6zA?t=50.
Byla jsem takhle v zimě u koní. Máme tam úvaziště z dřevěných kůlů, a všude bylo náledí. Kobylku jsem uvázala a šla do sedlovny odnést věci a pak přinést pamlsky. Když jsem se tedy vracela ke kobyle, rozhodla jsem se, že uvaziště nebudu celé obcházet, ale prostě ho podlezu u kobyly. A jak sem tak šla směrem uvaziště, tak mi těstě u něj najednou podjely obě nohy dopředu tak luxusně, že než sem spadla, tak sem se stihla fláknout o břevno čelem, a skončila jsem pod Sárou, která se ani nehla a zdálo se, že je opravdu velice pobavená.
Měla sem ale dost štěstí, cca 20 cm od mojí hlavy totiž byla skalka s dost ostrýma hranama.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Https://www.youtube.com/watch?v=4TAUdHjYB1U
Ty se jdi zatím osprchnout a neboj já to dám i bez Tebe.
Je neuvěřitelný, jak ten kůň vůbec nezměnil tempo ani styl skoku. Působí to na mě, že je to vyskákaný profík, který prostě "veze" svého jezdce... apropo...takhle dlouhý parkur by mu asi nikdo nikde nepostavil
Na youtube je mraky vtipných videí, to bychom si tu přeposílali do konce věků
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Je neuvěřitelný, jak ten kůň vůbec nezměnil tempo ani styl skoku. Působí to na mě, že je to vyskákaný profík, který prostě "veze" svého jezdce... apropo...takhle dlouhý parkur by mu asi nikdo nikde nepostavil
Na youtube je mraky vtipných videí, to bychom si tu přeposílali do konce věků
Jasný dám si pohov.